Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg den 12 juli 2018

Av Annci Hultström - 12 juli 2018 20:15

...rinner iväg! Skulle skrivit till er för läääänge sedan, men nä. Dagarna har gått i ett sedan vi kom hem.


Jag började skriva det här satt vi på Santorini flygplats, redo för hemfärd. Men tror ni flyget var redo?! Nope! 2 timmar försenade blev vi. Kändes sådär när man tyckte det var jobbigt att inte komma hem till bingen förrän framåt kl. 2. Sen när den tiden blev 04:00 istället blev jag matt, för jag trodde att jag skulle vakna kl. 7 i vanlig ordning. Det gjorde jag inte, sov till kl. 9 faktiskt. Wow!


Nåväl, nog om det.


Hur har då våra sista dagar varit?! Fantastiska!!!


Dag 2 med hyrbilen började med en tur upp till det antika Santorini. Vägen dit var minst sagt slingrig. Kolla in kartbilden från maps så ser ni.


     


Väl uppe blåste det närapå orkan. Har aldrig upplevt något liknande. Men utsikten var magnifik, så det var värt det.


 


När vi krånglat oss ner igen styrde vi bilen mot Pyrgos. Och wow! Vilket ställe. Vi ville inte åka därifrån. Hela tiden hittade vi nya prångliga gränder. Nya dörrar. Nya grindar. Nya djur. Fullständigt magiskt!


     


Lunchen åt vi på Penelopes. En TripAdvisor-rekommendation. Det var en gubbe på typ 85 år å hans fru som drev det. 6 st bord i en liten källare. God mat, men charmen överträffade. Glömde ta kort innan... men det bidde lite rester ni kan få se ;-)


 


När lunchen var uppäten och byn utforskad till max styrde vi kosan mot Red beach. Coolt ställe, men tyvärr hindrade stormen oss från att göra mer där än att bara titta.


 


Road trippen avslutades i Perissa. En liten by, lik "vår". Strandpromenad, solstolar, någon kyrka. Gulligt, men att bo där hade gett mig hybris. För litet, för lugnt.


 


Väl tebax lökade vi poolen en stund och gjorde oss sedan klara för middag i Exa Gonia (restaurangtips från Trip Advisor). Påväg till bilen tog W en bild på mig när jag posade som Anna Book gör på var och varannan bild. Slående likt va? ;-)


     


Maten var jättegod, vinet lika så. Och för att inte tala om vyn!



Påväg tillbaks lämnade vi bilen på hyrfirman igen och tackade den för fina utflykter. Det var en pärla, lite av en drömbil för mig. Men nä... den var lite för lat för mig. Men söt var den.


 


Fredagen var sista hela dagen. Den sparkade jag igång med en morgonpromenad. Kommer sakna vyerna... mmmmm...


 


Dagen tillbringade vi vid poolen och kvällens middag blev på ett hak bakom hotellet. Supergod mat. Vi som älskar vitlöksbröd fick de bästa ever and ever där.


   


Lördagen började med packning och sedan låg vi hela dagen vid poolen. Eller ja, H & W tog en snabbis till havet. Badskorna var nerpackade, så jag ville inte försöka ta mig ner i plurret utan dem. Det var nämligen asjobbigt klapperstenar som gjorde badet till en utmaning varje gång. Jag låg istället och lyssnade på Persbrandt i min ensamhet.


Vid 17-rycket gjorde vi oss klara för middag. Blev i tidigaste laget, men vi skulle bli hämtade vid 19.30 så det var liksom nödvändigt. Den middagen finns det inga som helst bilder på. Eller jo... 1. H's sista Mythos.


 


Ja, sen var det dags att åka. Hade kunnat tänkt mig att vara borta längre, men då på en annan ö. För 1 vecka räckte alldeles utmärkt.


Förresten... Santorini är inte bara de vitkalkade husens ö, det är även de gula bilarnas ö. Precis överallt fanns de och de var hur många som helst. Så det var ett evigt slående ;-)


 


Såg f.ö dessa i en butik. Kul. Jag skrattade. Humorlös kanske. Men. Äh. Kul!


   


Förresten... Jag lyssnade ju på Persbrandts självbiografi, "Så som jag minns det". Och ja... WOW! Vilken bok. Att den mannen lever idag är ett under. Läs den. Eller lyssna. 16,5 timme tog det. Så värt!


Ja, det var den resan! Nu blir det jobb i ytterligare 2 veckor och sedan har vi 3 (helt oplanerade) veckor till. Längtar!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards