Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under april 2012

Av Annci Hultström - 13 april 2012 15:35

... att det för en gångs skull blev enligt planerna. Dvs ingen blev sjuk och jag fick min ego-dag. Som jag skrev igår började jag dagen med röntgen. När det var klart åkte jag till centrum. Där strosade jag runt... kollade ny mobil, köpte lite goda röda theer, kollade i affärer. Efter det åkte jag hem och drack lite "mat" och åkte sedan för att avnjuta en timmes Thaimassage. Och vad jag njöt. Så j-a ont, men skönt och mycket välgörande. Nu sitter jag, sedan en lååååång stund, med fötterna i bad. De har fått sig lite fil och skrap, så numera kan de tas för bebisfötter. Färgat brynen har jag gjort åxå. Och läst Tara. Och druckit mina goda theer. Ja, så - so far, so good!! Snart ska kliva ur softarbubblan för att hämta hem prinsessan från skolan. Då blir det fredagsmys. Ja, för henne alltså. Eller ja, egentligen för oss med men med ett annat intag än normalt. Alltså ingen god middag, inget vin och inga popcorn. Nåväl, det går det med. Önskar er en toppenkväll!!

Av Annci Hultström - 12 april 2012 21:11

Ja, nu är det helg. För jag har nämligen tagit ledigt i morgon. Ska ha en ego-dag är tanken. Sitta i solen (för det blir sol, det har jag bestämt), läsa, ta en behandling... Ja, sen har jag några saker jag skjutit åt sidan som jag tänker ta tag i åxå. Men det kommer i andra hand. Så det så.


Dock ska jag starta dagen med ett måste - att göra en MR på magen. Håller ju koll på min (f.d.) tumör 1 gång/år och nu är det dags igen. Känner mig inte orolig för resultatet, för de senaste 2 åren har den ju varit helt borta och det är ovanligt att den kommer åter. Så jag förväntar mig att det är så även den här gången.


Det förresten, har blivit en mer angenäm upplevelse som 53 kg lättare. Röret har liksom blivit större i takt med att jag har krympt. Så nu får jag faktiskt plats. Och kan andas. Fantastiskt!


Idag har första hel-faste-dagen gått av stapeln. Det har gått löjligt bra. Fast hade jag fått välja bort det laxerande saltet jag drack i morse så hade jag gjort det. Fyyyy så vidrigt. Men dryckerna i övrigt är 20 gånger godare än de jag drack förra året. Så det bådar gott inför de kommande 4 dagarna. I morse kände jag mig så lätt när jag vaknade. Vätskan i kroppen var som bortblåst... men tyvärr har den smugit sig tillbaks under dagen och fingrarna är som korvar. Minns inte hur det var förra gången... hmmm... ska söka i bloggen och se om jag skrev något.


Men vet ni vad? H får inte ledigt 3 veckor i nov/dec, så vi kan inte dra som tänkt. Istället blir det i januari/februari. Typ. Inte bra... så det bara måste bli en vecka någonstans i oktober/november istället (det var ok). Kan inte gå hela hösten utan en resa. Nä, nä... Jag tar tacksamt emot VARMA och vädersäkra resmål för den perioden.


Nä, nu ska jag ta mig kvällens sista kopp thé och sedan lägga mig. Vill ju inte vara trött på min ego-dag.


Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 11 april 2012 07:30

... av Montesuma. I måndags åt jag nämligen, som den enda i familjen, pizza med räkor. Det är inte min favvis, men jag offrade mig då vi fick fel. Det gör jag inte igen, för rackarns så kass jag blev i magen. Sov knappt nåt under natten till igår Mådde inte illa, kräktes inte men jag behövde ha en toa nära... om vi säger så. Så igår jobbade jag hemma av förklarliga skäl. Men nu är jag påväg till jobbet, med min kronförkylning och en söt prinsessa. Hon blir hämtad av farmor om 1,5 timme av farmor för en dag på museum med kusinerna. Önskar dom, och er, en bra dag!!

Av Annci Hultström - 9 april 2012 17:45

... vecka kan gå fort. Helt galet. Insåg - först nu - att det är en precis 7 dagar sedan sist. Inte bra. Jag ser fram emot när appen för att kunna blogga från mobilen är klar. Då blir det oftare. Är tanken.


Vad har hänt då? Jag tar det från början...


Tisdag

Efter en produktiv dag på jobbet var vi i gruppen ut. Först en sväng på Centralbadet och sedan en underbart god middag på Pong.


Onsdag

Satt hos kund hela dagen och serviceutvecklade. Alltid lika kul.


Ja, det var den arbetsveckan... för sen har jag varit ledig. Då har det sett ut såhär:


Torsdag

Jag och W var lediga ihop. Först var vi till skolan. Där var vi med på tipsrunda och sedan åt vi en (mindre god) påsklunch. När vi var klara med det åkte vi till Ö&B + Ica Maxi för att handla lite. Väl hemma började jag med maten medans Wilma påskade (vilket godislass hon fick med sig hem).


Till slut blev det en (betydligt mycket godare) påskmiddag med Jansson (den andra i mitt liv och såååå vansinnigt god), köttbullar, korv, sillar, skinka, lagrad ost, ägg (såklart), mimosa och potatis. Den åt vi i vårt påskpyntade hem. Se här:


 


Kvällen tillbringade vi i soffan med film. Och godis faktiskt. 


Fredag

Efter en slö förmiddag åkte vi till svärpäronen för middag. W gick ur bilen tidigare för att kunna gå fram och påska. Igen. Sedan åt vi påskmiddag. Igen. Men ändå så gott.


Väl hemma igen blev det Let´s dance för hela slanten. Ihop med fredagsmys.


Lördag

Sov tills vi vaknade (logiskt va?!). Det gjorde jag f.ö som kronförkyld och hängig som attans. Men det hindrade oss inte, utan vi åkte som bestämt till mina päron. Där påskade W. Igen. Och vi åt lunch och senare påskmiddag. Igen. Men återigen lika gott. Tänk att man inte tröttnar?!


Söndag

Mådde aningen bättre, så efter en sen frukost åkte vi till syrran. Där lökade vi, lekte med vovven, spanade på deras "new improved" poolrum. Vilken skillnad!!!! Det är sån skillnad att ni ska få se före- och efterbilder någon gång. Värt även för utomstående att se.


Till lunch fick vi kyckling. Gott, gott! Och sedan fick vi ett ryck... lämnade W där och åkte till Gävle. Dollarstore hägrade. Efter lite shopping hämtade vi henne och styrde bilen hemåt. Middagen intogs på Mc Donalds. En dag utan påskmat... hmmm... abstinens? Ja, lite... men det vägdes upp med lite godis på kvällen. Efter att W somnat.


Måndag

Idag alltså. Ja, då har vi gjort vår på baksidan. Skurat av altanen och ställt allt i ordning.


H har besökt tippen med en massa skit och W har lekt med Nova hela dagen. Jag tog åxå en sväng till Centrum och inhandlade detta:

 


Inser, efter en helg av idel svullande, att det behövs en fasta. Nädå... så illa är det inte, men det passade bra i tiden nu. Har dock tänkt på det länge. Körde ju en repa förra våren och mådde så bra av det, så jag ville köra igen. Den här gången fick jag med mig H åxå. Helt frivilligt. Spännande att se hur han klarade det.


Det här är en annan sort än förra gången. Den innehöll så många udda juicer som jag svor till gud att aldrig dricka igen. Hoppas dessa smakar bättre. Så i morgon kör vi igång med 2 dagars nedtrappning, sedan följs det av 5 dagars ren fasta och därefter trappar vi upp igen i 2 dagar. Det betyder att nästa helg blir en av de torftigaste på länge. Men det är det värt. Säger jag nu. Fråga mig på lördagkväll...


Här kommer några enstaka bilder som jag glömt visa.


Först ser ni mig iklädd min helg-kostym. I den trivs jag bra. Om inte bäst.

 


Också en förvandling. Från söt prinsessa till en ilsken tiger, på MC Donalds-vis:

  


Lax med krämig risoni. Gudomligt gott.

 


Ord är överflödiga:

 


W med sin vän Disa (syrrans jycke):

 


Finaste W:

 


Suddigt... men ändå... nu är det nära:

 


... och där slog den om:


Det var det för nu... middagen väntar.


Vi hörs igen. En vacker dag!

Av Annci Hultström - 2 april 2012 22:05

Helgen rann på i hög hastighet. I lördags skulle vi fått övernattande gäster. Men se, de blev sjuka. Det är helt enkelt inte tänkt att ska träffa finaste Lotta med familj. Ny dag är prellad. Bara hoppas att det går vägen.


Vad gjorde vi istället då? Jo, lämnade in vår bil + min jobbil på tvätt (utsida och insida) och däckbyte. F.ö årets bästa dag. Typ. Inte. Snön vräkte ner. Hmmmm... nåja, vi gjorde det ändåö. Gissade att snön skulle smälta bort ändå. Vilket den gjorde.


Däremellan shoppade vi lite, var till förrådet med pulkor å lite annat, var på loppis. Sen åkte vi hem och myste. Och inväntade "Earth hour". W hade nedräkning och tyckte det var superspännande. När det väl var dags spelade vi spel i skenet av 30 ljus. Supermysigt!!


På söndagen hade vi pysselverkstad. På hög nivå. Men hon tyckte väl att det var sådär, med tanke på att hon älgade ut fort som attans när en kompis knackade på. Så kvar blev jag och gjorde påskägg och annat pynt i flera timmar. Bilder kommer.


På kvällen pyntade vi, åt god middag å mös.


En bra helg, i det stora hela.


Förresten - blev ni lurade igår? W hotade att lura oss, men hon glömde bort det. Tack å lov ;-)


Idag har jobbdagen, återigen, försvunnit innan jag ens hunnit blinka. Men, faktiskt, så klämde jag in en fotvård mitt på dagen. Bokat sedan länge. Det var skönt. Och välbehövligt. Somnade en stund åxå. Välbeövligt var alltså ordet. I många avseenden.


Väl på jobbet igen var det dags för mitt första utvecklingssamtal. Ett bra sådant.


När jag kom hem tryckte jag i mig en macka och åkte sedan till nästa tillfälle för ABC-studien. Det var, minst, lika bra idag. Känner mig lyckligt lottad över att ha fått den här möjligheten.


Nä, vet ni. Nu måste jag sova. Är heeeeelt slut. Men vi hörs igen. På onsdag. I morgon är jag nämligen på annat.


Sov gott och dröm sött!!


p.s Ni 40 som läser - ni vet att det går att kommentera va? Är kul att få höra ifrån er ibland.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards