Direktlänk till inlägg 13 februari 2012
... matlagning. Det är vad som pågår här hemma just nu. Av vissa av oss. Wilma står för hosta och feber. Jag står för hosta, feber och matlagning. Japp, så illa är det. Även jag har fått feber nu. 37,8 (normaltemp är 36,7). Inte mycket kanske, men hostan gör rejält ont (liksom huvudet, luftrören, lederna och ryggen) så jag förväntar mig att febern kommer att stiga... känslan säger det. Men i samma tanke håller jag ju såklart tummarna för att jag har fel, så fel. Har varken lust eller tid att bli sjuk nu. Så det så. Därför tänker jag förtränga det in i det längsta. Sedan hoppas jag ju på att alla ni därute håller tummarna för mig åxå.
Trots kass hälsa måste man ju äta. Idag blir det "Fisk i ugn med medelhavstopping". Se här:
Lägg 500 gram fisk (jag tog torsk och spätta) i en smord form.
Fräs en stor lök ihop med 2 vitlöksklyftor i lite olivolja. När det mjuknat tillsätt en tärnad squash/zucchini och fräs tills den åxå mjuknat.
Tillsätt då 1 ask halverade coctailtomater och en kruka basilika. Fräs en kort stund.
Häll röran över fisken och smula över (c:a) 200 gram feta ost.
Gratinera i ugnen på 225 grader i c:a 20 minuter. Sååååå gott!! Förresten, det räcker till 4 normalportioner eller (minst) 8 Annci-portioner.
Vi äter potatis till, men det är ju såklart valfritt.
Nä, nu ska jag duka för snart kommer det ett stycke make hem och tar hand om oss.
Önskar en fortsatt trevlig kväll!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 | 28 |
29 |
|||||||
|