Livets resa - på mitt sätt!

Direktlänk till inlägg 21 maj 2017

Helgen blev inte som...

Av Annci Hultström - 21 maj 2017 09:56

... tänkt. Nä, det bidde VAM istället. Ja, Vård Av Man. Tar det från början.

På tisdagen i förra veckan började H känns sig sjuk. Ont i leder, feberkänsla och allmänt hängig. Men han stretade på och framåt helgen mådde han bättre. Dock svettades han en mindre sjö i två nätter.

När måndagkvällen kom möttes vi i Sollentuna för att gå på teater. När den, efter 3 timmar, var slut hade han plötsligt galet ont i sin högerfot. Han sa att det kändes som han fått en spark på hälsenan.

När han vaknade på tisdagen hade han 38,9 i feber. Han blev hemma från jobbet. Såklart. Jag tyckte han skulle gå till läkaren eftersom värken + febern kom så plötsligt. Men nä... "det går över".

Under dagen ringde jag 1177 som gick på min linje, så jag ringde hem. Men nä, han kunde vänta till onsdagsmorgonen.

När jag kom hem hade värken spridit sig till andra foten och händerna började också kännas konstiga. Så ett läkarbesök på onsdagen skulle det bli.

Onsdagen kom och ha sa: "Det känns nog lite bättre", så läkarbesöket uteblev.

När jag kom hem från jobbet kunde han i princip inte gå eller sätta sig upp i soffan pga av smärtan. Jag frågade: "Och du tycker fortfarande inte att du borde gå till läkaren eller"?

Då erkände han sig besegrad och skulle gå på torsdagsmorgonen. Jag fick honom dock att tänka om, för hur skulle han ta sig dit utan fötter. Typ. Så han ringde Löwet för en akuttid. De ville inte ha honom pga att vi varit i Thailand, utan hänvisade till KS. De har en avdelning för tropiska sjukdomar. Så vi kastade oss dit, kom in nästan direkt (wow!!!), han fick en infart och sedan togs en faslig massa blod till olika prover.

Det visade ingen malaria, men dåliga levervärden. Så efter att nekande besvarat frågan om han dricker mycket alkohol valde de att ta prover för Hepatit eftersom symptom och inkubationstid stämmer på pricken.

De svaren kommer i morgon, ihop med lite andra provsvar.

Han har fortfarande feber, om än "endast" strax över +38. Värken är kvar. Ödem i händer och fötter har tillkommit. Så det ska bli väldigt skönt att få svar i morgon.

Om de hittat nåt förstås. Annars fortsätter sökandet, för normalt är det inte. Han kan ju liksom inte gå, skära sin mat, bre en smörgås eller ens skruva av mjölkkorken. Bajs tycker vi om det!!!

Mitt i allt elände och oro med H drog W ut 2 tänder och fick jätteont när bedövningen släppte. Hon grät tills hon skakade. Fick efter många om och men i henne alvedon, krossade i mosad banan. Hon brukar svälja de hela utan problem. Men det gick bara inte i paniken som uppstod.

Där någonstans drog jag till skogs en stund. Var tvungen att bara få ro och samla energi.

På bilden ses f.ö stenfan som åsamkat mig så mycket elände. Vi har slutit fred nu och därför är skogen numer min tillflykt.

H's status nu då? Tja, oförändrad så jag VAM:ar på.

I övrigt har det väl inte hänt så mycket.

Förra helgen mådde jag lite sådär, hängig med lätt förhöjd temp. Trots det tog vi oss iväg på utflykt; Spånga gymnanasiums djur-expo och därefter Drottningholms slott. En solig, men kall å blåsig dag.

Förresten, i morgon är det 4 veckor sedan W opade sitt knä. Redan för två veckor sedan skulle hon vara återställd och kunna gympa som vanligt. Men nähä då. Knät ser precis ut som innan open. Och dagen efter sitt första gympa pass (där hon endast kunde göra hälften) grät hon av smärta.

Den här bilden är tagen igår, efter några lugna dagar med endast promenader i benen.

Helt galet. Jag blir så trött!!! Hon deppar ju när hon inte kan göra det andra gör; spela king, cykla, vara med fullt ut på gympan. Lider så med henne <3

Avslutar med ett kollage från helgen. Det var verkligen sommar i fredags. Kompade ut vid lunch för att kunna åka hem och ta hand om H (gjorde samma sak i torsdags). När han fått lunch etc. Dunkade jag ner mig i solstolen och senare mot kvällen, när jag försäkrat mig om att inget akuten-besök behövde göras bidde det ett par glas rosé i solen.

Ja, det var min status. Idag ser det ut att bli en slappardag i solen. Det ser jag fram emot. Har sovit som en kratta i flera dagar. Jag är orolig. Helt enkelt.

 
 
Ingen bild

Annette

21 maj 2017 10:32

Hoppas att ni får bra besked imorgon. Inte kul när familjen mår dåligt. Kram

Annci Hultström

22 maj 2017 23:15

Tack och kram i retur

 
Ingen bild

Lotta

21 maj 2017 16:48

Men alltså nu får det räcka!!
Jag hoppas ni snart mår bättre allihopa
Kramar i massor

Annci Hultström

22 maj 2017 23:16

Håller verkligen med!!! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annci Hultström - 16 april 2019 20:51


... tisdag. 2 arbetsdagar kvar den här veckan, sen 4 dagar ledigt. Det ska bli skönt. Inte för att jobbet suger eller så. Nä, det är solen med tillhörande promenader som lockar mig :-)   I söndags gjorde vi verkligen ingenting av nytta. Slöade he...

Av Annci Hultström - 13 april 2019 20:57

... vecka passerat. Igen. Alltså, var tar tiden vägen?   Vad har då hänt? Ja, den har väl sätt ut ungefär som förra veckan.   Lördagen: Lite vet ni. Fortsättningen var grillande. Årets första. Och oj, så gott!   Söndag: Långpromenad, s...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 19:18

... lördag börjar rundas av. Vad har då hänt? Jag tänkte först att den varit förjävla slö, men när jag tänker efter så har det hänt en del trots allt. Frukosten åts inne, sen gjorde vi vår på baksidan. Dvs tog fram utemöbler, torkvinda, cyklar os...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 09:27


... och sol. Ett gammalt vinterprat på radion. Snart frukost. En bra start på helgen. Eller iofs, den började ju redan igår med min egodag och planeringsmiddag hos vänner. Tacos blev det. För att ha 100% koll tog jag med egna ingredienser... kyck...

Av Annci Hultström - 5 april 2019 16:34

... inte helt som förutspått, men nästan. Efter frukosten drog jag på musik, dansade mig fram i en undanplockningssession, hängde en tvätt, läste lite, åt lunch och pw:ade ner till massagen. Det var gudomligt skönt. Somnade tillåmed en sekund...

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skapa flashcards