Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under januari 2011

Av Annci Hultström - 12 januari 2011 11:48

Ja, då har vi varit på 5-årskontroll med W. Hon gick igenom besiktningen och ännu en OK stämpel placerades i hennes rumpa. Och vaccination fick hon åxå. Om det sa hon som vanligt - NADA. Fattar inte, hon bryr sig verkligen inte om att ta sprutor. Hon sträcker själv fram armen, sitter blickstilla och tittar när nålen går in. Det är sååååå skönt!


Efter det handlade vi ett par saker och sen åkte vi hem. Hon gick in och jag skottade. Men jag inser ju nu att det var helt i onödan, för det har kommit minst lika mycket till på bara en timme. Men det är ju inte värre än att jag får gå ut igen i eftermiddag. Typ.


Lunchen är äten och nu ska vi vila lite. Sen blir det muffinsbakning.


Ha en bra dag!!

Av Annci Hultström - 11 januari 2011 21:00

... kan gå så fort. Har inte hunnit göra nå´t alls. Eller jo. Julen är utplånad. Spel är spelade. Lekar lekta. Filmer sedda. Kanske är det ändå mer än vad som är ok för en sjuk prinsessa?! Men att hålla henne i stiltje går bara inte. Det har vi aldrig kunnat. Har t.o.m hämtat henne på dagis med 39,7 en gång utan att dom märkt något eftersom hon kört på som vanligt.


Bara en enda gång har hon "däckat" av sjukdom och det var när hon hade Höstblåsor (fanns INGEN slemhinna i mun/svalg som INTE var täckt med blåsor... under tungan, på tungan, insida kinder, hela tandköttet o.s.v.) Då var hon rejält sjuk. Det enda hon fick i sig var 4 matskedar vätska på 6 dagar. Då var vi in till Astrid Lindgren med henne (för tredje gången) och efter 11 timmars väntan (från kl. 12 - 23) fick vi höra det vi "drömde" om - "Vi vill lägga in henne, hon är uttorkad". Hann tänka "Yes" när jag hörde läkaren lägga till "MEN (everything before but is bullshit) vi har inga vårdplatser". Så vi skickades hem med ordination om dubbel dos ipren OCH alvedon (samtidigt) varannan timme tills hon började äta. Alltså, de ville att vi skulle droga henne till att dricka/äta. Kan ju säga att jag varit nöjdare med livet... Iofs funkade det, men vägen dit var inte rolig. Stackars barn. Nåväl, efter 2 dagar åt hon en glass. Det första överhuvudtaget på 8 dagar. Underbart var bara förnamnet. Dit vill jag aldrig igen. Då får hon hellre vara pigg som en mört, trots feber.


Nu sover hon sedan 1,5 timme. Just nu är hostan lugn. Hoppas det håller i sig.


Förresten, läste om Kissie och såg en fullständigt ofattbar bild på henne. Alltså, det skrämmer mig att människan tycker att hon är snygg. Hon ser ju ut som en seriefigur. På låtsas. En karikatyr av sitt eget forna jag. Se här:


Japp, det är samma människa. Hur ska hon se ut när hon är 40 (fyller 20 i år)? Ja... jag vet inte vad jag ska säga. T R A G I S K T! Hoppas hon en dag vaknar upp. Sedan hoppas jag åxå att alla unga tjejer därute inte låter sig luras att det är såhär man "måste" se ut för att räknas.


Nej, nu ska jag hänga en maskin och sen äta ett mellanmål.


Vi hörs i morgon igen. Sov gott å dröm sött!

Av Annci Hultström - 11 januari 2011 11:01

... hemma med en kronförkyld, hostig å febrig liten W. Hon var ju febrig i helgen, men så gav det med sig. Trodde vi. Så igår blödde hon näsblod på dagis och sa att hon frös när hon var ute. Då tänkte jag att det nog var dags igen och ja, mycket riktigt. Nu är jag hemma ett par dagar å sen får vi se. Behövs det mer är H hemma tors-fre.


Vad gör vi då? Jo, jag passar på att packa ner julen. W pysslar lite i sitt rum. Men större utsvävningar än så blir det inte idag.


Förresten, filmen jag skrev om igår - "Shooter" - den var riktigt bra. Rekommenderas. Vi började på en till - "The american". Såg väl första halvtimmen och så långt var den ok... men mycket fåordig. Kan inte behövts speciellt mycket replikträning om vi säger så.


Nej, nu - åter till aktion "julen-plockas-ner". Hörs senare!

Av Annci Hultström - 10 januari 2011 20:30

Jag har tävlat om en fika för hela företaget.


Jag anställdes av Adecco för att hyras ut.
Fast då hade jag ingen aning om vad som stod på lut.
Men redan första dagen visade sig de´
att stället där jag hamnat fick mig gott att le.
Detta håller i sig fast månader har gått
och sällan i mitt liv har jag så här bra mått!!
Därför är dom värda minst EN smarrig fika.
För NN är underbara och helt unika.


Så nu håller jag tummar å tår för att jag vinner. Hjälper ni till att hålla?!


Nu ska vi äta lite glass och se klart filmen. Sen blir det bingen.


Ha en fortsatt bra kväll och en god natt!!

Av Annci Hultström - 10 januari 2011 15:45

... fick jag när jag läste den här krönikan (publicerad på Charlotte Perrellis blogg bland annat):


  


Bilden är för liten för att kunna läsa på. Klicka på den så kommer du istället till expressen.se där den går att läsa i sin helhet. När du gjort det - SKRATTA. Stämmer det inte ypperligt? Det tycker i alla fall jag. Eller ja, om det inte handlar om Ullared. Där skiljer sig min man från den stora mängden (thank you god  )!

Av Annci Hultström - 10 januari 2011 10:30

... är till ända och utbytt mot en vardag. Igen. Nästa längre ledighet är påsken. Vilken naturligtvis ligger über-sent i år. Skärtorsdag är inte förrän 21 april. Men vid närmare eftertanke gör det inte så mycket. För med det börjar allt roligt...


För den dagen åker vi till Helsingfors på 36-timmars med David & Sofie. Ser fram emot det M A S S O R. Sen går det bara knappt 3 veckor så drar jag till Kreta med Marre. Ser fram emot det M A S S O R. Och efter den resan är det bara knappt 2 veckor tills jag & H åker till Berlin. Ser fram emot det M A S S O R. 


Så kort och gott - det känns helt ok att vara här nu. Och de lediga dagarna har känts långa, sköna och innehållsrika.


Igår storstädade jag hela huset. Insåg då hur mycket städerskan fuskat under de här månaderna. Lika bra att göra det själv tror jag. Och är det bara undanplockat tar det inte mer än ett par timmar att göra det. Kanske kan jag deala till mig att alltid göra det och att få unna mig något kul för den kostnaden städerskan skulle ha kostat .


Förresten, vad trevligt det var att "hålla hov" på en söndag. Söndagmiddag med gäster. Det gjorde helgen ytterligare lite längre. Får verkligen hända igen!


När de gått å W sov började vi se en film. Den heter "Shooter" (med Mark Wahlberg) och var mycket bättre än jag trodde. Ikväll ska vi se klart den.


Appropå ikväll... jag hade tänkt komma i gång med träningen idag. Men har googlat runt en del på faktumet "träna vid penicillinkur" och kommit fram att merparten (inkl. idrottsläkare m.fl.) säger att man ska vänta tills kuren är över (+ gärna ett par dagar till). Så jag lyssnar på det i hopp om att inte bli sjuk igen. Får knuffa iväg H istället. De har ju "prova-på-gratis-i-en-vecka" på Friskis den här veckan. Och då kan han ju få chansen att se om han tycker de har något för honom.


W är på dagis idag. Så febern hon hade i lördags var väldigt tillfällig. Igår var den i princip borta. Skönt! Dock är hon snuvig och lite hostig, men inget som stör sömnen tack å lov. Hoppas det håller i sig nu, eller ännu bättre - vänder helt. För nu vill vi inte ha mer snuva å annat skit i familjen. Förstått (säger jag och vänder mig direkt till en som styr vårt öde)?!?!?!?!


Ikväll ska jag nog plocka ner julen igen tror jag. Hade tänkt vänta tills på torsdag, men jag tror inte jag ids det. Har du gjort dig av med den?


Nä, nu avviker jag. Men ni vet ju att vi hörs senare. Ha det så bra tills dess!

Av Annci Hultström - 9 januari 2011 15:27

... varje söndag åsså varje jul. Det tycker jag är kul!


Eller... nä... Men nu var det verkligen ett måste. Passade på att städa undan delar av julen samtidigt. Tomtarna främst. Granen får stå ett par dagar till, liksom ljusstakarna.


H har dragit å handlat lite. W badar (skapligt feberfri idag *håller tummarna för att det inte blir mer av det*) och ikväll ska vi ha finaste Sofie & David över på middag. Det blir samma underbara rätt som vi bjöds på i fredags (hittade receptet på nätet) av Lotta m. familj. Ser redan fram emot att äta.


Sen är det nog skapligt tidigt i säng. Är ju jobbdag i morgon. Var tog dessa nästan 5 lediga dagar vägen?! Nu är inte nästa ledighet förrän i påsk. Hmmm...


Nä, nu måste jag sätta fart här. Igen. Hörs senare eller i morgon. Ha en fin kväll!


Av Annci Hultström - 8 januari 2011 16:39

God eftermiddag!


Hoppas ni har en lugn & skön trettonhelg. Här är det lugnt. Riktigt lugnt. Skulle haft middagsbesök idag, men eftersom W vaknade med feber i morse avbokade vi. Så istället har vi pysslat . Gjort kort och ett julpynt (ja, efter jul... köpte det på rea).


Nu lagar jag mat. Det ska bjudas Oxfilé provencale i det Hultströmska residentet idag. Och jag måste erkänna att det kurrar i magen redan.


Vad har vi gjort i övrigt då? Jo, i torsdags när vi vaknat åkte vi norrut. Julfirande hos min mor & far var målet. Kom dit vid 11.30 En timme senare vräkte snön ner. Då var det rätt skönt att inte vara på vägarna.


Till eftermiddagen slöt syrran + man upp. Barnen (tillika de mycket saknade kusinerna) var tyvärr inte med. Efter en kanongod middag blev det paketöppning. W fick en hästkötar- och ridkurs av syrran m. familj och de fick fjärrsyrda uttag till lampor (ni vet sånna man kan tända/släcka lampor med fjärrkontroll) av W. Av mor & far fick hon en lampa som är en massa fibertrådar som byter färg , ett spel+ en hoper pengar. De fick kläder av henne. Det hade hon bestämt själv.


Igår drog vi vid 10.30 Mot Gävle och lite shopping på Biltema & Dollar Store (pliiiis, öppna en sån här nere åxå någongång). Sen bar det av till Uppsala och middag hos finaste Lotta m. familj. H passade på att köra fast med bilen, så han fick skotta loss under en timmes tid. Under tiden bondade jag rejält med mitt kära fadderbarn (som f.ö är blad det sötaste jorden har skapat). Hon pratar som aldrig förr och jag förstod nästan allt. Kul!! Vi bjöds en underbar kycklingrätt (Lotta, snälla du, skicka gärna övr receptet vid tillfälle). Vid 21.45 for vi hemåt med en MYCKET trött W. Väl hemma satte jag igång och skotta. Hos oss och farbrorn. Han öppnade dörren och pratade en massa. H trodde jag hade rymt :-). Efter en kort session i soffan blev det sängen. Sov som en prinsessa!!


Ja, och nu vankas det alltså middag. Snart. Sen blir det nog inte så mycket mer än att softa i soffan.


Nä, nu måste jag göra vitlökssmör. Men hörrni, ha en fortsatt bra kväll.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards