Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under juni 2015

Av Annci Hultström - 12 juni 2015 14:55

... countdown!!! Japp, mindre än 24 timmar kvar till startskottet går. Kl 8 lokal tid är det som gäller. Det betyder kl 14 svensk tid. I morrn lördag alltså. Skänk mig en tanke då snälla. Det kommer jag behöva. Om inte annat för att klara av värmen. För varmt är det. Med råge. Igår, påväg till middagen, passerade vi en termometer som visade 36,6 grader. Kl 17.30 Vid 22-rycket var det "bara" 29. Svettigtvärre kan jag meddela.

Vad gjorde vi då i denna helt galna värme? Ja, turistade. Såklart. Började med en busstur uptown. Klev av vid The Boathouse för lunch. Då bestämde vi oss för att köra The Intrepid efter, så vi knatade hem till oss och hämtade biljetten. Sen tog vi en taxi dit.

Och vi är alla överens tror jag; Ska man se ett museum i NY är det Intrepid som gäller. Sjuuuukt bra!!

När vi kände oss klara var kl redan 16.30 och vi varma väldigt varma och törstiga, så det blev en öl på ett äkta "hak". Jag drack min första Corona ever. Gott. Lättdrucken.

Sen promenerade vi till området Hell's kitchen för middag och därefter tog vi en kvällsbusstur. Åkte genom stadens all neon, över till Brooklyn för att sedan få med oss Manhattan skyline i mörker. Ofattbart fint!!

Vad tror ni vi gjorde sen? Japp, kraschade!! Eller ja, först dödade jag mina lilltåblåsor. Får nästan alltid det, men vet att om jag tömmer de är det bra dagen efter. Och ja, så även den här gången. Känner nada.

Nä, nu ska jag väcka resten. Det blir frulle från vagn idag. I parken.

Önskar er en härlig fredag!

Av Annci Hultström - 11 juni 2015 11:53

... sightseeing. Och då menar jag verkligen S E R I O U S!!! Vi gick från hotellet 08.15 och var tebax typ 21.45

Vi hoppade på en buss kl 9. Åkte ca 1 timme (grymt bra guide), såg massor igen, klev av, tog en båttur, såg Frihetsgudinnan, gick till Batterypark och matade ekorrar direkt ur handen, gick till Ground Zero och förfasades, tog vätskekontroll, hoppade på buss igen för en 2 timmars tur till Brooklyn (grymt kass guide), hoppade på nästa buss (bra guide), såg massor, klev av vid slutdestinationen, var sjuuuukt kissnödig, slank in på ett hotell, bad på mina bara knän om att få låna en toa, kissade på personaltoan bakom receptionen, letade restaurang, hittade en äkta diner, åt underbart god mat serverad av idel trevlig personal (förhållandevis billigt var det åxå), träffade en Amerikan som pratade svenska (språkfascinerad, som lärt sig det bara sådär för 30 år sen), gick till Buddy the cakeboss (ni vet han från TV?) för en cannoli (de andra tog bakelser... eller inget pga sjuk mättnad efter middagen), tog en taxi hem, kraschade.

En lång, men fantastisk dag. Strålande sol, som gav bränna. Och turen gjorde så vi kunde pricka av det mesta på vår "must do"-lista.

Idag blir det busstur norrut. Men där kommer vi nog inte gå av så mycket, så dagen blir nog lugnare. Tror jag.

Ikväll ska vi åka en kvällstur åxå. Sen är bussandet över för den här gången. Då återstår bara "Intrepid", "Top of the rock", ett visst lopp och shopping!

Ha en toppendag dör hemma, så lovar vi att göra vårt bästa här ;-)

Av Annci Hultström - 10 juni 2015 12:23

... 1 dag per tidsomställd timme för jetlag att försvinna. Igår vaknade jag kl 4 och idag kl 5. Så jag verkar vara ett A-barn på just det. Fast jag kan säga att jag hellre varit ett B-barn som de andra i familjen. De sov gott både igår och idag... Zzzzz... Iofs så mår jag inte dåligt av det så det kanske kvittar?!

Igår hade vi alltså första hela dagen här och vad gjorde vi då månne?

Först åt vi frukost (det ingår inte, men istället har vi fullt utrustat pentry... så jag handlade hem frulle första dagen) och sen drog vi till American museum of Natural History. Jösses, vilket gigantiskt ställe. 4 enormavåningar (+ en källare med foodcourt). Det absolut roligaste var dinosaurierna. Sen var väl inte de 1000 uppstoppade fåglarna superfestliga, så vissa delar passerade vi rätt snabbt och nån del skippade vi helt.


4 timmar senare kände vi oss klara, så jag smet in på toa och svidade om till löparkläder. Familjen vek av hemåt och jag tog en runda i Central Park. Jösse, så fint. Och varmt. Och labyrintigt. Sprang så vilse att min tänkta 20-minutersrunda (PT's order... max 30 min) blev 45. Dock sprang jag bara i omgångar de sista 25. Dels för värmen, men åxå för att kunna kolla kartan... ;-)

Väl tebax på hotellet duschade vi och satte sedan stegen mot Columbus Cicle. Där mötte vi upp Marre å Leffe och tillsammans gick vi och bytte in våra Hop-on-hop-off vouchers mot biljetter. Ska åka i 2 dagar, med start idag!

Efter det besökte vi "The View". En bar på 48:e våningen. Som snurrar. Och WOW! Det var häftig utsikt.


Vi avslutade kvällen med middag på en liten Italiensk restaurang i Hell's Kitchen. Ett område proppat med mathak. Det var grymt gott. Tur var väl det med tanke på priset... en ändå rätt enkel middag (1 pasta med kyckling, 1 pasta med köttbullar och en Caesarsallad) gick på ca 1000kr med dryck. Samma sak dagen innan, så med luncher får vi nog räkna att det kommer gå drygt 10.000 kr i bara mat. Och då har vi hittills bara ätit på "budget-hak" (2$ av 5$ på rating) Galet! M E N det går inte att påverka, så det är bara att gilla läget. Och njuta av den hittills supergoda och högkvalitativa maten! För så är det verkligen!

Idag ska vi alltså åka hop-on-hop-off. Vi har 2 turer att välja på, så idag blir det den röda som går söderut. Med det hoppas vi få se bl.a Empire State Building, Battery park, 9/11 memorials, Frihetsgudinnan. Det ska bli soligt och jättevarmt idag, så det blir keps, solskyddsfaktor och mängder med vatten i ryggan.

Nu börjar det bli tråkigt. Igår var jag vaken i 4 timmar innan de andra rörde på sig. Då var jag utmärglad av hunger. Idag har jag i alla fall ätit en banan här i mörkret...

Önskar er alla en toppendag där hemma. Skolavslutning och allt (i alla fall på W's skola).

Av Annci Hultström - 9 juni 2015 00:09

... pinn och kommit till himlen. Eller så är det bara så att jag landat i New York. V I L K E N S T A D!!!!!!! Har ju varit här en gång förr. För 16 år sen. I slutet av november och det går inte att jämföra. +26 nu kl 18. Sol. Blå himmel. Galet mycket folk att titta på. Vackra hus.

Och rummet... Wow! Fick först ett rum på våning 10, men nä... inte gott nog åt en prinsessa (ja, W alltså... som ville bo bland molnen). Så jag flörtade till mig ett rum på våning 23.

Jag fick tårar i ögonen när jag såg utsikten!

Och nära till centralpark har vi åxå. Där ska jag jogga i morrn är tanken. Ser redan fram emot det!!!

Nu sitter jag och inväntar H och W. De borde komma vilken minut som helst. Då blir det middag och sen sängen. Kl är ju trots allt midnatt i våra kroppar. Börjar känna mig lätt gungig, även om jag ändå upplever det förvånansvärt lätt. Än så länge.

Fick förresten sällskap av ett mycket trevligt tjejgäng på planet. Eller ja... de var 30, 50 och 56 år. Hade känts lite småkonstigt att inte prata med nån på så många timmar. The icebraker var att hon som satt innanför mig (jag satt ytterst på ett 4-säte) började må illa så vi bytte plats så hon kunde komma ut snabbare om nöden krävde. Det gjorde att vi började prata allihopa. De tyckte för övrigt att min leopard-onepiece var uuuuuur-läcker ;-)

Nä, nu åter till bubblet!

Av Annci Hultström - 7 juni 2015 19:52

... innan avresa sprungen. Och vet ni? Jag fick tårar i ögonen (precis som nu). Känslorna låg utanpå... jag är så tacksam för så mycket. Mer tacksam än någon någonsin kan förstå. Den här resan är på nåt sätt ett kvittot på min kamp. Vann den ju trots allt för min motivering om just det. Så det känns stort!!

I övrigt ligger vi i fas. Väskorna är packade. Huset är städat. Blommorna är vattnade. Soporna slängda. Efter att jag duschat blir det ett glas bubbel. Sen bingen. Klockan ringer 04.45 i morrn.

Puss å sov gott!! <3

Av Annci Hultström - 6 juni 2015 21:18

.., våg av känslor. Plötsligt. Bara sådär. Känner en obeskrivbar tacksamhet. För mångt och mycket.

Tack till...
... SLL
... St Görans sjukhus
... SATS
... Anton
... Marre

Och naturligtvis alla ni andra som alltid funnits där! Och som följt mig genom min viktresa. Tack!

Av Annci Hultström - 6 juni 2015 08:32

... 2 dagar kvar till avresa. 2. DAGAR. Gaaaleeeet vad fort det gått.

Den här veckan har varit den mest mentalt jobbiga i mitt liv på länge. Har känt nån märklig press, tvivlat på mig själv och stressat upp mig över både det ena och det andra.

Men igår vändes trenden, men jag tar allt från början...

I torsdags var det sista jobbdagen och den var sjuuuukt stressig. Skulle gå kl 16, men kom inte iväg förrän vid 16.30 Ilade mot Vallentuna där jag och Marre skulle springa ihop. Kom dit med stresspåslag (efter jobb och enorma köer) och en andning högt uppe i bröstkorgen. Började springa och kände på en gång att just den gången skulle de stabbiga benen inte släppa. Kom inte heller in i nån bra andning, så jag fick yrsel åxå. 7,5 tänkta km blev 5 och jag kände mig uppgiven.

Att jag inte ätit mer än lite yoghurt till frulle och en soppa till lunch tänkte jag ju inte på förrän jag kom "i mål". Kan åxå ha bidragit till orkeslösheten.

Väl hemma åt jag middag. Och planerade lite. Med det traditionella bubblet, ihop med maken.


Kom i säng vid 23.30 Men på natten till fredagen vaknade jag kl 3 och kunde baske mig inte somna om. När det hade blivit dax att gå upp hade jag 3,5 timmes sömn i kroppen och var allt annat än kaxig.

Gjorde oss klara och följde W till skolan. Lite spontant. Hon påminde oss nämligen om att vi aldrig skulle få se henne spela fiol (på sin sista musiklektion) om vi inte gjorde det då. För vi missar ju skolavslutningen då de har konsert. Så sagt och gjort.

Dagen till ära kände jag mig bekväm nog att kliva in i en klänning jag ägt ett par år men aldrig använt. Men det senaste halvårets tappade cm hjälpte till att övertyga mig.


Barnen var enormt duktiga, fokuserade och glada. Superskoj att se/höra.


Sen gick vi hem. H åkte och klippte sig å jag vilade en stund. Sen gjorde jag klart fikat till skolan.

Som sagt; Den missade avslutningen krävde sin egen avslutning. Vi bjöd på kladdkaka med jordgubbar och grädde (isglass till de allergiska). Alla åt med god aptit, allt tog tillåmed slut.

Fröknarna fick presenter åxå. En chokladask + den här ljuslyktan:

Det som står på den är:

Fröken
Tack för all uppmuntran, kunskap och kreativitet du lär ut. Ett extra tack för busiga stunder, glada skratt och goa kramar du delar med dig av. Tack för denna fina tid kära fröken.

De blev jätteglada!

Sen var det dags för mig att dra till SATS och mitt sista PT-pass innan avresa. Hade, på sms, förvarnat Anton om mitt bedrövliga tillstånd. Så han hade satt upp ett relativt lugnt pass. Körde mycket pepptalk och mindset. Gav tips på hur jag ska tackla backarna mm. Alltså, den killen är så jävla grym. Han fick all oro att rinna av mig! När jag åkte därifrån var jag lugnet själv. Så efter att jag duschat kollade jag igenom lite kläder, men tog sen en välförtjänt eftermiddag i solstolen med sommarmusik och rosé. H gjorde mig sällis.

Sen grillade vi och åt middagen ute. Underbart skönt. Precis vad jag behövde för att samla energi.

Avslutade kvällen med att se filmen "A night at the museum" med W. Den är ju inspelad på "Museum of Natural History" och dit ska vi. Kunde vara kul att få igenkänningsfaktor tänkte vi.

Undertiden bokade jag även en hop-on-hop-off tur + ett Explorer-pass. Ett gäng 1000-lappar fattigare, men vi kommer i gengäld få grymma upplevelser!!

Hittade förresten ett plagg i gömmorna igår. Köpte det på Ullared förra året och tänker ha det när jag reser. Familjen är såååå glada att de flyger på egen hand. De förstår inget om mode!

Personligen tycker jag den är sjukt snygg!

Nä, nu måste jag äta nåt. Det kurrar i magen. Adjö så länge. Och hörrni;

Trevlig Nationaldag!

Av Annci Hultström - 2 juni 2015 22:27

... vad tiden går fort. Hinner nada känns det som. Därför har vi ägnat en del av kvällen åt planering. Planering för de dagar som är kvar innan avresa (vad som ska göras när) och även en planering för vad vi gör på plats i NY. Kommer kanske inte följa den slaviskt, men ett hum ändå så man inte ägnat dagarna åt att fundera...

Jag har åxå ägnat dagen åt att oroa mig. Över loppet. Googlade nämligen på bansträckningen och fann följande text, skriven av en som sprungit loppet 7 ggr (+ en massa andra lopp):

Phu!! Vad har jag (och min vapendragare) gett mig in på??!?!!??

Nä, nu - bingen. Sov nämligen som ett... Gissa? Jaaaaa, ett P R A K T A R S E L E natten som var. Så natti natti!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards