Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under augusti 2011

Av Annci Hultström - 10 augusti 2011 15:02

Helt otroligt, men SMHI hade rätt idag (händer ju inte så ofta). De lovade regn och åska och det blev just det åxå. Det dundrar på friskt därute och mörkret är värre nu än innan. Huvudvärk har jag åxå (väderhuvud på älre da´r??). Det betyder att jag längtar hem ännu mer. Så nu hoppas jag att de sista 90 minuterna rinner lika fort som vattnet utanför fönstret. Men tills dess tar jag mig en latte. Det är jag värd. Tycker jag i alla fall.

Av Annci Hultström - 10 augusti 2011 13:45

... den här dagen bjuder på. Riktigt höstruskigt väder. Känner för att åka hem, ta på mig mjukisbyxor, poppa popcorn, tända ljus, dra ut schäslongen, krypa upp i soffan och kolla på film. Ett filmmaraton till å med. Men nä, här sitter jag. Iofs så gör regnet mig inget. För med regn kommer svamp och det gillas.


I övrigt händer det inte mycket. Eller ja, det ringer ju på och fakturorna kommer i ökad mängd (man märker att sommaren börjar ta slut). Men annars - nada.


W har varit på fritids längre idag. 9-12:30 var den schemalagda tiden, men vi hade önskemål om lite längre (så H får nåt gjort på jobbet åxå). Det var ok för dom om allt gick bra för henne, så han ringde dit vid 12:30 och kollade. Naturligtvis gick det kanonbra (hade inte trott nåt annat) och dom bestämde 13:30, så snart ska han hämta henne. Men då ska han lämna henne hos John. De ville leka lite. Passar ju bra.


När jag kommer hem ska jag nog omgående älga ner till gymmet och springa. Känns inte som att jag vill ge mig ut på en runda under bar himmel idag. Kollade förresten upp om att boka en instruktör för att gå igenom alla maskiner. Det går inte att boka förrän tidigast v. 35. Då kommer höstterminen igång. De har sommarschema från v 26-34, 9 veckor. Då är det knappt några pass alls och lite personal. På tok för lång tid. Dåligt som attans. Nä, nästa gång det ska köpas kort blir det på ett annat gym. Då blir det förvisso dyrare... men man får ändå lite valuta för det, även på sommaren.


Nu ringde W. Hon hade haft det toppen. Det var jättekul och hon hade inte varit rädd alls   .


Nej, nu ska jag fixa lite småsaker här. Men vi hörs igen. Senare.

Av Annci Hultström - 9 augusti 2011 21:15

Oj, oj... vilken dag. Jag är helt slut. Blir en tidig kväll känner jag. Vi tar det från början...


Jag hade tänkt mig en sovmorgon, när tillfälle fanns. Men nä... jag vaknade såklart strax efter 7 ändå. Låg kvar och lökade, läste tidningen å bara softade. Gick upp vid 8. Gjorde mig och minsta familjemedlemmen i ordning. Åt frulle och gick sedan till skolan för första gången:

   


Där fick vi en massa info och W fick träffa lite kompisar från dagis. Hon var lite blyg, men det är väl inte så konstigt.... mycket nytt... stort. Men känner vi henne rätt har det släppt i morgon, så fort H gått utanför dörren. Ja, då ska hon vara där några timmar själv. Sen blir det i princip heltid från torsdag.


När vi kom hem igen fixade jag i ordning dagens middag (köttfärssås) i väntan på att Väsbyhem skulle komma för att besikta lägenheten inför renoveringen. När de gått igen (och jag även visar grannarnas längenhet) åkte jag & W för att hämta nya bilen. Här har vi just sagt hejdå till gamla bilen, den fick några pussar av oss båda:

 


Det kändes konstigt. Den har ändå varit en del av vår familj under lång tid. Det var i den bilen vi körde hem W från BB... mmmm... Men - FAN vad skönt att bli med ny bil ändå. En bil med 2 års garanti (eller 2000 mil, så snarare 1 år för oss), som förhoppningsvis kommer att rulla felfritt bra länge.


Att köra iväg i den nya bilen var skönt. Ovant, men skönt. Den är riktigt behaglig att köra. Men det gäller nog att läsa manualen för att fatta allt. Alla spakar å funktioner. Här tankar jag den för första gången. E85 blev det idag:

 


Sen körde vi till Fjärilshuset på Haga:


Det var fint, VARMT och roligt. Såg en massa fina fjärilar (fick dock inte så många bilder på dom... flög ju iväg hela tiden) och lite andra djur. Dessa Dvärgvaktalar med bebisar som inte var större än en valnöt, typ. Såååå söta:

   


Grå Jacko:

 


Fiskar i mängder. Här Kinesisk karp som gärna lät sig klappas... kändes udda, att klia en fisk... hmmm... Här får W en puss... ja, genom glaset ska väl sägas:

 


Fjärilar:

 


Hibiskus:

 


Sötnos:

 


Pupp-hänge (heter det så måntro?):


Efter en glass var det dags för mig att bli tillknäckt hos kilotraktorn igen. Sista gången för nu. Men jag ska dit om 3 månader igen och göra en koll. Så nu återstår att träna ryggmusklerna heltg enkelt. På måndag öppnar gymmet igen, på heltid, så då ska jag komma igång med det. Ska boka en guidning av maskinerna.


När vi var klara där tog vi en sväng förbi Ica Maxi, men sen var det bara HEM som hägrade. Nu har vi ätit middag, nattat W plockat undan lite. Och ja, sängen väntar. Passar väldigt bra efter en sån händelserik dag.


Hittade lite gamla bilder i kameran åxå. Nu får dom med.


Här försökte vi maxa och få en rejäl "value for money" på den glass som ingick i Pizza hut´s lunchbuffé:

 


En piffig fröken:

 


Påväg till loppisen i ösregn. Jag glömde ju berätta... när vi var klara på loppisen och gick mot bilen så kunde jag inte hålla mig... jag hoppade järnet i varenda vattenpöl jag såg. W med. Å vad vi skrattade. Och folk som såg oss log. Gillande på något sätt. Kanske ville de åxå:


Fullt upptagen med sitt Nintendo DS:


Nej, nu - sängen!

Av Annci Hultström - 8 augusti 2011 21:10

... avklarade. Det tog 21 minuter.


Var så jävla omotiverad innan, så jag sa till H att jag hellre får kräksjuka än att inse att jag inte kommer att klara springa runt det där jävla loppet. För att gå är det värsta som kan hända. Då är allt förstört. Med det i tanken var det inte direkt lättare att springa.


Men väl ute gick det faktiskt rätt bra ändå, så hoppet är inte förlorat. Än. I morgon är det dags för en knäckning hos kilotraktorn igen och då får jag inte springa. Men en prommis kanske går att få till. Men onsdag kör jag igen. Och fredag eller lördag och sen måndag. Vilodag på tisdag och sen är loppet på onsdag. Nummerlappen kom f.ö idag. Ingen återvändo.


I morgon ska bilen hämtas åxå. Känns skönt som attans. Efter att vi är klara i W´s skola så åker vi. Hon och jag. En tjejgrej ;-).


Och så ska ju lägenheten besiktas åxå. En fullspäckad dag alltså.


Nej, nu ett mellanmål. Sen en dusch. Och sen... ja, sängen. Inte så mycket som återstår.

Av Annci Hultström - 8 augusti 2011 16:00

Det står ju inte på förrän jag fyller år och har fått frågan om vad jag önskar mig. Normalt brukar man ju aldrig veta, men konstigt nog har jag en låååång lista i år.

  • ACO Face scrubcreme (Apoteket)
  • L'Oréal RevitaLift (blå nattkräm + vit dagkräm)
  • Någon kräm som tillför MÄNGDER med fukt, kanske sånna kapslar med extra fukt
  • Presentkort på ansiktsbehandling/massage
  • Presentkort på kläder
  • Biljetter till Lena PH (show i höst)
  • Mjukisbyxa + jacka, ett set, i Velour
  • Biobiljetter

Men mest av allt vill jag ha ett Wii Fit med balanceboard + spel till... finns en hoper, t.ex Zumba.


Undrar om man önskar sig mer när man vet att man inte kan spendera pengar på det själv? Vill ju hellre unna mig i Thailand. Hmmmm...


Nej, nu ska vi packa ihop och åka hem.


Ha en fortsatt bra dag!

Av Annci Hultström - 8 augusti 2011 13:00

... allvaret igång på riktigt. Ja, med hämtningar, lämningar, matlagningsstress menar jag. I morgon börjar inskolningen på fritids. Idag har de planeringsdag, så W är med mig på jobbet. Hon har ritat, ritat å ritat. Och sett på film förstås. Nu är lunchen avklarad och hon ser på film igen.


Efter jobbet ska vi förbi ICA Maxi och handla lite, sen bär det av hem för att... tja... laga mat typ.


Förresten, jag måste erkänna att min "vita" månad inte går något vidare. Har ätit mjukt bröd, fikat bulle, ätit popcorn. Och glass. Hmmmm... Jag vet att detta är kopplat till träning. Jag har inga problem att låta bli när jag tränar, men så fort det inte funkar då skiter det sig lättare. Och nu har jag inte sprungit på 2 veckor. KATASTROF. Det har ju iofs sina förklaringar... Först ont i foten. Och sen fick jag faktiskt inte springa efter kilotraktorbehandlingarna, men jag hade kunnat gå åtminstone för att få någon typ av träning. Men nä... Så idag bara måste jag iväg. No mercy. Vill ju faktiskt komma runt det där loppet springandes som jag lovat mig själv. Och nu är det bara 9 dagar kvar. Känns just nu som "Jo, tjena".


Nej, nu ska jag dona lite här. Men vi hörs igen. Senare.

Av Annci Hultström - 7 augusti 2011 20:30

Vi blev i princip helt klara igår. Nu finns det platser att ställa tvättmaskin och garderober på så fort "inför-renoveringen-besiktningen" är gjord på tisdag. Men vi håller tummarna ruggigt hårt för att vi inte behöver flytta garderoberna. De känns liksom mest otympliga.


När vi var klara tände vi grillen och fixade middag. Ryggbiff med div. tillbehör blev det. Gott! Till det drack jag en ny favorit, Mateus Rosé. Riktigt gott. Spritzer-rosé. Och bra pris. Rekommenderas! Satt ute till rätt sent och bara njöt. Sen blev det film i soffan. 2 stycken. Först en barnfilm... eller barnfilm å barnfilm - det vete 17. Den hette Rango. Lite halväckliga figurer och en lite sådär film. fick 2,5 av 5. När W sov såg vi en Maria Wern. Minns inte vad den hette, så betyg är överflödigt.


I morse vaknade jag & W samtidigt. Eller jag tror det i alla fall, för precis när jag slagit upp de blå såg jag henne och hon kom direkt från sin säng sa hon. Klockan var 08:30. Då fixade jag lite till här hemma, vi åt frukost och sen fixade jag lite till. Men när vi kände att vi hade allt under kontroll drog vi på oss regnställ och gummistövlar och åkte på loppis i Täby.


Vi tänkte att lite dugg inte skulle hindra. Men hade det bara hållit sig till dugg hade det ju varit bra. Men nä... det fullkomligen störtade ner. Det var 15cm djupa pölar och på sina ställen strömmade vattnet i fåror, likt små bäckar. Helt galet. Behöver jag säga att vi var i princip ensamma där? Det var kanske 10 pers som gick runt och tittade och 20 som sålde (en bra dag är det kring 400 säljare). Den enda köpet var ett barn-alfapet. Så det var snabbt avklarat. Efter en korv på Daisy´s åkte vi hem och bytte om, packade fika och badväska och åkte ner till simhallen (Vilundabadet).


Jag har sagt det förr, nu säger jag det igen... fy f*n vilket kasst bad. Det kostar 250 kr för oss att komma in och det är inte ens bra. Lika mycket kostar det att gå in på Fyrishov och det är 1000-falt bättre. Visst, då får man åka till Uppsala - men det gör gärna med tanke på hur mycket mer man får för det. Så nä, detta var sista gången för nöjes skull... ev. går vi simskola med W där, men det är åxå allt.


Jag frös f.ö som en liten gris. Även i undervisningsbassängen som håller +32. Känner mig inte helt hundra. Hängig, trött som attans, aningen ont i halsen, har vaknat snuvig två morgnar... ja, nåt är det. Kanske släpper sånt när man får behandlingar. Eller?!


Väl hemma igen var det bara middagen kvar att klara av för dagen. Nu sover W, H plockar lite på kontoret och här sitter jag och inväntar ovädret som ser ut att vara i antågande. Himlen är precis kolsvart och jag var tvungen att tända lampor. sådär ja... nu kom det. Ösregn. Igen. Men det är bra, för det är så torrt i markerna. Svampen behöver det om inte annat.


Nu ska jag vika lite tvätt. Närmare bestämt 4 maskiner som vi tvättade igår. Sen blir det sängen. Ser redan fram emot det. Ja, att sova alltså. Inte vika tvätt.


Sov gott och dröm sött - när det väl är dags!



Av Annci Hultström - 6 augusti 2011 14:39

... fixardag på hög nivå. Städar, tvättar, plockar, sorterar, rensar, slänger, arkiverar. Ja, allt för att få ordning innan resten av hemmet försätts i kaos. Känns skönt. Men jag önskar jag vore lite piggare. Somnade strax före midnatt och vaknade igen 06:15. Då tyckte tydligen någon del av kroppen att det räckte. Men jag personlingen tyckte inte det. Så nu tänker jag lägga mig och vila en stund. H & W är i centrum och köper lördagsgodis, klipper W och hämtar ut ett paket till mig. Efter vilan är det bara att köra på igen. Målet är att ALLT blir klart idag. Då kan vi göra nåt kul ihop i morgon. Det är löftet till W.


Ha en skön lördag alla!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skapa flashcards