Livets resa - på mitt sätt!

Direktlänk till inlägg 21 mars 2010

Paradisrapport 3 - Uppdaterad med massor av bilder

Av Annci Hultström - 21 mars 2010 16:31

Lade upp ett inlägg igår... men det blev halvfärdigt, för internet gick ner. Så här kommer samma text + lite ny samt massor av bilder.


Nu är vi passerat halvtid... en dryg vecka kvar. Känns som vi varit här superlänge redan. Så 3 veckor är verkligen minimum på restid. Precis jättelagom.


Hur kan jag sammanfatta dessa 2 veckor - so far - som viktopad??? Tja... i princip ALLA portioner är 4 gånger för stora, riset 2 gånger för stor. Vårrullar & pommes gott, men för feta (fett går inget vidare, blir för mätt av det). Starkt går kanon. Sallad går kanon (tonfisk är jammi). Drinkar går bra om det får ta tid. Öl går sådär... i glas går bra, ur flaska inte MEN aldrig till maten. Vatten går bra.


Största problemet är att den hunger jag saknade innan vi åkte blivit ännu mer frånvarande i värmen. Så jag äter nog lite för lite egentligen. Så jag kan se att jag tappat många kilon redan. Shortsen är för stora, de vita trekvartsbrallorna likaså (ramlar av mig helt). Trosor som blitt för stora. Hade en kjol som var lite för liten innan vi åkte. Den sydde jag i nya knappar i, längre ut, för att den skulle passa. Där kan jag knäppa på orginalknappen nu. Så en 10 cm i midja tycks ha försvunnit. Kilon vet jag inte, våglös som jag är. Blir spännande att se när man kommer hem.


Motionen blir det inte riktigt så flitigt med som det var tänkt. Det är helt enkelt för varmt. Men man simmar å leker i vattnen flera timmar om dagen, så helt slapp är man ju inte.


En mat-dag kan se ut såhär:

Frukost: 1,5 dl yoghurt med banan och en halv macka.

Mellis: Frukt

Lunch: Väldigt varierande

Mellis: Frukt, kaka eller glass

Middag: Väldigt varierande


Med magen är det bättre. Hade två nätter då jag sov ostört, men inatt var det dags igen. Men det var av annan karaktär då. Så jag tror i alla fall att montesuma lämnat mig.


Nej, nu kommer ett par dagars rapport. Med bilder.


18 mars - BilSvett

Idag har vi haft en hyrbil hela dagen och kört runt ön. Det har varit en kanondag - men faktiskt lite för varmt. Bilen hade förvisso A/C, men den verkade vara styrd av fordonets hastighet. Och med tanke på vägarna, så gick det inte fort... och därmed tog det en evighet innan det blev kallt i bilen. Så efter bara en stund var vi alla drypande av svett. Men det var bara att bita ihop.


Kl. 9:30 kom vi iväg. Tankade 10 liter (kostade c:a 100 SEK) och körde sedan söderut. Målet var elefantritt. Väl där fick vi vänta en stund. Alla pefflisar var ute... Men kl. 11 var det vår tur. Turen var c:a 40 minuter och efter det fick vi mata elefanterna med ananas. Allt var mycket uppskattat... av barnen främst. Och det var ju vitsen liksom.

        

Efter det hittade vi en resort, mitt i ingenstans, där vi åt lunch. Sååå gott och mycket mat till ok pris. Trots sin i övrigt lyxiga atmosfär. Kostade från 1250 SEK/natt att hyra en bungalow där. Överallt var det hängmattor, sittytor i form av stora "ägg" fyllda med kuddar å dynor. Riktigt nice. Men mer än ett par nätter hade man inte klarat. Var liksom för öde.


När maten var i magarna bar det av till en strand i närheten. Där var vi en stund och badade, kollade krabbor å bara chillade. Skönt!

  


Så tryckte vi ihop oss i bilen igen och tog turen inom en "wiewpoint" med schysst utsikt. Där åt vi lite glass.

      


Vi avslutade med att åka östkusten upp, via Lanta Old Town och sedan hem. Där SLÄNGDE vi oss i poolen och blev sedan kvar där i en timme... med drinkar å allt :-).

      


Kvällens middag intogs på ett ställe en bit bort. Passade på när vi ändå hade bilen. Jag åt kött. Hade längtat. Blev en sirolin-biff med grillad potatis och pepparsås. Gudomligt!!


19 mars - Avslöjandet

Vet ni vad? Moffa ska sadla om. Tuktuk-chafför är hans nya grej. Deras chaufför hittade nämligen inte till vårt hotell, så han erbjöd sig att köra. Och det fick han. Det gick sådär. Rakt in i trottaren på andra sidan. Svänga var alltså inte hans starka sida. Tyvärr finns det inte med på bild eller film... ska se om det går att få honom att göra det igen ;-)


Bortsett från det har vi softat vid poolen hela dagen idag. En tupplur på rummet blev det åxå. 40 minuter i svalka. Skönt!


Kvällen tillbringade vi i stan med middag å lite shopping. Svettigt som f*n idag. Åxå.


Nu softar vi på altanen. Varmt som f*n. Nu med. Phu.


I övrigt har det varit lite svalare ett par dagar, inte mer än +36. Det är så man fryser när man kommer upp ut poolen ;-).


20 mars - Inte mycket att säga

Idag har vi solat järnet.Vi är alla kräftröda. Och man kan nästan tro att vi kommit till det stadiet att vi t.o.m dränker barnen i cocosolja - med tanke på hur bruna de börjar bli. Men så är det såklart inte... men solen går inte att undvika helt enkelt. Den är everywhere liksom.


Middagen åts på stranden. Med barnen lekandes. Nice!


21 mars - En mega-överraskningarnas dag

Efter frukosten idag skulle vi ta en prommis ner till marknaden. Så vi gjorde oss snabbt klara och var precis på väg. Då hör vi någon som skriker: "Vad är det där för jävla turister?". Och vilka var det??? Jo... Tina, Micke, Victor & Tilda. Vilka annars är så knäppa att de gör en sån sak???? Underbart å helt galet! De hade bokat en resa till Ao Nang, kom ner i fredagsmorse och tog en speedboat hit idag. De tänker stanna minst 3 nätter hos oss. Så vi skippade marknaden idag och installerade de i rummet bredvid oss istället. Sen har vi bara slappat vid pool å hav hela dagen. Nu ska vi åka in till stan å käka lite. När jag ser de tror jag knappt på det. Men faktiskt, Henrik å jag sa en dag att vi inte skulle bli förvånade om de kom. För det är så de är. Lovely!!


Slutligen - allmänna bilder som visar vår vardag:


                                


Nej, nu avslutar jag för idag. Ha det så bra, tills vi hörs igen.


Kram till er alla


p.s Mamma & pappa: Vi har försökt skicka mms till er, men det går inte. Fattar inte vad som är fel. Varken jag eller Henrik kan... olika abonnemang. Lotta kan, samma som jag... skumt. Puss & kram i alla fall :-)



 
 
Ingen bild

Lisa

22 mars 2010 09:29

Hihi, jag visste att de var på väg ner :)
Ni ser verkligen ut att ha det kanonskönt!!
Kul att kilona rasar av dig, skönt! :)
Må så gott och njut av tiden som är kvar.
Hälsa alla!

Kramar från ett soligt men lite kyligt Stockholm

 
Ingen bild

Veronica

22 mars 2010 21:48

Vad underbart ni ser ut att ha det i Thailand. Kul att se att Lotta med familj är med. Blir sååå himla avundsjuk. Vincent tog ner sin plånbok och skulle räkna sina pengar o kolla om han hade råd att åka till Thailand.. men 48kr kommer man inte så långt på ;-)) Ha det så bra och passa på att njuta!! Massa kramar från Veronica

 
Ingen bild

Totte-Liten

23 mars 2010 16:21

Underbart! Vilka härliga bilder de värmer ända hit bort =) Jag vill oxå mata pellisarna. Du får hälsa de från mig ifall ni stöter på de igen. ha det fortsatt underbart. PUSSSSS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annci Hultström - 16 april 2019 20:51


... tisdag. 2 arbetsdagar kvar den här veckan, sen 4 dagar ledigt. Det ska bli skönt. Inte för att jobbet suger eller så. Nä, det är solen med tillhörande promenader som lockar mig :-)   I söndags gjorde vi verkligen ingenting av nytta. Slöade he...

Av Annci Hultström - 13 april 2019 20:57

... vecka passerat. Igen. Alltså, var tar tiden vägen?   Vad har då hänt? Ja, den har väl sätt ut ungefär som förra veckan.   Lördagen: Lite vet ni. Fortsättningen var grillande. Årets första. Och oj, så gott!   Söndag: Långpromenad, s...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 19:18

... lördag börjar rundas av. Vad har då hänt? Jag tänkte först att den varit förjävla slö, men när jag tänker efter så har det hänt en del trots allt. Frukosten åts inne, sen gjorde vi vår på baksidan. Dvs tog fram utemöbler, torkvinda, cyklar os...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 09:27


... och sol. Ett gammalt vinterprat på radion. Snart frukost. En bra start på helgen. Eller iofs, den började ju redan igår med min egodag och planeringsmiddag hos vänner. Tacos blev det. För att ha 100% koll tog jag med egna ingredienser... kyck...

Av Annci Hultström - 5 april 2019 16:34

... inte helt som förutspått, men nästan. Efter frukosten drog jag på musik, dansade mig fram i en undanplockningssession, hängde en tvätt, läste lite, åt lunch och pw:ade ner till massagen. Det var gudomligt skönt. Somnade tillåmed en sekund...

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards