Livets resa - på mitt sätt!

Direktlänk till inlägg 5 mars 2010

Thailands-tips

Av Annci Hultström - 5 mars 2010 23:06

Fick en förfrågan förut om hur vi kommit undan så billigt med våra resor. Så jag sammanställde lite info. Tänkte att jag lägger den här åxå, ifall det är fler som undrar.


Vi har aldrig köpt en charter, utan alltid bokat själva. Mycket billigare så. Och vi har gjort på lite olika sätt. Radar upp de gång för gång:


Resa 1: 3 veckor, nov-dec 2004


Flyg:

Flög med Thai airways, Stockholm-Bangkok, Bangkok-Phuket. Bokade gjorde vi via en resebyrå som heter Koh Phangan i Stockholm: http://www.kohphangantravel.se/.


Flyget kostade 7200:-/person (tur & retur) - då fick vi även SAS bonuspoäng som tog oss gratis till Oslo tur och retur en tid senare.

Boende:

Första två nätterna hade vi bokat hemifrån (resebyrån hjälpte oss) Vi bodde då i en lyxsvit (bröllopsresan till ära :-)), vid Kata Beach, visste att det inte skulle bli så mycket mer av den varan sen.


Efter de två nätterna åkte vi vidare till Ao Nang, med båt. Där bodde vi i 6 nätter på Mee Mee´s bungalows (http://www.yourkrabi.com/mimi-bungalows/). Det låg 5 minuters väg från stranden. Jättefint och fräscht.


Efter det åkte vi båt till Koh Lanta. Där bodde vi på stranden Klong Dao på resorten Dr Lanta (http://drlantaresort.com/). Där stannade vi i 9 nätter.


Vi fortsatte sedan med någon gemensam billighets-minivan till Kao Lak. Bodde på Bangniang beach resort (raserades helt 1 månad efter i tsunamin) i 5 nätter, för. Resan dit tog evigheter (6 timmar tror jag), men vi kom fram för knappt 100:-/pers. Därifrån till flyget tog vi taxi.


Resa 2: 4 veckor, nov-dec 2006

Flyg:

Bokade flygstol själva, med Fritidsresor. Det var en nonstop-flight Stockholm-Phuket, som kostade 7500:-/pers (tur & retur).

Boende:

3 nätter hade vi bokat hemifrån på ett hotell i Phuket. Det hette Karon café, http://www.karoncafe.com/index.html. Fint och fräscht hotell, men trivdes inte alls där i exploateringen, så vi åkte därifrån efter 2 nätter. Kvällen innan vi åkte bokade vi en natt på Koh Lanta, för att ha något att komma till och sedan skulle vi leta hotell på plats.


Tog båten till Koh Lanta och checkade in på hotellet vi förbokat - Andaman Lanta (http://www.andamanlaanta.com/). Det var jättefint, men inget vi ville bo på så länge. Så när fort vi lämnat väskorna på rummet gick vi längs hela stranden i jakt på det perfekta boendet för 18 nätter. Och vi fann det efter ett par timmars letande. Här hamnade vi, Laguna beach club: http://www.laguna-beach-club.com/web/


Därifrån åkte vi till Ao Nang, där vi skulle sova i 5 nätter på Me Mee´s igen. Men väl på plats gillade vi inte platsen längre. Förra gången vi var där var innan tsunamin och det hade förändrats så mycket - i våra ögon till det sämre (hade även börjat köra charter dit).


Så vi åkte vidare till Phuket (med taxi) och hamnade på Bangtao Lagoon (http://www.phuketbangtaolagoon.co.cc/index.html). Där sov vi i 8 nätter. Mycket fint ställe, men det fanns absolut inget att göra. Inga affärer, endast ett fåtal restauranger längs stranden... i övrigt inget. Men vi hade det bra ändå. Mycket vila blev det :-)

Därifrån åkte vi direkt till flyget med taxi (tog 20 minuter).


Resa 3: 2 veckor, nov 2007

Flyg:

Bokade flygstol via Fritidsresor (verkar alltid ha de bästa priserna). Även denna gång ett nonstop-flyg Stockholm-Phuket. Kostade c:a 7500:-/pers.

Boende:

Sov en natt i Phuket (minns inte hotellet), för alla båtar hade gått när vi landade. Tog sedan båten till Koh Lanta och bodde på samma som förut, Laguna Beach. Bokade hemifrån.


Resa 4: 3 veckor, mars 2010

Flyg:

Har bokat via Mr Jet, http://www.mrjet.se/. Flyger med Thai airways (får bonuspoäng igen), Stockholm-Bangkok, Bangkok-Krabi. Kostade c:a 8000:-/pers (vuxen). Men då är det alltså direkt till Krabi istället (slipper båtresan då) och vi kommer snabbare till vår slutdestination Koh Lanta.

Boende:

Ytterligare en gång ska vi bo på Laguna beach club. Hotellet kommer att hämta/lämna oss vid flyget mot en kostnad av 500:-/väg. Resan tar c:a 2 timmar.


Övriga tips


Det finns ett otal sidor på nätet där det går att hitta information. Börja på http://www.kohphangantravel.se/. De har mycket bra information.


Gillar du puls och super-exploaterat så är Phuket stället för dig (Mallorca-stuk, med svensktalande i var å vartannat hörn). Visst går det att hitta lugna stränder där åxå… men inte vid Kata, Karon samt Pattong (Gud förbjude, känner jag). Vill du åt mer genuint, håll dig därifrån. Helt enkelt.


Våga äta från matvagnarna. Se till att maten är varm, men framförallt – Tvätta händerna. Vi går inte ett steg utan våtservetter och har ALDRIG blivit sjuka. Glöm inte att smaka pannkakorna…


Finns två lokala ölsorter, Chang och Singha. Vi älskar Chang. Riktigt god och billigare än Singha.


Titta inte på ap-shower, vägra bli fotade med apor o.s.v De drogas för att hålla sig lugna, lär sig röka för att roa. Detta är straffbart för dom som ”sköter” aporna och man bör anmäla det om man ser det förekomma. Vissa av de apor som räddas hamnar på ett ap-center på Phuket. Där hjälper man till att för-vilda dom igen, för att senare kunna släppa ut dom som går att rädda i sin rätta miljö. Så alltså – Vägra!


Pruta! Är du duktig - börja på ¼ av priset de säger. Ju dyrare vara, desto större påslag. Får man sedan betala hälften har man redan där betalat överpris. Men så länge man själv är nöjd med priset så är det ju bra. Går du inte med på priset – gå därifrån. De brukar de komma efter. Handla inte så mycket första dagarna, det är dyrare när du inte hunnit få färg. Ungefärliga priser som vi betalat är: pikét-tröja 40-50kr, solglasögon 40kr, strandleksaker (hink, spade m.m.) 60kr, shorts av mycket god kvalitet 80kr. Även detta kan du söka på Internet om.


Fråga gärna om det är något och BOKA nu   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annci Hultström - 16 april 2019 20:51


... tisdag. 2 arbetsdagar kvar den här veckan, sen 4 dagar ledigt. Det ska bli skönt. Inte för att jobbet suger eller så. Nä, det är solen med tillhörande promenader som lockar mig :-)   I söndags gjorde vi verkligen ingenting av nytta. Slöade he...

Av Annci Hultström - 13 april 2019 20:57

... vecka passerat. Igen. Alltså, var tar tiden vägen?   Vad har då hänt? Ja, den har väl sätt ut ungefär som förra veckan.   Lördagen: Lite vet ni. Fortsättningen var grillande. Årets första. Och oj, så gott!   Söndag: Långpromenad, s...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 19:18

... lördag börjar rundas av. Vad har då hänt? Jag tänkte först att den varit förjävla slö, men när jag tänker efter så har det hänt en del trots allt. Frukosten åts inne, sen gjorde vi vår på baksidan. Dvs tog fram utemöbler, torkvinda, cyklar os...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 09:27


... och sol. Ett gammalt vinterprat på radion. Snart frukost. En bra start på helgen. Eller iofs, den började ju redan igår med min egodag och planeringsmiddag hos vänner. Tacos blev det. För att ha 100% koll tog jag med egna ingredienser... kyck...

Av Annci Hultström - 5 april 2019 16:34

... inte helt som förutspått, men nästan. Efter frukosten drog jag på musik, dansade mig fram i en undanplockningssession, hängde en tvätt, läste lite, åt lunch och pw:ade ner till massagen. Det var gudomligt skönt. Somnade tillåmed en sekund...

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skapa flashcards