Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under april 2011

Av Annci Hultström - 17 april 2011 21:22

... får ni se en annan dag. Är bara för trött just nu. Har haft fullt upp idag.


Vaknade kl. 10 (hon é ju för go ungen som låter oss sova), efter en mycket god natts sömn (utedagen igår gjorde underverk). Åt frukost och gick sedan ut för att röja i förrådet. Tanken var att vi bara skulle röja såpass att vi fick fram "lära-sig-cykla-utan-stödhjul-stången", men det blev mer än så. Tog flera timmar, men oj så skönt nu när det är klart. Massor är bortkört till andra förrådet, det är sopat, sorterat å fixat. Nu kan vi till å med hysa in gäster där om så skulle behövas. Och bättre ska det bli. Ett par saker till ska bort och verktygen ska sorteras.


Undertiden lekte W med grannarna. De spelade spel ute, cyklade, gungade. Sen åt vi lunch (salladsbuffé gjorde jag) och fixade lite till.


Eter det gick vi på en visning. Det är ett bostadsrättsradhus vi var nyfikna på. Hade fått det veta genom mäklaren vi var i kontakt med ang. ett annat i samma område. Denna var inte ute än, så vi fick en privat visning. Den var mycket bra planerad, bra månadsavg., bra pris - men... den var helt orenoverad. Måla kan vi. Och tapetsera. Men kök och badrum var det inte gjort något med sedan det byggdes 1986. Iofs var det helt och så, men gammalt.


Men det var ändå något med den som jag fastnade för. Bra utrymmen, lagom stora rum, STOR klädkammare (som nog blir ett kontor i sånt fall), bra möjlighet till förvaring och garderobslösningar i rummen, stor och fin altan (i två delar, en med och en utan tak). Vatten, värme och kabel-TV ingår. Sedan har området en spa-anläggning (jacuzzi, bastu), gästlägenhet, bollhall, gym, festlokal m.m


Men vi ska nog ändå ta ett samtal med banken och se vad de säger. Framför allt kan vi inte fundera vidare om vi inte får ett handpenningslån. Så ett samtal blir det i alla fall.


Nåväl, kvällen avslutades (efter att H kört ett lass till till förrådet samt slängt en massa i soprummet) med thai-mat. Gott! Sedan är hela familjen tvagade och nu ska jag lägga mig i renbäddad säng.


Så - over & out. Hörs i morgon. Då med bilder. Hoppas jag.


Sov gott och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 17 april 2011 00:30

Oj, oj vad trött jag var igårkväll. Efter att middagen var äten, fredagsmyset slut och filmen igångsatt - då somnade jag i soffan och vaknade 00:37. Då förflyttade jag mig upp till sängen och somnade om.


Där vaknade jag vid 08:30 i morse. Utvilad. Klev upp och gjorde en god frukost. Åt en macka, som jag delade i tre... Kunde inte enas med mig själv om pålägg. På så sätt fick jag alla tre (ost, ägg och leverpastej). Till detta lite mjölk och ett ägg. Alldeles lagom. I alla fall en normal dag. Men tydligen inte idag, för jag fetdumpade. Så det var bara att lägga sig i soffan. Mådde riktigt illa. Somnade och vaknade av att Wilma klappade fint på mig en timme senare.


Då gjorde vi oss klara för en tur till centrum. Tanken var att vi bara skulle köpa mat, men så kom vi ju på att Stadsmissionen öppnat affär och den besökte vi. Jag hittade ett par trekvartsbyxor. Ljusbeiga, strl. 42, för 20 kr. En ny vitlökspress och en tröja till W blev det åxå. Sen köpte jag faktiskt ett nytt plagg åxå på Salt. En tunika. Röd med vita prickar i strl SMALL. Sååå fin. Ser fram emot att använda den med ett par vita piratbyxor :-)


Tillslut hamnade vi där vi skulle hamna, på Ica. Maten handlades och sen åkte vi hem. Vi fikade, sen  satte jag igång med maten och H & W åkte för att köpa grillkol. För grillat skulle det bli. Grillat kött i tunna skivor, grillad scampi, grillad zucchini, grillade champinjoner med vitlökssmör i. Till detta aioli, kall sås med tomat å basilika, crostini, chilitapenade, pesto, champinjoner frästa i vitlök, feta ost, rostad paprika och ugnspotatis. Behöver jag säga att det blev gott????


Medans vi plockade undan var W ute och lekte med grannarna. Vi sa att hon skulle komma när äggklockan ringde åxå fick hon den i fickan. Hon kom på en gång. Så duktig.


Efter det har vi myst i soffan, med lördagsgodis. Så nu sitter vi här som gödgrisar. Eller rättare sagt, W sover som en gödgris å vi andra ser på en äcklig film som gödgrisar. Den är helt sjuk. Handlar om en snubbe som jobbat med att sära på siamesiska tvillingar. Nu ville han prova att göra tvärtom - opererad ihop folk. Så han har satt ihop en tjejs mun vid en snubbes rumpa och vid hennes rumpa sitter en annan tjej. Sen får de alltså äta det som kommer ur den föregående. Bara det att nu har alla utom en, hon i mitten, dött. Ja, skum. Det sa jag va?


Vi skulle ju f.ö ha åkt till landet idag, med fam Z. Men eftersom H är så kronförkyld så hoppade vi över det. Därför blev det en dag/helg hemma istället. Bra det med.


Och förresten... jag fick hämta bilen igår. Det var ventilkåpspackningen. Det trodde H att det var sist åxå, men när jag frågade hade de kollat det sa dom och då var det topplockspackningen. Annars skulle vi såklart ha reklamerat det. För mer än 2,5 månad måste det ju hålla tycker man. När jag kom hem letade vi upp kvittot och det var ventilkåpspackningen då med. Så på måndag är det jag som åker dit igen och klagar. För inte fan har jag lust att betala 1300 i januari för det och sen 1888 i april igen. Nä, nä... Och att de ljög åxå. Om de inte betalar tillbaks summan så går jag vidare till Mekonomen (de hör dit). Och det är definitivt sista gången vi lämnat bilen där. Så ja, vi får se vad de säger.


Vilket väder det har varit idag. Måste ju bara nämna det. Har blivit aningen röd om näsan. Sån skööön känsla. Det inger hopp om sommaren!!


Nä, nu är det dags för bingen. Men vi hörs i morgon igen... eller rättare sagt idag. Klockan är ju faktiskt över midnatt. Då utlovas bilder... ett par roliga och ett par "goda".


Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 15 april 2011 14:45

Sådär, då ska ni få ett gott recept som jag lagade för första gången häromdagen.


Färsbiffar med tomatsås, 4 port

 

(bild från ica.se)


Ingredienser:  

900 g potatis

500 g nötfärs

Salt & peppar

1 1/2 msk potatismjöl

1 msk smör

500 g krossade tomater

1 tsk sambal

1 dl grädde


Gör så här:

  • Sätt på potatisen.
  • Blanda färsen med 1 tsk salt, 1 krm peppar, potatismjöl och 1 dl vatten.
  • Forma till 4 stora biffar (eller 16 stora köttbullar).
  • Stek biffarna i matfettet i en stekpanna i ca 5 minuter.
  • Blanda tomaterna med sambal.
  • Häll tomatblandningen och grädden runt biffarna i pannan.
  • Låt dem puttra ca 5 minuter.

När det puttrat i 5 minuter var såsen fortfarande lite simmig och hade en något "bitter" smak. Därför gjorde det inget att H var sen från jobbet, för när han väl kom hade de puttrat i 25 minuter och det gjorde ett stort lyft till rätten. Biffarna blev ännu godare och såsen gudomlig. Tyckte jag. Eller vi rättare sagt, alla gillade det. Så detta kommer att lagas igen i det Hultströmska residentet. Men inte idag. För idag blir det senapskotletter. Åxå ett nytt och icke-provat recept. Men i morgon, då mina vänner blir det grillat. Längtar redan. Det blir grillad scampi. Och säkert lite grillat kött åxå. Mmmm...


Och nu - status. Det är min status det handlar om. Jag har pannknack och är sjuuuukt trött. Höll på att somna efter lunchen, så jag tog en latte. Detta i hopp om att piggna till. Men just nu ser det inte så ljust ut. Fattar inte hur trött en vaken människa kan vara utan att somna. Makalöst. Och jag är såååå vansinnigt godissugen. Framförallt på de här små rackarna:

 

Haribo´s fruktnappar. Gamla å hårda ska dom vara. Mmmmmm... finns inget bättre. Kan inte någon bjuda på just sånna precis nu? Eller nå´t annat? Mumrikar? Salta balkar? Hårda bumlingar? Kan tänka mig i princip vad som helst faktiskt, t.o.m. Anthon Berg marsipan skulle gå ner, bara det innehåller socker. Nähä, inte det. Och ingen som fikar idag heller bara för det. Prutt åxå. Då får jag väl ta en knäckemacka istället då. Å det var ju precis vad jag ville ha - NOT! Bara för att tror jag att jag ska äta godis till frukost i morgon. Eller nä. Till lunch   .


Nä, nu ska jag göra min berömda knäcke. Hörs senare. Tror jag.

Av Annci Hultström - 15 april 2011 10:15

Så var det fredag. Igen. Det har varit en kort vecka. Eller iofs inte kortare än vanligt, men snabbare. Skönt! Hoppas bara att helgen inte går i samma tempo.


Hemma snoras det på. Ja, av H alltså. W mår bra och är på dagis. Hoppas hon håller sig så. Då ska vi cykla lite i helgen, hon och jag. Ska även försöka göra lite fint på framsidan. Baksidan är ingen idé. Den kommer vi inte kunna nyttja på hela sommaren som det ser ut. Renoveringen, ni vet.


Igår var jag så sjuuukt trött i ögonen (suddiga å svidiga), så jag skulle bara vila dom lite. Jo, tjena... somnade såklart. Vaknade kring 20:40. Träningen rök. Men man kan säga att det är H´s fel, för han somnade i W´s säng och kunde således inte väcka mig . För visst är det väl alltid någon annans fel när man själv är en dålig människa?


Är f.ö glad för min inbokade tid hos optikern. Känns inte som synen är på min sida längre. Är det inte synen så måste jag nog gå till dorren, för nåt har hänt. Kanske sitter det i nacken? Har haft pannknack på vänster sida HELA den här veckan, efter måndagens "ögonmigrän". Tabletter tar inte bort det och det gör mig som sagt väldigt trött i ögonen. Ja, onsdag nästa vecka - då visar det sig.


Nåja, hursomhelst - sömnen igår gjorde mig i alla fall utvilad idag. Inget ont utan något gått heter det ju.


Och hörrni -  vilket väder!! Tog kjol och ballerinaskor på mig idag. W frågade om det var sommar nu. Men nä... inte än va? Frös faktiskt påväg till jobbet. Men det hoppas jag slippa på hemvägen.


Förresten, igår åkte jag ju via bilverkstaden. De tog in den för snabbkoll. Under tiden satt jag ute, i bara kortärmat, och svettades. UNDERBART! Men underbart är kort... för sen kom dom och gav mig domen. Oljan hade sprutat ut, så hela motorn var geggig undertill. Det gjorde att de inte kunde se något och ville därmed ta in den för tvätt. Så den lämnades där och jag tutade hem i en lånebil. Idag skulle de tvätta rent, kolla och ringa om "domen". Håll tummarna för att det är något litet fel. Pliiiis!


Sen kan jag säga att bilen ryker innan det händer något mer. Den börjar ju verkligen bli till åren. 9 år gammal och 21000 mil.


När jag åkte från verkstaden hämtade jag upp H & W, sen käkade vi middag på Sibylla. Blev så sent annars. Och när vi kom hem insåg vi att det var öppet hus i en visningslägenhet. Så vi gick dit och kikade på hur det kommer att se ut när det är klart. I det stora hela blir det bra. Men småsaker som att de tänkt sig världens fulaste handukskrok och en helt felplacerad väggfast torkställning var ju lätt irriterande. Men vi framförde det och de sa att vi inte var ensamma om det, så det skulle tas upp på ett möte idag. Får se vad det blir av det.


Ja, resten av kvällen vet ni.


Nu måste jag ta reda på fakturorna och även peta i mig ett mellanmål. Men vi hörs sen. Då ska ni få en bild (för ovanlighetens skull) och ett recept på en underbar maträtt.

Av Annci Hultström - 14 april 2011 16:15

Idag har de små hjärncellerna fått jobba på högvarv. Länge sedan de fick tänka till inom den tekniska sfären... men idag var det alltså dags. Så jag rejält trött. På ett skönt och tillfredsställande sätt.


Vi har mobila anknytningar som beter sig som dom vill, vilket inte är bra som ni förstår. Jag har jobbat med sådana förut och de har funkat klockrent. Men då har det varit i Telia´s nät, nu är det Telenor. För att få mer grepp om det har jag fått en mobil idag som jag kan testa på. Och testat har jag. Hela dagen i princip. Om jag har blitt klokare? Näpp. Inte än.


Har även pratat med vår säljare på Telenor. Hon tyckte detta var konstigt och erbjöd sig på en gång att komma hit med en tekniker och lyssna på vad jag har att säga. Det skulle förhoppningsvis göra så att de vet hur vi går vidare. Men nu med påsken och allt, så blir det inte förrän veckan efter påsk. Jag längtar redan. Vill liksom få detta ur världen.


En sak till jag längtar efter är att komma ut. Solen ser verkligen inbjudande ut. En härlig vårdag helt enkelt. Men tyvärr får jag inte njuta den mer än den lilla stunden till bilen. För efter det ska jag åka direkt till bilverkstaden. Skorven läcker visst olja och de ville titta lite snabbt på den innan vi bokar in en tid. Gillar inte sånt... ser hur pengarna får vingar. Blä!


Nej, nu ska jag runda av. Men vi hörs senare.

Av Annci Hultström - 14 april 2011 08:30

God morgon!


Sovit gott? Det har jag. Eller ja, helt ok i alla fall...


Minns ni att jag skrev om mig själv som en grisfabrik efter open? Att jag var fylld med enorma mängder gaser, som luktade döden när de letade sig ut? Jag fick en flashback till det igår.


Härifrån utfärdas en "äckelvarning" för er känsliga läsare. Så sluta läs och börja igen vid den stora texten längre ner. Ok?!


Holy crap så gas-svullen jag var. Det tryckte upp mot bröstkorgen. Och rörde jag mig så högg det i magen. Och strax efter den känslan var det något som letade sig ut. Ja, jag fes. Trots att jag är tjej. Och det var väl inte direkt den angenämaste doft jag känt. Ok, ärligt. Det luktade döden. Så höll jag på hela eftermiddagen och kvällen. Sprang flitigt på toa åxå emellan gasattackerna. Men jag var inte dålig i magen, så magsjuka är uteslutet. Det var bara väldigt mycket av både det ena och det andra som ville ut.


Anledningen vet jag inte, men det kan vara för att jag åt två skivor SUPER-grovt bröd igår. En till frulle och en till eftermiddagsmellis. Det var alla möjliga frön i den. Blev kanske för mycket. P.g.a det vågde jag inte lyfta "skrot" igår. Hade ju känts sådär att släppa värsta brakaren på gymmet. Och kanske en brakare med leverans så att säga. Ännu mindre bra. Så det blev en prommis istället. Ute i det fria.


Efter det kollade vi klart på en film vi påbörjat, "Love and other drugs". En söt, smårolig film. Helt ok.


Såg ju f.ö "King´s speach" i helgen. Den tycker ju alla är så bra. Men varken jag eller H blev speciellt imponerade. Så det är helt klart att smaken är som baken.


Appropå H. Han är hemma idag. Förvisso feberfri, men oj oj så snuvig. Han vill inte sitta på jobbet i det skicket, så han kommer att jobba hemifrån. W klagade på halsont igår kväll och mandlarna var lite svullna. Munsåret var aningen större. Men hon är feberfri och sa inget i morse, så hon är på dagis. Får se vad det blir av det.


Tänkte att jag skulle inhandla en uppsättning träningskläder till innan resan och fick igår tipset att åka till Stadium. De har löparbralla, tröja och jacka för 499kr just nu. Märke SOC. Är väl deras eget tror jag!? Kan det vara nåt tro? Enda nackdelen var att det var rund hals. Gillar inte det. Vill hellre ha v-ringning. Hmmm... tål att funderas på.


Hörs sen, ha det så bra tills dess.

Av Annci Hultström - 13 april 2011 15:45

Ja, idag är det lill-lördag. Veckans mitt. Partydag. Ja, för vissa... dock inte för mig. Inte nu längre i alla fall, men när jag jobbade i restaurangbranschen då var det det. Fast då var iofs nästan alla dagar i veckan partydag. Kunde ge min chef gråa hår när jag mötte henne på pendeltåget på morgonen. Jag var påväg hem efter en partynatt och hon påväg till jobbet. Hon var alltid lika orolig att jag inte skulle dyka upp. Men se, det gjorde jag. Varje gång. Helt nykter var jag väl kanske inte alla gånger, men åkte till jobbet gjorde jag.


Minns en gång speciellt. Jag och en arbetskompis (inga namn nämnda) hade varit ute på juldagen, trots att vi skulle börja kl. 5 på annandags morgon. Tanken var att vi bara skulle ut och äta och ta en öl. Typ. Men så blev det alltså inte. Vi kom hem rejält berusade vid 4 på morgonen, sov 40 minuter och sedan KÖRDE hon oss till jobbet. Det har nog aldrig varit roligare att jobba, för vi rejält på kanelen. Ja, i alla fall fram till lunch. Då blev vi bakis och då blev det plötsligt den jobbigaste jobbdagen i mannaminne.


Raptävlingar hade vi åxå. Nyktra ska tilläggas. Det gick ut på att svepa en mängd cola light och sedan rapa. Det var olika kategorier... äckligast, längst, högst, roligast o.s.v Kökschefen var helt knäckt stundvis. 10 rapande tjejer i fikarummet.


Herregud, vi var inte kloka. Men FAN så kul det var. En mycket rolig tid med grymt mycket bus å party. En tid jag ALDRIG någonsin kommer att glömma.


Nej, nu är promenaden längs memorylane över för den här gången. Ska börja runda av dagen. Slutar ju faktiskt om 45 min. Då blir det f.ö hem för att laga middag. Ett nytt recept. Köttfärsbiffar i stark tomatsås. Lät gott. Hoppas det blir det åxå. Efter det blir det ett pass. Tror kroppen ska hålla för det.


Ja, appropå det... jag håller mig på avstånd från familjen. W vaknade med munsår i morse och H kronförkyld. Han hade varit vaken i omgångar inatt med öronvärk och ond hals. Here we go again. Typ.

Av Annci Hultström - 13 april 2011 08:30

God morgon!


Ja, det är en god morgon. Det kände jag redan när jag slog upp de blå kl. 06:20. Allt jag känt var som bortblåst. Mådde som jag brukar. Hur konstigt är inte det?! Såklart jag är glad. Skit glad. Men ändå, borta som i ett trollslag. Märkliga kropp.


På jobbet tog trapporna upp, utan några som helst problem. Och nu äter jag frulle. Som faktiskt är god. Det har inte varit så intressant att äta de sista två dagarna. Har mest känt mig mätt och illamående. Men nu så. Aptit.


Det enda smolket är vätska till förbannelse. Hade gått upp 1,6 kg (!!!!!) från igår morse. Känner mig klar för nödslakt på den punkten. Blä. Har tagit drivande. Får se hurvida det hjälper.


Idag ska jag ha möte här på jobbet. Om 35 minuter. Det är om vissa funktioner som jag haft frågetecken om sedan jag började för snart ett år sedan. Hoppas vi kommer till skott och jag får en lösning på problemet.


Så nu rundar jag av, ska fixa lite. Men vi hörs ju senare. Ha en bra tills dess!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards