Livets resa - på mitt sätt!

Direktlänk till inlägg 7 juni 2011

Så där ja...

Av Annci Hultström - 7 juni 2011 16:15

... då är jag redo att ge er en sammanfattning av helgen.


Fredag 3/6


På Arlanda:

 


Läskigt att åka:

  


Semestern är ett faktum:

 


Med det sömn:

 


Satt förresten på rad 1:


Landat på Tysk mark:


Och till tåget hittade vi:


Kartan var helt klart vår bästa vän dessa dagar:

 


Skapligt märkliga fasader som vi passerade längs vägen:

 


Till rätt station kom vi:


Framme på hotellet:

  


Badrummet:


Laddat upp med turistbroschyrer:

      


Utsikten:




Annorlunda Herr Gårman (och Herr Stoppman??)

 


Första (men långt ifrån sista) ölen:


Ville ha något litet som mellanmål, så vi beställde in en tallrik nachos med 3 såser (salsa, gräddfil och guacamole) att dela på. Det var den absolut största tallrik med mat vi fått någonsin. Vi åt knappt en tredjedel:


Påvägen ner till restaurangen passerade vi de lite finare kvarteren:

       


Vill ni hitta dit, så tar er hit och följ sedan Wilmersdorfer strasse upp mot Kant strasse:


Efter att vi ätit tog vi till vänster och följde Kurfürstendamm mot Tiergarten. Då passerade vi, om möjligt, ännu finare kvarter. Oj, som vi shoppade. Jag tog 2 av ringen på sista bilden. Jag menar - den kostade ju bara 104000 kronor. Shopping helt i vår klass. Vi har med andra ord övergett Ullared och loppis:

   


Hyrde f.ö en bil. Parkerade den lite nonchalant vid sidan av vägen medans jag sprang in i de olika butikerna:

 


Efter en lååååång promenad (ja, vi lämnade bilen stund, var ju tvungen att få lite motion åxå) hamnade vi på Olof Palme platz:

 


Därifrån knatade vi vidare och hamnade i den STORA parken Tiergarten. Där fanns den mest underbara samlingsplatsen. Det var sjukt med folk, tyvärr så fullt att vi inte fick sittplats i solen. Så vi lommade slokörade vidare:


Vi passerade en massa på vägen (kan inte visa er allt, då blir ni nog rätt less) innan vi slutligen hamnade vid Brandenburger Tor:


Nu hade vi gått (visade sig sen när jag räknade ihop) 1,2 mil. Trötta som vi var tog vi tåget tillbaks hem. Då gick vi förbi ett apotek. Där sålde de "Anti Brumm". Henrik förslog att vi skulle köpa det och hoppas på att det skulle funka mot all typ av Brumm. Förstod inte alls vad han menade:


Lördag 4/6


Klockan väckte oss 08:30. Skapligt ledbrutna gjorde vi oss klara för en dag på stan och masade oss sedan ner till frukosten. När det var äten (riktigt god och välfylld f.ö mer än jag förväntat mig) tog vi tåget till "East side gallery", där 1,3 km av muren var kvar. Den var mindre än jag trodde. Eller smalare ska jag väl säga. Bara 2 dm nertill och 1 dm upptill. Men däremot 4 meter hög. Till detta var det, på den tiden det begav sig, taggtråd och elstängsel åxå. Och detta i skaplig nutid. För att skilja ett folk åt. Helt SJUKT!!!

 


Denna stenläggning följde samma sträckning som muren en gång gjorde, genom hela Berlin. Så man stötte på den då & då.


När vi kände oss klara där letade vi upp en Lidl. Var ju bara tvungna. Och vet ni vad? Det var billigare än här. Och bättre. För de hade alkohol åxå. Köpte en liter rosé för 1 euro (ca 9,50kr). Har inte smakat den än iofs. Kanske blir blind eller nåt.

 


Med dricka köpt (gick mängder i värmen) letade vi oss vidare till Checkpoint Charlie. Där och då kände jag, på riktigt historiens vingslag. Blev tårögd och det stockade sig i halsen. För det kom liksom över mig igen att någon idiot skiljde ett folk åt - av för mig helt vansinniga anledningar. I nutid. Galet!


Efter det var det dags för nästa jobbiga besök... Förintelsemonumentet "Field of Stelae". Det var c:a 2700 stenblock, i olika höjd, utplacerade på en 19000m2 stor yta. De olika blocken symboliserade en plats där förintelse förekommit och höjden talade om hur många som fick sätta livet till på just den platsen. Vissa block var c:a 3 meter höga och den lägsta inte mer än ett par dm:

  


I anslutning till detta låg ett museum med bilder, filmer och text över förintelsen. Det var mycket intressant, men fick mig både illamående och tårögd. Det gick att se vykort som skickats av folk till sina nära & kära när de visste att de var påväg att dö. Och bilder på själva "utförandet".


Här, ett av vykorten:


Här är alla de platser där förintelse förekom. Även Norge & Danmark pysslade med det.


Här visar jag nu den bild som berörde mig mest... fick mig att må illa. Vill du inte se, scrolla ner snabbt:

l

l

l

l

l



l

l

l

l

Efter det tog vi tåget hem. Från det såg vi ett ställe som vi satte som mål till dagen efter. Här ville vi äta/dricka:


Väl på hotellet gjorde vi oss fina för middagen. Jag iklädd min nya topp som jag köpte där nere, samma dag. Hittade en billig affär (bland alla dyra) och betalade bara 80 kr för den.


Vi åt jättegod mat. Icke-tysk sådan, mer åt det turkiska hållet. Mmmmm...


Söndag 5/6


Efter ytterligare en god frukost skulle vi shoppa lite, men ALLT var stängt visade det sig. Det var ju söndag (Modernt? Nej!). Detta spräckte vår plan... för den var väl uträknad. Först lite shopping och sedan en guidad visning i Berlins katakomber kl. 13. Så vi blev tvungna att löka en stund. Vi tvingade i oss öl och mousserande vin. Synd om oss var det.


Dock gick klockan och det blev dags. Tyvärr fick man inte fota där, men lite info finns HÄR. Dock kan sägas att det var en MYCKET bra tur. Killen (som f.ö hette Robin Williams) var en GRYM guide. Det man fick se var bunkers och skyddsrum. Coolt.


De var förresten en park i närheten. Där vidades teater. Se här:


Från den turen tog vi oss till museet vid Checkpoint Charlie. Där fick man inte heller fota, men mer går att läsa HÄR. Där inne höll vi formligen på att smälta bort. Sjukt varmt. Jag sa till H att det nog skulle börja regna & åska, kändes verkligen så. Och ja, när vi kom ut kom regnet. Men det gjorde inget för vi skulle bara ner i t-banan.


Då tog vi oss till stället vi sett från tåget dagen innan... minns ni?


Stället vi hamnade på där var detta:


De hade en öl-börs. Priset ändrades alltså efter efterfrågan. Kul. Där blev vi sittandes i 5 timmar. Vi åt & drack, drack & åt. Japp, vi blev nog allt lite luriga.


      


Vi åt detta som "snacks":

    

Det var en typ av pizza, men med mycket tunn botten och lite fyllning + gräddfil. Gott, gott. Lite senare åt vi en riktig middag. Med rumpstek. Riktigt gott det med.


Måndag 6/6


Vips var det måndag och dags att åka hem. Var inte den piggaste Annci i stan om vi säger så. Somnade både på tåget och flyget:


Så, det var en liten titt. Hittar jag fler bilder i stora kameran sen så får ni några fler. Men det hinner jag inte nu. För nu är det dags att gå hem.

 
 
Ingen bild

Marre

7 juni 2011 19:54

Välkommen hem! Oj va ni har travat på, ni verkar ha hunnit med endel. Värsta träningsresan ju :) Kram!

Annci Hultström

7 juni 2011 20:15

Tack snälla!

Ja, visst... min andra träningsresa inom loppet av ett par veckor. Det du ;-)

KRAM i retur!

 
Carina

Carina

7 juni 2011 21:34

Oj vad ni har gjort mycket.Och många steg blev det,men visst är det sköt nu att vara så liten som du är och då kunna gå obehindrat gata upp och gata ner.
Underbart att ni fick till en resa på tu man hand.Alltid bra fö kärleken med egen tid.

Många kramar till dig

http://carinasviktminskning.bloggpatse.se

Annci Hultström

7 juni 2011 22:29

Ja, jag sa faktiskt till H en av dagarna att hade detta varit för 2 år sedan hade jag inte ens föreslagit en resa till Berlin - just för att jag inte hade orkat.

Så det är en enorm skillnad, som jag njuter av varje dag :-)

Och tu-man-hand-tid är så värdefullt.

Stor kram vännen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annci Hultström - 16 april 2019 20:51


... tisdag. 2 arbetsdagar kvar den här veckan, sen 4 dagar ledigt. Det ska bli skönt. Inte för att jobbet suger eller så. Nä, det är solen med tillhörande promenader som lockar mig :-)   I söndags gjorde vi verkligen ingenting av nytta. Slöade he...

Av Annci Hultström - 13 april 2019 20:57

... vecka passerat. Igen. Alltså, var tar tiden vägen?   Vad har då hänt? Ja, den har väl sätt ut ungefär som förra veckan.   Lördagen: Lite vet ni. Fortsättningen var grillande. Årets första. Och oj, så gott!   Söndag: Långpromenad, s...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 19:18

... lördag börjar rundas av. Vad har då hänt? Jag tänkte först att den varit förjävla slö, men när jag tänker efter så har det hänt en del trots allt. Frukosten åts inne, sen gjorde vi vår på baksidan. Dvs tog fram utemöbler, torkvinda, cyklar os...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 09:27


... och sol. Ett gammalt vinterprat på radion. Snart frukost. En bra start på helgen. Eller iofs, den började ju redan igår med min egodag och planeringsmiddag hos vänner. Tacos blev det. För att ha 100% koll tog jag med egna ingredienser... kyck...

Av Annci Hultström - 5 april 2019 16:34

... inte helt som förutspått, men nästan. Efter frukosten drog jag på musik, dansade mig fram i en undanplockningssession, hängde en tvätt, läste lite, åt lunch och pw:ade ner till massagen. Det var gudomligt skönt. Somnade tillåmed en sekund...

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skapa flashcards