Livets resa - på mitt sätt!

Senaste inläggen

Av Annci Hultström - 24 april 2017 11:15

... som väntans tider. Sägs det. Det gäller även i mindre angenäma stunder som denna. Hon, vår prinsessa, ligger under kniven. Och här sitter jag. Och väntar. Och väntar.

Vi kom in kl 7.15 Hon var andra i kön, så vid 10.15 rullade de upp henne. Jag fick följa med in och vänta tills hon somnat. Då tog jag Mumsan (W's ständige följeslagare) och gick.

Hon beräknas vara klar vid 11.30 Snart med andra ord. Då får vi förhoppningsvis svar på vad som orsakat all denna knä-misär.

Alltså, hon är så tapper. Den grymmaste jag vet. Lugn som en filbunke.

Hon önskade sig Ravioli på burk när hon får äta igen. Inte speciellt svår önskning att tillfredsställa.

Nä, nu ska jag vänta vidare. Och hålla tummarna. Då är det svårt att skriva...

ANNONS
Av Annci Hultström - 23 april 2017 09:22

... mig själv och hela världen genom att skriva ett inlägg.

Vadan detta då? Tja, jag saknar att skriva helt enkelt. Och nu när jag klivit ut ur vinterdvalan, med en - hör och häpna - FUNGERANDE fot, känns det motiverande igen. Sen är det alltid, i efterhand, roligt att se tillbaks i bloggen.

Vad har då hänt sen sist? Massor, verkligen massor. Kör en über-kort resumé. Detta har hänt:

* 9/12, dagen efter min op: W kom hem med ont i knät. Visade sig vara vätskefyllt. Utredning startades, knät tömdes, det kom tillbaks. I morgon blir det operation.
* 14/12 Otroligt stämningsfylld julkonsert med W's skola. De är grymma!
* 15/12 Julfest med jobbet. Var på Kanaanbadets café. Supertrevligt ställe och bra stämning. Var dock, av förklarliga skäl, inte kvar så länge.
* Julafton firades hos H's syrra m. familj. Blev inte riktigt som tänkt, då svärfar blev inlagd på sjukhus några dagar innan och blev sedan utskriven på julafton.
* Nyårsafton blev även den firad, lugnt och sansat, hos H's syrra m. familj.
* Rehab, rehab, rehab... Det, i kombo med sista open, har betalat sig. Tror jag. Foten tycks i alla fall hänga med på allt den utsätts för.
* Thailandsresa. Den kunde inte ha kommit bättre i tiden, efter eländestid med trasiga fötter och knän var det precis vad hela jag skrek efter.

Resan gjorde vi, traditionsenligt med fam J. Och det var ju såklart lika lyckat som alltid. Det kvittar om det inte blir helt som tänkt (livet kommer ju emellan stundvis), så blir det ändå så bäst <3

* Hälsans år. Varenda dag gick jag en promenad på stranden och snittade under 2 veckor ca 12000 steg/dag. Detta har jag hållit i sedan vi kom hem, eftersom vi har en stegräkningstävling på jobbet som började samma dag jag var åter i tjänst. Nu jävlar ska det bli ordning på mig och min fot!!!

Nu är vi framme i nutid. Undrar ni nåt över dåtiden, hör av er för jag har uteslutit detaljer.

Igår åt jag både frukost och lunch ute i solen. Underbart! Hade hoppats på att kunna äta även middagen ute, men nä. Dock höll vi fast vi planen "grillat" i alla fall. Årets första. Såååå gott!

Även idag har det blitt frulle ute. Underbart skönt. Snart ska jag väcka resten. Vi ska nämligen in till stan och äta lunch med H's syrra & C/o. Önskar er en underbar söndag!!

ANNONS
Av Annci Hultström - 11 december 2016 08:30

... och ett snöklätt landskap. Dagen kunde inte ha börjat bättre!

Vad hände igår då? När jag vaknade, efter en kass natt, hade jag så sjukt ont i foten. La mig på soffan och kollade på "A Christmas Carol" för att skingra tankarna, men det fick sådär. Smärtan tog överhand. Värktablett hade ju varit ett alternativ, men då jag ordinerats endast 1 på morgonen och en på kvällen ville jag "spara" lite på dem. Vid 9-tiden stod jag dock inte ut längre. Efter att den kickat in vaknade resten och jag blev utfodrad. Sen drog H ut på shoppingtur, W "skärmade" och jag vilade lite till.

När smärtan blev hanterbar passade jag å W på att slå in julklappar. Hon var grym och hjälpte mig verkligen.

Efter ytterligare vila gav vi oss på att julpyssla lite. Hade köpt lyktor med inbyggd blinkande led-belysning i. De var omålade från början, men vi gjorde de så fina så.

Här är mitt mästerverk:

Och W's mästerverk:

Och så båda ihop. Med belysningen på. Tyvärr ser ni inte det hysteriska blinkandet, så ni får föreställa er dom i värsta amerikanska andan:

Vi blev oerhört nöjda och stolta :-)

Det krävde dock vila. Igen. Även om jag konstant har foten i högläge blir det jobbigt och gör ont. Så det kommer definitivt bli måååååånga timmar på soffan framöver.

Jag duschade igår åxå. Som om det var nåt att skriva om. Egentligen inte kanske, men det blir ju lite av ett projekt. Plasta å tejpa foten, slå mig ner på mina nya fina stol och stänga foten ute mellan duschdörrarna. Och sen börja. Jösses, vilket sjå att tvätta vissa delar av kroppen. Phu... ;-)

Glömde en bild från klappinslagningen. Det går inte att lägga in den var jag vill när jag bloggar i appen, så nu fick det bli såhär.

Tror W önskat sig 2 armar till. För att slippa göra såhär när snöret skulle på:

Hahahahahahahaha <3

Hennes skola ska f.ö ha julkonsert i dagarna 2. Kom vetja!!!!

Nä, nu ska jag väsnas lite inhopp om att någon mer tänker vakna ;-)

Önskar er en fin...

Av Annci Hultström - 9 december 2016 20:39

... av december och mycket har redan hänt.


I fredags tog jag med mig pepparkakshuset, fusk-amaryllisar (som jag inte använder längre), skumtomtar och hembakade pepparkakscupcakes till jobbet. Det ihop med köpta saffranslängder (ja, nån måtta på bakandet får det vara), lite mutgodis som kommit och julmusik fixade jag iordning värsta julmysfikat i köket. Och oj, så uppskattat det var. Så roligt att fixa sånt när det tas emot så väl!

   


På lördagen bar det av med tåg till Örebro ihop med min svärmor och svägerska. "Tjej"-helg väntade. På lördagen körde vi shopping, fika, prat, vindrickande och middagssittning. På söndagen gick vi till den mest fantastiska julmarknaden. Inte ett stånd var det andra likt och idel handgjort. Sån julkänsla jag fick!!! Och vilken stad Örebro var. Sååååå fint!

 


Ja, sen blev det jobb i dagarna 2. Och på tisdagskvällen var det dags att köra tvagning inför operation. Igen. 5:e gången på 6 år (suck).

 

På onsdagsmorgonen skjutsade H mig till kliniken. Jag var så inställd och taggad för operation. Så skönt att få det gjort. Men nä... Efter att ha fått på mig den snygga operationsutstyrseln, blivit ritad på o.s.v fick jag lägga mig på en brits och vänta. Och vänta. Och vänta. Efter 1,5 timme blev jag hemskickad, med en ny tid till torsdag kl 13.30


A N T I K L I M A X!!!!!


Väl hemma jobbade jag resten av dagen. Eftersom jag fick en bonusdag med 2 fötter passade jag på att sätta upp nya gardiner i sovrummet och vardagsrummet. Sen var det bara att dyka in i operationsbubblan igen och skrubba ytterligare en gång.


Efter en halvdags jobb hemma bar det av till kliniken. Igen. Väl där fick jag veta att operationen skulle ske i halv-vaket tillstånd med lokalbedövning. Hmmmm... inte var jag inställd på det heller, så jag blev supernervös. Men de försäkrade mig om att det var bättre för mig att göra på det viset.


Trodde då att lokalbedövningen skulle ske när jag var i flummigt tillstånd. Men nä... Det gjorde BAJS-ont. Flera sprutor rakt in i foten. Såg ut som ett blodbad på britsen efteråt. Eller ja... nästan i alla fall.


Jag vaknade till ett par gånger under tiden, men fick då mer sov-medicin insprutat och när de höll på att sy ihop mig vaknade jag helt. Så 15 min efter att operationen var över var jag helt klar i huvudet.


 

Så det var bara att klä på sig, beställa en taxi och åka hem. Trodde jag ja. Fanns inte en taxi att uppringa i Stockholm, så efter 1,5 timmes väntan kom H och hämtade mig istället. Sen tog det ytterligare en dryg timme hem pga sjuuuuka köer. Inte alls vad jag hade lust med. Men vad kan man göra.


Resten av kvällen blev på soffan.

   

Efter en natts halvdan sömn (pga att jag måste sova på rygg) har jag lökat och bara väntat på att smärtan ska komma. Bedövningen jag fick skulle sitta i i minst 20 timmar. Och det stämde, med lite råge. Vid 16-rycket idag började det komma krypandes och nu väntar jag bara på att få ta en tablett... men måste vänta någon timme till. Tyvärr.


Ja, det var mina dagar. Utlovar ett lite mer frekvent bloggande nu. Har ju inte så mycket annat för mig än att... ja, sitta.


Nä, nu ska jag se den spännande upplösningen på Idol. Själv. Utan barn å man. De fick kasta sig iväg till Sachsska med W's knä som plötsligt, från en timme till nästa, svullnade upp helt sjukt i ena knät. Det visade sig att det finns säckar precis där som kan vätskefyllas vid ansträgning, så det det var väl nåt sånt som hänt. Nu blir det till att vila lite så får vi se var det bär hän under helgen.


Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 1 december 2016 23:08

... är den officiella julmånaden kommen. Härligt!!! Känns nämligen konstigt att fira advent i november, men nu är ordningen återställd!

Som traditionen säger har det inhandlats julkalendrar av olika slag. W har 6 st (!!), H en och jag ingen. H har en bara för att jag överraskade med en. Och det är inte vilken kalender som helst. Nä, en paketkalender fick han ;-). Så nu har familjens yngsta varsina.

Ikväll har jag gjort årets första pepparkakshus. Efter många om och men... av 3 satser fick jag ihop 1 hus för minst 1 del var trasig i varje kartong. Totalt 5 skrotade delar. Så tröttsamt.

Nåja, tillslut gick det och det ska med till jobbet i morrn. Hoppas jag får det dit i ett stycke.

Nä, nu... bingen.

God natt!


Av Annci Hultström - 27 november 2016 07:16

... 2016! Som jag har längtat efter dig <3

Adventshelgen inleddes med julgransvernissage i Sigtuna. 17 granar fanns att se. Ett par jättefina, några helt ok och resten rätt udda. Det spelades julmusik och bjöds på glögg med tilltugg. Så julkänslan infann sig snabbt.

Igår morse invigde jag min nya thekopp. Eller ska vi säga balja? Köpte den i en "köp-och sälj"-grupp på FB. 20kr inkl. kakmix och kakutstickare. Riktigt god att dricka ur var den åxå, så jag ser fram emot många trevliga stunder ihop :-)

Resten av lördagen bestod av adventsfix samt shopping. På kvällen blev det julgryta med bästa julölen till. Och en faslig massa ljus och julmusik såklart :-)

Idag vankas det tävling för den lilla. Spännande är bara förnamnet. Kl 12.30 börjar det och 2 timmar senare är prisutdelningen. Så nu vet ni hur länge ni ska hålla tummarna.

Trevlig söndag och god...

Av Annci Hultström - 23 november 2016 21:54

... vid den här tiden ligger jag i soffan, nyopererad och flummig på smärtstillande. Och som jag längtar!!! Körde en rullvagn på jobbet, fylld med typ 100 kg broschyrer på. Runt varje hörn fick jag parera och det räckte för att foten skulle säga upp sig. Nu haltar jag ?? Hoppas det känns bättre i morrn.

Sov gott. Typ.

Av Annci Hultström - 19 november 2016 20:10

... kvar till op gäller det att planera för sig. Det sker ju trots allt precis i den tid då julbaket, klappshoppingen och julpyntandet ska göras. Julbaket är klart och idag påbörjade jag klappshoppingen. Den fortsätter i morgon. Och nästa lördag. Sen får H sköta resten. Tror jag.

Har f.ö införskaffat en sån här:

Hittade den i en bortskänkesannons. Den blir perfekt att sitta på i duschen eftersom foten måste stanna utanför. Hmmmmm... panshisvarning på det ;-)

Nä, nu ska jag äta middag. Önskar en fortsatt bra kväll!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Livets resa - på mitt sätt! med Blogkeen
Följ Livets resa - på mitt sätt! med Bloglovin'

Följ mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se