Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under april 2011

Av Annci Hultström - 12 april 2011 21:00

Det blev inte många knop gjorda idag. Så fort jag gör för mycket/för länge blir jag yr å skakig. Skumt. Så efter matlagningen & middag blev det en paus i soffan. Sen tog jag tag i disken. Nu är det soffan igen. Men den ska inom kort bytas mot sängen och spikmattan. Sen visar det sig om morgondagen blir bättre. Håll en tumme. Pliiis!


Sov gott och dröm sött!ANNONS
Av Annci Hultström - 12 april 2011 15:00

... sägs det. Så nu letar jag febrilt. Efter vad? Jo, en ny BILLIG bostad som inte kräver alltför mycket fix + någon som kan skänka oss minst 250000 till handpenningen. Att det svåraste är det sistnämnda behövde jag kanske inte säga?!


Vi har insett att vi bara inte kan bo kvar där vi bor efter att renoveringen är klar. För just nu har vi en hyra på 7100 kr inkl. vårt x-tra förråd, kabel-TV, carport, vatten och värme.Till detta kommer hushållselen som är c:a 700kr/månad. Alltså TOTALT: 7800 kr/månad. 


Efter renoveringen kommer de höja hyran med 850 kr/månad + att vi får börja betala varmvattnet. Så då är vi uppe på, i runda slängar, 9000 kr/månad. AAAAASDYRT!! Går inte. Då kan vi lika gärna köpa något och ändå komma billigare undan - OM vi bara hade handpenningen klar. Så det är där vårt problem ligger... Lånar vi även den delen så blir det plötsligt väldigt dyrt.


Så när man kollar blir det lite av ett moment 22... jooobigt! Ja, vi får se vad det blir av det.


Jaha, hur mår jag då? Tja... har fortfarande en skum känsla i kroppen, lätt skakighet i armarna, allmänt svag och trött, huvudvärk... så ingen riktig höjdare alltså. Sedan är jag så sjuuuukt sugen på lakrits/salt åxå. Nej, jag är inte gravid. Så efter att maten är lagad idag tänkte jag försöka mig på en promenad eller en runda på crossen (beroende på vädret just då), men i övrigt blir det inga större utsvävningar. Lyssna på kroppen var det...


Men appropå det... varför är det ALLTID något som kommer emellan när jag tänker komma till skott att komma i form? Är det möjligen så att det är ryggen som spökar och som startar ett å annat? Borde nog kanske ringa dorren och höra mig för om det där med upptäckten kring kotorna.


Nä, nu orkar inte hjärnan tänka mer. Zzzzz... Åsså måste jag ju äta ett mellis åxå.

ANNONS
Av Annci Hultström - 12 april 2011 09:45

Idag ska det inte bli någon gnällig dag. Det lovar jag. Men med det tänker jag inte undvika det faktum att jag mår lite halv-skräpigt även idag.


Fick en rejäl massage av H igår. Efter det (kl 22) lade jag mig på spikmatta + spikkudde. 1 timme senare vaknade jag och tog bort spikarna. Då smällde det till som f*n i nacken och jag tänkte att det kanske var en låsning som släppte och som varit roten till det onda. Somnade om och sov GOTT och HÅRT hela natten. När kl. ringde 06:20 fattade jag absolut ingenting. Var helt borta. Kom upp och kände mig väck. Efter en stund började jag komma till skott så pass att jag kunde masa mig iväg till jobbet.


Väl här tog jag trapporna upp (3 våningar). När jag kom in i repan skulle jag sätta nyckeln i låset på mitt skåp, då började jag skaka och benen vek sig. Satte mig ner och kände hur hjärtat slog hårt som f*n, det dunkade och susade i huvudet/öronen, armarna skakade och benen kändes löjligt svaga. Satt ett par minuter, sen kändes det bättre.


Nu, 1½ timme senare, känner jag mig "skum" och lätt skakig i armarna.


Tänkte jag skulle googla symptom... men skiter i det. För nätet bjuder säkert på sjukdomar som hjärtproblem, tumörer, blodbrist, begynnande blindhet. Det kan jag vara utan. Söker istället doktor om detta fortsätter. Och lyssnar på kroppen som Marre "ordinerade". Det är väl det viktigaste egentligen. Och kroppen gillade inte att gå i trappor, så det struntar jag helt enkelt i idag. Får nog lämna kettlebellsen idag med. Men gå på plan mark går kanske. Ska prova det ikväll.


Vi får ju frukt till jobbet varje måndag och den här gången tror jag ALLA kommenterat vilka pyttesmå bananer det var. De är verkligen små. Helt perfekta för mig som inte kan äta en hel banan. Så idag står en tjej och småpratar med mig om ditt & datt. Så plötsligt säger hon: "Men, det här är ju juniorbananer. Det står det på dom till och med". Och ja, det gjorde det - "Chiquita Junior". Jättebra ju. Undrar om det finns i affärer åxå?! Någon som sett? Skulle absolut köpa dom i första hand. För H äter inte banan, W & jag orkar inte stora bananer. Tål att kollas.


Nej, nu är det dags för mellanmål och sedan fakturajobb.


Önskar en bra dag.

Av Annci Hultström - 11 april 2011 21:50

Fy vad skumt det känns. Är nästan som bortdomnad i huvudet, yr, trött och lätt illamående. Har fått en omgång massage, så med 8 Tim sömn hoppas jag att det är bättre i morgon. Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 11 april 2011 15:45

... men kom tillbaks rätt omgående igen. Allt runt mig rör på sig. Fan vad jobbigt det är. Mår småilla hela tiden och nacken är stel. Så frågan är om det sitter där kanske?! Får tigga till mig en riktig om gång med massage ikväll tror jag bestämt! Och vet ni vad? Jag skrev ju i morse att det nog är ÄL nu... Huvudvärk + ÄL = SANT har jag märkt på sista tiden. Hmmmm... trött på kroppen är jag.


Om en dryg halvtimme är det hemgång. Det ser jag fram emot. Efter att prinsessan är hämtad, ska maten lagas. Men efter det blir det inte många knop gjorde för mig ska jag säga. För med de här ögonen tänker jag inte svinga 12 kilos klot över huvudet. Möjligen tar jag en promenad senare, om/när det släpper. Det visar sig.


Vilken klagodag. Hatar sånna dagar. Visst, att ha ett bekymmer är väl en sak... och ibland måste man få klaga... men med facit hand så gör det ju bara saken 100 resor värre. Ett dåligt tänkt drar helt enkelt ner mer än nödvändigt. Nä, bättre att hålla huvudet högt och tappert försöka. För man vet ju att det går över, att det oftast är bra dagen efter igen. Fattar inte folk som klagar/surar/gnäller i tid & tid... Sånna personers FB-status blir nästan som en parodi tillslut. Att de ens orkar kliva ur sängen på morgonen övergår mitt förstånd.


Nej, nu - avrundning för hemgång. Hörs senare!

Av Annci Hultström - 11 april 2011 14:00

Jag känner mig down, ur form och har så gjort hela dagen. Och precis innan lunch förstod jag varför. Det började flimmra framför ögonen. Jag brukar få så ibland (nu var det dock länge sedan). Det yttrar sig som att jag skulle kollat ner i småvågigt vatten. Det börjar i ögats ytterkant, för att sedan leta sig in över hela synfältet. Tillslut ser jag knappt något alls. Då är det oftast bara att lägga sig en stund och vila. 20-30 minuter senare är det borta.


Nu kom det lägligt nog ett par minuter innan lunchen. Så jag satte mig inne i mitt lilla fikarum och blundade. Och 21 minuter senare var det borta. Trodde jag. Så fort lunchen var över och jag satte mig framför skärmen igen så kom det tebax och nu har det hållit på i en timme snart. Sååå jobbigt. Det gör mig illamående. Och off. Får även huvudvärk när det blir så. Blä! Så just nu längtar jag bara hem.


Min syrra berättade förut att det är en typ av migrän. Nu googlade jag på det och fann att det kallas ÖGONMIGRÄN (klicka för mer info). Hjälp finns att få. Men jag vet inte. Det händer ju så sällan. Iofs är det ruggigt jobbigt när det väl kommer. Får se om det kommer igen inom snar framtid, då är det kanske läge. Har i alla fall bokat tid för synundersökning, så att det inte är något där. För jag har varit väldigt trött i ögonen sista två veckorna, kanske är detta kulmen av det?!


Nä, nu ska jag sätta mig och göra ingenting. Eller rättare inte mer än nödvändigt. För jobbigt det här.

Av Annci Hultström - 11 april 2011 10:00

... innebär att det bara är 4,5 vecka kvar tills jag åker till Kreta. Herregud vad fort det har gått. Så fort att jag nu önskar att tiden stannar upp lite. Allt för att jag ska hinna komma i form.


Appropå det så skulle jag ha gått ner för att köra ett pass igår. Men jag bytte ut det mot en långpromenad + ett par timmars lek på leklandet Lek & Bus. Så motion fick jag hursom... men muskelträningen blev väl inte som tänkt. Men idag, då bär det av ner igen. Och på onsdag. Sen får jag se om det blir fredagkväll eller söndagkväll. Ska iväg till landet på lördagmorgon, så då hinner jag inte. Men tre gånger ska det bli i alla fall.


Ja, som sagt - Lek & Bus igår alltså. Men det var inte det vi inledde dagen med. Nej, vi började med att vakna av klockan. Händer aldrig på helgen hos oss normalt, men igår var vi tvungna. Detta för att vi skulle få familjen Höjer på lunch kring klockan 11. Innan det skulle snabeldraken köras ett varv och maten förberedas. Vi hann. Med råge till å med.


Efter att lasagnen var äten så for vi. Och oj vad det lektes. Jag tycker det är såååå kul med dessa ställen. Eller rättare sagt, de ställen där vuxna åxå får klättra är roliga. Och det ger bra träning åxå. Sen att Wilma tycker det är kul att ha med en upp är ju en bonus. Bara att passa på, står väl inte på förrän man är pinsam som följer med upp i rutschkanorna. Familjen Höjer var tyvärr tvungna att dra lite tidigare för de skulle på simskola. Men vi var kvar en timme till. Kuuuul! Sen tog vi en promenad hem. Det var skönt, trots blåsten.


Väl hemma fixade jag middag medans W & H fixade lite ute (ok, jag ska erkänna... de tog ner julgransgirlangerna... julen varar ända in till påska heter det ju). Sen åt vi, tvättade lite och letade hotell för Bangkok´s vistelsen.


Vi har bokat första natten nu och mailade Ronald (på vårt vanliga Koh Lanta-place) om rum över julen. Kommer vara där 20-27 december. Sedan blir det Bangkok 2 nätter. Övrig tid kommer vi resa runt. Så det blir nästan 3 veckor med island-hopping. Åh, jag längtar såååå.


Förresten, vikten... Jag har gått upp 2 kg på 2 dagar. Behöver jag säga att jag känner mig som en stoppad korv?! Och det verkar helt klart vara vid ÄL det blir såhär. Stämmer överens med cykeln. Men jag ska inte dra slutsatser ännu, utan vidare koll görs i 1,5 månad till. Sen ska jag slå ihop ett å ett.


Nä, nu - damernas, sen mellanmål och därefter fakturor. Men vi hörs senare. Såklart.

Av Annci Hultström - 9 april 2011 21:45

Nu har jag äntligen kommit till skott för att skriva några rader. Har haft fullt upp idag. Eller fullt och fullt... tillräckligt för en trött själ.


Börjar med gårdagen.


Som jag skrev strulade tågen, men strax efter kl. 18 kom Carina. Jag var lite pirrig och förväntansfull, vi hade ju trots allt aldrig träffats. Men när hon kom var det som att vi alltid känt varandra. En skitrolig tjej. Pratglad. Partypingla. Trevlig. Och så gooo!! Här är vi, några drinkar senare.

Tack fina fina Carina för en toppenkväll :-) .


Bilden snodde jag f.ö får hennes FB. Aningen bättre än de bilder som blev med min "supar-bort-vänliga-skit-kamera".


Detta måste vi göra om. Snart. För vi hann ju inte prata klart. På 8 timmar kanske man borde blivit klar. Men nä... Detta trots att vi pratade så vi glömde bort att beställa mat. 


Servitören kom flera gånger och frågade om vi var redo att beställa, men vi hade inte ens kollat menyn. Men tillslut så... Valet föll på grillad kycklingfilé för oss båda. Riktigt gott! Efter det korsade vi gatan och letade oss upp till Radissons (Royal Viking, heter det så fortfarande?) och deras Skybar. Där drack vi en hoper drinkar och pratade oavbrutet. Oväntat dök det även upp två jaktvänner till henne, Thomas & Helmut. Trevligt.


Vid 2-tiden, och 6 drinkar senare, gick vi... för att vi var tvungna, de stängde. Då tog jag nattbussen hem. Hade kunnat vakna på Arlanda, för jag somnade såklart. Men tack och lov vaknade jag i Norrviken. Sen höll jag mig vaken.


Somnade vid 03:45. Sov lite halvt oroligt. Vaknade ett par gånger. Varmt. Svettigt. Jobbigt. Lite full var jag nog allt. Väcktes kl. 9 av H. Trött. Skakis. Men fick i mig frulle. Sen gjorde vi oss klara och åkte till Ikea och köpte present till Lisa & Tommi och därefter vidare till dom.


Åh, ett sånt fint hus. Riktigt fint. Välplanerade 130 kvm. Blir sugen själv. Måste börja leta. Här kan vi inte bo kvar. För efter renovering kommer vi ha en hyra på över 8000 i månaden + el och varmvatten. Det går inte. Ja, det var en parentes. Nu tillbaks till lunchen...


Vi serverades pannkakor med en MÄNGD "toppings". Räkor, avocado, rom, gräddfil, sylt, grädde, äppelmos, keso, sallad m.m. Gott, gott. Kag kastade ihop några kesoplättar åxå. Mmmmm...


När vi åkte därifrån svängde vi inom Höjers för att se hur de mådde. Där var det bra, så de kommer i morgon. Därför bar det av till affären efter det för mat-shopping. Kastade åxå i oss lite middag på donken.


Väl hemma igen blev det soffläge. Somnade faktiskt en liiiten stund (15 minuter). Nödvändigt för att ens orka hålla gluggarna öppna.


Nu sover W sedan en stund och vi ska se på en film, "The king´s speach". Ska visst vara en höjdarfilm, så förväntningarna är höga. Så jag avviker nu. Filmen väntar. Sen sängen. Måste upp i ottan och göra det jag skulle gjort idag, men inte orkade... städa.


Hörs i morgon. Ha en fortsatt bra kväll och en god natt när det väl blir dags.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Livets resa - på mitt sätt! med Blogkeen
Följ Livets resa - på mitt sätt! med Bloglovin'

Följ mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se