Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under oktober 2011

Av Annci Hultström - 12 oktober 2011 10:00

God morgon världen!


Jag mätte mig igår och tänkte delge er hur det ser ut i detta nu. 2 år efter att jag började dricka flytande föda inför operationen ser det ut såhär:


 18 oktober 200911 oktober 2011Skillnad
Vikt123,170,5-52,6 kg
Vad4838-10 cm
Knä4938-11 cm
Lår8460-24 cm
Höft13597-38 cm
Midja12382-41 cm
Revben10783-24 cm
Byst11988-31 cm
Hals3931-8 cm
Överarm4329-14 cm

 Räknar man samma alla förlorade centimetrar blir det 201 cm.


201 centimeter!!!!!!!


Helt galet. Och de har suttit på mig. Inte konstigt att jag aldrig hittade kläder, orkade med mig själv eller ville hitta på saker. Men nu är de borta. För alltid.


Såhär såg jag f.ö ut då. Med (minst) 201 cm till på kroppen:

   


Och såhär ser jag ut nu. Med 201 cm mindre på kroppen:

  


Ja, vilken resa. Återigen måste jag säga att jag är såååå tacksam att jag fått chansen!!!!


Idag är jag svullen som en julgris. Igen. Men det har sina förklaringar... om jag säger så. Så det ger väl med sig.


Sen har jag lite träningsvärk åxå. Med en dags fördröjning. Passar väl inte så jättebra idag, med tanke på att jag ska träna ikväll. Men iofs, det är väl det man behöver då.


Nej, hörrni - nu kom fakturorna.

Av Annci Hultström - 11 oktober 2011 21:56

... intåg som gör mig på hugget månne? Har ryat runt här hemma idag... är så trött på att saker får fötter. Men ännu värre är nästan de saker som fått en avsedd plats, men ALDRIG ligger där. Nä, vantar på köksbordet - trots att en korg är uppsatt för just det. Mössan på bänken i hallen - trots att en korg finns även för det. "Bygg-lampor" på hallgolvet - trots att det finns ett helt förråd för sånt. Ja, ni förstår. Less på slarvers helt enkelt. Får se om det hjälper nu efter min predikan.


Jag hittade allt jag skulle på min shoppingrunda. Tror bestämt att jag slog hastighetsrekord åxå. 45 minuter tog det bara, så jag var snart hemma igen.


Efter middag, barn-duschande, plockande o.s.v så är det nu dags att krypa till kojs. Tidigare var det sagt och så blir det.


Men först  - några bilder.


Mina nybakta scones:

 


Det färdigdukade frukostbordet:

 


Ja, det var inte mer än så... trodde jag fotat mer, men nä...


Förresten, vet ni vad? Idag lyckades jag lägga ut alla mina bokstäver i ett svep på Wordfeud. Första draget. Ordet var SOCIALA och det gav 74 poäng. Det gjorde mig glad. Men jag har lång väg kvar till de där 300-poängsorden.


Nej, nu - sängen. God natt och sov gott!!


p.s Jag har inte varit hos käftis... det var en vit lögn. Man får ta till sånna ibland. Faktiskt. Men hursom - jag borde gå till käftis. För det var ingen lögn att det var länge sen. Närmare bestämt 2 år och 4 månader sedan. Hmmm...

Av Annci Hultström - 11 oktober 2011 09:36

... solig morgon gör helt klart dagens trötthet lättare att hantera.


Ja, jag är trött idag med. Skrev ju att jag skulle lägga mig redan vid 22-tiden... men nä... det dröjde ända till 23:20. Detta "tack vare" nå´t strul med kopplingen mellan bloggen och FB. Det bara vägrar lägga sig på FB, trots att kopplingen är gjord som den ska. Då blev jag envis och skulle bara lösa det. Men nä, jag fick se mig besegrad. Slutade med att jag skickade en felanmälan. Får se om det hjälper.


Idag jobbar H hemifrån. Han låter som en kråka. Eller värre faktiskt. Började som halsont i förra veckan och nu har han hosta och är sååå hes. Det passade rätt bra, för jag måste ut på shoppingtur (ja, igen) idag. Så då hämtar han W så jag kan åka direkt efter jobbet. Stinsen blir det. Gillar det centrumet.


I morgon har jag bokat instruktion på gymmet. Hade ju det en gång förr, men då visade han bara kettlebells. Nu vill jag se hela gymmet. Så kl. 17:30 ska jag vara där. Jag måste verkligen få en starkare kropp. Känner att den legat i vila på tok för länge. Som mina, en gång avskurna (kejsarsnittet), nedre magmuskler. De är ett skämt. Iofs börjar de bli bättre, men det är låååång väg kvar. Så med rätt verktyg ska det nog bli ordning på dom åxå.


Nä, nu - fakturor. Sen ska jag bita tag i saker som är bra om det är avklarat när min efterträdare börjar. Vi hörs. Ha en fin dag!

Av Annci Hultström - 10 oktober 2011 22:40

... blev det. Fiskpinnar med potatis och grönsakssås. Under middagen var jag på G att somna... så jag lade mig en halvtimme. Somnade som en klubbad och blev väckt av en underbar liten tös som sa: "Vakna nu älsklingsmamma". Efter det var jag redo att träna. So off I went. Och rackarns var jag var laddad. Halvtimmen i bingen hjälpte. Tog i som attans. Skönt. Längtar redan till nästa pass.


Väl hemma igen väntade ett mellanmål och en välbehövlig dusch. Och nu sängen. Bilder får ni alltså inga nu heller. Sorry. Verkligen sorry. Men i morgon... då finns det mer tid.


Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!!


ps. Testar vidare... men nu är det sista gången... MÅSTE sova.

Av Annci Hultström - 10 oktober 2011 16:13

... arbetsdagar kvar till avresa. Det är snart. Väldigt snart. Ännu mer snart blir det om dagarna tänker gå lika fort i framtiden som den här dagen har gått. För den har gått galet fort. Fort. Fort. Och så är det nog - så fort jag börjat upplärningen av min efterträdare kommer det rusa på. Och när jag är på plats på nya jobbet kommer det gå ÄNNU fortare. Tror jag i alla fall.


Idag, när jag kommer hem, ska jag fixa middag och sen gå och träna. Skivstångspass står på schemat och efter det en dusch. En dusch i det fina, fixade och ordningssamma badrummet. Njuter av det. Att se skåpet, som slukar massor, men ändå är nätt & litet. Äntligen. Var sak har sin plats. Hoppas bara att resten av familjens medlemmar kan uppskatta det åxå, så att det håller sig ordningssamt.


Nu ska vi snart få gå hem. Skönt. Finns det tid senare så lovar jag att återkomma med lite bilder och kanske en film på badrummet. Får se hur slut jag är efter träningen.

Av Annci Hultström - 10 oktober 2011 06:44

Jag är trött. Jättetrött. Helt självförvållat. Kan inte skylla på nåt annat. Nu, en dusch. Sen mot jobbet och en dags upplärning igen. Ha en fin måndag!

Av Annci Hultström - 9 oktober 2011 23:11

... men det blev inga bilder idag. När skåpet var på plats, åt vi middag och sen gjorde jag i ordning skåpet och sen har jag strukit kläder. Det måste vara det absolut tråkigaste som finns. Ligger hellre på alla fyra och knäskurar avlopp - bara jag slipper stryka. Sa till H att om det blir mycket skjortor i kommande tjänst, då kommer jag anlita skjortservice. Vi har det på jobbet nu. 20kr/skjorta. Då får man den tvättad, struken och hängd på galge. Det är en hundring i veckan för att slippa. Det kan jag lugnt tänka mig att betala.


Nä, nu tänker jag avvika. Klockan är redan nu på tok för mycket. Men vi hörs i morgon igen. Tills des - Sov gott och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 9 oktober 2011 17:30

Så har jag "slarvat" med skrivandet igen. Det blir lätt så när man fyller helgen med "måsten" och familj. Men ni vet att det alltid kommer en sammanfattning. Som nu...


Lördag

Vaknade kl. 8. Utvilad. Gick upp, drack thé, spelade wordfeud. Allt i väntan på att H skulle vakna. När han inte tycktes ha planer att göra det inom den närmsta framtiden, satte jag igång att baka scones. Ja, jag vet... så huslig så. Vet inte vad som for i mig.


När de var klara väckte jag honom. Sen satte vi tänderna i det nybakta brödet. Gott som attans - men OJ vad jag dumpade. Däremot kom det först en timme efter, så jag fattade inte att det var det först. Kändes mer på ett blodsockerfall, för jag blev helt skakig och svag. Var tvungen att lägga mig lite.


När det kändes bättre åkte vi till Stinsen. Vi behövde byxor & skor, både jag & H. Och sånt handlar man ju bäst utan barn.


Vet ni - jag kan säga att vi faktiskt TJÄNADE pengar på att handla. För vi hade fått ett häfte med mängder av rabattkuponger. Eftersom vi var TVUNGNA att ha både byxor och skor, så hade vi tvingats köpa ändå - utan rabatter. Men med dom TJÄNADE vi alltså pengar. Är ni med?!


Totalt tjänade vi 860 kronor med dessa kuponger. Det gillar jag. Kanonbra!!


Det här blev det:


2 par skor till mig, från Deichmann:


  

Svart: 199kr                            Brun: 249kr


Priset med rabattkupong. Tips! Den kan man skriva ut på Deichmann.se. 100kr och gäller hur många gånger som helst fram till nyår.

(bilder från deichmann.se)


Och den här stöveln från Skopunkten:

Stövel: 499kr minus rabatten vi fick för att köpa 3 par

(bild från skopunkten.se)


Japp, det är inne med kilklack. Och japp, jag gillar det! Bekvämt att gå i och snyggt. 


Sen köpte H 1 par åxå. Ett par Salomon, vinterskor. Även de med rabattkupong. 200kr rabatt.


2 tvättkorgar, av den lilla modellen:

 

Det var på Granit. Med rabattkupong blev det 280kr. För två.


(bild från granit.se)


Sen köpte H 2 par jeans, 220 kronor i rabatt. Jag köpte ett par, 60 kr rabatt.


Ja, det var väl det. Nöjda, trötta och hungriga åkte vi och hämtade W i Täby. Påväg därifrån stannade vi och handlade lite mat. Sen åkte vi hem och åt. Kvällens avslut blev såklart i soffan. Till ett par filmer. Jag somnade såklart, så det blev en tidig kväll.


Söndag

Vaknade utvilad. Igen. Gjorde frukost och åkte till ridningen. Väl hemma igen fick vi i oss lite rester till lunch. Sen började vi montera skåpet i badrummet. Det är snart klart och det blir sååååååååå bra. Lovar en visning sen.


Nu ska jag återgå till byggandet. Återkommer senare med ett par bilder från helgen.


p.s Jag svävar fortfarande på moln... är sååå glad och stolt över mig själv! Ville bara säga det... lite tyst.


Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards