Livets resa - på mitt sätt!

Direktlänk till inlägg 19 december 2011

Rapport 7 + biiiiiilder

Av Annci Hultström - 19 december 2011 04:25

Sådär ja... då är jag på banan igen (läs: med internet). Iofs sedan i fredags, men har inte kommit till skott helt enkelt. Det har varit för skönt att bara vara helt enkelt. Men nu så... nu ska ni få ett låååångt inlägg. Jag delar upp det dag-vis, från det att jag skrev sist.


Men först ska jag säga: Vi har det toppen, trots att vädret inte är på vår sida. På alla våra resor hit har vi aldrig haft mer moln och regn än den här gången. Men det är ändå såklart skönt att vara borta. Och det är varmt. Kring +30 varje dag. Önskar dock några soldagar, börjar ju blekna ju...


Tisdag-onsdag

Kvar på Koh Hai. Hände inte så mycket annat än att vi badade, solade och lekte i sanden. Boken "Varför gråter inte Emma" läste jag ut. Mycket bra!!!


Grävde ett djupt hål med W en dag. Hela hon fick plats. Typ. Vi kommer ner till vattnet. Trodde inte det kom förrän vid Kina, men det gick snabbare ;-)


Onsdag - fredag

På onsdagen var det dags för förflyttning.Till Koh Kradan.


På färjan påväg dit...  


 

... men påväg dit fick först göra ett stopp vid Emerald Cave på Koh Muk. Det var en 80 meter lång mörk (guiderna hade ficklampor) grotta som man simmade igenom och där öppnades berget och den vackraste av platser uppenbarade sig. Massor med grönska, en underbar strand, grön/blått vatten. Så coooolt. Är evigt tacksam för undervattenshuset till kameran.


Väl framme gick vi en repa på stranden för att hitta ett boende. Tillslut fick vi napp. 800 bath/natt (mindre än 200 kr). Se här:

     


Den bjöd på ett par kackerlackor, men i övrigt var den ok. Och hade hängmatta (äntligen). Dock sov jag som ett regelrätt arsele första natten. Men det berodde på H. Vi unnade oss nämligen middag på lyxresort. Skulle vi inte ha gjort. För de passade på att bjuda på nån bacill, så H kräktes på natten. Efter det kunde inte jag sova. För både jag & W smakade av hans mat. Men nä, inget hände. Så det var säkerligen hans ris.


Dagarna efter bjöd inte på något mer än promenader på stranden (hittade fantastiska platser), bad, sandlek mm.

 

Inte direkt en fullsmockad strand


Hoppade hage och spelade luffarschack


Många eremitkräftor såg vi. Första bilden: Den minsta. Sista bilden: Den största (som en tennisboll)



 


 

Vid Paradise Lost resort (mitt på ön) hittade vi den här pytte-traktorn. Korsade även ön där, genom lite djungel. Plockade inte den svampen... kanske hade blitt kul annars iofs... ;-)


Åh, vilken plats... just den här delen med gungan var svår att lämna bakom sig.


Puss & kramkalas. Och Pippi kom på besök. Stark tjej som orkar bära mig.


Vi skulle stannat till lördagen, men nä... jag kände ett stort behov av lite mer civilisation. W hade kunde stannat flera dagar till, men nä... jag är nog ingen öde-ö-tjej. Vill ha mer än ett ställe att äta på helt enkelt. Och framförallt uppskattar jag att duscha varmt. Åtminstone ibland. Så vi drog till Koh lanta på fredagen.


Fredag

Anlände till Koh Lanta vid lunchtid. Åt lunch i stan, handlade förnödenheter (frukost mm) och åkte sedan till Laguna (där vi bott så många gånger förr). De hade rummet ledigt redan då, så det var bara att flytta in. Badade lite. Åt middag (grillspett på Hans) och lade oss skapligt tidigt.


Lördag

Efter lite bad (och regn) blev W flätad i håret. Hon önskade sig det i present. Vi tog massage under tiden. Eller ja, för oss tog det 1 timme. För henne nästan 3. Så det blev tid till drink, läsning och slappande åxå. Mellan regnskurarna. Efter det åkte vi in till stan för att handla presenter till W + äta middag. När vi kom tebax somnade W omgående vilket gav oss tid att pynta rummet med ballonger och slå in presenterna.


Söndag - En prinsessas födelsedag

Vår älskade W blev 6 år. Grattis prinsessan. Hoppas du fick en dag du sent ska glömma.


W väckte oss, så vi tvingade henne att låtsas sova så vi fick göra i ordning frukosten. Vi hade lyckats ragga en pyttetårta (från 7-eleven för 6 kronor) som hon fick med 6 ljus i. Sedan sjöng vi och hon blåste ut alla ljusen på en gång. Efter paketöppning (hårband, armband, fotband, roliga sugrör och en klocka) gjorde vi oss klara för nästa överraskning. Vi sa till henne att vi skulle till stan för att hämta  ut pengar, men i stället åkte vi till en apskola. De lär aporna plocka kokosnötter, men åxå att cykla, spela basket m.m Man fick även mata aporna (bebisarna) med bananer och hålla i dom. Hon (och jag) äääääälskade det. Väl hemma badade vi (mellan regnskurarna) och på eftermiddagen hade vi kalas med en familj vi pratat en del med. Hotellet bjöd på tårta (jag frågade dom hur man får tag i tårta, då sa hon att de gärna ordnade det och bjöd på tårta från hotellet). Det var en chokladtårta med jordgubbar. På den stod "Happy 6th birthday from Laguna". Hon blev så glad. På kvällen åt vi tacos i stan, sen hade vi filmkväll. Efter att W somnat roade jag mig med att ladda upp bilder. OMG vilken tid det tog... och nu... ja, nu är det måndag.


Från dessa sista dagar finns en hel del bilder, men de får ni i nästa inlägg. Ni ska ju ha något att se fram emot åxå.


Nej, nu ska jag ansluta med resternade av familjen. De är på stranden och plockar snäckor. Hörs igen. Kanske redan ikväll.


Ha en fin måndag. Den sista innan jul.

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annci Hultström - 16 april 2019 20:51


... tisdag. 2 arbetsdagar kvar den här veckan, sen 4 dagar ledigt. Det ska bli skönt. Inte för att jobbet suger eller så. Nä, det är solen med tillhörande promenader som lockar mig :-)   I söndags gjorde vi verkligen ingenting av nytta. Slöade he...

Av Annci Hultström - 13 april 2019 20:57

... vecka passerat. Igen. Alltså, var tar tiden vägen?   Vad har då hänt? Ja, den har väl sätt ut ungefär som förra veckan.   Lördagen: Lite vet ni. Fortsättningen var grillande. Årets första. Och oj, så gott!   Söndag: Långpromenad, s...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 19:18

... lördag börjar rundas av. Vad har då hänt? Jag tänkte först att den varit förjävla slö, men när jag tänker efter så har det hänt en del trots allt. Frukosten åts inne, sen gjorde vi vår på baksidan. Dvs tog fram utemöbler, torkvinda, cyklar os...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 09:27


... och sol. Ett gammalt vinterprat på radion. Snart frukost. En bra start på helgen. Eller iofs, den började ju redan igår med min egodag och planeringsmiddag hos vänner. Tacos blev det. För att ha 100% koll tog jag med egna ingredienser... kyck...

Av Annci Hultström - 5 april 2019 16:34

... inte helt som förutspått, men nästan. Efter frukosten drog jag på musik, dansade mig fram i en undanplockningssession, hängde en tvätt, läste lite, åt lunch och pw:ade ner till massagen. Det var gudomligt skönt. Somnade tillåmed en sekund...

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards