Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under september 2011

Av Annci Hultström - 28 september 2011 13:29

Jag känner mig inte riktigt på hugget. Ur form helt enkelt. Hade helst velat ligga hemma under täcket, men det kan man ju inte för ett munsår. 


Det har, under dagen, blivit värre och värre känns det som. Det sticker, domnar och kliar upp mot näsan och ögat och det känns även som att det håller på att sprida sig över till nederläppen, fast på motsatt sida. Stämmer det kommer jag ju inte kunna äta i överhuvudtaget i morgon. Och för att inte tala om hur jag kommer att se ut. Det har även börjat ömma i en lymfkörtel under käkbenet åxå. Så det är tveklöst en infektion av något värre slag.


Ja, det är bara att vänta och se vad det blir av det.


Har flera gånger idag fått frågan om vad som hänt... och skulle det sprida sig, ja... då kommer de väl tro att jag råkat i slagsmål. Beskedliga jag. I slagsmål. Oh no...


Jag har många gånger hyllat den här arbetsplatsen. Nu tänker jag göra det igen. Älskar att jobba här. Alla är så goa och omtänksamma. Idag fick jag ytterligare ett bevis för det. Eva hade nämligen med sig kantareller till mig. Både vanliga och trattisar.


TACK, TACK, TACK söta fina du för det!


Det gjorde min, i övrigt usla dag, betydligt mycket bättre. Ja, även om den fortfarande är rätt usel... men den hade alltså kunnat vara ännu uslare... är du med?! Så ikväll, efter Lindex-shoppingen, blir det till att rensa och förvälla gåvan.


Det är sövande lugnt här idag. Nästan så att jag emellanåt tror att något är fel. Så jag provringer mig själv stundvis, men jag kommer fram varje gång. Hoppas det visar sig på vägarna när jag ska hem åxå... köer är så tröttsamma.


Nej, nu ids jag inte skriva mer. Men vi hörs säkert senare. Ha det bra tills dess.



Av Annci Hultström - 28 september 2011 10:06

Igår - God morgon förresten - när jag kom till jobbet så kände jag ett begynnande munsår. En halvtimme senare hade det blossat upp. Under dagen kändes det helt ok, men på kvällen var det rätt svullet. Så pass att det var svårt att dricka. När jag vaknade i morse såg jag ut såhär (bortse från närbilden rakt i min snok):

   

Fy f-n vad ont det gör. Det sticker ända upp mot ögat och jag är så svullen. Hade på fullt allvar behövt ett sugrör, för det är en smärre omöjlighet att dricka. Skit tycker jag om det. Det var förvisso bra länge sen sist... men det rättfärdigar ändå inte att det kommer med full kraft nu. Bara att inse att det är höst. Vanligt förekommande för mig då sedan barnsben. Skit igen.


Så, nu har jag beklagat mig över det. Då kan jag be om ursäkt för att jag inte återkom med bilder som jag lovade igår. Hann helt enkelt inte, för kvällen blev helt konstig. Hade nämligen lyckats glömma mina hemnycklar, så vi fick glatt vänta ute tills H kom hem (vi åt vindruvor från egen ranka - så det gick ingen större nöd på oss) och innan middagen var klar och äten så var klockan närmare 19:30. Sen skulle W läggas, räkningarna göras och tvätten vikas + att jag var helt slut (det + munsåret är kanske ett tecken på att jag bär på nåt virus?). Så det blev en skapligt tidig kväll. På spikmattan. Sen sov jag godare än jag gjort på ett par veckor.


Nu är jag på jobbet och reder fortfarande ut lite knasigheter efter gårdagens kaos. Allt har inte återställts, trots nattens omstart. Men det är inga stora saker, så det är ingen fara på taket. Någonstans i all röra trivs jag som fisken. Det blir lite aktivitet och hjärnan får jobba lite.


Idag när jag slutar ska jag åka och se om jag kan hitta nåt fint på Lindex. Fick ju ett presentkort när jag fyllde och det bränner i fickan... fick även en rabattkupong på 50kr som gäller till fredag. Den måste ju såklart nyttjas åxå. Vill ha massa toppar, stickade tröjor å annat... men det jag behöver mest är byxor. Undrar om jag kan hitta det?!


Nej, nu - fakturor. Hörs senare.


p.s Historien om Eva på 96 jordsnurr som emigrerar till Thailand är helt underbar. Hörde om henne på radion igår morse och såg sen en snutt på nyheterna. Underbar dam. Önskar jag blir som henne. Rörande söt!

Av Annci Hultström - 27 september 2011 16:30

... det blev. Strax efter kl. 14 skickade jag ut ett mail om att min Adecco-chef C haft bullar med sig som då stod framme i repan. Ett par minuter efter att jag skickat mailet blev det strömavbrott (allt för att locka hit dom... och jag lyckades, typ alla tog sig tid att prata lite extra länge - trevligt). 

Jag har en batteri backup för att hinna dra ut larmlistor (om man måste utrymma), koppla om telefoner, skicka ut mail m.m. Men den dog den med... höll bara 30 sekunder (suck). När strömmen kom tillbaks gick brandlarmet. Då tänkte jag att jag snabbt startar upp datorn och drar ut listan. Men då ville inte datorn istället. Så jag utrymde huset med alla andra, utan lista (ny backup är nu beställd). Efter 30 minuter ute fick vi besked om att allt var ok och vi gick in igen. Då funkade inte telefonerna istället. KAOS! Men nu så... nu verkar allt vara i sin ordning igen. 

Fick f.ö veta att hela Spånga var utan el, så det var alltså inte bara vårt hus. Undrar vad som hände?!


Så efter en händelserik eftermiddag längtar jag faktiskt hem nu. Känner mig förvirrad och trött.


Hade ju f.ö möte med chefen. Ett utvecklingssamtal. Jag förklarade att det jag främst vill utveckla är muskler och ett par större tuttar... mohahaha... nä, skämt åt sido... eller det är iofs inget skämt, men jag sa inte det till henne såklart. Vi pratade om hur jag har det här, om det är något som behöver ändras m.m Bra och givande var det. Gillar verkligen deras mentalitet och syn på konsulterna. Vi är inte bara ett får i fållan, utan faktiskt individer med behov. 

Nu är det snart dags att gå hem och sätta tänderna i jobb nr. 2. Det som mor & maka (shit, det där lät gammalt... maka... hmmm...)


Ha en fortsatt bra tisdag (*suck* det är bara tisdag... känns som onsdag), vi hörs senare.

Av Annci Hultström - 27 september 2011 11:25

Idag känner jag mig som en blandning av det här:

(bild från google)


Och det här:

(bild från google)  


Eller ok, inte riktigt då... men nästan. Är såsvullen idag. Igen. Vad jobbigt det är. Så nu dricker jag mängder eftersom jag vet att vätska driver vätska. Vill försöka undvika att ta tabletterna. Tror inte det är bra i längden. Nu tar jag förvisso bara en då & då... men ändå. Nä...


Jag lovade er bilder igår, men som ni märkte uteblev dom. När jag kom hem och hade duschat orkade jag faktiskt inte mer än att äta kvällsmål. Men hav hopp, ikväll kommer dom. Då blir det en kväll framför datorn. Betala räkningar, ladda upp bilder, tömma diverse kameror. Fix helt enkelt. Sen måste jag vika tvätt åxå. Så jag ska nog få kvällen att gå. Lita på det.


Förresten, det blev bara ett pass igår. Hann helt enkelt inte med det andra. En annan dag kanske. Men utan det i kroppen kunde jag pressa mig extra på skivstångspasset, så idag har jag lite träningsvärk igen. Men låååååååååååååångt ifrån som det var efter första gången. Konstigt hur snabbt en muskel vänjer sig vid något nytt. Betyder det kanske att jag redan nu kan öka på vikterna?


Vet ni vad? Det börjar redan nu komma fram former på armar & axlar och gäddhänget har minskat. Me like. A lot! Det taggar mig som f-n att fortsätta. Vill lägga på ett styrkepass till varje vecka, men det måste bli i gymmet då. Eller ja, de har ju ett likadant pass på fredagar, kl. 17:30. Men VEM offrar fredagskvällen? Så biten är jag inte. Än i alla fall. Vem vet, nå´n gång kanske under inträffar.


Eller ska jag kanske våga mig på ett "intervall flex"-pass? Man använder kroppen som vikt och det ska visst vara riktigt tuff. Fast vid närmare eftertanke får jag nog vänta lite med det. Måste helt klart ha mer styrka i mina, en gång avskurna, nedre magmuskler. Efter snittet är de verkligen helt oanvändbara (ja, jag vet att det är 6 år sen nu... snart). Men nu ska det ändras på! Efter passet igår bad jag ledaren om tips på övningar för snabbare progress och det fick jag. Så nu ska jag köra lite varje kväll har jag tänkt (oj, det måste jag få in i kvällens dator-och-vika-tvätt-schema åxå då...) i hopp om att det tar sig illa kvickt.


Idag kommer min Adecco-chef C på besök. Vi ska ha utvecklingssamtal över en lunch. Trevligt! Undrar förresten om hon är höggravid? Som i drömmen. Jag skulle bli lätt förvånad då.


Nä, nu orkar jag inte skriva mer. Blev tom på ord. Men jag vet att de kommer tillbaks igen. Senare. Så vi hörs helt enkelt då.

Av Annci Hultström - 26 september 2011 22:30

... jag missade ett jubileum igår. Borde ha firat med pompa & ståt... men det föll i glömska. Så jag kör nu istället.


GRATTIS Bloggen på 2-årsdagen.

I efterskott. Och förlåt att jag glömde...


Tänk att jag har "kartlagt" mitt liv i 2 år nu. Nästan vartenda steg finns nedskrivet. Skulle allt försvinna skulle jag bli oerhört ledsen. Så kul att kunna se tillbaks. Och framför allt vill jag att W en gång ska kunna få läsa allt. Så jag kanske ska ta och börja kopiera ner allt i word?!


När vi kom hem från jobbet fixade jag middag. Blodpudding, rivna morötter och apelsinklyftor (till efterrätt... hade ingen juice att dricka till som sig bör) till W & H. Själv åt jag ärtsoppa, med en grov ostmacka. Allt kändes nyttigt värre :-)


Efter det cyklade H & W till Lidl. Jag diskade undan och gick sen till gymmet för skivstångspasset. Och idag tog jag ut mig till max igen. Så skönt. Blev rejält skakig, så det lär väl kännas i morgon. Och övermorgon.


Nu har jag fått i mig ett kvällsmål. Med det i magen väntar bara sängen och en god natts sömn. Ja, jag har bestämt att det blir en god natt. De har varit sällsynta ett tag, så det är liksom dags nu.


God natt och sov gott!!

Av Annci Hultström - 26 september 2011 16:00

Hej på er!


Trodde ni att jag övergivit er helt? Nä, tog bara en blogg-vila över helgen. Så i vanlig ordning kommer här ett långt mail med en sammanfattning.


Fredagkväll = Mys... nä!!

När jag åkte hemåt i fredags kom jag nästan ända fram till Hjulstakorset (i köerna) när jag insåg att jag glömt en mapp med papper kvar på jobbet. Var bara att vända och sen sitta i köerna en gång till. Jippi. NOT!


Väl hemma hämtade jag upp de andra två och sen åkte vi till Ö&B i Märsta. De hade en massa roliga strössel som jag bara ville köpa. Måste ju ladda för cup-cakes-produktion. När det var inhandlat (+ lite till såklart... är som IKEA... går inte att gå in och köpa bara det tänkta) åkte vi till Väsby igen för att gå ut å äta på restaurang Sigma. Där har vi ätit massor med gånger och alltid varit nöjda, både med mat & service. Men INTE den här gången. De hade bytt ut hela personalen och jag är övertygad om att det var ny ägare. För allt var chanserat... menyerna bestod av slitna, rullade, tummade och skitiga A4-papper, servicen var kass (av 3 önskemål uteblev 3), maten var sådär och klientelet hade övergått till öl-gubbar. Så när vi väl petat i oss den (så kallade) maten åkte vi lätt missnöjda hem.


Där insåg jag att Väsbyhem ÄNTLIGEN lyckats byta det läckande röret mot ett tätt (wow), så innan vi skulle mysa och se film tänkte jag bara kasta in en tvättmaskin. Sagt och gjort, jag gjorde det och satte igång den. Sekunden efter ser jag hur det väller fram vatten under maskinen. Kastade mig fram och stängde av huvudvattnet och maskinen. Sen ropade jag på H. Vi drog fram den. Då började det med att den tippade snett framåt och när H vek maskinen bakåt ser jag att en fot är borta. Sen ser jag åxå att en slang hoppat av. Slangen sattes på plats och en tejprulle fick agera fot. Så länge. Vågade dock inte tvätta med den bristfälliga lösningen (då hade väl maskinen hoppat ut i hallen eller nåt under centrifugeringen), så igår söndag bar det av upp till stora stugan likförbannat *suckar djupt*. Jag som hoppats slippa det.


Nåväl... efter att ha svabbat upp vattnet och i övrigt gett upp kastade vi oss på soffan med en påse ostbågar. Som H förövrigt tyckte luktade värre än vanligt. Jag åt ett litet antal och somnade sedan på soffan kl. 21. Vaknade igen en halvtimme senare, tackade för mig och lade mig i sängen istället. Till sällskap hade jag W eftersom H valde att vara uppe lite längre. Det var ju trots allt fredag.


När det gått 7 timmar tyckte visst min kropp att det räckte (det gör det ju på vardagarna... tycker klockan i alla fall) och jag vaknade. Sen var det lögn i h-vete att somna om. Jag läste tidningen och spelade spel på mobilen. I två timmar. Sen somnade jag gott igen och sov 3 timmar till.


Lördag = En underbart härlig dag

Vi skulle ju haft H´s syrra med familj på besök, men eftersom det inte var klart hemma så bjöd vi på middag hos dom istället. Så hela förmiddagen gick åt till förberedelser. Kl 12.15 åkte vi. Efter att ha lassat ur allt gick vi till Skansen och deras höstmarknad. Vi hade det heeeeeeeeeeeelt underbart i det fantastiska vädret. Jag kan varmt rekommendera marknaden. Älskade att gå runt och titta på allt som var i gammal stil och alla som var tidsenligt klädda. Vi köpte karameller i strut och såg små skådespel lite här & där.


Sen tittade vi såklart på djuren och vet ni vad??? För första gången i mitt 39-åriga liv såg jag JÄRVEN. Det finns alltså (minst) en Järv i det hänget. Och tillråga på allt bjöd han (eller hon... hur f*n ser man skillnad?) på en show med plask i vatten och runt-på-marken-rullande. Jag blev så chockad att jag blev stående en lååååång stund.


Sälar såg vi åxå. Och älgar. Och påfåglar. Och Visent-oxar. Och... ja... hmmm... Jo, Lo-djur. Och Vildsvin. Och.. ja, det var väl det - om man bortser från hästar då. För dom såg vi många av.


Efter Skansen promenderade vi hem till dom igen och jag satte igång med maten. Detta serverades:


Förrätt: Västerbottengratinerad kantarellstuvningstoast

Varmrätt: Fisk- och skaldjursgryta med bröd och aioli

Dessert: Frozen cheescake med choklad (vit med kokos + mörk)


Riktigt gott. Men holy mother of god vad jag dumpade på cheescaken, trots en knappt synlig skiva. Gissar att det var den i alla fall. Blev så vansinnigt illamående (har sällan hänt) så jag var tvungen att gå till toa och kyla pannan mot kaklet. Men lika fort som det kom försvann det.


Blev ju firad åxå. På födelsedagen i efterskott. Ett presentkort till skolan där jag brukar gå och göra ansiktsbehandling, få massage och dyl. Sååååååå glad, behöver det massor känner jag. Så min kära svägerska hakar på, sen går vi ut och äter middag. Förmodligen på BARcelona. Längtar redan!


Strax innan midnatt bröt vi upp. Då hade vi en liten donna som bad om att få sova. En ögonbrynshöjare igen. En minnesvärd dag med andra ord - Järv och önskemål om sömn - på samma dag. Oj, oj...


Söndag - En produktiv dag

Efter en mycket god natts sömn, fram till 09:30 (för mig) och kl 10 (för de andra) åt vi frukost och ilade därefter till Stinsen. Målet var Skopunkten och skor för oss alla. Det blev dock bara till mig & W. Alltid nåt. Sen handlade vi på Ica Maxi och körde sen hem för att lämna H och maten. W & jag for vidare till ridskolan. Där fick de öva svängning igen och det gick toppenbra. Hon klarade det till å med i trav :-). Eftersom vi inte hade bråttom alls gick vi runt där en stund och tittade på alla hästar. Sen åkte vi hem och fikade. Äkta fabriksbakade bullar. Det ni! ;-)


Efter det planterade jag & W ljung (köpte på Ö&B för 10kr/st) och sen satte jag igång och städade lite inne. Hon & H började slänga en massa. Det var gamla kartonger, sopor, trädgårdsavfall, återvinning. Skönt att få det gjort. Ja, sen tvättade vi ju. Eller inte vi, utan H. Han lade i det medans vi var och red. Skönt att få det gjort åxå.


Ja, efter det var det inte mycket kvar av dagen. Eller jo, middag åt vi såklart (kassler med champinjonsås och potatis) och W & jag duschade av oss hästeriet. Vi avslutade med en stund i soffan till en film.


Måndag - Studiedag, what´s the point?!

Idag är W med mig på jobbet för skolan är stängd p.g.a studiedag. Jag fattar inte vitsen med det, studiedag. Eller jo, det är klart jag fattar att det är fortbildning för personalen. Men, allvarligt - de har 10 veckors semester/år (typ). Kan de inte minska det till 8 veckor och utföra sådant då? Detta är fjärde tillfället bara i år som de är iväg på nåt. Så här var Vecka 1:

  • Måndag = stängt för att öppna upp allt
  • Tisdag = Fritids öppnade för terminen
  • Onsdag = Öppet som vanligt
  • Torsdag + Fredag =  Då var det vikarier, för ordinarie personal hade planeringsdagar

Och så var det dags idag igen då. Hmmmm... fattar nada. Faktiskt. Kanske är det någon med insikt som kan förklara (inte för att jag förmodligen ens då kommer tycka att det är ok... men försök). Kan säga att jag lite ser fram emot den dagen hon kan klara sig själv hemma.


Nu går det iofs bra att ha henne med. Hon älskar det och är väldigt tyst och ordentlig *stolt*, men ändå.


När vi kommer hem ska vi fixa middag (blodpudding till dom, ärtsoppa till mig) och sen ska jag träna skivstång kl. 19:30. Funderar någonstans i mitt innersta på att gå på ett Fuegopass innan (kl. 18:30), men frågan är om jag orkar 2 pas på raken? Vill så gärna, för han som har det passet idag, Robert, är HELT underbar. Så jo, jag ska nog testa. Dö lär jag ju inte göra. Rapport kommer.


Vet ni vad mer som kommer - Bilder! Jag har massor från helgen, har bara inte hunnit laddat upp dom så ni kunde få dom nu. Men håll ut, efter mina pass då kommer dom.


Nä, nu ska jag ta och avsluta ett par saker. Det är ju snart hemgång (var tog dagen vägen??).


Hörs sen!

Av Annci Hultström - 23 september 2011 10:00

... att vakna och se:en och därefter inse att det är FREEEEEEEEEEEDAG! Mmmmm... Vi har beslutat att äta ute ikväll. Det är åxå mmmmmmm...


Nå´t som är mindre mmmmm (snygg övergång va?) är att det inte blev någon träning igår. Jag ilade hem, fixade mat och sprang ner till gymmet. INSTÄLLT. Inställt? Jag kollade ju på nätet nå´n timme innan jag drog från jobbet. Och ingen uppdatering på facebook heller. Jag suckade djupt. De försökte sälja in ett 30 minuters bas-aerobics-pass istället. Men nä... det är så trist. Och min tränings-hjärna har inte kommit så långt än att jag tar vad som helst bara för att få träna. Hade kunna gå in i gymdelen och kört lite, men de maskinerna kan jag ju inte och ingen fanns att fråga. Springa gick inte heller, för de skorna var inte med. Så jag lommade, SUR, hem igen och stekte kesoplättar.


Sen, när W kommit i säng, såg vi en film... "Something borrowed". En bra feelgoodfilm som fick mig att bli på bättre humör. Och killen var vansinnigt snygg. Så filmen bör ses för hans skull om, inte annat. Eller nä, filmen bör ses för att den var bra. Hans njutningsfulla yttre går att beskåda på stillbild. Se här, nog är han väl värd att titta på?

kanske till å med lägga som bakgrundsbild eller nåt. Ja, om man varit 14. Gissar att folk skulle titta konstigt på mig om jag som 39-åring hade det. Eller?


Nä, nu är det dags att ta tag i dagens fakturaskörd. Hörs sen.

Av Annci Hultström - 22 september 2011 15:48

... stötte jag på idag.

   

Den stod ensam och övergiven i en korridor. Men jag undrar: Hur tänkte den som valde texten till lappen på den - "Ställ undan stegen"? Vart ska man ställa den? Och när man väl ställt den där, vart ska man ställa den då? För var man än ställer den kommer den hånflina en i nyllet med sitt "Ställ undan stegen"-upprop. En svår nöt att knäcka.


Det har hänt någon mer, alldeles fantastiskt, idag. Solen har krupit ur sin lilla (eller stora kanske - för solen borde väl vara rätt stor?) håla och behagar nu lysa över hela vår värld. Eller ja, åtminstone över den värld kallad Spånga som jag har utanför fönstret. Härligt är det i alla fall! Hoppas den kan tänka sig att vara framme på lördag. Och söndag med för den delen.


Nu är det snart dags för hemgång. Helst av allt jag velat åka hem och lägga mig på soffan (är zzzzz-trött idag), men nähä då... Fixa middag, träna, duscha, pyssla, sova. I den ordningen. Inte omvänd. Det blir inte bra.


Önskar en skön fortsättning på dagen/kvällen!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skapa flashcards