Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under mars 2010

Av Annci Hultström - 8 mars 2010 09:34

Ja, om 1,5 timme drar vi till Arlanda.


Vaknade kl. 7. Då var den minsta familjemedlemmen redan vaken å kollade på Bompa. Gick upp å satte igång. Känns som allt är gjort och under ovanligt bra kontroll. Kan åka med RIKTIGT gott samvete :-).


Ute är det några minus. Det är bra, då blir inte omställningen lika stor ;-).


Nej, nu ska jag hoppa in i duschen. Vi hörs när vi kommit fram.


Ha det bäst  - det ska jag/vi.


Och kom ihåg att kika in här ibland om ni vill ha rapport.


KRAM KRAM

Av Annci Hultström - 7 mars 2010 20:52

Hej världen!


Börjar med att be om ursäkt för min frånvaro idag. Men det har verkligen varit fullt upp. Vaknade i ottan, käkade frukost, fixade en massa, drog till stan å fikade, åkte till Täby och lämnade bilen, hem å fixade mat och efter det har vi fixat å donat. Det är först nu som det lugnat sig lite. För nu är det städat och väskorna är packade. 50kg blev det totalt. Men då är 7 av dom sånt som inte ska med hem igen.


Ska bara göra några småsaker, sen blir det sängen.


Ska försöka hinna titta in till er i morgon innan vi åker. Om inte annat så hörs vi på plats. Har datorn med, som sagt.


Ha det nu så bra och njut av våren som visst ska komma till er.

Av Annci Hultström - 6 mars 2010 22:47

Jag har inte (b) loggat ut än... fastnade lite. Så här kommer ytterligare ett inlägg.


Läser man större bloggar har de ibland "frågor & svar". Jag funderade åxå på att ha det, men jag vet inte... är jag intressant nog? Har ni några frågor till mig? Något ni undrar över - barn, vad jag äter, resor, intressen? Jag svarar på allt (nästan   ). Så shoot!!


Jag kommer förresten ha dator med till Thailand, vill kunna skriva när jag vill. Däremot kommer jag inte att lägga upp texterna i bloggen varje dag, utan det blir lite längre inlägg när jag väl laddar upp. Hotellet har nämligen inget internet (tror vi i alla fall), så jag kommer att skriva texterna på datorn och sedan ladda upp de lite då & då på ett internetcafé. Hoppas innerligt att de har bättre uppkoppling nu än vad de hade för drygt 2 år sedan. Det visar sig. Oavsett så kommer ni höra ifrån mig. Och bilder utlovar jag såklart åxå.


Nu slötittar jag på "Notting hill". Det är en film jag skulle kunna se en gång i veckan. Jag bara älskar den!!!! Rolig, romantisk... och bara så störtskön.  Och Spikey - *asg* - faaaabolus! Kan nog alla repliker... ja, inte utantill. Men vartefter i filmen vet jag vad som kommer. Som yngre kände jag samma sak för Dirty Dancing (ja, jag älskar den med). Har nog sett den 50 gånger. Är snart där igen - med Notting Hill. Mmmmmm... me like!


Nej, vet ni vad - nu ska jag faktiskt lägga mig. På allvar.


Sov gott å dröm sött - igen.

Av Annci Hultström - 6 mars 2010 21:31

... gick:


Pernilla Wahlgren


och


Jessica Andersson


Så jag hade rätt! Ja, till hälften i alla fall.


Nu tänkte vi se på film, men insåg att den var 2,5 timme lång... vete 17 om jag orkar hålla mig vaken så länge. Så vi tar den i morgon istället. Så det blir musik-funderingar istället. Ska ju fylla mp3-spelaren med lite musik att ta med på resan. Det tar ju sin tid att fundera ut.


Så jag avviker nu, men vi hörs i morgon. Det vet ni!


Sov gott å dröm sött!

Av Annci Hultström - 6 mars 2010 21:18

... Mello i alla fall. Wilma ville se lite och då fastande vi kvar. Jag gillar Kalle Moreaus låt skarpt - trots att hans sångröst har en del att önska - och önskar den vidare. Jag tror åxå på att Pernilla går vidare. Det visar sig om ett par minuter... jag gör en konstpaus här, åter strax!


Av Annci Hultström - 6 mars 2010 18:44

Nu är vi hemma igen.


Kalaset var jättetrevligt. Kanongod tårta. Bagaren var inte nöjd... sa att den blitt för seg. Men - vi älskade den   !


Efter det blev det nagelfix. Nu är naglarna helt glittriga. Det håller bättre än fransk, som jag brukar göra. Och det behövs i sand & salt. Sedan lurar glittret ögat åxå... man ser inte utväxten lika tydligt. Så så fick det bli.


Efter att ha shoppat det sista drog vi å köpte pizza (1/4-del kan jag äta f.ö.) Den åt vi framför TV:n och filmen "Upp". Nu ser Wilma & Henrik på Tarzan... å äter lördagssnarr. Jag ska snart ansluta mig. Måste bara skriva protokoll för föräldrarådsmötet först. Har faktiskt glömt bort det och kom på det tidigare idag.


Vi kommer inte se Mello ikväll... låtarna har man ju redan hört. Så det blir nog filmen "Luftslottet som sprängdes" istället. Har ni sett den?


Förresten, vilken vacker dag det har varit idag, med takdropp. Isgata har bildats på gården. Så nu går vi vääääääldigt försiktigt här. Skulle ju vara "lagen om alltings jävlighet" om nån av oss bröt en arm eller så nu. Men trots det så får man ju onekligen hopp om våren. När vi kommer hem är den här, på allvar.


Nej, nu ska jag ägna mig åt protokollet. Men jag återkommer innan sängdags.


Önskar en fortsatt trevlig afton.

Av Annci Hultström - 6 mars 2010 10:28

...ute när jag vaknade. Då var det +36 i Thailand. En betydlig skillnad. Ska bli skönt med värme till min frusna lekamen.


Har försökt blogga från mobilen på morgonen. Men det gick åt skogen, såklart. MMs:et går liksom inte fram. Jag tog nämligen ett foto på Wilma. När jag kom ner satt hon redan framför tv:n. I skräddarställning. På soffbordet. Fråga mig inte varför, men kul såg det ut. Ska se om jag kan få in bilden på något annat sätt.


Idag nalkas först kalas (världens sötaste tvillingar fyller 1 år), sedan direkt till Stinsen för nagelfix för mig å klippning för Henrik. Sedan ska vi även handla det sista. Några saker på Apoteket + lite på Vinn. Jag vill ha saft med mig. Kan ju inte dricka så mycket kolsyra å vatten blir jag less på numera. Så för att tillgodose dryckesbehovet så får det bli så. Sedan ska Wilma få köpa en ny vattenflaska. Den finaste hon tycker. Detta i hopp om att hon ska dricka mycket där i värmen. Hon är dålig på det av sig självt och man kommer ju inte ihåg att påminna HELA tiden.


Nej, nu ska jag sätta fart här. Får önska er en toppenlördag, så hörs vi ikväll igen.



Av Annci Hultström - 5 mars 2010 23:06

Fick en förfrågan förut om hur vi kommit undan så billigt med våra resor. Så jag sammanställde lite info. Tänkte att jag lägger den här åxå, ifall det är fler som undrar.


Vi har aldrig köpt en charter, utan alltid bokat själva. Mycket billigare så. Och vi har gjort på lite olika sätt. Radar upp de gång för gång:


Resa 1: 3 veckor, nov-dec 2004


Flyg:

Flög med Thai airways, Stockholm-Bangkok, Bangkok-Phuket. Bokade gjorde vi via en resebyrå som heter Koh Phangan i Stockholm: http://www.kohphangantravel.se/.


Flyget kostade 7200:-/person (tur & retur) - då fick vi även SAS bonuspoäng som tog oss gratis till Oslo tur och retur en tid senare.

Boende:

Första två nätterna hade vi bokat hemifrån (resebyrån hjälpte oss) Vi bodde då i en lyxsvit (bröllopsresan till ära :-)), vid Kata Beach, visste att det inte skulle bli så mycket mer av den varan sen.


Efter de två nätterna åkte vi vidare till Ao Nang, med båt. Där bodde vi i 6 nätter på Mee Mee´s bungalows (http://www.yourkrabi.com/mimi-bungalows/). Det låg 5 minuters väg från stranden. Jättefint och fräscht.


Efter det åkte vi båt till Koh Lanta. Där bodde vi på stranden Klong Dao på resorten Dr Lanta (http://drlantaresort.com/). Där stannade vi i 9 nätter.


Vi fortsatte sedan med någon gemensam billighets-minivan till Kao Lak. Bodde på Bangniang beach resort (raserades helt 1 månad efter i tsunamin) i 5 nätter, för. Resan dit tog evigheter (6 timmar tror jag), men vi kom fram för knappt 100:-/pers. Därifrån till flyget tog vi taxi.


Resa 2: 4 veckor, nov-dec 2006

Flyg:

Bokade flygstol själva, med Fritidsresor. Det var en nonstop-flight Stockholm-Phuket, som kostade 7500:-/pers (tur & retur).

Boende:

3 nätter hade vi bokat hemifrån på ett hotell i Phuket. Det hette Karon café, http://www.karoncafe.com/index.html. Fint och fräscht hotell, men trivdes inte alls där i exploateringen, så vi åkte därifrån efter 2 nätter. Kvällen innan vi åkte bokade vi en natt på Koh Lanta, för att ha något att komma till och sedan skulle vi leta hotell på plats.


Tog båten till Koh Lanta och checkade in på hotellet vi förbokat - Andaman Lanta (http://www.andamanlaanta.com/). Det var jättefint, men inget vi ville bo på så länge. Så när fort vi lämnat väskorna på rummet gick vi längs hela stranden i jakt på det perfekta boendet för 18 nätter. Och vi fann det efter ett par timmars letande. Här hamnade vi, Laguna beach club: http://www.laguna-beach-club.com/web/


Därifrån åkte vi till Ao Nang, där vi skulle sova i 5 nätter på Me Mee´s igen. Men väl på plats gillade vi inte platsen längre. Förra gången vi var där var innan tsunamin och det hade förändrats så mycket - i våra ögon till det sämre (hade även börjat köra charter dit).


Så vi åkte vidare till Phuket (med taxi) och hamnade på Bangtao Lagoon (http://www.phuketbangtaolagoon.co.cc/index.html). Där sov vi i 8 nätter. Mycket fint ställe, men det fanns absolut inget att göra. Inga affärer, endast ett fåtal restauranger längs stranden... i övrigt inget. Men vi hade det bra ändå. Mycket vila blev det :-)

Därifrån åkte vi direkt till flyget med taxi (tog 20 minuter).


Resa 3: 2 veckor, nov 2007

Flyg:

Bokade flygstol via Fritidsresor (verkar alltid ha de bästa priserna). Även denna gång ett nonstop-flyg Stockholm-Phuket. Kostade c:a 7500:-/pers.

Boende:

Sov en natt i Phuket (minns inte hotellet), för alla båtar hade gått när vi landade. Tog sedan båten till Koh Lanta och bodde på samma som förut, Laguna Beach. Bokade hemifrån.


Resa 4: 3 veckor, mars 2010

Flyg:

Har bokat via Mr Jet, http://www.mrjet.se/. Flyger med Thai airways (får bonuspoäng igen), Stockholm-Bangkok, Bangkok-Krabi. Kostade c:a 8000:-/pers (vuxen). Men då är det alltså direkt till Krabi istället (slipper båtresan då) och vi kommer snabbare till vår slutdestination Koh Lanta.

Boende:

Ytterligare en gång ska vi bo på Laguna beach club. Hotellet kommer att hämta/lämna oss vid flyget mot en kostnad av 500:-/väg. Resan tar c:a 2 timmar.


Övriga tips


Det finns ett otal sidor på nätet där det går att hitta information. Börja på http://www.kohphangantravel.se/. De har mycket bra information.


Gillar du puls och super-exploaterat så är Phuket stället för dig (Mallorca-stuk, med svensktalande i var å vartannat hörn). Visst går det att hitta lugna stränder där åxå… men inte vid Kata, Karon samt Pattong (Gud förbjude, känner jag). Vill du åt mer genuint, håll dig därifrån. Helt enkelt.


Våga äta från matvagnarna. Se till att maten är varm, men framförallt – Tvätta händerna. Vi går inte ett steg utan våtservetter och har ALDRIG blivit sjuka. Glöm inte att smaka pannkakorna…


Finns två lokala ölsorter, Chang och Singha. Vi älskar Chang. Riktigt god och billigare än Singha.


Titta inte på ap-shower, vägra bli fotade med apor o.s.v De drogas för att hålla sig lugna, lär sig röka för att roa. Detta är straffbart för dom som ”sköter” aporna och man bör anmäla det om man ser det förekomma. Vissa av de apor som räddas hamnar på ett ap-center på Phuket. Där hjälper man till att för-vilda dom igen, för att senare kunna släppa ut dom som går att rädda i sin rätta miljö. Så alltså – Vägra!


Pruta! Är du duktig - börja på ¼ av priset de säger. Ju dyrare vara, desto större påslag. Får man sedan betala hälften har man redan där betalat överpris. Men så länge man själv är nöjd med priset så är det ju bra. Går du inte med på priset – gå därifrån. De brukar de komma efter. Handla inte så mycket första dagarna, det är dyrare när du inte hunnit få färg. Ungefärliga priser som vi betalat är: pikét-tröja 40-50kr, solglasögon 40kr, strandleksaker (hink, spade m.m.) 60kr, shorts av mycket god kvalitet 80kr. Även detta kan du söka på Internet om.


Fråga gärna om det är något och BOKA nu   

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards