Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under juli 2012

Av Annci Hultström - 4 juli 2012 16:15



... to all of you out there,who celebrates it!!


Själv ska jag åxå fira den. Lite i alla fall. På Wik (en äventyrspark här i hålan) har de jippo idag, så jag ska ta med mig W dit en sväng. Det är Linedance, cowboyhästar, amerikanska bilar mm. Det hela avslutas med ett jättefyrverkeri. Men då sussar vi båda gott redan.


Idag har jag varit på plastik-bedömningen på KS. Gick bra, blev godkänd. Så nu ska papprena skickas till St Göran, som sedan kallar. Jag uppmanades att ringa dom redan idag, då skulle det gå lite snabbare. Det gjorde jag, men nä... Den avdelningen är stängd över sommaren, så jag kunde inte räkna med att bli kallad förrän i september. Bara att gilla läget (och såklart hålla tummarna för att det går snabbare än så). En positiv sak skulle väl vara att vi hinner peta in ett födelsedagskalas (är visst någon som fyller 40 i år) och en utlandsresa innan. Kan ju vara trevligt!


Nä, nu ska jag hämta W och sedan åka.


Ha en finfin kväll :-)

Av Annci Hultström - 3 juli 2012 20:20

... svepte genom mig när jag promenerade i stan idag. Galet varmt och mängder med olika språk som hördes vartän jag gick. Lovely! Väl hemma var jag solokvist (W var hos en kompis), så det blev ett par timmar i solstolen med sommarprat i lurarna. Skönt. Och nu är det Allsången. En bra sommardag helt enkelt. Hoppas värmen håller i sig nu. Ha en bra kväll. Det ska jag :-)

Av Annci Hultström - 2 juli 2012 22:00

... vad tiden går fort. Och oj, oj, oj vad jag förtränger bloggen. Jag är så slut när jag kommer hem på kvällarna att jag bara inte orkar. Och har jag ork, ja då är det ju 1000 andra saker som måste göras. Önskar så att de kunde släppa sin app någon gång. Det skulle förenkla...


Stod för 3 månader sedan att den skulle komma inom 2-3 veckor. Vi har liiiiiite olika tidsbegrepp, jag och dom. Om vi säger så.


Nåväl, nu sitter jag här tillslut. Och ut ska det komma ett mega inlägg. Så häng med (som Aschberg skulle ha sagt... om han haft en blogg alltså, inte annars...).


Samtidigt som den här, en lasagne, tillreddes och blev satt i ugnen hittade jag...



... den här i en schysst "titta-på-TV-pose", vilket i sin tur skedde samtidigt som...



... jag hittade ytterligare en familjemedlem i en något udda ställning. Ja, vad ska man säga?!


Jag har förresten samlat vuxenpoäng sedan sist... jag har lagt in sill. Själv. För första gången i livet. Det ni. God blev den åxå. Nå´n som vet hur länge man kan ha den ståendes??


Se här... fint som snus. Typ.


Åsså lite bilder från midsommar. Vi börjar på "Labacken".


Veteranbilar, av olika slag, fanns det gott om. Kanske svårt att se, men den gula bilen har en hand som sticker ur bakluckan. Den hade en riktigt klocka på sig. Som fungerade. Kul grej!


 

Midsommarstången, före och efter.

Min fina man. Och jag.


Finaste ungen i världen. I kanin-klappar-hagen. Gissa om hon ville ta hem dom. Alla 30...


Väl hemma igen blev det traditionell midsommarlunch...

... som avslutades med jordgubbar och mjölk. Mmmmm...

Blev även tid för en stund i solen. Med ett glas rosé. Nice!


Framåt eftermiddagen knatade vi ner till Henrik´s moster & morbror. Där väntade hela släkten och knytiset dukades upp. Jag hade propsat på att göra något jag med... men nä. Vår lott blev att köpa en tetra vin. Och det, mina vänner, var vääääldigt jobbigt...


Här är allt uppdukat i logen...


... som senare på kvällen lystes upp av dessa två kontraster :-)


Efter en god natts sömn var det dags att fira Nathans födelsedag. Där hade jag i alla fall fått hjälpa till.


En äkta smultrontårta blev det. Fylld med chokladmousse och jordgubbar. Smultronen (1 liter) plockade jag och W på en mycket, mycket hemlig plats.


När vi lämnade landet, lämnade vi även kvar W. Hon skulle förlusta sig ihop med Nathan, farmor och farfar i en vecka. När vi väl trillade innanför våra dörrar dök vi ner i soffan och där blev vi kvar. 2 filmer betade vi av. Första "Pirates of the Carabien"-filmen + en till som jag har glömt bort i detta nu. Men 4 timmar film blev det i alla fall.


Dagen efter var det dags för jobb. Igen (varför går ledigheter så gaaaaaaaaaaalet fort???). När jag kom hem kikade grannen in och frågade om vi internet. Svaret visade sig vara: Nope. Varför? Jo, sörrni... kabelbrott visade det sig.


  

Före                               Efter (48 timmar senare)


Men vi såg inte bara på film dessa dagar. Vi var ut och åt med finaste svägerskan (å hennes man... heter det svåger även för mig??).



Först: Strawberry daquri på Radisson Blue Skybar


 

Sedan: 3-rätters på Grodan (eller f.d Grodan... numera Marquis). Till förrätt åt vi grillad parmalindad sparris med parmesan (H åt Toast Skagen... hans signum). Till varmrätt åt jag den här valen. Eller nä, en val var det väl inte... men näst intill i Annci-mat-mängds-mått mätt. Åt en knapp fjärdedel av den grymt goda Medelhavsaborren (de andra åt en ryggbiff). Efterrätten petade jag mest i. Var sjukligt mätt... det var hursomhelst en rabarberpaj med glass.


Trots att jag blev så mätt, att jag nästan mådde dåligt, var det grymt trevligt. Det är inte ofta (har det ens hänt??) att vi ses utan barn. Det blir liksom en annan grej. Värt att göras om.


 

En dag när jag närmade mig jobbet, såg jag att en snubbe stod på en ställning och målade. På måleri-affären. Och vet ni vad? Gatan heter Målargatan. Jag var bara tvungen att ta ett kort

Chefen bjöd på fika en dag åxå. Minibiskvier. Har ni sett nåt sötare? Alldeles jättelagom stora. Och goda. Lade en vanlig penna där, för att ni ska förstå hur små de är. Eller var. För de åts ju upp såklart.


När vi hämtat W på landet igen åkte vi, efter en natt där, hemåt. I ösregnet beslutade vi oss för att gå på bio och se Ice Age 4, så jag bokade - och betalade - biljetter fort som attans. Men vad hände? Jo, det sprack upp och blev alldeles strålande väder. Hmmmm... nåja. Vi var inte ensamma om vi säger så. Trots det.


Utanför stötte vi ihop med den här mammutten. Helt i PET-flaskor. Vet ni förresten att mammuttarna dog ut för att det tog slut på papputtar?? Jo, det är sant. Jag lovar! Efter det blev det middag på Jensen´s. Gottgott.


Söndagen (igår) använde vi till att fixa en massa hemma. Förrådet städades. Blommor planterades och mat grillades.


  

Ett konstigt avslut på grannens altan, blev en perfekt plats för en kruka med blommor.



Och den här fina står inne på vår altan. Jag blev så nöjd så. Nu gäller det bara att hålla liv i eländet åxå.


Köpte en grillkorg för grönsaker. Kan rekommendera den varmt. HELT suverän. Jag lade i önskade grönsaker (i vårt fall blev det paprika, gul lök, röd lök, vitlök, färsk sparris, champinjoner) och ringlade över lite olja. Sen satte jag den på grillen och rörde runt lite då och då. Mmmmm... Detta blir en hit för sommaren, för inget föll igenom. Bara det är värt att hyllas.


Idag när vi kom hem gick W ut på baksidan för att äta äpple i hammocken. Efter en stund hör jag ett gallskrik. En igelkott satt under hemmocken och hon tridde tydligen att igelkottar äter 6½-åringar till middag. Så jag bar henne därifrån. Samtidigt hämtade jag en bit korv och gick fram. Och ja, den åt ur handen på mig. Såååå söt. W insåg då att den inte var farlig, så även hon kom fram och matade och klappade den. Har en film på min FB-sida...


... men här får ni nöja er med en bild (funkade inte att lägga den här), av något sämre slag.


Ja, det var väl vad som hänt mig sista tiden. Har egentligen massor mer att berätta, älta, nämna, tycka till om... men det får bli i nästa liv. För nu, kära ni, måste jag lägga mig. Det är ju jag som ska väcka tuppen i morgon.


Sov gott och dröm sött!!!


Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skapa flashcards