Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under oktober 2013

Av Annci Hultström - 18 oktober 2013 09:24

... efter att ha stått ute i 45 min och pratat med en annan mamma. Vi kan kalla henne J. Vi kom in på vissa barn i klassen och deras attityd. Det visade sig att jag inte är ensam om uppfattningen av en viss ung dam (ni vet hon som bara glider runt och aldrig leker). J hade tillåmed pratat med den kaxiga tösens mamma, vilket resulterat i att hon inte längre pratar med J.

J tyckte åxå att Fritids suger, precis som vi.

Skönt att veta att det inte bara är vi som är "griniga".

Nu ska jag slutföra min heta kopp thé (i hopp om att tina) och sedan bege mig till Ikea.

Önskar er en finfin fredag!

Av Annci Hultström - 17 oktober 2013 20:00

... dom, kesoplättarna:


Det gick alltså åt skogen. Smeten fick mängder med mjölk, men fortsatte hålla sig i cementstadiet. Så jag slängde faktiskt allt (efter en provplätt som blev as-skum och mindre god) och fräste på lite hemgjord pytt. Nästa gång tar jag nog mjöl ändå. Känns säkrast så.

Nu ska jag faktiskt placera mig i soffan. Är jättetrött idag, av någon outgrundlig anledning. Så det blir nog en tidig kväll åxå... Zzzzzz...

Av Annci Hultström - 17 oktober 2013 17:21

... var det signat och klart. Här är det jag ska börja:


Det är ett företag som hjälper t.ex läkemedelsföretagen att snabbare få fram de intyg m.m som behövs för att utveckla mediciner. Så man kan säga att dom (eller ska jag kanske säga vi?!) hjälper folk att bli friska alternativ få en bättre tillvaro som sjuk.

Det känns som ett företag jag kan stå för. Verkligen. Så jag ser så mycket fram emot att bli en av dom!

Började dock dagen med att hämta ut biljetter och gå till banken. Efter det bar det av till käftis (nej, jag hade tydligen inte skött mig... 3 hål... som jag inte känt av det minsta... funderar på att ta en second opinion) och sedan lunch med min vän C. Vi "åt" i 2,5 timme. Mycket, mycket trevligt!!

Ja, sen for jag alltså till Icon och nu ska det produceras pannkakor. Och kesoplättar. De sistnämnda med kruska istället för mjöl. Får se hur det blir. Är skeptisk. Känns som det blir nåt som kommer kunna användas som lerduvor. Eller diskusar. Hmmm...

Av Annci Hultström - 17 oktober 2013 08:43

... start den här dagen fick. Detta kom nämligen till mig som sms, i ottan, från min fina vän T:


Så sant, så sant! Pöss pårä darling!

Nu har jag ätit en sund frulle. Trodde jag tills jag räknat ut kcal på limpan jag bakade igår. 150 kcal/skiva 3850 kcal för limpan). Herregud! Det får bli en skiva på helgen, som lyxföda.


Nu ska jag bege mig in till den stooooora staden för första gången på över en månad. Ska till banken, käftis, Åhléns (lunch med en vän) och slutligen ett Ticnet-ombud. Ska hämta ut biljetter till Gardell som jag och svägis ska gå och se den 5/12.

Önskar er en finfin dag!

Av Annci Hultström - 16 oktober 2013 16:50

... dag. So far.


Ja, först åkte jag alltså till Norrtälje för ring-fix. Under tiden jag väntade hann jag handla lite kläder (tydligen behövde jag mer av den varan), klippa mig, dricka en kopp thé (nåt mer än så fick inte intas... fastedag you know) och bara glida runt. Efter 2 timmar var de klara. Ny gravyr och polering. De ser som nya ut. Kolla in spegelbilden i ringen... ser tillåmed telefonen.

Väl hemma igen (kl. 13) kastade jag ihop en Kärleksmums. Bakade det för en tid sedan på 70%-ig choklad. Den blev aningen bitter, så nu testade jag med 60%-ig. Kan ju dock inte smaka. Idag. Så hur det gick ber jag att få återkomma om.

Sen var det dags för utvecklingssamtal. Det gick bra. Hon sköter sig så bra så. Behöver öva lite mer på att läsa, men annars så var det inga konstigheter.

Nu har jag slängt ihop en limpa till. W tyckte det var så gott, så jag gissar att det kommer gå åt.

Just det... Jag har ju sökt ett par jobb åxå. Hmmmm... Reglerna säger att så länge jag vill ta ut a-kassa måste jag aktivt söka jobb. Oavsett om jag redan fått ett jobb eller ej. Märklig regel. Det upptar ju en massa tid för de arbetsgivare jag skickar min ansökan till. Och även för arbetsförmedlingen och a-kassan. Stört. Nåja... 2 dagar till. Sen slipper jag det.

Nej, nu ska jag brassa köttbullar med pasta åt den lilla i familjen Bosch hennes kompis. Själv tittar jag på och inväntar min middag - köttsoppa. Findus variant innehåller bara 40 kcal/250 gram. Perfekt.

Av Annci Hultström - 15 oktober 2013 22:28

... min nya varmluftsugn (och tillhörande spis såklart). Tidigare idag bakade jag ett filmjölksbröd som blev perfekt. Och nu ikväll har jag bakat "Knäckebröd á la Torhild" och lättare har det aldrig gått.

En köttfärslimpa har jag provat på åxå. Även den blev perfekt. Så wow, it's the shit!!


Idag har mamma och pappa varit här. Vi har fikat. Och ätit.

Har även lämnat in bilen på tvätt, så nu glänser den fint på Norrtälje-trippen i morgon. Ni minns att jag tydligen, enligt min vigselring, är gift med "Henik". Tänkte att det är dags att få tillbaks min egen HenRik igen, så ringen ska in på omgravering. De har lovat att göra det medans jag väntar, så det får bli en lunch där. Kl 15 måste jag vara hemma igen, för då är det utvecklingssamtal i skolan. Fullt upp med andra ord. Hur ska jag hinna baka?! ;-)

Nu är det dags för bingen. Är trött. Faktiskt. Så hörrni - Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 15 oktober 2013 12:11

... varit med W i skolan några timmar. Kul att se hur fröken är "live" och hur hon hanterar bråkstakarna i klassen. För det fanns det några... *suck*. Att lärarna orkar... och då var det här bara tvåor. Hmmmm...

När vi var ute på rast (höll jag på att frysa ihjäl, men det är en annan historia) så kom det fram en flicka från trean och frågade om min handväska var en Mullberry. Eh... Vart f*n är vi påväg när en unge på 9 år har koll på sånt?! Tragiskt! Hursomhelst så förklarade jag att det var en kopia, för att märken inte är viktigt för mig. Utan funktionen. Då berättade hon om sin Canada goose-jacka och andra märkeskläder hon har hemma. Återigen... blä...

Nu ska jag slänga ihop lite grovt matbröd och plocka undan lite. För mor & far kommer på besök. Då ska vi fika. Av gårdagens skörd.

Adjö!!

Av Annci Hultström - 14 oktober 2013 14:49

... lampa kan jag berätta. Trodde ju att jag skulle bli hemma ett tag... men nä. Så nu måste jag hinna allt på min "att-göra-under-höst-och-vinter"-lista på några dagar. Så idag har jag:

# Bakat 2 sorters muffins och 2 sorters småkakor.

Ugnen har skött sig ypperligt, men en sak lärde jag mig... mina berömda chokladsnitt funkade inte att grädda i varmluft med 2 plåtar samtidigt. Så de fick åka in en stund till i vanlig ugn. Naturligtvis brände jag en av plåtarna då... man lär sig...



# Felanmält en massa till Väsbyhem.

# Ringt några samtal och skickat några mail.

# Städat sovrummet.

# Rensat garderoben.

# Slängt en massa till återvinningen.

# Satt upp några foton.

# Satt upp nya gardiner i sovrummet.

Ja, det var väl det. So far. Behöver jag säga att jag är rätt trött just nu? Märker att jag inte är helt i form än (den krossade ananasen fortsätter komma ur snoken på mig).

Så nu ska jag nog luta mig en stund. Behöver inte mecka någon middag, för barnet blev just hembjudet till en kompis på middag, och vi andra fastar.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards