Livets resa - på mitt sätt!

Senaste inläggen

Av Annci Hultström - 26 januari 2019 09:45

... alla trogna läsare! Hoppas ni sovit gott och att lördagen börjat bra.

Själv har jag sovit... eh... ok kan man väl säga. Har blivit väckt av 4-beningen några gånger. Han tycks ha kört 5-kamp med grenarna; Hopp på kvinnohuvud, bett i kvinnoarm, gång på kvinnorygg, ålande under fluffigt täcke och slick på kvinnonäsa. Han vann alla grenarna.

Det var väl gårdagens sövning som gav oanad nattork. Ja, han kastrerades igår. Så no more balls.

W?s läkare ringde igår. Merparten av proverna var bra, men blodvärdet hade sjunkit från 117 till 104 på drygt 1 månad. Det ska ligga över 120, så hon har alltså blodbrist. Mer prover ska tas för att kolla om det kan vara gluten. Då måste behandlingen vara en annan än den tänkta nämligen. Tills det är gjort måste hon vara utan mediciner, för rättvisa resultat. Så det blir några sämre dagar från i morgon.

Idag ska jag å H på shopping/bio/middags-dejt. Vi ska se Bohemian Rhapsody i IMAX. Ser fram emot det. Var länge sedan vi gjorde nåt bara vi. För länge sedan...

Nej, nu ska jag väcka gänget. Önskar er en fon lördag!

Av Annci Hultström - 25 januari 2019 23:14

... helt klar och etapp 2 påbörjad. Det har gått långt över förväntan och den känslan är vääääldigt skön.

Idag blev det inte lika många steg, ?bara? 9450... och 3 timmar på soffan. I pyjamas. Ett välbehövligt slut på arbetsveckan.

Kastrerade f.ö Sirap idag. Han skulle vara seg, trött å lite vinglig. Men nä... Det enda vi märkt på honom är att han varit sprätträdd och att ögonen varit konstant svarta och öppna. Han har tillåmed sovit en liten stund med öppna ögon. Men mest har han varit vaken och lekt. Som här:

Han letar efter en bortjagad hårsnodd.

Nä, nu - sängen. Utlovar ett längre inlägg i morrn. Det kommer inkludera W?s senaste status.

God natt å dröm sött!

Av Annci Hultström - 24 januari 2019 22:27

... ihop 10000 steg. Fram till kl. 13. Sen lugnade det ner sig. När jag kom hem körde jag ju storstädning, så dagens total blev 14850 steg.

Med det säger jag god natt å sov gott <3

Av Annci Hultström - 24 januari 2019 05:39

... har varit en 7-timmars-sömn-typ har plötsligt blivit en 6-6,5-timmes-typ. Lägger mig alltid så att jag ska få mina 7, men de senaste veckan vaknar jag istället 45 min till en timme tidigare. Pigg. Beror säkert på att sömnen håller högre kvalitet än på väldigt länge.

Just nu gör det inget eftersom det tveklöst finns saker att göra på jobbet.

Just nu ligger kisse i min famn. På toa. Blir en lång sittning. Har inte hjärta att sätta ner honom när han myser så enormt som han gör nu. Spinner och är så avslappnad att han dreglar. Ja, på riktigt. Jag blir blöt på armen. Underbara 4-bening.

Nä, nu gick han. Tack å lov. Röven börjar ju domna.

Ha en toppendag. Det ska jag!

Av Annci Hultström - 23 januari 2019 21:04

... träningsfattig dag till ända. Och jag har bestämt mig för att inte få dåligt samvete över det just nu. För med tanke på dom för tillfället slitiga arbetsdagarna, som bara dom genererar minst 10000 steg, räcker det liksom.

Så idag har vi plockat i huset och i morrn blir det storstädat. Av mig. Jag gör det bäst själv. Helt själv. Resten får gärna fly fältet, då går det ännu bättre.

Träningen tar jag till helgen och de dagar som jobbet tillåter.

Jag fick f.ö mina provsvar häromdagen. Ser man till dem är jag frisk som en nötkärna. Hade visst toppen-värden. Så då är det ?bara? det mentala som fått sig en känga. Bra på ett sätt, men det hade varit skönt om det var ?nåt? så läkaren kunde ringa å säga: ?Du har en allvarlig brist på blättanblä. Utpräglat symptom är depression och viktuppgång. Ät den här tabletten så blir allt bra?. Åsså blev det det. Men, nu är det bara att slita lite hårdare för en problemlösning.

Nä, nu ska jag peta i mig ett mellis å leta mig till bingen.

Sov gott å dröm sött!

Av Annci Hultström - 22 januari 2019 22:09

... ha tränat. Men det sket sig. När jag lämnade jobbet, efter 1 timmes övertid, hade jag gått över 10000 steg och var helt slut. Men, det är livet.

Väl hemma blev det middag, dusch och blominstallationer.

Dessa flaskor skulle slängas. Men nä... de flyttade hem till oss :-)

Och den här fick jag av syrran i julklapp. Såååååå fin!!

Vi körde en lek åxå... finn ett fel. Kan ni hitta det?

Jamenvisst... den här lilla rackaren hittade ytterligare en plats att sova på.

Förresten... såg ett ordspråk som stämde väl överens med mig idag. Satt och pratade med några runt lunch-bordet. Hege (från Norge) berättade att en typ av stekhäll för t.ex tortillabröd kallas tacka på norska. Plötsligt ser jag framför mig hur en får-tacka springer runt med en bit deg på ryggen och Hege jagar efter. Jag bröt ihop fullständigt och skrattade så tårarna rann. Jag är bara föööör rolig ;-)

Med det sagt... Sov gott!!

Av Annci Hultström - 22 januari 2019 05:59

... bocka av morgonens rutinkullerbyttor och gos. Dagen kan börja. God morgon!!

Av Annci Hultström - 21 januari 2019 21:32

...på bästa sätt...

...bar det av in till stan och ett första besök på reumatologen med Wilma.

Vi fick träffa överläkare Iris Treutiger. Hon var väldigt förtroendeingivande och kändes trygg. Jag älskat när läkare vänder sig till barnet, vilket hon gjorde från start. Ibland fick vi komplettera eller svara på frågor. Det hon misstänkte var samma sak som Dr. Google hjälpt mig komma fram till; Psoriasis Artrit.

Detta för att sjukdomsbilden, den höga CRP?n och hennes fysiska undersökning tydde på det. Misstanken stärktes efter att ett UL gjorts. Där påvisades ingen vätska i lederna vilket är ?rätt? vid just den typen av reumatisk sjukdom.

W fick lämna blod också. Där skulle man ta nya CRP-prover samt något som hette ANA. Är man positiv på det stärker det misstanken ytterligare, då det visar på en autoimmun sjukdom (t.ex reumatism). Det är också viktigt för att det kan indikera på en inflammation bakom ögonen, som kan påverka synen. Det är visst nån antikropp som angriper det egna systemet.

På fredag (förmodligen) får vi provsvar. Är de negativa sätter de ändå in behandling som om det vore det, för att köra uteslutningsmetoden innan de utreder vidare.

Vad är då Psoriasis Artrit? Det är en reumatisk sjukdom som i större utsträckning drabbar människor med synlig psoriasis (eksem). Men man behöver inte ha eksemet, utan kan få det i lederna ändå.

Hur går vi vidare nu då? Jo, vi börjar med Naproxen tills provsvaren kommit. Sen blir det kortison i 2 veckor + Metotrexat. Det är ett cytostatika (cellgift) som hon kommer få i sprutform. Hon kan få tabletter åxå, men läkaren sa att man oftare mår illa av de än med spruta. Detta ska kompletteras med tillskott av B12 för att lindra symptomen.

Sedan väntar blodprov varannan vecka, första tiden, för att följa upp hur kroppen reagerar. Hon kommer även träffa en sjukgymnast för att hjälpa igång kroppen igen.

Självklart önskar vi att hon fick leva ett friskt liv, men det är samtidigt väldigt skönt att få något att förhålla sig till. Och enligt läkaren ska hon, med rätt medicin, kunna leva precis som vanligt och fortsättande gympa precis som innan

Efter 2,5 timmes undersökningar sket vi i allt vad sunt leverne hette och gick å fikade. För mig blev det en semla. Den var grymt god och så värd ett snedsteg... den hann inte ens komma med på bild.

Sen hämtade vi ut hennes tabletter och då unnade sig tant 2 dosetter till, så nu behöver jag bara göra det ofantligt tråkiga fylla-påendet 1 g/mån. Skönt!

Nä, hörrni. Det har varit en påfrestande dag... pannknack och mentalt trött, så nu avviker jag.

God natt å dröm sött!!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se