Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under augusti 2012

Av Annci Hultström - 11 augusti 2012 21:58

...en dag kvar av tre härliga semesterveckor. Sedan är det dags för vardagen igen. Bra med lite vanliga rutiner igen. Men ärligt talat skulle jag kunna tänka mig ett par veckor till. Tro det eller ej ;-)


Jaha, vad har vi gjort då, dessa sista dagar. Ja, först var det ju en kryssning på programmet. Åkte med Wilma, syrran och Sanna (syrrans dotter). En riktig tjejmaffia. Det var trevligt. Riktigt trevligt. Drar det lite kort... Vi åt på vägen in till stan, så väl på båten behövde vi inte tänka på det. Efter lite lökande i hytten, med skumpa och ostbågar (ja, kombinationen var kanske inte den mest exklusiva), gick vi till taxfreebutiken och sedan vidare till en av barerna. Där väntade Lilla My´s god natt-saga och efter den en show i filmens tecken. Den var helt ok. Under tiden den pågick höll båda barnen (oavsett ålder) på att somna, så när den var över gick de till hytten och somnade nog rätt omgående. Det betydde att jag och syrran partaja på egen hand. Och det gjorde vi. Ett tag. Sedan fick vi (tyvärr) sällskap av ett par MYCKET märkliga killar. De var där och utförde ett jobb sa dom... men de kunde inte berätta vad. Pupillerna var stora som tefat och de var allmänt skumma. När syrran skulle ut och röka hängde de på, men därute kom räddningen. En man i 55-års åldern såg att vi besvärades och kom till undsättning. Efter en timmes prat med honom och hans son såg de till att vi kom in i hytten. Sååå rara!!!


Efter alltför lite sömn var det bara att släpa sig upp och följa med W till kommandobryggan. Alla mellan 7-17 fick gå upp (oj, vilken tur att hon fyllt 7 redan  ) och det var visst en hit. Hon tog ett kort, men det kommer när jag orkat flytta över bilderna från kameran. Sedan fortsatte dagen i rask takt... barnevenemang, taxfree-ögon-shopping, lunch, bad & bastu...


Och där, min vänner, fick vi under ett flertal tillfällen skåda en mycket vältränad coh snygg kille. Helt i bara mässingen. Japp, det är sant... När han kom in och skulle betala var han redan färdigombytt. Trodde man. Men se,  han var helt naken under handduken. Hur jag vet det? Jo, ni förstår - han tappade handduken. Bara så där. Och han var inte direkt snabb att sätta på sig den igen. Efter en stund i omklädningsrummet kom han ut och gick en sväng... bland barn och äldre... spritt språngande även då. Men det slutade inte med det. Nä, en vända till kom han ut... gick en sväng, stannade vid en spegel, iakttog sig själv och gick sedan ner i poolen. Där simmade han runt i godan ro tills min syrra sa till tjejen i repan att hon kanske borde ringa på vakten. Det gjorde hon, vakten kom och killen gled långsamt in i omklädningsrummet igen. Hmmmm... man undrar vad drogen hette som han gick på.


        


När vi kom i hamn hämtade H oss och när medresernärerna var avlämnade vid tåget åkte vi hem och lökade i soffan. Hade inte ork till mer än det, så det passade perfekt.


Idag har vi varit på loppis och efter det blev det "Madagaskar 3" i Täby C. Den var ok, men inte den bästa av filmer... Tog en sväng in i Telenor-butiken åxå. Ut kom jag med både abonnemang och en iPhone 4S. Så nu är det bara att hålla tummar och tår för att jag tycker täckningen är ok.



Förresten, på loppis-parkeringen stod denna skönhet parkerad. En Fiat av något slag. Såååå söt!!!


Väl hemma igen blev det grillat och ett glas rött. Gott!!! Sen lekte W loppis med oss. Hon sålde och vi handlade. Allt. Något annat var inte ok ;-)


Nej, nu ska jag och min älskade make kolla på en film. Sen blir det bingen. Önskar en fortsatt bra afton. Sov gott och dröm sött - när det väl är dags!

Av Annci Hultström - 8 augusti 2012 22:14

Ja, igår var det alltså cirkus som stod på agendan. Cirkus Scott. För första gången på 9 år (75-års jubileum). Inte nog med det så var det en specialföreställning till förmån för Ronald McDonald. Alla intäkter gick oavkortat till dom. Så det var inte bara kul, det var "nyttigt" åxå.


W var grymt laddad. Ok, jag med. När det gäller cirkus blir jag som ett barn på nytt... Och den här cirkusen var mer gjord för barn än de jag besökt innan. De hade "hjälp" av Bamse & c/o + att de i foajén hade en "prova-på"-avdelning. Det kostade 25:-/station. W provade 2 olika trapetser, lindans, akrobatik, hinderbana, ansiktsmålning. Ja, helt enkelt allt utom ridning. Hon älskade det.


Kl. 18 började föreställningen. Den höll på i 2 timmar. 2 underbara timmar. Alltså, allt var bra (om man förbiser de dansande brudarna som inte tillförde nåt än vanlig streetdance)!!!! Här får ni några smakprov i form av bilder och filmer:


 


Åsså vackraste hästen ever:


De här grabbarna var det bästa jag sett i hela mitt liv. Tveklöst värda något typ av pris. Grymma är förnamnet. Se själva:

Påväg hem korsade vi en väg. På den vägen körde en taxi. Inget ovanligt med det. Egentligen. Bara det att den här gången hade chauffören (eller möjligen en passagerare) glömt stänga bagageluckan. Vi trodde först att de hade typ en cykel eller nåt därbak. Men nä, där låg bara ett par ryggsäckar + 2 STORA ballonger som gick att köpa inne på cirkusen. W plockade upp den, sen väntade vi en stund för att se om de skulle komma på det och vända. Men när de inte gjorde det blev hon en mega-ballong rikare.


Idag ställde vi klockan på ringning (jag vet, en helt värdo sak att göra på semestern) och letade oss in till Gamla stan. Där gick vi på en guidad vikingatur för barn. Mycket kul. Och intressant. Ensamma var vi åxå. Ja, inte i Gamla Stan alltså utan med guiden. Så en privatvisning fick vi :-).


  


Efter det gick vi till Polka-pojkarna. De bakade och vi smakade (med så fint rim det blev). Och köpte såklart (första gången jag åt det efter open... och sista... tokdumpade).


Vi tog åxå en titt på beridna Högvakten (i ösregn). Det är något visst med det... ståtligt, pampigt och vackra kusar.


 


När det var över (eller nästan, vi tröttnade på regnet) knatade vi till Kungsan och käkade lunch på TGI. Där fick vi åxå en chans att torka upp och tina våra frusna kroppar. Gott var det åxå. Även om det tog en halv evighet.


Vi hann med en sväng på NK åxå. Leksaksavdelningen. Det är det enda som intresserar mig där. Jag kollade runt och hon byggde med LEGO. Gick till Telia-butiken åxå. Bara måste ha en ny telefon. Min håller laddning i ett samtal nu och är i övrigt helt kass. Men jag tror jag kommer överge Telia mot Tre. De är billigare inser jag. Men frågan är - har de lika bra täckning? Åsikter på det?


Ja, efter det var det dags att bege sig hemåt. Jag var så slut så jag somnade på bussen. W väckte mig. På rätt ställe åxå. Kloka unge :-)


Efter lite indisk (mindre god) mat, hamnade vi alla i soffan. Och här sitter vi än. Eller ja, vi vuxna. Den lilla sover sedan länge. Allt för att vara pigg i morgon. Då är det nämligen kryssningsdags. Med oss får vi åxå min syster. Vi har inte gjort något sådant ihop på 15 år. Så det ska bli grymt kul. Kanske borde jag åxå lägga mig. Känns som jag åxå vill bara pigg i morgon.


Japp, så får det bli. Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!!!!

Av Annci Hultström - 7 augusti 2012 15:50

... eller hur var det nu?! Nä, just det... Gärdet var det ja...

Av Annci Hultström - 7 augusti 2012 14:12

... here we come!!!

Av Annci Hultström - 7 augusti 2012 12:37

Wilma fick gå lös i sminkväska och sen var det min tur. Har hon en framtid som sminkös månne? Döm själva, för här är resultatet:

Av Annci Hultström - 6 augusti 2012 22:28

... dag?? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det systers födelsedag.

Hurra, hurra, hurra! Hurra, hurra, hurra!


Grattis älskade syster. Hoppas din födelsedag blev bättre än du trodde den skulle bli   


Nu har jag inte skrivit på ett par dagar. För oj, vad jag har varit trött. Det var mycket trevlig på Åland. Men mycket sena kvällar och lite halvtaskig sömn sätter sina spår. Ja, sen var ju inte internetet på min sida hela tiden heller. Men - nu är jag här igen :-)


I lördags var det alltså kräftskiva. Inga bilder kom med såg jag nu... så här kommer dom:


Räkpaj, västerbottenpaj, rökta räkor, räkor, kräftor, aioli, nybakade baguetter, nubbe och till efterrätt blev det en hallonpaj med cocos och choklad. Galet gott. Och trevligt!!

  

Under tipsrundan gick det bättre för vissa än för andra... Wilma kom 2:a av alla barnen. Tror hon fick 11 rätt (av 12) och tog det sedan på utslagsfrågan "hur många makaroner är det i burken". En mycket stolt tjej som valde ett skrivbordsunderlägg med Spiderman på (??). Nu vill hon f.ö att vi målar hennes ena vägg röd och sedan målar svarta streck så det ser ut som ett spindelnät. Hmmmm... vad hände??


Senare på kvällen åkte karaokeutrustningen fram och oj, vad det sjöngs. Själv stod jag för 3 solo-bidrag och 1 duett med Lotta. Såååå kul!!! 


Dagen efter stannade vi kvar och tog sena båten hem (de andra åkte med 13.30-båten) Passade på att se Mariehamn. Vi åt en underbart god lunch i solen och tog därefter en runda minigolf på en asrolig bana...


 


... där vi bestämde att vinnaren (Henrik) tvingades bjuda oss andra på glass. Så vi åkte till en affär och där såg jag den största glassbox jag någonsin sett.


 


Avslutade med 5 minuter på Degersand. Mycket fin strand, men f*n vad det blåste. Höll på att frysa ihjäl. Men folk badade. Och var klädda i badkläder. Galet!


Idag har vi lökat hemma, klippt gräset och... eh... ja, inte så mycket mer. På eftermiddagen åkte vi in till stan för att agera smakråd åt H som skulle välja glasögon. Han har försökt i 1 år och nu... äntligen klart! 3 par blev det. 1 par "vanliga", 1 par solglasslipade och ett par av lite mer fritid- och sportkaraktär. Allt för 2300:-. Snorbilligt. De är klara om ett par veckor. Det ser vi alla fram emot.


Middag åt vi i Kungshallen. Gott, men åh... vilken ljudnivå. Har bara hämtat mat där ett par gånger, men aldrig suttit där. Och det lär inte hända igen.


I morgon blir det cirkus. Det är Cirkus Scott som kör i stan och just i morgon är det en extraföreställning där alla intäkter går till Ronald McDonald hus. 200:-/biljett. Som hittat. Innan det börjar har de en specialavdelningen där barn får prova på olika saker som lindans, akrobatik, rida häst, ansiktsmålning m.m Så det blir några timmar där. Ser fram emot det!! Och W med :-)


Nä, nu blir det sängen. Måste ju orka. Sov gott och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 4 augusti 2012 18:31

... som inte kom med:

Av Annci Hultström - 4 augusti 2012 18:15

... kräftskiva 2012. Nice!!!!!!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards