Livets resa - på mitt sätt!

Direktlänk till inlägg 1 september 2011

Recept å lite annat

Av Annci Hultström - 1 september 2011 13:45

Så var det torsdag. Bara en dag kvar till freeeeeedag. Skönt. Ser redan fram emot soff-sessionen i morgonkväll.


Förresten, när jag vaknade i morse var jag tvungen att titta in i badrummet igen. Och ja, det var kaklat fortfarande och alltså ingen dröm. Blir spännande att se om de har börjat foga idag. Jag har ju ingen aning om hur länge det måste torka innan man kan börja med det?! Har googlat lite på det nu och 1-2 dagar ska det torka. Så kanske börjar de foga i morgon då. Kanske alltså. Vad vet jag? Är ju inte direkt någon plattsättare.


Jag är lite trött idag. Var ju inte i säng förrän efter midnatt och det är på tok för sent för mig. Men det var det värt. Helt klart. För som jag skrev så var filmen underbart rolig. Och maten på Råshaga (råshaga.se - ja, det är faktiskt rÅshaga med Å) kanongod. Visst, det är ett enklare kvartershak - men vad spelar ytan för roll om maten är ljuvlig? Jag åt en fisk- och skaldjursgryta med saffran, aioli och vitlöksbröd. Till det ett par glas vin. H åt en Toast Skagen (nallade ett hörn, grymt god även den) och därefter en Filé Oscar. Även han var supernöjd. Efterrätt fick inte plats i någon av oss.


Jag gillar när restaurangerna är flexibla. Jag frågade om det gick att få en halv portion, för att jag är opad och äter som en myra (ja, numera en något större myra än i början). Det var inga problem. Så min mat kostade hisnande 55 kr. Me like! Det är inget jag kräver, men jag gillar när de ställer upp. Sen tar vissa mer än halva priset, men även det är helt ok - bara man slipper slänga maten (och få lite avdrag såklart för den minskade mängden föda).


Appropå föda (snygg övergång va?). Häromdagen gjorde jag köttfärsbiffar med ajvar i. Det var sååååååå gott. Ni måste bara prova. Här kommer det mycket svåra och komplicerade receptet:


Ajvar-biff, 4 portioner

500 gram nötfärs

2 dl ajvar relish (mild tog jag för ett barnvänligare resultat)

1 ägg

Salt & Peppar

  1. Rör ihop ingredienserna
  2. Dela upp i 8 delar och platta ut till biffar
  3. Stek i lite smör

I orginalreceptet skulle man blanda ut strödbröd med vatten och låta svälla (och sedan tillsätta övriga ingredienser) Men det gör jag aldrig, funkar ändå och ger mindre kalorier.


Vi åt det med kokt/stekt potatis, rostad paprikasås och brysselkål.


MUMS!!!!


Förresten, den rostade paprikasåsen kändes i efterhand lite overkill (rosta paprika i ugnen, skala, mixa, spä o.s.v.). Hade lika gärna kunnat spä lite ajvar. Resultatet borde ha blivit snarlikt.


Nu har jag avnjutit rester av den ovan nämnda biffen. Lika gott som då.


Idag behövde H ha bilen (ska hämta W hos farmor & farfar), så han skjutsade mig till jobbet. Det betyder att jag måste åka kommunalt hem. I värsta fall. Har nämligen en kollega som bor i Väsby och jag tiggde till mig skjuts av honom. Så händer inget oförutsätt (typ att han måste dra tidigare för sjuka barn eller så) åker jag med honom. Skönt. Och snällt. Framförallt snällt.


När jag kommer hem ska jag bara svida om och gå direkt till gymmet. Det är ett core-pass idag som jag tänkte gå på. Var ju på det förra veckan och gillade det skarpt. Kändes att det tog på rätt ställen (läs: mage, rygg, lår). Efter en dusch, där, blir det hem för att krama på W och höra hur Cirkusen var. Och äta middag såklart, för det hinner jag inte göra innan. Eller hinner å hinner... kan inte, då får jag håll.


Sen ska jag fylla smörgåstårtorna. Eller smörgåstårtan. Har lite beslutsångest där. Vi blir 7 vuxna (+ mig) och tårtan räcker lugnt till 12. Men om någon (alla?) är aaaaaaaaashungrig och vill ta om, då är det värre. Men om ingen vill ta om då - då är det minst en hel tårta kvar och det går ju inte direkt att frysa in. Och till barnen kommer jag göra pasta + spett med korv, köttbullar å annat som barn gillar. Så jag nöjer mig nog med att göra 1, för jag har ju 2 olika efterrättstårtor + muffins åxå. I värsta fall får H springa till pizzerian och komplettera   .


Nä, nu ska jag ta något varmt att dricka. Ska unna mig en latte. Har massor med kcal kvar av dagens ranson. Och med träning på det blir det ännu fler över.


Vi hörs senare ikväll. Då bjussar jag på bilder från badrummets framgångar. Ha det så bra tills dess.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annci Hultström - 16 april 2019 20:51


... tisdag. 2 arbetsdagar kvar den här veckan, sen 4 dagar ledigt. Det ska bli skönt. Inte för att jobbet suger eller så. Nä, det är solen med tillhörande promenader som lockar mig :-)   I söndags gjorde vi verkligen ingenting av nytta. Slöade he...

Av Annci Hultström - 13 april 2019 20:57

... vecka passerat. Igen. Alltså, var tar tiden vägen?   Vad har då hänt? Ja, den har väl sätt ut ungefär som förra veckan.   Lördagen: Lite vet ni. Fortsättningen var grillande. Årets första. Och oj, så gott!   Söndag: Långpromenad, s...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 19:18

... lördag börjar rundas av. Vad har då hänt? Jag tänkte först att den varit förjävla slö, men när jag tänker efter så har det hänt en del trots allt. Frukosten åts inne, sen gjorde vi vår på baksidan. Dvs tog fram utemöbler, torkvinda, cyklar os...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 09:27


... och sol. Ett gammalt vinterprat på radion. Snart frukost. En bra start på helgen. Eller iofs, den började ju redan igår med min egodag och planeringsmiddag hos vänner. Tacos blev det. För att ha 100% koll tog jag med egna ingredienser... kyck...

Av Annci Hultström - 5 april 2019 16:34

... inte helt som förutspått, men nästan. Efter frukosten drog jag på musik, dansade mig fram i en undanplockningssession, hängde en tvätt, läste lite, åt lunch och pw:ade ner till massagen. Det var gudomligt skönt. Somnade tillåmed en sekund...

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards