Livets resa - på mitt sätt!

Senaste inläggen

Av Annci Hultström - 15 januari 2019 18:21

... tisdag. 15 januari. För mig innebar det en vanlig arbetsdag, men åxå dagen för läkarbesöket. Kändes annorlunda att gå till doktorn för annat än fotfan eller nåt annat fysiskt.

Jag blev väldigt väl mottagen av dr. W. Han började med att fråga vad mitt besök gällde, andra sjukdomar (hos mig eller släkt), mediciner och... ja, det vanliga. Sen gick vi djupare in i problemet och jag fick göra en MADRS-test. Jag fick 25 poäng. Det säger nada, om man inte vet bedömningsskalan:

0-12 poäng: Ingen eller mycket lätt depression
13-19 poäng: Lätt depression
20-34 poäng: Måttlig depression
? 35 poäng: Svår depression

Vi enades om att remiss till KBT-psykolog skulle skickas, att vi väntar med medicinering, att jag verkligen försöker komma igång med träningen eftersom jag vet att den får mig att må bra, att jag inte ska göra något annat än att sova i sovrummet (ingen bok, ingen mobil etc.) och att prover ska lämnas för att utesluta ev. brister (olika sklödkörtelprover, blodvärde, lever och många fler).

Hjälper inte dessa första steg skulle jag naturligtvis höra av mig igen.

Det känns bra att vara igång. På riktigt. Och i morgon är ju ett gympass med instruktör inbokat. På torsdag tar jag proverna. Som sagt; Jag är på gång.

Nu ska jag fortsätta med projekt tvätt, medans kycklingen grillar sig klar i ugnen.

Av Annci Hultström - 14 januari 2019 21:29

... ha dem. Ska knata runt lite mer i morrn å känna efter. På hallmattan. Golvet är inget alternativ. Blir nog inte poppis hos Väsbyhem då... men de ligger bra till att bli bosatta här i det Hultströmska residenset. Så här ser de ut:

Fina va?!

Nä, nu ska jag lägga mig i bingen å mysa med W en stund innan lampan släcks.

Sov gott å dröm sött!

Av Annci Hultström - 14 januari 2019 17:32

... och en vecka har gått av min återuppbyggnadsfas. Hur har det då gått?

Ja, det blev 4 fler promenader än vad som gjorts de senaste månaderna. Bra kost rakt igenom. En viktnedgång på -1,7 kg. Ingen alkohol. Känner mig lugnare. Det finns absolut smolk i glädjebägaren fortfarande, men jag känner ändå hopp om att det kommer lösa sig.

Tror det har att göra med att det är ute nu... processen är igång och går inte att gömma sig för längre. I morrn är det dags för det inledande läkarbesöket. Det känns bra. Jag längtar tillåmed. Vill liksom få igång ytterligare ett verktyg till hjälp. Eller ska jag vara rädd kanske? Är jag beredd på vad detta kan ?ställa till? med? Öppna sig och börja gräva på djupet? Ja, faktiskt.

Idag har jag åxå bokat in en feel-good-weekend med Torhild. Som vi ska prata :-) Den 15-17 feb möts vi halvvägs... i Karlskoga närmare bestämt. Hon kommer ju från Oslo, så det passade bra där. Som jag längtar!!!!

Och ett par nya skor har jag beställt åxå. I morse, när jag satt på toa kl. 05.40 typ. De levereras redan ikväll. Snacka om snabb service. Ett par IceBug Metro2 blev det. Kan jag bara ha dem (har inte provat innan) går det inte längre att klaga på hala vägar. Nope... bara att traska på.

Vad händer mer då? Jo, jag tvättar. Och tvättar. Och tvättar. 4 maskiner kvar, sen är alla korgar tomma. Bara vikandet kvar...

Nej, nu måste jag fixa middag. Men vi hörs nog senare.

Av Annci Hultström - 13 januari 2019 20:44

... och julen har kastats ut. Hos svärpäronen. Här hemma åkte den förra helgen. Då var jag, julälskande jag, superless. Men som sagt; idag plundrade vi Kolarestigen. Lunch, med efterföljande tårtkalas för att fira H i förskott. Gott. Och trevligt.

Åt f.ö ingen tårta. Köpte med mig Barbelles Chocolate brownieglass. Har ni inte provat, gör det. Mmmmm...

BTW... Började dagen med en 30-minuters promenad. Så skönt. Måste göra det som rutin på helgmorgnarna. Vaknar ju ändå före tuppfan.

Men ack så svullen jag var när jag vaknade. Kolla bara in den här bilden:

Ögonen var som 2 streck. Tog en vätskedrivande, men det tog timmar innan det började gå ner. Hade gått upp 1,1 åxå sen igår. Vete f*n vad som hände. Värre än på länge. Irriterande.

Vi skulle kolla in filmen Bird box till frukosten i morse. Men tiden räckte inte till att se den i ett streck. Och en sån film pausar man inte. Så den sparar vi till en annan förmiddag. Ja, förmiddag. Jag kan bara se skräckisar medans det är ljust... annars är det 100% garanti för mardrömmar nästkommande natt. Har du sett den?

Nä, nu ska jag ägna tid åt Ondskan. Ja, filmen ni vet. Ingen annan ondska...

Vi hörs i morrn. Sov gott!

Av Annci Hultström - 12 januari 2019 19:42

... veckan har jag sovit godare än på många, många månader. Möjligen lite för kort, men asgott. Så även i natt.

Kl. 01, efter 2 filmer (Mowgli och En man som heter Ove), somnade jag ovaggad och sov till kl. 9. 9!!!! Fatta. Det var inte igår.

Kl. 9.30 var jag påklädd och gav mig iväg. Målet var Skopan, en second hand en bit bort. H & W skulle åxå med, men de tog bilen. Tur var väl det, med tanke på allt som blev handlat. På riktigt. Jag hittade 4 böcker, ett uppläggningsfat och en brödnagg. W hittade en bok, massa kläder och en prydnadsgrej. H hittade 2 tröjor och 80-talskläder (han har temafest på jobbet till veckan).

Efter det blev det matshopping, men sen bar det av hem. Vi hade inte ätit frulle, så det blev en förstärkt sådan. Kl. 13...

Resten av eftermiddagen har jag tvättat, plockat å fixat. H har satt upp en tvättlina på kontoret. Äntligen slipper vi hänga lakan etc. i heeeela huset. Har velat det länge. Gillar inte den röra som blir. Därför drar jag/vi oss för att tvätta sånt. Nu är det 3 månader sedan sist. Kanske borde vi göra oss av med några uppsättningar sängkläder/handdukar. Då skulle det inte ens gå att förhala det.

Men, som sagt.,, nu är problemet inget problem längre. Små, små steg mot ett mindre rörigt liv. På många plan.

Hade förresten ett lååååångt samtal med min syster igår. 1 Tim å 15 min. Vet inte mär det hände sist. Hon tyckte f.ö att jag lät lugnare på rösten nu än på länge. Ligger nog nåt i det. Känner mig som i ett yoga-mood.

Förresten... vill ni följa bloggen, ta som för vana att kika in här ett par gånger/dag. Facebook tillåter nämligen inte delning av t.ex blogg till personliga sidor längre (bara till företagssidor). Och glömmer jag länka manuellt är det lätt att ni missar något av värde.

Nä, nu ska vi bädda rent. Sen blir det film.

Trevlig kväll på er!

Av Annci Hultström - 11 januari 2019 20:42

... hela arbetsvecka passerat. Bara att besluta mig för att ta hjälp, sätta upp en plan och ?blotta? mig har gjort stegen aningen lättare. Och all kärlek från er... wow! Med det i ryggen ska jag fixa det här! Och mycket mer. Som vikten. Den tröttar ut mig. Och ger mig dåligt samvete. Både gentemot landstinget, men mest mot mig själv. Har ju lovat att inte gå upp...

I november är det 10 år sedan jag gjorde min gbp. Jag har sedan dess alltid sett mig i en viss kropp, med en viss vikt, vid det här laget. Men kroppen valde att stanna 10 kg ifrån. Där blev jag kvar fram tills jag bröt fotfan. Efter alla turer med den gick jag upp några kg. Fler än vad som är ok. Så nu har jag 14 kg att bli kvitt. För nu vill jag komma i mål. Måste bara avsluta det kapitlet i mitt liv.

Det har börjat bra. -1,7 sen i måndags. Har givit mig själv en unna-dag i veckan, fredagar. Så nu blir det en minimuffins å lite popcorn. I morrn håller jag mig till frukt å grönsaker.

Nu jäklar!

Nej, nu ska jag återgå till filmen. Ser Mowgli med familjen. Alla, utom en, tittar.

Av Annci Hultström - 10 januari 2019 22:36

... jag fått efter mitt ärliga inlägg. Så många varma kramar, meddelanden, sms... Det berör och stärker mig enormt. Tusen TACK!

Idag var en bra dag. Jag kände mig full av energi från början till slut. Så pass att jag gav mig på att baka till jobbets frukost i morrn. Sedvanligt hade jag hjälp i köket.

Alltså... han är den skönaste, coolaste å roligaste katten jag stött på. På riktigt. Jag njuter såååå...

I morgon är det väg-dag. Det har förvisso inte gått en hel vecka, men jag vill ha fredagen till det. Hoppas det hänt nåt i alla fall. Behöver den sparken.

Nä, nu måste jag sluta de blå. Ska upp extra tidigt i morrn.

Sov gott å dröm sött!

Av Annci Hultström - 9 januari 2019 22:34

... boken kommer jag, varje dag, skriva 3 bra saker. Det kan vara nåt som hänt, något jag lyckats med eller bara en känsla.

Jag kommer även skriva ner citat jag ?springer på? eller annat klokt som kan hjälpa mig upp på banan igen. Så har ni nåt lämpligt på lager, dela det gärna med mig.

Tänker att det kan vara bra att kunna titta tebax de dagar det känns hopplöst.

Nu... God Natt och tusen, tusen TACK för all kärlek jag fått på messenger, sms och i kommentarer efter mitt förra inlägg. Det värmer oerhört!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se