Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under juni 2011

Av Annci Hultström - 12 juni 2011 20:41

... idag har det varit tungt. Kom i säng vid 00:30 inatt, vaknade 06:30. Gick på toa och lyckades faktiskt somna om. Nästa gång jag vaknade var klockan 09:40. Strax efter kom W som åxå sovit tills dess. Vi väckte H och sedan åt vi frulle och gjorde oss klara. Sen var det dags att åka för att köpa kalaspresent. Det bidde ett såpbubblesvärd och ett spel.


När vi kom hem igen var det dags för W att förvandlas till prinsessa och gå iväg till kalaset. Vi passade på att leta fläkt under tiden. Hittade inte den vi ville ha, slut såklart. Så det fick bli en annan som substitut så länge.


Efter att W var hämtade igen cyklade vi alla ner till centrum. Japp, W med. Helt själv. Hela vägen dit och hem igen. Såååååååååå duktig. I centrum handlade vi lite på HM och åt en glass.


Väl hemma igen spelade vi finns i sjön och när det var klart stack jag ut och sprang (medans H & W åkte och köpte thaimat). Och fy fan var jobbigt det var. Orkade inte springa mer än 9 minuter av dom 20. Kände det redan i morse att det skulle bli jobbigt. Kände mig  HELT ur form. Det var som att benen låste sig. Kunde inte föra dom framåt. Men trots det så gick jag raskt och gick lika långt som om jag skulle sprungit samma tid. Så ja... jag springer långsamt, men går snabbt helt enkelt.


När jag kom hem åt vi, duschade, plockade lite och nu sitter jag här däckad i soffan. Blir inte många mer knop än så idag. Och inte blir det mer skrivet heller. Blir bara blaj... Så vi hörs i morgon.


Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 11 juni 2011 23:01

... vilken dag!!!!! Jag njuter och önskar att varje dag, resten av sommaren, kan se likadan ut. Ja, om man hoppar över städningen som dagen började med vill säga.


Så alltså, när jag vaknade gick jag på toa. Efter det gick jag ner och möttes av ett dukat frukostbord. W hade satt fram allt. Verkligen allt. De enda som inte stod där var de kokade äggen vi brukar äta. Det visste hon att  hon inte fika koka själv. Så när jag gjort det väckte vi H.


När frukosten var avklarad åkte H iväg och handlade och jag satte igång och städade. Med en MP3-spelare i öronen. Varför? Jo, för att den minsta i familjen var på sitt sämsta humör. Hon gick runt och muttrade över allt. Jag orkade inte höra det och tillslut tvingade jag henne att lägga sig på sängen en stund (känner ju henne - anledningen var sömnbrist). Hon gjorde som jag sa och däckade efter 5 minuter. 1,5 timme senare hade jag städat klart och hon vaknade. Pigg som en lärka.


I samma veva kom H hem med all mat och jag satte igång med den. Till lunch blev det salladbuffé med diverse... grillad haloumi, kyckling, köttbullar, korv, ägg + en hoper grönsaker. Till det nybakat (bakeoff) bröd, philadelphia och dressingar. Mmmmmm...


Efter det satt vi bara och njöt med rosévin och prat, medans barnen lekte i vattenspridaren. Och med vattenpistoler. Och med tältet. Och med studsmattan. Och med golfsetet. Och... ja, en massa mer saker... De hinner med en del när det de håller på med inte är intressant mer än 10 minuter åt gången.


Sen blev det dags för middag. Sis kebab med ris, sallad och en kall sås (av youghurt, honung, koriander, chili, vitlök). MYCKET gott!!!!!!!


Till efterrätt blev det marinerade jordgubbar med chokladbakelse och grädde. Behöver jag säga att även det var grymt gott?


När våra kära gäster åkte vid 23-tiden satt jag mig här. Hos er. Ljusen är tända, glaset fyllt och min tanke var att sitta en stund. Men FAN, vilka jobbiga  mygg. Kan de inte bara dö?????????????????????? två filtar om mig, fast jag inte fryser. Bara för myggen. Blä!!!!!!!!!! Så nu tänker jag avrunda och gå in. Japp, så får det bli. Men i morgon är det jag som köper myggbekämpare... myggljus, myggmedel, myggspiraler. För jag vill kunna sitta här. Varenda ljummen kväll. Så det så.


Nu, over and out. Sov gott och dröm sött!!!


p.s Lotta - love U!

Av Annci Hultström - 10 juni 2011 22:00

... vad jag njuter just nu!!!!! Ett glas rosé är snart tömt (ett till påväg ner), termometern visar fortfarande +26 grader, fåglarna kvittrar och det är fredag. Hela helgen ligger framför mig.


Eftersom jag inte har mer än ett par dagars semester i sommar ska jag se till att nyttja kvällarna på det här sättet istället. Me love! Det ger energi till tusen.


Förresten, rosévinet jag dricker är det där jag köpte på tetra på Lidl i Berlin. Det dyra. Hela 9.50 svenska (1 euro) för 1 liter. Jojomen. Fint ska det va´!. Så här ser det ut:

 


Och upphällt... med skvallret och popcornen som utgjort fredagsmyset:

 


Och jag måste säga att det överträffade mina förväntningar med hästlängder. Riktigt gott är det. Och det säger jag inte bara för att det är billigt. Det ÄR gott.


Wilma och jag var ju till Stinsen. Där köpte jag den här klänningen för hela 99:-. Fint ska det vara. Igen   :

 


Vet däremot inte om jag ska behålla den eller ej. Var aningen för liten. Tror jag. Men så är det XS åxå. Provade den i S, men då hängde den så konstigt i bak. Så kanske var den felmärkt eftersom det var så stor skillnad i mellan storlekarna?! Ska ta smakråd av H i morgon.


Köpte även ett axlebandslöst linne. Men det fanns det ingen bild på, så det får ni se mig i senare istället. Där köpte jag M, men provade även en L. Men Wilma tyckte M satt bättre. "Du ser ut som en smalis då mamma". Sötnöten min!


Hon fick även sin beskärda del. 3 klänningar + 2 par tights. Och Henrik fick en röd/vit-randig pikétröja. Riktigt fin. Rea var det åxå. På Intersport.


Efter den vändan åt vi middag på McDonken och därifrån ilade vi hem till fredagsmyset. Då var det skönt att ta av skorna. Ännu mer förståeligt kanske om ni ser hur mina fötter såg ut då:

       


Aningen, men bara en liiiiiiiiten aning, svullna kan man säga. När jag tagit av skon och satte ner foten så dallrade den. Skitäckligt. Men det är bara att lära sig leva med. Framförallt den här tiden i månaden. För nu VET jag att det är ägglossning... tuttarna ömmar, samlar vätska i mängder, godissugen, trött och lättretlig. Ingen höjdarperiod med andra ord.


Nä, vet ni vad. Nu ska jag ägna mig åt att njuta igen. Så jag avrundar med att önska en God natt. Sov gott och dröm sött. Vi hörs i morgon igen.


Av Annci Hultström - 10 juni 2011 14:00

Jag har ju glömt berätta... Häromdagen sa W till mig att hon hade något konstigt som satt fast bak i munnen. Jag trodde det fastnat en bit äpple eller nå´t. Men nä... hon sa att det kändes annorlunda. Så jag tittade. Och döm om min förvåning - en tand hade tittat fram till hälften i överkäken. På andra sidan ser man att den kommer att spricka igenom vilken dag som helst.


Hade ingen aning om att det skulle komma tänder nu. Var tvungen att googla på det och hon är inte felproducerad - det ska komma tänder nu. De första permanenta tänderna, molarerna. Kallas även 6-årständerna och kommer normalt när barnet är 5½-7år. Så lite tidig är hon... men hon fick sina första mjölktänder tidigt åxå... när hon var kring 4 månader.


Nu undrar jag bara hur de kommer få plats? Hon har ju inte börjat tappat några än. Kommer väl se ut som "huller-om-buller" där inne tillslut ;-).


Vet ni vad? Jag trillade dit idag... köpte godis. Några få bitar. Det var såååå gott. Godare än den fiskgratäng jag åt till lunch. Övervägde kort att strunta i gratängen och äta godiset istället. Bara. Men nä, jag tog mitt förnuft tillfånga.


Vet ni vad - igen? Jag var iväg på lunchen. Skulle ta ut pengar till en travrad de satt ihop här på jobbet. Japp, vinst är utlovad... så vi kommer få 1 miljon var ungefär... återkommer med det extakta beloppet efter loppet... oj, det rimmade. Hmmm... var var jag? Jo, då visade bilens termometer +30 grader. Galet. Den 10 juni. +30 grader. Förstår att resorna slumpas bort för tillfället. Och med de graderna kommer H få en underbar dag. De ska till en jobbarkompis sommarställe på Djurö. Han sms:ade nyss att han satt i taxibåten, precis under Lidingö-bron, med en öl i näven... och längtade till midsommar. Lovely!!


Nej, nu ska jag ge mig på de där taxiresorna igen.


Önskar en underbar fortsättning på dagen!

Av Annci Hultström - 10 juni 2011 08:45

... det går bara inte att springa på tom mage. Eller ja, inte för mig i alla fall. För i morse gav jag det ett försök igen, men det slutade likadant. Håll efter några minuter, illamående, yrsel och total orkeslöshet. Kände att benen hade orkat om kroppen gjort det. Så de 20 minuterna blev "bara" 15,5... varav 5 som rask promenad. Men fan vad det sög. Gör inte detta igen. Så kvällarna är min tid helt enkelt. Innan open kunde jag träna på morgonen, men då åt jag ju mer och hade säkert mer lagrad energi.


När jag körde hit idag kändes det som det var lördag. Inte en kotte på vägarna. Och inte en kotte på kontoret. Och inte ringer det någon heller... så jag har laddat med korsord. Annars kommer nog dagen krypa alldeles för långsamt.


Efter jobbet ska jag ila och hämta W. Sen ska vi åka och handla lite inför morgondagen (får besök av finaste Lotta med familj då) + present till en kompis till W dit hon ska på kalas på söndag. Sen blir det hem för fredagsmys :-).


Gud, vilket ointressant inlägg det här blev ser jag... hjärnan är inte riktigt på hugget. Ber att få återkomma när mer av värde kommit till mig.

Av Annci Hultström - 9 juni 2011 21:44

... blir det upp i ottan för en löprunda. Har helt enkelt inte hunnit, för H var iväg och uträttade ärenden direkt efter middagen och kom nyss hem. Och så sent orkade jag bara inte ge mig ut. Men som sagt, jag går upp 05:50 i morgon. Då är jag ute 06:00 och tebax senast 06:30. Då hinner jag bra. Japp, så får det bli.


Därför måste jag lägga mig nu. Så - God natt och sov gott!!

Av Annci Hultström - 9 juni 2011 16:15

... ut i solen. Tänkte gå ut en sväng på lunchen, men det blev inte av... var för trött, så jag "vilade" lite istället. Sov nämligen som en ruuuuumpa inatt och vaknade i ottan. Detta för att det är så sjukt varmt i sovrummet. Måste verkligen hämta den andra fläkten i det bortre förrådet, för det här går inte längre. Blä.


När jag vaknade vid 5-snåret tänkte jag sticka ut och springa, men sansade mig... tänkte på hur det gick sist jag sprang på fastande mage. Så den rundan blir ikväll istället. När solen gått ner. Typ.


Men först ska det lämnas barn hos kompis, hämtas barn hos kompis för att äta middag och sen ska det städas klart. Allt för att slippa det i morgonkväll. För då tänkte jag nämligen sitta i solen och dricka rosé tills myggen tvingar in mig. H är ute med jobbet och W somnar förhållandevis tidigt. I alla fall om jag lurar henne att klockan är mer än vad den är  .


Är förresten lika sjukt godissugen idag. Jobbigt. Räknade lite och insåg att det är ägglossning. Kan det vara orsaken tro?


Nej, nu ska jag runda av för att gå hem. Men vi hörs kanske senare. Annars blir det i morgon.


Ha en fortsatt bra kväll!!

Av Annci Hultström - 8 juni 2011 21:45

... det blev sol till kl. 16.30 Tur det, annars hade jag kanske stenats av mina kollegor ;-).


BTW - jag blev som en fjortis påväg till jobbet i morse. På radion spelades nämligen "Om sanningen ska fram" med Eric Amarillo. Har hört den förr, men aldrig i bilen. Och oj, vilken bra billåt det var. Höjde volymen rejält och kände för att dra ner rutorna. Men där stoppade jag mig själv... kändes lite för fjortis. Fick räcka med att poppa järnet inne i bilen. Har ni inte hört den, lyssna här:


Ok, jag kan hålla med om att texten har lite att önska... men gunget i låten är så skönt. Ska ha den som springlåt tänkte jag. Känns som det skulle funka klockers för den gör mig glad.


Nu är glasögonen fixade. Återstår att prova dom en längre stund för att se om det blev bra. Efter det blev det lite matshopping och sen pizza. Japp. Fick bli så idag. En tredjedel får jag i mig, sen är det fullt.


Har även städat en massa. Återstår bara att dammsuga nu. Det gör jag i morgon, eller möjligen på lördagmorgon. Nu orkar jag inte. Måste sova. Och det ska jag göra NU. Sov gott och dröm sött!


Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards