Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under september 2011

Av Annci Hultström - 13 september 2011 21:57

... MUMS! Den där fiskrätten jag gjorde idag var grym. Rekommenderar den varmt. Klicka HÄR för receptet. Vi åt den med kokt potatis. Gott som attans. Så - bara gör den!! Tog förresten kort på den, men jag orkar bara inte ladda upp dom nu.


I övrigt har det inte blivit varken promenad eller bokningar. Jag fastnade med att rensa, städa och torka ur skafferiet och skåpet över kylen. 2 soppåsar fulla med gammal skit blev det. Sköööönt! Efter det har jag vikt ENORMA mängder tvätt. Nu är jag så less på det. Längtar verkligen tills de är klara i badrummet så man kan tvätta lite då & då. Nu blir det mycket, men sällan.


Appropå badrummet. Det som är på plats nu är:

  • handfatet
  • all el
  • de flesta rör
  • hålen där allt ska skruvas in (duschväggar, spegel, skåp, krok m.m.)

Sen står toalettstolen och väntar däruppe. Och spegelskåp, spegel, krok åxå. Så det tar sig, men aaaaaaaaaningen för långsamt. Det känns inte som att dom kommer klara sin deadline på 6 veckor. För de har bara 1,5 vecka kvar och då ska ju lilla toan nere göras åxå.


Nej, nu ska jag fixa ett par saker och sedan lägga mig. Men vi hörs i morgon igen. Såklart. Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 13 september 2011 16:19

... box-pass idag. Har på tok för eländig träningsvärk för det. Däremot en promenad. Och en kväll i soffan med maken. Men det blir ingen filmkväll. Nä, ikväll ska vi ta tag i och boka inrikesflygen i Thailand och de hotellnätter som saknas. Tiden rinner iväg. Herregud, nu är det ju bara 2 månader och 17 dagar kvar.


Nej, nu - plocka undan och gå hem. Hörs sen!

Av Annci Hultström - 13 september 2011 09:15

... jag känner att jag lever idag. Direkt när jag vaknade sa jag till H att det inte var så illa som jag befarade igårkväll. Men den uppgiften måste revideras nu. Shit, vad det känns. Och jag gissar att det kommer vara ännu värre i morgon. Gäller att röra sig emellanåt, stå och jobba... annars stelnar jag nog till helt och får gå i sittande ställning hem idag. Det kommer se alltför märkligt ut.


Hade tänkt träna ett 90 minuters box-pass idag, men frågan är om det är så smart? Då blir jag väl sängliggandes i morgon. Kanske får "nöja" mig med en promenad.


Idag ska jag göra fisk i ugn. Är helt värdo på att tillaga fisk, men tanken är att jag ska bli bättre på det. Så igår letade jag upp ett lämpligt recept, som jag ska testa idag. Torsk (hade inte det hemma, blev nån annan vit fisk) med ett täcke av fetaost, basilika, tomater och lök. Kan det vara nåt tro?


Sen har jag hittat ett recept på en köttfärs- och zucchinigratäng. Som ett substitut för lasagne. Kan det vara gott månne? Kanske man kan tillsätta lite skivad potatis åxå?!


Mmm... här ska lagas bra mat från nu. Mager men framförallt snabb. Har ni några sånna recept på lager, hojta till.


Nä, nu ska jag göra fakturorna. Men vi hörs igen. Senare. Ha det så bra tills dess.

Av Annci Hultström - 12 september 2011 22:28

... precis som mig? Har du 15 minuter över? Kolla in det här klippet:



Behöver jag tillägga att jag grät floder?!


Nu - god natt. Igen.


Av Annci Hultström - 12 september 2011 22:00

... att morgondagen kommer att bli dagen då jag utför något storslaget. Vad? Jo, att ta mig ur sängen. Låter det konstigt? Det hade ni inte tyckt om ni varit på passet jag nyss kom hem ifrån. 75 minuter skivstång. Fy f*n, jag är som en urvriden trasa. Det var till å med jobbigt att gå hem de två minuterna från gymmet. Armar & ben är som spaghetti. Orkar inte ens resa mig för att fixa ett mellanmål. Mmmm... blir spännande att se hur det känns i morgon.


Nu har jag masat mig till köket. Fick kämpa... men nu har jag min knäckemacka med skinka och ett glas mjölk i näven. Så fort det är uppätet/uppdrucket väntar sängen. Så jag säger, redan nu, god natt. Sov gott och dröm sött!!



Av Annci Hultström - 12 september 2011 15:15

Ja, idag är det en sån dag... en dag när en hydda utan fönster hade passat mig bäst... Där skulle jag krypa in och bara vara. Är på pissdåligt humör (PMS??) och har så varit sedan i lördags. Gillar det inte. Riktigt störande faktiskt. Naturligtvis är det H & W som främst får ta emot min skit, så jag är nog inte så omtyckt hemma just nu. Får råda bot på det när humöret är bättre. Ge dom frukost på sängen eller nå´t.


För att bli bättre till mods ska jag träna ett skivstångspass idag. Har aldrig gjort det förr, så det ska bli kul. Kl. 19:30 är det dags. 75 minuter. Hoppas jag svettas rejält. Då blir jag kanske kvitt lite av vätskan som just nu huserar i min julgris-liknande kropp. Känner mig svullen som en zeppelinare. Märktes på vågen i morse åxå. + 9 hg sen igår. Bläääääääääääääääää!


I helgen vill jag plocka svamp. Men vart i hela världen ska jag åka för att hitta dom små rackarna? Följer Josephine Bornebusch´s blogg (har ni inte läst den, gör det - förjävla rolig är hon den tjejen). Hon hade varit i Västerås och hitta enorma mängder. Är det alltså dit jag måste? Kom igen, vet ni nåt ställe - hojta till. Det skulle göra mig på bra humör.


Nej, nu ska jag uppdatera backup-pärmen lite. Har nämligen ändrat min lunchstängningstid. Den var tidigare 12-12:50, men det sög. Främst för att, de få gånger jag köper lunch i matsalen, måste köa bort halva lunchen eftersom resten av alla Lunda industriområde´s anställda äter just då. Det har jag ingen lust med. Så nu fick det bli en enorm rutinändring... 11:50-12:40 istället. Mmmm... det ni. Fast ärligt, det gör en enorm skillnad. Ja, tills den dagen som alla andra tänker samma sak. Då kan jag ju alltid återgå till ursprunget.


Jadda, jadda... nu blev det mycket blaj, ointressant babbel. Så jag bryter här.


Tjing!

Av Annci Hultström - 11 september 2011 22:30

Ute häller regnet ner och jag sitter uppkrupen i soffan med en kopp thé. Känner mig seg. Svårt att inte gör det efter den sån soft helg.


I fredags hämtade jag familjen och körde direkt till Åkersberga och familjen Z. Där bjöds vi på kantarelltoast till förrätt, grillat med potatisgratäng till varmrätt och glass till efterrätt. Däremellan massor med vin och prat. Lika trevlig som alltid.


Wilma somnade i en fotölj 30 sekunder (ja, 30 sekunder) innan vi skulle åka hem vid midnatt (Tilda hade somnade ett par timmar tidigare, i soffan) och j****r var förbannad hon blev när vi väckte henne. Hon skrev, grinade, slog, sparkade... *gah*... Det spelade ingen roll vad vi sa eller gjorde, hon var lika arg ändå. Men tillslut somnade hon om och kunde bäras in i sängen.


Igår vaknade jag först 06:30, men somnade tack å lov om. Till 07.30 Wow. När man får sova, då går det inte... hmmmm... Men jag låg kvar i sängen, läste lite, spelade spel. Kl 9 gick jag upp och åt en snabb frukost. Sen åkte jag, ensam, till Stinsen. Siktet var inställt på shopping. Men nä... Nå´n större shopping blev det inte. Tyvärr. 2 bh:ar och en poncho. That´s it.


När jag kom hem vilade jag en stund och gjorde mig sen klar för middag hos Höjer´s. Kl. 15 var vi på plats och en stund senare började vi med maten. Jag och Linda ansvarade för förrätt och dessert. Johan & Henrik för varmrätten. Vid 18-tiden åt vi... följande:

  • Förrätt: Vitlök- och örtgratinerade havskräftor, med bröd
  • Varmrätt: Hemgjord ravioli, fylld med spenat och ricotta. Och ja, pastan var helt hemgjord... ändå från degen.
  • Dessert: Semifreddo med passionsfrukt.

En riktigt gourmet-måltid. Till det en massa gott vin. 


Tack familjen H för en  mycket trevlig dag/kväll.


Förresnte, återigen blev W utan kompis. Han somnade på soffan och hon höll ut. Hur orkar hon så länge? Jag fattar inte det.


I morse vaknade jag 09:20, åt en snabb-frulle och satte igång med lite städning. Kl. 11 kom mamma å pappa. Vi åt lunch (pasta med pesto, kycklin, soltorkade tomater och pinjenötter - mmmmmmmmmmmums) och åkte sen till W´s ridskola. Idag fick hon en stor häst, Pim-Pim. Henne (honom??) fick jag göra i ordning helt själv, medans W fick göra ordning en häst i sin egen storlek + mocka ihop med sina kompisar. Idag var det faktiskt hela 5 barn. De var bara sååå söta när de drog den liiiiiila skotkärran, med de smååååååå krattorna och spadarna. Så genomtänkt. Att även de minsta ska kunna hjälpa till med allt. Bra!


Sen red de i ridhuset. W är verkligen superduktig. Det enda problemet är nog att händerna fladdrar upp och när hon travar har hon händerna i ansiktshöjd. Det gör att pållen blir aningen förvirrad. Får öva på det helt enkelt.


Väl hemma igen fikade vi. Äpplekaka-muffins med vaniljsås. Riktigt gott!!! Och firad på födelsedagen, i efterskott, blev jag. Jag fick gladiolus och pengar. Tack snälla ni! Och tack för att ni kom!


Efter att de åkt hjälpte vi granntanten att bära ner hennes tvättmaskin som gått sönder. Den köpte hon (och hennes avlidna man) när de flyttade hit 1976. 1976 gjorde de tvättmaskiner i gjutjärn. Det är jag helt säker på. För dra å h-vete var den vägde. Alltså, säkert 80 kg. Om inte mer. Helt galet! Men ut fick vi den. Och till el-skrotslådan. Hon var innerligt tacksam och undrade vad hon kunde göra för oss. Vi bad om barnvakt på torsdag. I 2 timmar. Det är föräldramöte då. Det var inga problem alls.


Sen gick vi och duschade hela högen och väl hemma igen åt vi en sen middag. Efter det har jag lökat i soffan. H har roat sig med koppla in den nya förstärkaren med tillhörande högtalarpaket.


Ja, där har ni den - min softar-helg, sammanfattad i tidernas tråkigaste inlägg. Men det blir så ibland... har liksom absolut noll inspiration att skriva just nu. Känner att jag lidit av PMS hela helgen... sur å irriterade på allt & inget. Hmmm...


Förresten... för 10 år sedan, idag, satt jag på jobbet när Linda ringde mig och frågade om jag hört på nyheterna. Ett plan hade flugit in i World Trade Center. Medan vi pratade flög det andra planet in i det andra tornet. Jag försökte, upprepade gånger, komma in på internet för att kunna läsa - men det var helt omöjligt. Alla tidningssidor var överbelastade i timmar. Men när jag väl kom åt dom, kunde jag inte läsa, för det jag läste fick mig att gråta.


Hela den kvällen satt jag framför TV:n och grät. Henrik sa åt mig att inte titta mer, för jag var helt knäckt. Men jag var helt enkelt tvungen. 2996 personer fick sätta livet till den dagen. Jag kommer ALDRIG att glömma det. Bilderna på folk som hoppade ut ur byggnaden och handlöst förr mot marken sitter på näthinnan. Tanken på hur skört livet är, hur det kan förändras på mindre än ett ögonblick, får mig att tänka till...


Nu ska jag lägga mig. Det sägs ju vara en ny dag i morgon och då gäller det väl att vara pigg.


Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 10 september 2011 00:40

...från finaste familjen Z. Har blivit rejält bortskämda med 3-rätters å vin. Och matlådor. Och jag har fått presenter. Marshmallows, en underbar pläd och några liter RENSADE kantareller. Tack. 1000 tack. För allt. Nu - hemma. Sängen kallar. God natt & sov gott.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards