Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under juni 2011

Av Annci Hultström - 8 juni 2011 16:52

... varför det varit så lugnt på jobbet. Alla... eller åtminstone hälften... av Sveriges bilar har roat sig med att cirkulera runt i Lunda industriområde i väntan på att jag skulle sluta. För då hade de nämligen gjort upp om att samlas utanför mitt jobb och därifrån krypköra samma väg som mig. Japp, så måste det vara. För JÄVLAR vilka köer. Brukar normalt ha hunnit ut på E4:an vid Sollentuna nu (kl 16.52) Suckar därför djupt just nu.

Av Annci Hultström - 8 juni 2011 14:00

Lever Sverige idag tro? Det är nämligen sjukt lugnt på jobbet. Är det för studenten kanske? Då brukar ju landet stanna.


Det har regnat till och från här i Spånga idag. Bra det med tanke på torra gräsmattor. Dock börjar det klarna upp igen, så kanske får jag rätt när jag lovat folk här att det blir fint till kl. 16:30 igen?!


När jag åker hem idag måste jag åka inom optikern. Får så ont av mina nya glasögon. De sitter lite snett, så ena sidan på näsan blir helt mosad och bakom ena örat trycker det som attans. Hoppas de kan rätta till det. Annars är risken stor att jag inte kommer använda dom och det vore ju synd, märker ju att de funkar. Faktiskt.


Efter det blir det till att åka hem å äta middag och sedan ge mig på städningen igen. Hann inte klart igår. Eller... eh... om sanningen ska fram så orkade jag inte. Stack ut och sprang istället och efter det var klockan för mycket. Men, det är ju en dag i dag med.


Fick hem en reklambroschyr för Borås djurpark (tror jag det var) en dag. Se här, har ni någonsin sett något sötare? Hade kunnat ge en hel del för att hålla en sån skönhet i famnen en gång.

    


Den här var inte fullt lika söt.


Världens största mygga som försökte sticka mig. Hmmmm... visst är det bra att fåglarna får äta de små jäv****a, men vad f*n - kan de inte sticka någon annan? Typ en gris eller nåt? Är ju bara så jobbigt.


W blir så nedrans stucken. Hon var ju på landet i helgen och ser numera ut som hon haft vattkoppor. Helt prickig. Och stora är dom, betten. Som en 50-öring i omkrets och rodnad/svullnad runt det. H får likadant, men han kan ju ta allergitabletter. Då blir det bättre. Det kan man ju dock inte ge till barn under 30 kg (under 12 år) utan läkares inrådan. Bara tavegyl. Men de är ju receptbelagda, så det får kanske bli ett besök till läkaren helt enkelt. För det är synd om henne. Lill-snorpan.


Nä, nu ska jag sammanställa en massa taxibeställningar inför ett stort event här nästa vecka. Det får mig kanske att glömma att jag är godissugen. Mycket godissugen t.o.m Jobbigt.


Hörs ikväll. Tills dess - ha det bäst!


Av Annci Hultström - 7 juni 2011 22:29

... runda = Check. De 10 minuterna blev 16, för jag sprang lite fel. Men det gjorde ju inget. Dock sprang jag inte hela vägen... sprang först 10 minuter, sedan gick jag 3, sprang 3. Skönt. Trots den sena kvällen var det varmt. Men skönt. Blev förresten svettig åxå. Det blir jag sällan annars... så det kanske är som Marre sa på träningsresan - att man inte blir svettig förrän man verkligen tar ut sig. Så är det för henne och det är även då hon förbränner. Så är det kanske lika för mig?!


Nu ska jag duscha och sen väntar sängen. Sov gott - igen!

Av Annci Hultström - 7 juni 2011 20:30

När vi landat igår, och stod och väntade på väskorna, hände något oväntat. Plötsligt är det en hoper passagerare som stämde upp i sommarsång, "En vänlig grönskas rika dräkt". Det visade sig vara en kör som varit på resa. Det var vansinnigt vackert, för akustiken i en vänthall går inte av för hackor. Behöver jag säga att jag blev rörd? Sån är jag... De fick f.ö lååååånga applåder av oss alla som stod där.


När vi fått väskan älgade vi ut till bussen som skulle ta oss till långtidsparkeringen. Väl där körde vi, så snabbt som lagen tillåter, till Täby. Men via en pizzeria för lunch-shopping. Helt oplanerat mötte vi min kära svägerska med familj som åxå var på förbifart, påväg till ett kalas. Så en liten pratstund med dom blev det. Tillslut var vi framme och en mycket glad Wilma mötte oss i dörren. Hon kramade och kramade. Mysigt!!!!!


Efter att lunchen var äten åkte vi in mot stan. Skulle egentligen mött Höjers i Edsberg, men vi hann helt enkelt inte - var lite väl optimistisk i min tidsplanering. Så det blev en sen eftermiddag i stan. Humlegården närmare bestämt. Där lekte vi friskt ett par timmar.


Här är det jag som står för cirkuskonsterna. Första gången på... eh... hmmm... tja... typ 25 år kanske?!


En gungande W:


Åsså två gungande lipare:

 


Avslutade gjorde vi i Thailand. Eller vänta... nej, restaurang Koh Pangan var vi ju på. Men ärligt, det var väldigt autentiskt. Så vi njöt. Fick f.ö bästa platsen. En tuk-tuk inredd med bord. Hur kul som helst.

       


Nej, nu ska jag plocka lite i sovrummet. Sen ska jag ut och springa. Enligt schemat är det 10 minuter som väntar. Trots den korta sträckan har jag inväntat att det ska bli lite svalare ut.


Vi hörs i morgon igen. Ha en fortsatt bra kväll och sov gott när det väl är dags!       

Av Annci Hultström - 7 juni 2011 16:15

... då är jag redo att ge er en sammanfattning av helgen.


Fredag 3/6


På Arlanda:

 


Läskigt att åka:

  


Semestern är ett faktum:

 


Med det sömn:

 


Satt förresten på rad 1:


Landat på Tysk mark:


Och till tåget hittade vi:


Kartan var helt klart vår bästa vän dessa dagar:

 


Skapligt märkliga fasader som vi passerade längs vägen:

 


Till rätt station kom vi:


Framme på hotellet:

  


Badrummet:


Laddat upp med turistbroschyrer:

      


Utsikten:




Annorlunda Herr Gårman (och Herr Stoppman??)

 


Första (men långt ifrån sista) ölen:


Ville ha något litet som mellanmål, så vi beställde in en tallrik nachos med 3 såser (salsa, gräddfil och guacamole) att dela på. Det var den absolut största tallrik med mat vi fått någonsin. Vi åt knappt en tredjedel:


Påvägen ner till restaurangen passerade vi de lite finare kvarteren:

       


Vill ni hitta dit, så tar er hit och följ sedan Wilmersdorfer strasse upp mot Kant strasse:


Efter att vi ätit tog vi till vänster och följde Kurfürstendamm mot Tiergarten. Då passerade vi, om möjligt, ännu finare kvarter. Oj, som vi shoppade. Jag tog 2 av ringen på sista bilden. Jag menar - den kostade ju bara 104000 kronor. Shopping helt i vår klass. Vi har med andra ord övergett Ullared och loppis:

   


Hyrde f.ö en bil. Parkerade den lite nonchalant vid sidan av vägen medans jag sprang in i de olika butikerna:

 


Efter en lååååång promenad (ja, vi lämnade bilen stund, var ju tvungen att få lite motion åxå) hamnade vi på Olof Palme platz:

 


Därifrån knatade vi vidare och hamnade i den STORA parken Tiergarten. Där fanns den mest underbara samlingsplatsen. Det var sjukt med folk, tyvärr så fullt att vi inte fick sittplats i solen. Så vi lommade slokörade vidare:


Vi passerade en massa på vägen (kan inte visa er allt, då blir ni nog rätt less) innan vi slutligen hamnade vid Brandenburger Tor:


Nu hade vi gått (visade sig sen när jag räknade ihop) 1,2 mil. Trötta som vi var tog vi tåget tillbaks hem. Då gick vi förbi ett apotek. Där sålde de "Anti Brumm". Henrik förslog att vi skulle köpa det och hoppas på att det skulle funka mot all typ av Brumm. Förstod inte alls vad han menade:


Lördag 4/6


Klockan väckte oss 08:30. Skapligt ledbrutna gjorde vi oss klara för en dag på stan och masade oss sedan ner till frukosten. När det var äten (riktigt god och välfylld f.ö mer än jag förväntat mig) tog vi tåget till "East side gallery", där 1,3 km av muren var kvar. Den var mindre än jag trodde. Eller smalare ska jag väl säga. Bara 2 dm nertill och 1 dm upptill. Men däremot 4 meter hög. Till detta var det, på den tiden det begav sig, taggtråd och elstängsel åxå. Och detta i skaplig nutid. För att skilja ett folk åt. Helt SJUKT!!!

 


Denna stenläggning följde samma sträckning som muren en gång gjorde, genom hela Berlin. Så man stötte på den då & då.


När vi kände oss klara där letade vi upp en Lidl. Var ju bara tvungna. Och vet ni vad? Det var billigare än här. Och bättre. För de hade alkohol åxå. Köpte en liter rosé för 1 euro (ca 9,50kr). Har inte smakat den än iofs. Kanske blir blind eller nåt.

 


Med dricka köpt (gick mängder i värmen) letade vi oss vidare till Checkpoint Charlie. Där och då kände jag, på riktigt historiens vingslag. Blev tårögd och det stockade sig i halsen. För det kom liksom över mig igen att någon idiot skiljde ett folk åt - av för mig helt vansinniga anledningar. I nutid. Galet!


Efter det var det dags för nästa jobbiga besök... Förintelsemonumentet "Field of Stelae". Det var c:a 2700 stenblock, i olika höjd, utplacerade på en 19000m2 stor yta. De olika blocken symboliserade en plats där förintelse förekommit och höjden talade om hur många som fick sätta livet till på just den platsen. Vissa block var c:a 3 meter höga och den lägsta inte mer än ett par dm:

  


I anslutning till detta låg ett museum med bilder, filmer och text över förintelsen. Det var mycket intressant, men fick mig både illamående och tårögd. Det gick att se vykort som skickats av folk till sina nära & kära när de visste att de var påväg att dö. Och bilder på själva "utförandet".


Här, ett av vykorten:


Här är alla de platser där förintelse förekom. Även Norge & Danmark pysslade med det.


Här visar jag nu den bild som berörde mig mest... fick mig att må illa. Vill du inte se, scrolla ner snabbt:

l

l

l

l

l



l

l

l

l

Efter det tog vi tåget hem. Från det såg vi ett ställe som vi satte som mål till dagen efter. Här ville vi äta/dricka:


Väl på hotellet gjorde vi oss fina för middagen. Jag iklädd min nya topp som jag köpte där nere, samma dag. Hittade en billig affär (bland alla dyra) och betalade bara 80 kr för den.


Vi åt jättegod mat. Icke-tysk sådan, mer åt det turkiska hållet. Mmmmm...


Söndag 5/6


Efter ytterligare en god frukost skulle vi shoppa lite, men ALLT var stängt visade det sig. Det var ju söndag (Modernt? Nej!). Detta spräckte vår plan... för den var väl uträknad. Först lite shopping och sedan en guidad visning i Berlins katakomber kl. 13. Så vi blev tvungna att löka en stund. Vi tvingade i oss öl och mousserande vin. Synd om oss var det.


Dock gick klockan och det blev dags. Tyvärr fick man inte fota där, men lite info finns HÄR. Dock kan sägas att det var en MYCKET bra tur. Killen (som f.ö hette Robin Williams) var en GRYM guide. Det man fick se var bunkers och skyddsrum. Coolt.


De var förresten en park i närheten. Där vidades teater. Se här:


Från den turen tog vi oss till museet vid Checkpoint Charlie. Där fick man inte heller fota, men mer går att läsa HÄR. Där inne höll vi formligen på att smälta bort. Sjukt varmt. Jag sa till H att det nog skulle börja regna & åska, kändes verkligen så. Och ja, när vi kom ut kom regnet. Men det gjorde inget för vi skulle bara ner i t-banan.


Då tog vi oss till stället vi sett från tåget dagen innan... minns ni?


Stället vi hamnade på där var detta:


De hade en öl-börs. Priset ändrades alltså efter efterfrågan. Kul. Där blev vi sittandes i 5 timmar. Vi åt & drack, drack & åt. Japp, vi blev nog allt lite luriga.


      


Vi åt detta som "snacks":

    

Det var en typ av pizza, men med mycket tunn botten och lite fyllning + gräddfil. Gott, gott. Lite senare åt vi en riktig middag. Med rumpstek. Riktigt gott det med.


Måndag 6/6


Vips var det måndag och dags att åka hem. Var inte den piggaste Annci i stan om vi säger så. Somnade både på tåget och flyget:


Så, det var en liten titt. Hittar jag fler bilder i stora kameran sen så får ni några fler. Men det hinner jag inte nu. För nu är det dags att gå hem.

Av Annci Hultström - 6 juni 2011 21:49

...men helt slut, så nu ska jag sova. I morgon utlovar jag hela resan i ord. Med bilder. Hörs då. Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 5 juni 2011 00:17

  • gått över 2,5 mil på två dagar
  • tropisk värme
  • trötta fötter (jag med blåsor på lilltårna)
  • shoppat lite
  • sett massor
  • tårats av alla hemska bilder över förintelsen
  • sovit gott
  • haft det mer än lovligt bra...och det är en hel dag kvar... mmmmm...

Mitt i allt bra skänker vi en tanke till en vän, vars mor gått bort - en kram får du när vi kommer hem!


Nu väntar sängen. God natt, dröm sött!

Av Annci Hultström - 3 juni 2011 16:02

...vi framme. Rummet ok. Centralt. Nu väntar en öl eller två. Trevlig fortsättning på dagen.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards