Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg den 22 januari 2012

Av Annci Hultström - 22 januari 2012 21:38

... egenskaper som person. T.ex vän, fru, mamma, yrkeskvinna, en person som trivs med träning och tanke på välmående. Just nu är jag bara mamma och yrkeskvinna. That´s it. Allt annat bara falierar.


För jösses vilket kaos det är här. Wilma fortsätter med sitt gråtande, sin separationsångest och sin rädsla. Utöver det har hon passat på att bli sjuk. Igen. Det började med rethosta i torsdags. Natten till lördag kräktes hon. Det brukar betyda feber. Och ja, så även den här gången. Detta ihop med en mycket svullen hals, full med vita prickar.


Eftersom prickarna på kroppen inte försvunnit helt, trots att penicillinkuren är slut sedan i tisdags, så ville vi komma till läkaren så fort som möjligt. Efter ett samtal med Löwet fick vi en tid redan samma dag. Så igår var vi där. Hög sänka, ful hals, 38,3 i feber. Misstanke om halsfluss. Dock tas inte halsprov så nära inpå, för de kan visa fel. Men med de andra symptomen i bakfickan fick hon sig en ny kur. Ny sort. Så nu hoppas vi innerligt på att det försvinner och att hon blir sitt gamla vanliga jag igen. Vi lät f.ö kolla oss själva åxå. Men vi bar inte på nån bacill tack å lov.


Så den här helgen har bestått i vila, vila och åter vila. Filmer till tusen. God mat & vin (för oss vuxna). Jag önskar jag kunde säga härliga promenader i snön åxå, men nä...


Har länge tänkt sammanfatta lite av den senaste tiden, men tid/lust har inte funnits. Men nu så...


Jobbet

Går bättre och bättre hela tiden. Känns riktigt bra, men känner samtidigt att jag behöver en massa coachning och kurser i arbetsledning. Men det kommer under våren, så det reder sig garanterat det med.


Nästa helg är det dags för kickoff. Min första. Någonsin. Ska bli kul. Brukar tydligen vara väldigt bra. Vi ska vara i Älvsjö. Dels mässan och dels Rica Hotel. Det är där vi ska bo. Hela hotellet är "vårt". Temat för fredagskvällen är cirkus/kabaré och vi gruppen har gått ihop om samma utstyrsel. Vi har införskaffat fransklänningar/huvudfjädrar/lååånga cigarettmunstycken och ska alltså föreställa Charlestonbrudar.


På lördagskvällen är det gala. Så då blir det klänning.


Vikten

Ligger stadigt runt 69-71. Vill ju få ner vikten ytterligare några kilo, men med det liv som är just nu så får det helt enkelt stryka på foten. Får liksom inte in i det livet just nu.


Var ju förresten på återkontroll på S:t Göran häromdagen. Det var mycket nöjda med min viktnedgång. Helt klart godkänt. De mätte även mitt häng för att se om jag "kvalar in" för en, av landstinget betald, bukplastik. Kravet är 3 cm. Jag hade 4,5. Han sa att det var väldigt korta köer och att jag kunde få det gjort inom kort. Dock kände jag att jag inte ville det just nu med tanke på att jag är ny på jobbet. Så vi kom överens om att jag skulle ringa när jag känner mig redo. Då skulle han skicka remissen. Men så tänkte jag lite på det och beslutade mig för att prata med chefen. Hon tyckte absolut att jag skulle se till att få det gjort innan sommaren. Så jag ska maila honom igen och få allt i rullning. Tänk, då har jag en platt å fin mage till sommaren. Nice!!


Jag kan, ännu en gång, konstatera att det här är det bästa jag gjort. Jag mår så förbannat bra. Livet är så enormt mycket enklare. För någon som inte varit där jag var går det bara inte att förstå glädjen i att kunna: 

  • sätta sig i en karmstol utan att det gör ont, för att man numera får plats
  • köpa de kläder jag VILL ha, inte de jag KAN ha (min nya vinterjacka är f.ö i strl 38)
  • sätta sig i en flygplansstol och ha massor med bälte kvar när man dragit åt det
  • böja sig ner till golvet, i en flygplansstol, och faktiskt nå det man tappat
  • gå upp för trappor utan att känna sig halvdöd
  • åka på kickoff utan känslan av att inte kunna delta i allt som sker

Jag skulle kunna fortsätta i en evighet. Men jag stannar där. För nu.


Sammanfattning av 2011

Ett fantastiskt år, fyllt med givande händelser. Resor som... kryssning till Helsingfors, träningsresan, långweekend till Berlin, besöket i Norge och avslutningsvis Thailandsresan. Ytterligare viktnedgång. Ett bra träningsår. Iordninggjort hem: Hallen av oss, badrummen och altanen av Väsbyhem. Fått ett skolbarn - helt plötsligt (hur det nu gick till?!). Midsommar på Lådna, Marre 50 år och Lotta & Moffa 10 år som gifta. Ja, och naturligtvis ett nytt jobb. Vilket år. Hoppas innerligt att 2012 blir minst lika bra.


Nej, nu ska jag ta ett litet mellanmål och sedan leta mig till bingen. Ska ju ha jour i morgon. Iofs blir den hemifrån, för vi har bytt arbetsplatser i helgen. Då kan man ju inte lita blint på att alla system är up & running. Så det är säkrast att göra det hemifrån då. Sen blir jag hemma med W. H hade lite att göra på jobbet. Men det blir ändå till att jobba lite.


Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!


Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards