Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under maj 2012

Av Annci Hultström - 14 maj 2012 16:23

... 2 år, 6 månader och 14 dagar sedan jag gjorde min GBP. Och då, kära vänner, fick jag min första riktiga magvärk. Shit, trodde jag skulle behöva åka in akut.


Jag hade ätit lunch på jobbet, tog min väska och gick ut för att göra ett ärende. Då - pang. Det bara kom. var tvungen att sätta mig ner i affären och hyperventilera. Stapplade tillbaks till jobbet och satte mig i en fåtölj och fortsatte hyperventilera. Efter drygt 2 - asjobbiga - timmar gav det med sig. Jag har varit med om en mildare variant en gång, men så här... nej, fy... Känner mig helt slut nu. Huvudvärk har jag åxå. Hmmmm...


Båda gångerna har jag ätit mjukt bröd både till frukost och mellanmål, så jag gissar att det är det helt enkelt. Att det lägger sig för och stoppar på nåt sätt. Så nu blir det inte mer mjukt bröd, 2 mål i sträck. Brukar ju äta knäcke båda målen - men jag glömde det hemma, därför blev det så. Men som sagt, inte fler gånger.


När jag kom hem ilade jag upp och kollade när mitt pass går ut. Var helt säker på att det går ut i juli i år och fick panik för det i helgen. Läste nämligen att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomsten från Turkiet. Men lite olika regler florerar, så jag ringde ambassaden idag som lät mig veta att det är 3 månader (trots att Apollo´s sida säger att giltighetstiden bara behöver vara under resan). Men även det är kört. Hmmmm... provisoriskt pass á 1450kr hade jag ingen lust med alls. Döm om min förvåning - och glädje - när det visar att mitt pass gäller till 2015. Jag var 3 år för tidigt ut med min oro. Så slutet gott, allting gott.


Nej, nu ska jag fixa middag. Ska på föräldramöte senare.


Ha en bra afton, hörs igen!

Av Annci Hultström - 13 maj 2012 19:41

... till min kära svägerska för överlåtande av gratisbiljetten till Grönan idag.


Aldrig förr har vi lyckats få en heldag där för kostnaden av ett sketet sockervadd. Ja, så bra var det. Till å med lunch och filka ingick. Men som sagt, ett sockervadd och ett par snurr på godishjul blev det ut egen ficka.


Och vilket väder!! Vi kunde inte haft det bättre. Det är helt klart den här perioden man ska åka. Varmt, men ändå inte såpass varmt att det blev jobbigt att köa. Köerna var för den delen betydligt kortare åxå än en varm sommardag i juli. Så våren eller sensommaren är att rekommendera.


Väl hemma igen blev det käk från ett nytt ställe här i "byn". En kolgrill och jösses vad gott det var. Kyckling med bulgud och tzatziki. Mmmmmm...


Nu ska jag hänga en maskin, vika lite tvätt plocka i ordning lite och sen leta mig mot bingen. Ska ju upp för att väcka tuppen i morgon.


Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 13 maj 2012 07:48

... att vi skulle vakna till ett strålande sommarväder idag, med tanke på gårdagens skitväder? Tur är väl det, för Gröna Lund väntar på oss. Fick en biljett, av min kära svägerska, som ger oss en gratisdag. Det tackar man inte nej till :-). Så kl 9 åker vi och hämtar en kompis till W. Och sen styr vi in till stan, ska vara där kl. 9.45 är målet. Så nu sätter jag fart. Ha en fin söndag i solen!

Av Annci Hultström - 12 maj 2012 00:15

För ett år sedan, just idag, packade jag för träningsresan på Kos - med finaste Marre. Jag var taggad som f*n och fick en toppenvecka.


Hur ser träningen ut såhär ett år senare så? Hmmm.. vänta nu... träning. Måste tänka efter... eh... nä, vet inte vad det är. Jag är sååå kass. Får inte till det efter att jag bytte jobb. Har inte rört en fena sedan jag började där. Gah!!! Måste verkligen bli ändring på det. Ska snöra på mig skorna snarast och byta spår. Ja, inte ikväll då - men väl i morgon hoppas jag.


För två år sedan, just idag, började jag på Adecco. Kom till kunden som tog emot mig med öppna armar. Tänk vad det har hänt mycket sedan dess.


Det är en sak som är så rolig med bloggen, att kunna titta tebax. Men jag vill såklart åxå kunna göra det i framtiden. Det betyder att jag måste bli flitigare på att skriva. Nu var det 8 dagar sedan sist. Jag har helt enkelt inte haft lust, ork och tid. Så nu blir det ett längre inlägg istället. Med en sedvanlig sammanfattning.


Fredag 4/5

Lämnade W i skolan och åkte till jobbet. Vid kl. 13:30 kom H och hämtade mig och vi styrde kosan mot Nyköping och hotell Blommenhof. Incheckningen öppnade kl 15 och vi kom dit... exakt på minuten.


Efter en stund på rummet, för skumpa- frukt och chokladstund, gick vi ner för att inta den eftermiddagsfika som ingick. En underbar blåbärspaj med vaniljvisp. När den var uppäten blev det ett 1,5 timme långt dopp i rummets jacuzzi. Efter det och lite piffande väntade en heeelt underbar 3-rätters. Menyn såg ut som följer:


Fördrink: Mousserande med jordgubbar

Förrätt: Rostad vitlökssoppa med parmachips (GAAAAAALET gott)

Varmrätt: Helstekt fläskfilé med primörer, rödvinssås och smörslungad potatis

Efterrätt: Moccapannacotta med chokladcrunch


Till detta drack jag ett Black Granite Shiraz. Mmmmm...


Kvällen avslutade vi i loungen med drinkar. Behöver jag säga att vi somnade ovaggade?


Lördag 5/5

Vaknade onödigt tidigt, typ kl. 07.30 Låg kvar och lökade, läste tidningen, kollade på TV (vilken lyx, vi bara måste skaffa en TV i sovrummet). Efter 1,5 timme väckte jag H och vi gick ner och åt frukost. Väl på rummet igen somnade vi om. Holy mother så skönt det var.


Kl. 11:30 checkade vi ut och åkte norrut. Mot Kungens Kurva och IKEA. Där reklamerade vi två lådor till vår nya hallmöbel (felproducerade) och köpte ett par saker, för att sedan fortsätta till Täby. 


Wilma blev jätteglad att se oss. Det har f.ö gått väldigt bra, så hon var inte redo att sova hos en vän helt enkelt.


Efter en snabbfika där åkte vi till Täby C och handlade lite kläder åt henne och styrde sedan bilen mot Åkersberga. Lilla stora Tilda skulle firas på 6-årsdagen. God grillmat och trevlig umgänge i timmarna 5 blev det innan vi åkte hemåt.


Även den kvällen somnade jag ovaggad.


Söndag 6/5

Sov tills vi vaknade (logiskt va?) och satte sedan fart med att plocka i ordning lite. Fick även upp lådorna tillhallmöblen + en spegel. Så nu är hallen nästan klar, ska bara upp ett par tapetvåder åxå. Se här...


FÖRE

 


EFTER

 


Lite skillnad i alla fall. Ännu bättre blir det när tapeten kommit upp.


När vi tröttnat på att fixa åkte vi till Kista C. Målet var jacka till H och byxor till mig. Vi lyckades båda två. Otroligt nog. Och tur var väl det, med tanke på att det tog hela eftermiddagen och halva kvällen. Typ.


Måndag 7/5

Jobb, jobb och jobb. Hem, laga mat och sen ila till sista ABC-kursen. Det var lika bra som innan. Bjöd på tårta gjorde de åxå:


 


När jag kom hem hittade jag en liiiten människa, med udda sovstil, i bingen:

 


Tisdag 8/5 - Torsdag 10/5

Finns inte mycket mer att säga än jobb, jobb och åter jobb. Eller jo... vi hade ju Anders från Norge på besök. Han skulle jobba i Sthlm, men fick inget hotell. Då ringde han hotell Hultström och där fanns det en plats kvar. På soffan. Han tog den   .


Fredag 11/5

Efter en dags jobb, med firande av 40-årig arbetskamrat, hämtade jag W. Normalt hämtar H på fredagar, men han var borta idag. Så jag och W fick oss en tjejkväll. Men jag ska vara ärlig, jag var för trött för att göra nåt roligare än att se på film. Hon önskade kasta boll, spela brädspel... men nä... Lite uselt av mig kanske...


Förresten, middagen köpte vi med oss hem och åt ute på altanen. Precis när vi ätit klar kom regnet. Att vi har ett tak hindrade inte den skuren. Nej, då... den letade sig in över halva altanen bara för att det regnade på tvärsen. Hmmm... 5 minuter senare var det över och solen kom igen. Märkligt. Som i Thailand. Typ. Ja, värmen har nästan varit i klass med det åxå. +21 grader, trots moln. UNDERBART!!


Kom f.ö en enorm regnbåge. Som efter en stund förökde sig till två. Se bilden nedan:


Just ja, jag måste ju berätta... Första steget är tagit i resan mot en ny mage. En bukplastik för att få bort mitt hemska häng är påbörjad. Dock kommer det dröja. Inte för att det är långa köer, utan för att jag inte vill göra den innan sommaren. Då får jag inte sola magen, måste ta det superlugnt och kan inte bada på bra länge. Så det får bli efter min födelsedag. Hade önskat att det var klart tills dess... men nä, det blev inte så helt enkelt. Bara att gilla läget.


På måndag ska jag få alla instruktioner hur foton ska tas (skickas till plastkirurgen) och vad jag i övrigt ska göra. Så vill ni följa med på nästa resa, är det bara att haka på nu.


Nä, hörrni... nu är det dags för bingen. Är ju en dag i morgon (idag är mer rätt inser jag nu) åxå. Då kommer mamma & pappa på besök. Sen kommer det en söndag åxå... då blir det Grönan - så länge snö och driv-is håller sig borta.


Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!!



Av Annci Hultström - 3 maj 2012 22:00

... eller inte. Det är frågan. Den stora frågan.


Igårkväll när W skulle nattas sa hon till H att hon inte ville sova hos J & D trots allt, men farmor gick bra. Men så i morse frågade jag varför. Då sa hon: "Jag är nog för liten för att sova hos en kompis". Då sa jag att hon sovit där förr och att det gick jättebra den gången. Plötsligt gick det bra igen, så efter middagen idag packade vi väskan och kånkade iväg med den.


När vi kom hem igen var det dags att natta henne. Då fick hon grymt svårt att sova (tog över en timme), grät och fick ont i magen. Anledningen sa hon var att hon tänkte på sin avlidna dagisfröken (som gick bort för två år sedan). Jag sa att hon fick säga den riktiga anledningen, att vi absolut inte blir arga eller så. Då sa hon att hon kände oro inför att sova borta, att hon inte är säker på att det kommer gå bra. Så då lovade jag henne att farmor hämtar istället. Då somnade hon på 3 röda. Efter det var det bara att älga och hämta väskan igen. Och ringa farmor. Så, allt klart. Till slut. Ett nytt försök gör vi någon gång när vi är hemma. Den tryggheten kanske gör det lättare.


Nu ska jag packa lite för helgen och sedan sova. Vill ju inte vara uppe för sent och på så sätt trötta ut mig så jag somnar redan kl 21 i morgon. Här ska vi f.ö fördriva tiden, fredag-lördag:

Hotellet

  

Spa-avdelningen


En trerätters, skumpa + frukt på rummet, eftermiddagsfika och frukost ingår. Detta för 1490kr. För båda. Billigt som attans tycker jag. Men så var det en groupon åxå iofs.


Nej, nu... över & ut.


Önskar en trevlig helg! Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 2 maj 2012 20:01

... havet & vinden & doft av kaprifol  


Ja, det är inte utan att man får en känsla av sommar en dag som denna. +21 grader. I skuggan. Heeelt galet, underbart, skönt! Men, det gäller att njuta så länge det varar. Och det är typ NU, för det pratas om regn och snö från fredag. Om det tycker vi   . Upphöjt till tio. Faktiskt. Fast vid närmare eftertanke gör det kanske inte supermycket, för H & jag ska ju på slottsmys. En natt på hotell, utan barn, nu kommande fredag-lördag. Ser fram emot det massor. Att få prata - till punkt - står högst upp på listan över sysselsättning. Och spa:a lite. Hand-i-hand-promenader i en soldränkt omgivning hade ju varit skönt, men kan skippas vid dåligt väder. Det går garanterat att njuta ändå.


Wilma ska då testas. Första natten från oss efter allt kaos som varit. Hon fick välja var hon ville vara och valet föll på John & David. Så det är dit hon ska. De hämtar henne efter skolan. Då blir det lek, tacos, fredagsmys m.m Hoppas innerligt att det kommer gå bra. Hjälper ni till att hålla tummarna?!


Idag har jag varit på kundbesök. På min gamla arbetsplats. Det känns väldigt hemtamt att komma dit. Men en sak är säker, nästa gång jag visar min fräkniga nuna där måste jag bara ha med mig hembakta kakor av något slag. De saknar dom får jag veta. Hahaha... det är för goa   . Fick åxå veta att en där följer min blogg slaviskt och hon har som vana att läsa min blogg i sängen innan hon somnar. Tänk, vilken ära. Du är så go´!! Kram!!


Bloggen för med sig mer bra saker... en vän som läste inlägget om W´s torra händer skickade ett brev till henne, som kom idag, innehållandes en redigt fet salva. Gjord för torra och sönderammade bröst. W tyckte det var väldigt konstigt att hon skulle ha den krämen på händer... men gick med på det. Så nu ligger hon därinne, med vantar, och sover så sött. I morgon har hon persikohänder igen. Hoppas vi. Men hur det än går så vill jag rikta ett stort och varmt TACK till dig, fina L!!!!!! Vilken fin omtanke!!!!


Nej, nu ska jag ge mig på ett tvättberg som ska vikas. Blä-trist, men tvunget.


Ha det gott och sov sött när det väl är dags!!

Av Annci Hultström - 1 maj 2012 20:17

... fått igen allt som gick fel igår. Vilket väder. Vilken dag. Jag har tvättat i stora stugan - med glädje. Sovit i solstolen (märks i nyllet). Byggt hallmöbel. Grillat ytterligare en omgång underbar kyckling. Till det potatis- och fetaostsallad. Och faktiskt ett par glas rött. Detta i solen. Känner mig skönt avslappnad. Nu ska jag vika tvätt och sen väntar bingen. Sov gott och dröm sött!!!

Av Annci Hultström - 1 maj 2012 09:30

Det blev vi varse om igår. Såhär skulle vår dag se ut:

  • Vakna
  • Ha jouren + jobba
  • Åka in till kontoret (hämta H på vägen) för att lämna jourtelefonen

Hit gick det bra. Sen skulle vi:

  • Gå till Kungsträdgården och ta ett glas rosé i solen + titta på alla vackra körsbärsträd. Där skulle vi åxå ringa mamma och sjunga för henne, eftersom hon fyllde år.

Men nähä då... inte ett bord fanns att tillgå. Blev snyltad på två tillfällen av folk som nästan sprang omkull mig för att hinna först. Hmmmm... Men träden var fina och varmt var det:

   


Sjöng gjorde vi åxå. GRATTIS mamma!!


Nåja, kvällen skulle fortsätta. Såhär:

  • Vi skulle äta en god, mör köttbit på Jensens. Till detta skulle ett glass gott rödvin drickas.

Suck - bad om mediumstekt. Fick det väl genomstekt och segt som en skosula. Klagade och fick förklaringen att det var medium men att det var köttet som blev så vid medium. Eh... för mig är medium alltid medium oavsett köttbit. Då får man ju bara steka det lite kortare. Nåja, jag fick en ny bit. Som var god. Faktiskt. Och vinet var utomordentligt gott. Black granite. Rekommenderas.


Kändisspottade åxå. Se här, ser ni vem det är:

 

Japp, pappan i Telia-reklamen. Jösses, han hade blivit gammal som gatan. H höll f.ö på att sjunka genom golvet när jag ful-fotade.


Ja, åter till kvällen. Den skulle fortsätta enligt följande:

  • Efter googlande, innan avfärd hemifrån, hittade jag att det skulle vara firande på Riddarholmen resp. i Vasaparken. Därifrån vi var var det lika långt till båda, men smidigare bussresa till Vasaparken. Så den blev det. Där skulle vi njuta av manskör, eld, tal. Detta undertiden som W kunde leka i hoppborg och bli ansiktsmålad. Mysigt värre!

Men nä... inte heller det fick vi till. Allt om Stockholm, som skrivit artikeln om firanden i stan, hade inte gjort någon research i år. Istället hade de gjort det enkelt för sig och använt FÖRRA årets information. Det var alltså inget firande i parken, what so ever. Så vi, ihop med hundratals andra, knatade slokörade därifrån. W försökte med att vi kanske kunde åka till någon annan plats - men tiden var så långt gånget då att det nog var mest aska kvar... Så hemfärd blev det.


Tågresan skulle bli såhär:

  • Direkt när vi kom till centralen skulle det gå ett tåg, som i sin tur skulle passa en buss hem. Allt som allt skulle det ta 45 minuter.

Tror ni det gick som vi tänkt? Nä, just det... Tåget kom, vi fick bra platser, vi busade och lekte "Gissa djur". Men så i Norrviken (två hållplatser hemifrån) stoppades tåget under en längre tid p.g.a vandaler. 6 vakter kom till platsen och fick av dessa från tåget. Väldigt försenade rullade vi vidare och kom till Väsby lagom till att bussen gått. Så det var bara att, huttrande, stå och vänta på nästa.


Så sammanfattningsvis går det att säga att det mest lyckade med dagen var att få komma hem, dra på sig mjukisbyxor, krypa ner i soffan och dra en filt över sig. Typ. Hoppas på att bättre firande en annan gång.


Idag är det ju 1 maj och en underbar vän fyller år.


GRATTIS kära Torhild på födelsedagen!

Hoppas den blir så fin som du förtjänar. Bjussar dig på en bild på våra vackra stjärntulpaner.

Något mer på riktigt får du när vi ses.

 


Jag måste ju nämna helgen åxå. Den var i alla fall kanon. På lördagen kastade vi i oss frukost och styrde bilen mot diverse affärer. Målet var att hitta utemöbler och en ny grill. Vi lyckades med allt det, så eftermiddagen gick till att skruva ihop allt. När H nästan var klar med grillen kom Lotta med familj. Så de var med på invigningsgrillningen. Det blev underbart god kyckling, saftig som aldrig förr. Till det ris, sallad, tzatziki, feta ost, baguetter... mmmm... Vansinnigt gott!!!


Kvällen fortsatte med prat, prat å prat. Kom i säng vid 2-tiden.


Efter en lång frukost på söndagen gick vi upp till Gunnes gård. Där hade de en hoper lamm. 2 av dom hade f.ö rymt och jag hjälpte till att fånga in dom. Sötnosar! Sedan hade de den här kalven åxå. Här drack den för fullt från mamma. Det droppade och och smackade. Lät så gott att jag nästan gick ner på alla 4 och kröp dit jag med.


 


När de hade åkt hem åkte vi till Ikea. Där åt vi först lunch och sedan var tanken att vi skulle få idéer till W´s rum. Gick sådär... de har inte allt var vi tänkt oss, så det blir kanske till att bygga själv (säger händige Manny... typ). Men en sak vi kom därifrån med var en ny hallmöbel + spegel. Ska sätta upp det idag, så bild kommer. Är säker på att jag kommer vara skitnöjd.


Nej, nu ska jag sätta igång med frukost. Börjar kurra i magen. Har ju varit vaken i två timmar... resten sover än. Helt otroligt.


Hörs igen. Inom kort!



Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2012 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards