Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under augusti 2013

Av Annci Hultström - 21 augusti 2013 06:43

... sitter jag här på bussen igen då. Påväg till första jobbdagen på en månad. Kontorsklädd, kammad och sminkad:


Det känns verkligen som att jag varit borta en månad. Sommaren har varit helt fantastisk!!!

Nu har jag ju bara 3,5 vecka kvar, men har ändå några jobblöften till mig själv.

1) Om jag inte tar en prommis innan jobbet, så ska det göras efter. Göras ska det i alla fall. Varje dag.

2) Ta HELA min lunch. Varje dag.

3) Nyttja tiden på bussen till att leta jobb alt. läsa bok.

Idag gör jag det sista, läser bok. Fick den av Marre. Ska visst vara jätterolig:


Fastedagen igår gick helt problemfritt. På kvällen hade jag 100 kcal kvar att äta, så då blev det en knäcke med Philadelphia och skinka. Och en lite morot. Helt tillräckligt.

H kör åxå. Det gick bra för honom med, men han vaknade med tidernas pannknack idag. Vet inte om det finns ett samband, det visar sig efter i morgon. Men han har inte haft de problemen när vi helfastat.

Nä, nu ska jag sätta igång med boken. Ha en fin dag!!!

Av Annci Hultström - 20 augusti 2013 18:00

... jag sov i natt. Som en klubbad. Vaknade till när H's klocka ringde, men somnade om och vaknade inte förrän kl 09.35 Såååå skönt. Kände mig riktigt utvilad, för första gången sedan ett par veckor tillbaks.

Efter frukosten (som bestod av en halv naturdiet blåbär) slängde jag och W ihop en bulldeg. Hon ville ju åxå vara med och baka ut (vilket hon inte hann igår kväll). Och oj, sicken fin deg vi fick till. Se bara:


Bullarna blev åxå jättefina. I alla fall W's. Hon lade nämligen sina i muffinsformen, så de reste sig fint. Mina plattade ut sig aningen, men är säkert goda.

Efter det åkte vi till Marre för lite poolhäng. Med oss åkte 2 bullar som de fikade upp (ta med bullar till bagaren... som att ta med snö till Antarktis... typ). Och de var visst jättegoda!!!

W badade massor. Själv tog jag i alla fall ett dopp. Kan det har varit sommarens sista?!


Nä, nu ska jag "äta" middag och sen göra klart inför morgondagen. Jobbdag och skoldag. Hmmmmm...

Av Annci Hultström - 19 augusti 2013 23:51

... fastedag och även sista semesterdagen. Och då går ju inte semestern att "tacka av" som sig bör. Så bara därför åts det x-tra gott till middag idag istället. Och med ett glas rött åxå minsann.

Det bidde baconlindad kycklingfilé, fylld med en röra av Philadelphiaost/soltorkade tomater/vitlök. Till detta serverades sallad, balsamicosås och klyftpotatis. Galet gott!!!!! Absolut värt att göra igen. Och igen.

Sen slängde jag ihop en sats med bullar åxå, kanel/mandelmassa. Så det blev en sådan, med mjölk, till kvällsmål. Nyttigt värre. Eller inte.


Nu är det dags att sova. Är jättetrött, så jag hoppas på en god natt. Även för er. Dröm sött!!

Av Annci Hultström - 19 augusti 2013 16:07

... W's kompis hämtad från fritids, tvätten hängd och sockerkaksbakningsövervakning gjord. Så i väntan på att middagen ska påbörjas sitter jag i solen och njuter. Det blåser lite, men är ändå varmt. Är det sista tillfället månntro?!

Av Annci Hultström - 19 augusti 2013 08:35

... seg dag det var igår. Det enda jag gjorde var middag, sallad (räkor för mig, ost&skinka för de andra), och att ligga på soffan. Somnade ovaggad kl 23 och vaknade vid 7.

Nu har jag just kommit hem från min runda. Som faktiskt gick rätt bra, 4 km på 31,09. Det med en rätt sliten kropp och huvudvärk. Så det kan ju bara bli bättre i morgon då.

Nu ska vi äta frulle, duscha och sedan åka till Vallentuna och fotoaffären där. En av haggorna äger den och hon ska hjälpa mig att göra i ordning den här bilden:


Ska nämligen göra den till tavla. På canvas förmodligen. Det beror lite på priset.

Önskar en finfin dag!!

Av Annci Hultström - 18 augusti 2013 16:01

... fått bevis för att jag inte är skapt för att bara uppe sent. Eller snarare tidigt. Vi kom i säng kl 4 och trots det vaknade jag kl 06.40 Naturligtvis kunde jag inte somna om, men låg i dvala till kl 9.30 då resten gick upp.

Efter frulle fick jag skjuts hem av Camilla. Väl där stack W till en kompis och H till affären. Det gav mig en stund i ensamhet. Då sov jag en timme. Men det hjälpte föga. Så nu ligger jag på soffan och lökar. Här lär jag nog bli kvar en stund. Typ hela kvällen ;-).

Nåja, nog om det... nu till gårdagen.

Efter att ha storstädat bottenvåningen duschade jag och gjorde mig i ordning. Vid kl 15.30 var jag hos Marre och tillsammans gjorde vi klart det sista. Sen öppnade hon sin försenade fldelsedagspresent och blev mycket glad ;-)


Hon fick även ett cupcake-stand. Och Ullared-bakplåtspapper. Såklart.

När de andra kommit grillade vi, drack, pratade, kollade gamla foton från tidigt 90-tal (var jag inte bedårande med min schyssta lugg och kråsblus, så säg?!) och pratade ännu mer. En galet trevlig kväll, i härliga haggors sällskap.


Efterrätten blev av naturliga skäl en alldeles, alldeles underbart god tårta. Samma som till min 40-årsdag. Mmmmmmmmmums!!!

Nä, nu ska jag nog ändra läge. Vill ju inte få liggsår ;-).

Avslutar med att säga: TACK underbara ni för en härlig kväll. Pussar och kramar <3

Av Annci Hultström - 17 augusti 2013 11:06

... vad hände?! Jag sov till kl 09.20 idag. Det var ett tag sedan... Bara det inte blir någon vana, hela dan försvinner ju ;-).

Nu är frukosten äten och jag har provsmakat kakan. Den var ASGOD!! Saftig som attans. Men den hade varit ännu ASGODARE om glasyren varit gjord av en choklad med lägre kakaohalt. För den blev lite mäktig. Jag tog 70%, men 40% hade nog räckt.


Eftersom den blev så bra får ni receptet här:

Kärleksmums
5 ägg
4 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 g smör
200 g mörk choklad

Glasyr
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
Riven kokos efter eget tycke

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Smöra en långpanna ca. 40x35 och "bröa" med vetemjöl. Vispa äggen och sockret tills det blir vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner det försiktigt i smeten. Smält smöret och tillsätt det och vatten i smeten. Häll sedan ner smeten i långpannan. Hacka den mörka chokladen grovt och strö den sedan över smeten. Grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter. Den ska vara aningens kladdig när man tar ut den.

Medan kakan svalnar kan man passa på att göra glasyren. Finhacka chokladen, koka upp grädde och häll det över chokladen och rör tills chokladen har smält. När kakan sedan svalnat är det bara att hälla över glasyren, strö över kokos och skära i rutor.

Lycka till!!

Nu har H åkt till sina päron för att hjälpa dom lite, W leker med en kompis och jag ska storstäda. Lite senare bär det av till Marre för haggträff. Kuuuul ska det bli!!

Önskar en trevlig lördag!!

Av Annci Hultström - 16 augusti 2013 23:51

... jämfota av lycka, för den prinskorven som bjöds är gudomligt god. Testa någon gång vetja. Märket är Enebacken, finns på Lidl.

Jaha, då var första fastedagen över. Och det har gått busenkelt!! Däremot blev det 100 kcal för mycket pga en tankevurpa. Jag dricker ju alltid Ica's light-flädersaft och har aldrig brytt mig om den lilla mängd kcal den innehåller, 5 kcal/dl färdig dryck. Normalt är det inte mycket att orda om, men nu insåg jag att det blir ju faktiskt en del med tanke på att jag dricker minst 2 liter/dag så fr.o.m nu blir det vatten (med gurka, apelsin eller annat i).

Nä, nu ska jag lägga mig så det blir lördag någon gång och dagen för träff med haggorna <3.

Sov gott och dröm sött!!!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards