Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under augusti 2011

Av Annci Hultström - 22 augusti 2011 16:00

... dagar - eller 70 arbetsdagar - är det dags för avresan mot vår beskrivning på paradiset. Jag längtar. Massor. Men det behövde jag inte säga va?


Jag har varit osynlig i helgen. Har helt enkelt inte orkat skriva något. Men nu är jag på banan igen.


I fredags åkte jag ju som sagt till Bilfirma och fick mattan + däcken. Därefter tog jag en sväng på Coop och handlade ett par saknade saker. Sen blev det direkt hem till ett dukat bord. Nice.


Efter en kväll i soffan, med popcorn och ett par filmer, sov jag gott hela natten. Har jag för mig i alla fall, det var ju en evighet sen nu ;-). När jag vaknade på morgonen hällde regnet ner, så någon Väsbyhem-dag kändes inte aktuell. Men W höll stenkoll och berättade när det var upphåll. Hon ville så gärna dit. Så det fick bli så ändå. Men innan det åkte vi till Coop och inhandlade oss rejäla gummistövlar. Inget billigt skit som vi haft tidigare, utan äkta Tretorn fick det bli. De var nersatta med 200kr, så det kändes som ett smärre kap. Med de på fötterna kändes det plötsligt ok att åka på Väsbyhem-dagen.


Vi gjorde fiskdamm, W fick en ansiktsmålning (bild kommer) och framförallt skrev vi om vårt bredbandsavtal. Det gör H alltid där, de har så bra dealer. Enligt honom är det i princip gratis nu ;-)


När vi var klara där styrde vi kosan mot Uppsala. Där bara VAR vi. Som jag skrev tidigare så lökade vi. Hela kvällen. God mat, bastu - utan barn (vi delade upp oss) - men med scrub, ansiktsmask, hårinpackning, rosévin och massor med prat. Sen var det mjukisbyxor på och vuxentid. Kanonskönt var det. Hann även med att tvätta ett par maskiner.


Efter en god natts sömn, igen, åt vi frukost och sen packade vi ihop å åkte. Målet var Ikea (köpa diskmedelspump som man sätter fast i diskhon), Stadium (för att kolla in deras one-piece-kopia), Skopunkten (höstskor till W) och en skogspromenad (i hopp om att hitta svamp). Så här gick det:

  • Ikea - hittade det vi sökte + lite till såklart (det är väl det dom lever på - det där lilla extra som är omöjligt att inte få med sig hem)
  • Stadium - deras "one-piece var asskum i modellen och mer baggy än vad som är lagligt.
  • Skopunkten - nada som var nåt att ha
  • Skogen - inte ens en fulsvamp här heller, trots att jag hittade massor i just den skogen för ett år sedan. Hmmmm...

Efter det släppte H av mig & W på Ica (han åkte till förrådet och dumpade vinterdäcken som fortfarande låg kvar i bilen). Vi skulle handla lite + hyra en film. När det var avklarat blev det BK-middag i soffan, tittandes på filmen vi hyrde (som jag nu inte har en aning om vad det hette... jo, just det... "Sagan om Desperaux"... supersöt liten mus som skulle rädda en prinsessa). När W sen var nattad kollade vi åxå på en film, "How do you know". Det var med Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd, Jack Nicholson m. fl. Helt ok film.


Ja, efter den var det bara sängen kvar. Ytterligare en natt sov jag GOTT.


När jag vaknade i morse var ju tanken att jag skulle till läkaren, men eftersom jag inte hade ont i huvudet alls varken igår eller när jag vaknade (och inte ens nu, efter en hel dag på jobbet) så kändes det "onödigt". Svårt att förklara då hur det känns... så jag väntar tills det kommer tebax, för det vet jag att det gör.


Nu ska jag snart åka hem. Fast det blir iofs inte direkt hem. Måste via Ica Maxi (lämna tebax en sak), Ica (lämna dvd-filmen) och Jet (tanka - logiskt va?). Tur att H jobbade hemma idag så han kan hämta W.


Ringde f.ö hem vid lunch. Skulle höra om han blivit döv av bilandet (av betong i badrummet)... men nä. Det värsta är tydligen redan gjort. Nu drogs det el. Så det känns som att det kommer gå rätt smidigt det här ändå. Och det gillar vi. Skarpt.


En sak som inte gillas lika skarpt är att de pajjat en lampa på vårt kontor. Det är en sån gammal sak, som är efter farmor & farfar. En fotogenlampa som gjorts om till el-lampa (eller om den köptes så, det är jag osäker på). Men hursom... den har en stor vit glaskupa, den är hel. Men innanför den sitter en sån lång kupa i genomskinligt glas (där lågan var, om ni förstår). Den är i 1000 bitar. Jag ringde på en gång när jag såg det och inväntar nu återkoppling på vad de gör åt det. Kan tänka mig att det inte är det lättaste att få tag i en sån igen. Hmmmm...


Förresten, jag har skrivit in mig på Aftonbladets Viktklubb. Jag har ju stått still i en smärre evighet nu (är iofs glad att jag står still och inte går upp) och känner att nåt drastiskt måste göras. Nu ska jag följa det några veckor och se om det släpper. Gör det inte det, så är det väl helt enkelt så att kroppen valt sin vikt och då är det bara att gilla läget. Kan f.ö rekommendera deras sida. Den kostar ju lite, men är grymt bra.


Idag hade W sin första skoldag åxå. Det var en stolt tös som vaknade i morse och ville packa sin ryggsäck. När H lämnade henne och vinkade så himlade hon med ögonen och vinkade lite förstrött. Raringen, som blitt så stor. Ska bli kul att höra vad hon har att säga när hon kommer hem.


Nä, nu ids jag inte skriva mer. Men vi hörs säkert senare. Eller i morgon. Ha en bra kväll och god natt, säger jag. För säkerhetsskull.

Av Annci Hultström - 19 augusti 2011 14:15

Det har varit en låååååååång vecka, men nu - ÄNTLIGEN - är det fredag. Precis som igår längtar jag redan hem. Så jag hoppas eftermiddagen går fort som attans.


När jag slutar ska jag åka till bilfirman. De lovade oss en bagagerumsmatta och den har kommit nu. Så den och vinterdäcken (som står kvar där) ska hämtas. Efter det ska jag handla gräddfil och sen bär det av hem för fredagsmys. Taco´s är beställt (igen) och sen blir det Wii (W har fått ett nytt spel som vi ska testa) + film.


I morgon ska vi först en sväng på Väsbyhem-dagen (jippon och artister som vår hyresvärd ställer till med varje år). Efter det åker vi till Uppsala för en dag med Lotta & c/o. Vi ska löka, löka, basta, duscha, löka å löka. Sova kvar ska vi åxå. Skönt att slippa röran hemma. Tänkte ev. kasta in ett par maskiner tvätt åxå när vi ändå är där. Får se om hon kan fixa en tvättid med kort varsel.


Vet ni vad? På måndag ska jag se till att gå till doktorn. Den här värken är inte alls ok längre. I gårkväll fick jag massage av H och sen tog jag två tabletter och lade mig på spikmattan. Där somnade jag i 1,5 timme. När jag vaknade tog jag bort mattan (som f.ö fastnat på ryggen) och vred mig för att lägga mig på kudden. Då knakade det till något grymt i nacken. Sen somnade jag som en stock och sov gott hela natten. När jag vaknade i morse kändes det bättre, men sen har det sakta kommit krypandes.


Det sitter i nacken, den värker så att jag blir helt mosig och skum i huvudet. Vet inte om det kan vara någon allvarligare typ av spänningshuvudvärk eller om det är något annat (diskbråck?). Jobbigt som fan är det i alla fall. Är grymt less på att inte känna mig helt fit for fight någon gång. Känner liksom inte igen mig själv.


Jag väntar nu på att min chef ska ringa tillbaks (lämnade meddelande när hon hade lunch). Ska höra vad hon säger om ytterligare besök hos kiropraktorn. De betalar ju en viss del av kostnaden, men bara på tre besök. Fast om de har valet att sponsra fler besök eller att jag blir sjukskriven är valet kanske inte så svårt. Inte i min värld i alla fall.


Men även om jag nu går till kilotraktorn igen, så ska även vårdcentralen få sig ett besök. Jag vill att de kollar upp detta en gång för alla nu. Har ju trots allt dragits med detta i mååååånga år, till och från. Och sist jag kollade min knöl i magen såg de ju att jag hade början till diskbråck i ryggen. Kanske är det det som spökar?!


Nu ringde hon åter... Vi kom överens att det är bäst att jag börjar hos vårdcentralen för att först kolla upp anledningen till värken. Visar det sig sedan att jag behöver fler kilotraktorbesök så tar vi det i steg 2. Så så får det bli. Vårdcentralen på måndag alltså.


Hörs vi inget mer idag så får jag önska en trevlig fredagskväll! Njut! Det ska jag!

Av Annci Hultström - 18 augusti 2011 15:15

Det finns dom som har mer tur/flyt/flax än andra. HÄR är en av dom. Vad är oddsen? Helt galet. Bara att säga GRATTIS!


Till millenieskiftet var jag bjuden (med mitt x) på fest hos hans bror. Vi skulle bli 6 par totalt och varje par tog med sig 20 trisslotter. Dessa la vi sen i en stor skål och satte senare igång att skrapa. Enligt vinstplanen på lottens baksida borde dessa 120 lotter gett minst en vinst 10000 kr + en massa småvinster. Men nä... vi vann inte ens tebax instatsen. Så lite bluff å båg är det nog över de där lotterierna.


Idag har min mor fått ett nytt knä inopererat. Det gamla hade gjort sitt. Hon sms:ade just att allt gått bra. Skönt! Nu hoppas vi på snabb konvalecens så att det andra knät åxå kan opereras. För det började plötsligt låsa sig för typ en vecka sen. Det är förvisso utslitet det med, men låst sig har det inte gjort innan. När det började göra det fick hon be pappa och en granne om hjälp att ta sig upp (hon satt på golvet och gjorde nåt). Sen har det bara fortsatt att trilskas. Oftare och oftare. Typiskt. Blir ju genast jobbigare med ett opererat knät och ett som tackat helt för sig. Hon hade räknat med att det skulle hålla tills hon kunde gå på det andra.


Åh, vad jag längtar hem. Både till soffan och hemmets lugna vrå, men framförallt efter W och hennes goa kramar. Saknar henne massor. Extra mycket idag. Gissar att det är för att hon sov när jag kom hem igår. Prinsessan min   


Nä, nu - mellanmål. Hörs sen!

Av Annci Hultström - 18 augusti 2011 09:45

God morgon! Nä, jag reviderar det där till Morgon. För bra är den inte. Jag är HELT slut. Ont i huvudet, ont i nacken, ögat rycker (typiskt tecken), trött... så trött. Längtar verkligen hem. Redan. Känns som det kommer bli en lååååååång dag.


Har kollat på IForm´s hemsida. Tiderna har kommit upp. 38,17 stannade deras klocka på. 672:a plats av 840 (Marre 489:e plats och Lotta 708 plats). Det ska fanimej förbättras rejält till nästa år. Ja, nu pratar jag för mig själv i alla fall. Här är vi förresten, vid gott mod efter målgången:


Min frukost idag såg så god ut så jag var tvungen att bjuda er på en titt. Håller ni med?

  Det är 0,5%-ig yoghurt vanlilj/blåbär med fullkornsflingor och torkade jordgubbar, körsbär och hallon. Till det en delkatessknäcke sesam med philadelphia och skinka. Mmmmmmmm säger jag om det!! Blir nästan hungrig igen när jag ser det :-). Om ni inte provat knäckebrödet någon gång - gör det. Så grymt gott. Så här ser det ut:

 


Jag har några bilder till att visa. Wilma var ju hos mig på jobbet en dag förra veckan. Då ritade hon en hoper teckningar. Här kommer några av dom:

     

Hon sa att det var superläskiga monster. Men jag vet inte... jag tycker mest de ser glada och söta ut. Eller ja, den första ser väl något sne och udda ut och kanske skulle jag hoppa till om jag mötte "hennom" ute en mörk kväll. Men de andra är mest söta. Eller?!


Appropå på hoppa till en mörk kväll... när jag gick till de där duscharna igår kändes det inte ok. Inga lampor på utsidan funkade så det var väääldigt mörkt. Sen var det ju ett gäng snorungar som var däromkring (ser konstigt ut, är det är ord??) som skrek, sparkade, kastade saker o.s.v Så när jag stod där inne bankade de på utsidan. Obehagligt, även om det var barn. De var inte gamla, kanske 11-12 år. Vad gjorde de där i överhuvudtaget vid 21:30-tiden på kvällen? Vet föräldrar nåt om vad deras små "sötnosar" pysslar med på kvällarna? Vet de att de de driver runt i området och "stör"? Usch, jag hoppas innerligt att vi aldrig tappar kontrollen så.


Nej, nu ska jag ta och fixa till ett mellanmål. Men vi hörs säkerligen senare.

Av Annci Hultström - 17 augusti 2011 22:30

... i början gav mig en usel tid i dagens lopp. 38 minuter *suckar över alla som ställer sig i "springa-gruppen" men sniglar sig fram*. Men runt kom jag. Springande. Ja, ok... vid två tillfällen gick jag. Första gången gick jag 20 sekunder. Det var när vi skulle upp för en backe som just då gick att likna med Mount Everest. Andra gången c:a 10 sekunder (10 steg). Lite besvikelse finns där... men mest är jag ändå nöjd. För 30 sekunder av 38 minuter är ju inget egentligen.


Väl hemma fick jag nöjet att prova barack-duscharna. Mmmm... fräscht å fint. Om man blundar. Nåja, det ska väl gå. Det handlar ju bara om 6 veckor.


Nu har jag ätit ett mellanmål och ska bara gå och lägga mig. Det ska bli skönt. Jag är trött.


Men, vi hörs i morgon. Sov gott och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 17 augusti 2011 17:11

Då är det officiellt... Vickan är på tjocken. Men man undrar, är hon en elefant? Det sägs ju av en viss kungaexpert att han vetat om graviditeten sedan augusti förra året. Mmmm, jorå sörru såatt. Nåja, kul är det hursomhelst. Grattis till dom!!


Nu är det snart dags för avfärd mot Sumpan. Pastan ligger och gonar till sig i magen. Ska dricka lite, sen är jag redo. Whish me luck!

Av Annci Hultström - 17 augusti 2011 14:58

... från vilken del av Sverige den HÄR kvinnan kommer? För inte f*n är det speciellt vanligt i de delar av landet som jag rör mig i. Hmmmm... galet!!!

Av Annci Hultström - 17 augusti 2011 14:15

... vaknade jag med pannknack idag (mensen kom igår), så nu jobbar jag hårt för att få bort den. Tabletter, lunchvila, massor med dryck och massage (på egen hand av nacken) är steg i rätt riktning hoppas jag. Och när jag slutar idag ska jag ta en tablett och sen en tupplur tror jag. Hinner med det, för vår start går inte förrän 19:10 så brudarna kommer inte hit förrän 17:30. Sen tar vi t-banan dit.


Kom f.ö i säng skapligt tidigt igår, men då hände nåt märkligt. När jag lagt mig fick jag tidernas blodsockerfall... eller nå´t. Började darra, blev supervarm och började svettas som en tok. Så fönster öppnades och fläkten sattes på. Sen kom H med en knäckemacka. När den var i magen lugnade allt ner sig igen. Då började jag fundera på varför detta hände och kom fram till att det var för att jag helt enkelt inte ätit mitt sista mellanmål. Glömmer det sällan, därav förvåningen. Så nu vet jag att det verkligen gör någon nytta. Inget ont utan något gott.


Idag hade en här med sig typ 200 plommon från sin trädgård. Åh, de var gudomligt goda. Det var fler än jag som tyckte det, för de är redan slut. Jag vill åxå ha ett plommonträd. Grannarna har ett och vi fick en påse av dom igår, men de var tyvärr sura.


Nej, nu ska jag besöka damernas. Men vi hörs senare!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards