Livets resa - på mitt sätt!

Direktlänk till inlägg 26 september 2011

En herrans massa överskrifter

Av Annci Hultström - 26 september 2011 16:00

Hej på er!


Trodde ni att jag övergivit er helt? Nä, tog bara en blogg-vila över helgen. Så i vanlig ordning kommer här ett långt mail med en sammanfattning.


Fredagkväll = Mys... nä!!

När jag åkte hemåt i fredags kom jag nästan ända fram till Hjulstakorset (i köerna) när jag insåg att jag glömt en mapp med papper kvar på jobbet. Var bara att vända och sen sitta i köerna en gång till. Jippi. NOT!


Väl hemma hämtade jag upp de andra två och sen åkte vi till Ö&B i Märsta. De hade en massa roliga strössel som jag bara ville köpa. Måste ju ladda för cup-cakes-produktion. När det var inhandlat (+ lite till såklart... är som IKEA... går inte att gå in och köpa bara det tänkta) åkte vi till Väsby igen för att gå ut å äta på restaurang Sigma. Där har vi ätit massor med gånger och alltid varit nöjda, både med mat & service. Men INTE den här gången. De hade bytt ut hela personalen och jag är övertygad om att det var ny ägare. För allt var chanserat... menyerna bestod av slitna, rullade, tummade och skitiga A4-papper, servicen var kass (av 3 önskemål uteblev 3), maten var sådär och klientelet hade övergått till öl-gubbar. Så när vi väl petat i oss den (så kallade) maten åkte vi lätt missnöjda hem.


Där insåg jag att Väsbyhem ÄNTLIGEN lyckats byta det läckande röret mot ett tätt (wow), så innan vi skulle mysa och se film tänkte jag bara kasta in en tvättmaskin. Sagt och gjort, jag gjorde det och satte igång den. Sekunden efter ser jag hur det väller fram vatten under maskinen. Kastade mig fram och stängde av huvudvattnet och maskinen. Sen ropade jag på H. Vi drog fram den. Då började det med att den tippade snett framåt och när H vek maskinen bakåt ser jag att en fot är borta. Sen ser jag åxå att en slang hoppat av. Slangen sattes på plats och en tejprulle fick agera fot. Så länge. Vågade dock inte tvätta med den bristfälliga lösningen (då hade väl maskinen hoppat ut i hallen eller nåt under centrifugeringen), så igår söndag bar det av upp till stora stugan likförbannat *suckar djupt*. Jag som hoppats slippa det.


Nåväl... efter att ha svabbat upp vattnet och i övrigt gett upp kastade vi oss på soffan med en påse ostbågar. Som H förövrigt tyckte luktade värre än vanligt. Jag åt ett litet antal och somnade sedan på soffan kl. 21. Vaknade igen en halvtimme senare, tackade för mig och lade mig i sängen istället. Till sällskap hade jag W eftersom H valde att vara uppe lite längre. Det var ju trots allt fredag.


När det gått 7 timmar tyckte visst min kropp att det räckte (det gör det ju på vardagarna... tycker klockan i alla fall) och jag vaknade. Sen var det lögn i h-vete att somna om. Jag läste tidningen och spelade spel på mobilen. I två timmar. Sen somnade jag gott igen och sov 3 timmar till.


Lördag = En underbart härlig dag

Vi skulle ju haft H´s syrra med familj på besök, men eftersom det inte var klart hemma så bjöd vi på middag hos dom istället. Så hela förmiddagen gick åt till förberedelser. Kl 12.15 åkte vi. Efter att ha lassat ur allt gick vi till Skansen och deras höstmarknad. Vi hade det heeeeeeeeeeeelt underbart i det fantastiska vädret. Jag kan varmt rekommendera marknaden. Älskade att gå runt och titta på allt som var i gammal stil och alla som var tidsenligt klädda. Vi köpte karameller i strut och såg små skådespel lite här & där.


Sen tittade vi såklart på djuren och vet ni vad??? För första gången i mitt 39-åriga liv såg jag JÄRVEN. Det finns alltså (minst) en Järv i det hänget. Och tillråga på allt bjöd han (eller hon... hur f*n ser man skillnad?) på en show med plask i vatten och runt-på-marken-rullande. Jag blev så chockad att jag blev stående en lååååång stund.


Sälar såg vi åxå. Och älgar. Och påfåglar. Och Visent-oxar. Och... ja... hmmm... Jo, Lo-djur. Och Vildsvin. Och.. ja, det var väl det - om man bortser från hästar då. För dom såg vi många av.


Efter Skansen promenderade vi hem till dom igen och jag satte igång med maten. Detta serverades:


Förrätt: Västerbottengratinerad kantarellstuvningstoast

Varmrätt: Fisk- och skaldjursgryta med bröd och aioli

Dessert: Frozen cheescake med choklad (vit med kokos + mörk)


Riktigt gott. Men holy mother of god vad jag dumpade på cheescaken, trots en knappt synlig skiva. Gissar att det var den i alla fall. Blev så vansinnigt illamående (har sällan hänt) så jag var tvungen att gå till toa och kyla pannan mot kaklet. Men lika fort som det kom försvann det.


Blev ju firad åxå. På födelsedagen i efterskott. Ett presentkort till skolan där jag brukar gå och göra ansiktsbehandling, få massage och dyl. Sååååååå glad, behöver det massor känner jag. Så min kära svägerska hakar på, sen går vi ut och äter middag. Förmodligen på BARcelona. Längtar redan!


Strax innan midnatt bröt vi upp. Då hade vi en liten donna som bad om att få sova. En ögonbrynshöjare igen. En minnesvärd dag med andra ord - Järv och önskemål om sömn - på samma dag. Oj, oj...


Söndag - En produktiv dag

Efter en mycket god natts sömn, fram till 09:30 (för mig) och kl 10 (för de andra) åt vi frukost och ilade därefter till Stinsen. Målet var Skopunkten och skor för oss alla. Det blev dock bara till mig & W. Alltid nåt. Sen handlade vi på Ica Maxi och körde sen hem för att lämna H och maten. W & jag for vidare till ridskolan. Där fick de öva svängning igen och det gick toppenbra. Hon klarade det till å med i trav :-). Eftersom vi inte hade bråttom alls gick vi runt där en stund och tittade på alla hästar. Sen åkte vi hem och fikade. Äkta fabriksbakade bullar. Det ni! ;-)


Efter det planterade jag & W ljung (köpte på Ö&B för 10kr/st) och sen satte jag igång och städade lite inne. Hon & H började slänga en massa. Det var gamla kartonger, sopor, trädgårdsavfall, återvinning. Skönt att få det gjort. Ja, sen tvättade vi ju. Eller inte vi, utan H. Han lade i det medans vi var och red. Skönt att få det gjort åxå.


Ja, efter det var det inte mycket kvar av dagen. Eller jo, middag åt vi såklart (kassler med champinjonsås och potatis) och W & jag duschade av oss hästeriet. Vi avslutade med en stund i soffan till en film.


Måndag - Studiedag, what´s the point?!

Idag är W med mig på jobbet för skolan är stängd p.g.a studiedag. Jag fattar inte vitsen med det, studiedag. Eller jo, det är klart jag fattar att det är fortbildning för personalen. Men, allvarligt - de har 10 veckors semester/år (typ). Kan de inte minska det till 8 veckor och utföra sådant då? Detta är fjärde tillfället bara i år som de är iväg på nåt. Så här var Vecka 1:

  • Måndag = stängt för att öppna upp allt
  • Tisdag = Fritids öppnade för terminen
  • Onsdag = Öppet som vanligt
  • Torsdag + Fredag =  Då var det vikarier, för ordinarie personal hade planeringsdagar

Och så var det dags idag igen då. Hmmmm... fattar nada. Faktiskt. Kanske är det någon med insikt som kan förklara (inte för att jag förmodligen ens då kommer tycka att det är ok... men försök). Kan säga att jag lite ser fram emot den dagen hon kan klara sig själv hemma.


Nu går det iofs bra att ha henne med. Hon älskar det och är väldigt tyst och ordentlig *stolt*, men ändå.


När vi kommer hem ska vi fixa middag (blodpudding till dom, ärtsoppa till mig) och sen ska jag träna skivstång kl. 19:30. Funderar någonstans i mitt innersta på att gå på ett Fuegopass innan (kl. 18:30), men frågan är om jag orkar 2 pas på raken? Vill så gärna, för han som har det passet idag, Robert, är HELT underbar. Så jo, jag ska nog testa. Dö lär jag ju inte göra. Rapport kommer.


Vet ni vad mer som kommer - Bilder! Jag har massor från helgen, har bara inte hunnit laddat upp dom så ni kunde få dom nu. Men håll ut, efter mina pass då kommer dom.


Nä, nu ska jag ta och avsluta ett par saker. Det är ju snart hemgång (var tog dagen vägen??).


Hörs sen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annci Hultström - 16 april 2019 20:51


... tisdag. 2 arbetsdagar kvar den här veckan, sen 4 dagar ledigt. Det ska bli skönt. Inte för att jobbet suger eller så. Nä, det är solen med tillhörande promenader som lockar mig :-)   I söndags gjorde vi verkligen ingenting av nytta. Slöade he...

Av Annci Hultström - 13 april 2019 20:57

... vecka passerat. Igen. Alltså, var tar tiden vägen?   Vad har då hänt? Ja, den har väl sätt ut ungefär som förra veckan.   Lördagen: Lite vet ni. Fortsättningen var grillande. Årets första. Och oj, så gott!   Söndag: Långpromenad, s...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 19:18

... lördag börjar rundas av. Vad har då hänt? Jag tänkte först att den varit förjävla slö, men när jag tänker efter så har det hänt en del trots allt. Frukosten åts inne, sen gjorde vi vår på baksidan. Dvs tog fram utemöbler, torkvinda, cyklar os...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 09:27


... och sol. Ett gammalt vinterprat på radion. Snart frukost. En bra start på helgen. Eller iofs, den började ju redan igår med min egodag och planeringsmiddag hos vänner. Tacos blev det. För att ha 100% koll tog jag med egna ingredienser... kyck...

Av Annci Hultström - 5 april 2019 16:34

... inte helt som förutspått, men nästan. Efter frukosten drog jag på musik, dansade mig fram i en undanplockningssession, hängde en tvätt, läste lite, åt lunch och pw:ade ner till massagen. Det var gudomligt skönt. Somnade tillåmed en sekund...

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards