Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under juli 2012

Av Annci Hultström - 11 juli 2012 20:28

... då är det en dag närmare helgen. Onsdag. Veckans mitt. Lillördag. Borde man kalasa då kanske? Mitt kalasande sträcker sig inte längre än till att ta ett par huvudvärkstabletter och lägga mig tidigt. Hmmmm, att skiten inte släpper. Jobbigt!!


Jag har ett dilemma. Som första (enda) -barnsmamma vet jag inte hur jag ska förhålla mig. Men kanske kan någon klok själ därute hjälpa till med goda råd?! Ok, såhär är det... 


Wilma har en kompis/klasskamrat som är sååååå märklig. När man pratar med henne är det som att lampan lyser, men ingen är hemma. Hon respekterar inte det man säger... eller så förstår hon inte bättre. Som idag... W & hon lekte på grannarnas studsmatta (W har fått ok på att vara där precis så ofta och mycket hon vill), men när vi skulle äta ville inte jag att kompisen skulle vara där eftersom W inte skulle vara kvar (blir ju skumt att en, för grannarna, främmande unge plötsligt är på deras tomt och leker). Så jag bad henne om att gå hem så länge, så skulle W komma när hon var klar. Då satte sig ungen ner på studsmattan istället och jag fick, några minuter senare, säga till igen. Då gick hon. Men bara över staketet till våran gård och började gunga i hammocken. Så jag fick säga åt henne en tredje gång. Då lommade hon hem. Så här är det ofta... hon tittar på en, men verkar liksom inte först/lyssna. Utöver det får de aldrig leka hemma hos henne (inte ens på gården). Utan måste vara antingen ute eller här hos oss. Vad göra? Gilla läget? Usch, vad jag tycker det är svårt. Hade det varit någon annan av kompisarna hade det varit ok om de väntat kvar medan W åt (eller ätit med oss om de velat)... men just hon vill jag det med. Är man dålig då? Ska man svälja sin egen magkänsla? Hmmmm... det är svåra problem ibland    (iofs är det väl tur att man inte har allvarligare problem än så).


Nä, nu blir det huvudvärkstabletter och en massa vätska. Sen sängen.


Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!!


Av Annci Hultström - 10 juli 2012 20:45

... är det idag. Och det, mina vänner, innebär att... det är en faslig massa kvar av arbetsveckan... Med huvudvärken from hell och en übertidig morgon till är tanken tung. Får helt enkelt se till att lägga mig typ nu. Kanske hjälper det?! Ska bara kolla klart på "Allsången" - grym version av "Euphoria" förresten. Nä, hörrni... God natt och sov gott!!

Av Annci Hultström - 9 juli 2012 21:04

Då var det måndag och en låååång helg är förbi. Den var låååång på ett bra sätt, hann så galet mycket. Som jag skrev tidigare så storstädade jag hela huset (inkl. knäskurande av golv), tömde alla tvättkorgar, tvättade några fönster. Kl. 17 åkte H & W för att köpa mat (laga den själv var uteslutet). Då dunkader jag ner mig i en stol på altanen och drack ett mycket välförtjänt glas rosé.

 


Efter middag och massor mer partier av kortspel somnade W på solstolar, medans vi spelade vidare.

 


När H gav upp (för myggen) satt jag glatt kvar och njöt av de +20 grader som kvällen bjöd på. Jag tände ljus, lade patiens, lyssnade på musik och bara njöt! Fler sådana kvällar. Tack!

 


Dagen efter åkte vi till vårt förråd och började plocka i ordning bland alla loppissaker för att få klart för en omgång. Vilket vi lyckades med. Under tiden lekte W med både det ena och det andra som hon hittade i gömmorna.

 


På kvällen blev det grillmiddag. Igen. Vi som tidigare varit usla på att grilla (ja, alltså inte själva grillandet... utan mer på att ta tag i det) har nu gjort det otal gånger redan. Och det är mycket kvar av sommaren. Det är bra, för det är ju så vansinnigt gott.

   


Wilma somnade helt ovaggad på kvällen. Det ser så härligt ut när barn sover... fridfullt.


Idag har dagen varit fylld med jobb och då menar jag fylld. En märklig dag, med många händelser, som tillslut löste sig. Väl hemma gjorde jag kesoplättar och sedan har jag plockat lite här hemma. Ansat lite på mitt rosenträd. Lökat. Snart väntar sängen, för i morgon är det dags för ytterligare en tidig morgon.


Förresten, är det någon som hört "Resten av ditt liv" med Timbuktu?? Om inte, lyssna ORDENTLIGT på texten här:


Jag bara älskar sista raderna...


"Aldrig någonsin igen kan komma ihåg en pin-kod, asså aldrig, även när du får en  ny.
Och må din klocka alltid gå tjugo minuter för sakta så att du alltid kommer för sent
Och må köttätande myror äta upp dina ögonlock så att du  alltid är trött
Och även när du är pigg så ser du väldigt väldigt väldigt  trött ut..
Och må dina hårddiskar för evigt alltid krascha"


Vem har inte känt så minst en gång i livet? När man blir rejält sviken? UNDERBAR text som fick mig att dra enormt på smilbanden när jag hörde den för första gången häromdagen. Hela texten går att läsa HÄR.


Nej, nu - sängen. Vi hörs i morgon. Tror jag. Sov gott och dröm sött!!


Av Annci Hultström - 7 juli 2012 23:26

Vilken underbar känsla jag har i kroppen... Tvättkorgarna är tömda, hela huset städat, vissa fönster tvättade, sängarna är renbäddade, sovrummen rejält vädrade och sist men inte minst så är jag nyduschad... och hela kvällen har vi suttit ute och spelat kort, druckit rosé och lyssnat på musik. Nu är ljusen tända och jag har tagit en filt över benen (mest för myggen). Mmmmmm... vilken kväll. Kommer sova som en prinsessa i natt. Hoppas ni haft en lika bra dag och kväll som jag. Kram <3

Av Annci Hultström - 7 juli 2012 14:34

... hittills varmaste dag beslutade jag mig för att storstäda. Kanske inte det bästa beslutet, men det måste verkligen göras. För dammråttorna har utvecklats till dammgrävlingar. Så jag kämpar på, i takt med att svetten rinner längs ryggen. Men med bra musik i lurarna, lite ilska i kroppen (det är rn historia för sig) och siktet inställt på ett glas rosé går det betydligt lättare.

Av Annci Hultström - 6 juli 2012 23:20

... men såhär dåligt behöver det väl ändå inte gå???

 


Ja, det är sant. Det ÄR resultatet efter kvällen bowling. Det ni ser är totalpoängen efter lite drygt 2 spelomgångar

Jag är helt övertygad om att banan var sne, för fantme vartenda klot drog åt vänster och allt som oftast ner i rännan.                      


Tur att maten och miljön var bra i alla fall. Annars hade jag nog varit rätt sur just nu.


Lika dåligt hoppas jag att det INTE går i en annan tävling jag ställt upp i (schysst brygga va??). Det är Aftonbladet som har en tävling där man ska skicka in en bild på det sämsta vädret. Den här skickade jag in (efter ok från brudparet såklart):

 


Gillar den skarpt. Och hade det inte regnat hade den aldrig tagits. Och hade den inte tagits, hade jag inte tävlat. Och hade jag inte tävlat, hade jag inte vunnit. Så TACK regnet... nämen oj, nu gick jag händelserna i förväg. Jag har ju inte vunnit än, men jag tänker hålla tummarna. Hårt!


Nä, nu tänker jag leta mig till bingen. Måste ju orka städa i morgon. Sov gott och dröm sött!!!

Av Annci Hultström - 6 juli 2012 11:45

Hej världen!


Så var det (äntligen) fredag. En ledig helg väntar. Eller ledig och ledig... en storstädning ska göras, men med rätt musik i lurarna så ska det nog gå som en dans.


Ikväll ska vi utnyttja en groupon som vi köpt (bra grejor det där). Så Marion's Gastro Diner ska få sig ett besök. 2 rätters middag med 1 timme bowling. Trevligt. W vet inget. Hon kommer bli överlycklig!


Såg två bilder på FB häromdagen.


Först en uppmaning till alla att ha med sig i sommarvärmen:


Och så en tanke till alla, att ha med sig jämt:



Höromdagen ville W ha havregrynsgröt till frulle (kors i taket). Så 3 små provportioner gjordes. En med lingonsylt (gillades inte), en med rivet äpple & kanel (var ok, men ändå njaaaa) och den sista med apelsinmarmelad (???). Den sistnämnda gick som vinnare ur tävlingen. Udda... men visst, gillar hon det så...

 


Och i onsdags avslutade vi ju kvällen med en glass. En STOR glass. Jag åt 1/4-del bara, men gick trots det in i en glass-koma från h-vetet. Somnade, på rikigt, som en mäla i soffan... sittande men neråtböjd så huvudet låg i soffan. Heeelt märkligt.


    


Nej, nu är det dags för lunch. Smaklig sådan, till alla som tänkt äta... och trevlig fredag!! 

Av Annci Hultström - 5 juli 2012 20:38

... sommar!! Har just klippt gräset för första gången i år (ja, det var lååååångt...). Det är nåt speciellt med det. Lukten är underbar. För att känna in det lite extra sitter jag nu på en stol mitt i härligheten, med ett glas rosé i näven. I solen. I lurarna ljuder "Om du lämnade mig nu" med Winnerbäck och Miss Li. Så grym duett. Oh, nu spelar Kent sin "Utan dina andetag". Undrar om jag kommer fulgråta?! Och i morgon är det fredag. Kan stunden vara så mycket bättre?! Önskar en fortsatt bra afton, vi hörs igen. Snart.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skapa flashcards