Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under mars 2013

Av Annci Hultström - 25 mars 2013 05:24

... vad jag är urbota less på den här jävla kylan. -10 i slutet av mars är INTE ok på nåt sätt. Visst, det är sol i princip varje dag men det hjälper föga när man aldrig har tid att vara ute när den visar sig. Däremot är jag ju ute när den inte visar sig och då är det bara för kallt.

Och inte har jag någon vårvärme att vänta i Budapest heller. Normalt för årstiden är 10-15 grader, men se - där bjöds det på -2 kl. 4 i morse. Hmmmm...

När jag ändå vaknat på fel sida kan jag ju klaga på en sak till... lika bra att riva sv allt och gå vidare sen... Igår hade jag 86 (!!!!) unika läsare. 86 (rekord), men inte en enda kommentar. Inte ens en like. Jag vet att jag skriver för mig själv, men när det ändå är så många som läser känns det lite trist.

Så, det var nog allt vid klagomuren idag. Tror jag. Men man vet aldrig. Kanske kommer det nåt mer, för har en dag börjat fel är risken stor att det fortsätter så.

Hursomhelst, ha det gott ni som inte är så urlakade av trötthet att ni inte vet hur ni ska genomleva dagen.

Av Annci Hultström - 25 mars 2013 04:35

.., (ursäkta grekiskan) vad jag haaatar måndagsmorgnar!!!!!!

Varje natt till dom sover jag som ett praktarsle och vaknar alltid långt innan jag ska. Det betyder att jag alltså vaknar långt innan den redan tidiga timmen, kl. 04.20 Som idag, då vaknade jag kl. 03.40

Den sömnbristen sätter sedan spår i resten av veckan och gör mig liksom aldrig till människa. Och det blir ju inte bättre av att jag måste gå upp okristligt tidigt (05.30) två morgnar till efter det. Och bortsett från det är det ju omöjligt att ha ett liv på kvällarna åxå, när jag känner att sängen ropar (mot min vilja) redan kl. 20. Nä, fy... det här går inte längre. Zzzzzzzz...

Och gårdagen då, ja... den bestod i att plocka och fixa (min tänkta bio blev inställd pga barnvaktsbrist hos den andra parten). W var på kalas och vi passade på att handla nya handdukar och badrumsmatta till gästtoan. Superrosa blev det. Väl hemma igen satte jag upp det och nya gardiner i köket. En ok dag.

Nä, nu måste jag sätta fart här. Bussfan går om 30 minuter.

Ha en bra måndag!!

Av Annci Hultström - 23 mars 2013 20:27

... är tända och vi väntar in Earth hour. Till det blir det en kopp the och en macka, lite spel och allmänt lökande. Det behövs. För dagen har bestått i att vända upp och ner på W's rum. Massor är slängt och det mesta är klart.

Efter det åkte vi på bio. Vi såg den bästa barnfilmen på länge, "Croddarna". Se den, säger jag. Eller vi. För alla var lika nöjda.

Mötte f.ö min fina arbetskamrat C där. Hon var där med 2 av sina barn + deras vänner. De gillade den åxå. Skarpt.

Nej, nu är det dags. Ha en trevlig kväll!!

Av Annci Hultström - 23 mars 2013 00:01

... efter en mycket trevlig kväll. Kanonställe, Stationen i Uppsala. Underbar inredning (kolla bara in lampan på bilden) och supergod mat. Jag åt den halva fiskrytan. Efter blev det en latte och en pytte-choklad-tårta-bit. Allt till det facila priset av 155:-

Det enda negativa med kvällen var att jag fick en sen dump. Började kallsvettas och skaka som ett asplöv. Det blev helt enkelt för långt mellan måltiderna. Så Marre ropade dit en servitör som kom med två sockerbitar. 10 min senare var det bra. Ska nog börja bära med mig socker i väskan. Iofs händer det extremt sällan. När det gör det är det alltid hemma, efter helg-frukostar.

Nä, nu väntar bingen. Hörs i morgon.

Av Annci Hultström - 22 mars 2013 13:36

... och läxläsning. Detta ihop med en mycket pigg liten fröken. Hon ville inte ha någon Alvedon när hon vaknade och äter gör hon, i princip, obehindrat. Underbart!!

Dock har vi sett att de gjort någon liten miss i halsen. En flärp är inte borttagen, så den ha bildat en ögla (ett hål) i svalget. Kan tänka mig att det kanske kan fastna saker där, så jag tror det får bli ett återbesök vid tillfälle.

Nu ska jag städa lite här, för mycket blir framdraget när man lufsar runt en hel vecka. Ja, det är alltså inte jag som drar fram... hmmmm...

Ikväll ska jag till Uppsala och käka middag med Marre, Catha och Ewy. Ska bli trevligt som attans. Kollade in menyn och de har halv portion av Fisk- och skaldjursgryta som förrätt. Blir ju perfekt som huvudrätt för mig.

Ha en finfin fredag!!

Av Annci Hultström - 21 mars 2013 22:15

... äntligen vänt. Prinsessan mår bättre!! Halsen ser bättre ut. Alvedonet är minskat. Och hon har pratat hål i huvudet på mig idag.

Så idag har vi gjort en del... potatistryck, målat, bakat banankaka (hon gjorde den i princip helt själv), gjort "pinnbröd" runt korv, kollat film, fikat och handlat lite på Lidl (f*n vad det blåste kallt när vi gick dit). En bra dag och jag är lättad över att hon mår bättre. Det var inte roligt i tisdags...

Nu ska jag ta en kvällsmacka och sen väntar bingen.

Sov gott och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 20 mars 2013 15:52

... residenset pågår vårdinrättning och pysselverkstad. Därför har inte bloggen hunnits med. Så nu blir det ett lååångt inlägg om de senaste dagarna.

FREDAG
Ca 30 minuter efter sövningen fick jag min tappra prinsessa i retur. Jag uppmanades att sitta på sängkanten, för vid uppvaknandet kunde hon kasta sig av och an i sängen. Precis det skedde, ytterligare 30 min senare. Hon trasslade in sig i droppslangen och pulsmätaren for av så maskinen skrek. Detta upprepades några gånger innan hon själv förstod att hon var vaken 15 min senare.

Då kom den. Gråten. Hon hade så ont att paniken kom. Det gick inte att lugna henne, så efter kanske 30 min i vaket tillstånd fick hon morfin. Det hjälpte inte i överhuvudtaget, så en dos till gavs och därefter en tredje. Då lugnade hon sig och satt lugnt en stund, för att sen lägga sig och lyssna på musik. Och naturligtvis somna om.

1 timme senare vaknade hon pånytt och var en helt ny unge... skojade, spelade spel, drack saft och åt en glass. Så efter en dryg timme i det tillståndet bokade de en hemtaxi åt oss.

Under tiden kom sköterskan med en låda. W skulle få välja nåt för att hon varit duktig. Hon sitter där i godan ro och pillar på allt, när hon lutar sig mot mig och säger: "Mamma, jag vill sova". Sen pekar hon på papperskorgen, som hon får och sen kräks hon mängder med blod. Gammalt tack och lov, så det var inget hinder för hemfärd. Då börjar det bli dags att gå, så jag plockar ihop. Då kräks hon igen. Ännu mer gammalt blod, så vi får (på darriga ben) släpa oss iväg.

I taxin kräks hon igen, så när vi väl kom hem rasade vi båda ihop av utmattning i soffan. Jag var HEEELT slut. Så sjukt mycket spänningar som släppte.

Kvällen fortsatte i soffan. Hon åt både yoghurt, melon och ostbågar (sköterskans ordination). Vi somnade rätt tidigt.

LÖRDAG
Det var en pigg fröken som väckte oss vid 7.30-tiden Vi tog det lugnt och åkte sen till affären. Hon fick dock vänta utanför. Med en mjukglass.

Väl hemma igen fortsatte den lugna tillvaron. Hon åt lite emellanåt... yoghurt, risgrynsgröt, ostbågar och glass såklart.

Hon kändes rätt opåverkad och vi lättade.

SÖNDAG
En liknande dag som lördagen... Soft, spel och mys i soffan. På kvällen började hon dock klaga på ont i örat. Natten förflöt, trots det, bra.

MÅNDAG
Jag åkte nattbussen till jobbet, lyckligt ovetandes om morgonens elände. Hon hade jätteont när hon vaknade och det tog ett tag innan hon lugnade sig. När jag kom hem hade hon sjukt ont i ena örat (och hade +38 i feber), så jag ringde Vårdguiden. De hade inte hört att det var en biverkning från op, så de trodde på öroninflammation och bokade en tid på Löwet. Väl där, kl 20.30, såg det bra ut. Läkaren trodde det tryckte från den svullna halsen.

TISDAG
Efter ett par timmars jobb på morgonen hade vi pysselmaraton. Allt var frid och fröjd. Kring 15-tiden skulle hon äta mellis. Två tuggor senare gallskrek hon och höll sig för huvudet och örat. Hon hade panik i blicken och slog sig själv. I med mer Alvedon, trösta, lugna... Det blev bättre. Men vid middagen, samma procedur. Och återigen när hon skulle äta melon lite senare.

Stackarn vågade inte prova något mer. Tror fan det.

IDAG
Under natten hade hon vaknat och haft ont (jag sov i hennes rum, och i vårt, eftersom jag skulle upp i ottan). Då fick hon Alvedon, vilket gjorde att morgonen var lugnare.

Nu återstår att se hur eftermiddagen blir. För googlar man så finns att läsa att 4:e dagen, igår alltså, skulle vara värst. Sen skulle det vända.

I morgon och på fredag blir jag hemma med henne och jag håller tummarna för smärtfria dagar. Känner mig så maktlös... blä...

Så, det var det om det. Annars då? Jo, livet rusar fram. Om en dryg vecka väntar Budapest. Som jag fick för snart 7 månader sen. Så härligt!!!

Efter det jobbar jag bara en dryg vecka, sen är det op-dags. Lika härligt det, även om jag är grymt nervös.

Förresten, våren. Var faaaan är den?? Jag vill verkligen inte ha mer snö nu. Jag vill ha vaaarmt!!! Hoppas Ungern är aningen varmare i alla fall.

Nä, nu är det snart dags att stiga av bussen. Ha en finfin eftermiddag :-)

Av Annci Hultström - 15 mars 2013 09:33

... på G. I detta nu. Lämnade nyss en sovande W i operationsrummet. Med slangar och nålar. Helt utom min kontroll. Och jag, jag gråter. Nu. Men inte så hon, den tappra ungen, såg mig.

Vi satte emla-plåster vid kl 8, så hon kände inget när de satte kanylen vid 9.15 Sen fick hon sovmedicinen insprutad och försvann in i drömmarnas rike.

Nu bekymrar jag mig för uppvaknandet, för i rummet bredvid ligger en pojke som ojjar, hostar och gråter. Det låter så hemskt. Tänk om hon åxå får så jobbigt, då kommer jag åxå att gråta...

I 4 timmar ska vi vara kvar, sedan blir det en hel eftermiddag och kväll i soffan. Hon kommer vara trött sägs det. Hoppas det, för hennes skull. Vill inte att hon ska ha ont.

Hmmmm...

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards