Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under mars 2011

Av Annci Hultström - 4 mars 2011 14:45

... med tanke på att det sällan skrivs något annat än sjukdomshistorier i den. Börjar själv ledsna på att skriva om det... men gör det ändå. Det är ju trots allt min dagbok.


Jag börjar må kass. Lederna värker och hostan har tilltagit. Känner mig småfebrig, ni vet sådär pirrig i skinnet som man (iaf jag) blir av feber? Vet inte vad jag ska göra snart. Kanske se till att vi alla får äta en hästkur penicillin samtidigt, oavsett vad proverna visar. För någon bär ju på skiten. Det är ju uppenbart. Blä! Prutt! Skit!


Nu är det bara drygt 1,5 timme kvar. Sen bär det av hem för klädbyte. Ja, klädbyte. Jeans av - Mjukisbrallor på. Många säger att det är viktigt att vara fin för sin man även efter 10 år (typ)... men om vi båda trivs bäst i mjukisbrallor så är det det som gäller. Jag frågade H en dag om han stör sig på det. Men jag fick en sån konstig blick till svars... han såg på mig som om jag var från yttre rymden (hur långt bort är det förresten och vilka bor där?). Han menade på att jag är fin i vad som helst och tyckte bara att frågan var dum. Så då var det utraderat. Bra!


För en stund sedan ringde en god vän. Han hade goda nyheter att berätta. Tyvärr kan jag inte dela det med er - men jag blev väldigt glad för hans skull. Det var ett långt kapitel som ÄNTLIGEN fick ett slut. En skön start på helgen (och resten av livet) för dom!


Nej, kära vänner (och eventuella ovänner som läser) - nu ger jag upp. Är tom i huvudet. Och magen. Måste äta ett mellis. Men vi hörs med stor säkerhet en sväng under kvällen. Ha det så bra tills dess!



Av Annci Hultström - 4 mars 2011 09:30

... synd om Henrik. På riktigt. Idag är det 6:e dagen med hög feber. Jag skrev ju att den gått ner efter att han svettas som en galning. Men någon timme efter det var den uppe på sin "vanliga" temp igen. Och hostan har tilltagit. Den är djup å äcklig. Han piper å rosslar. Så just nu är han hos doktorn. Får se vad de kommer fram till.


Det är fler det är synd om. En kompis, blev förkyld för drygt 2 veckor sedan. Men det visade sig vara allt annat än en vanlig förkylning. Så nu ligger hon inlagd på KS med dropp. Lunginflammation, en konstig bacill och en släng av magsjuka på det. Elände. Upphöjt till 10.


Nu ringde H. Han är klar. Det var början till (redan utvecklad?) lunginflammation på höger lunga. Lät inte alls bra hade doktorn sagt. Så nu blev det en hästkur med penicillin, hostmedicin och ännu mer vila. För honom. Själv tänker jag be till en högre makt att jag slipper bli sjuk. Eller så sjuk.


Tror helt klart att detta är den sjukaste vintern i mannaminne. Så många på jobbet och på privat som varit sjuka upprepade gånger och skapligt illa. Märkligt. Blä. Skit.


Trots snuvor å annat elände blir det fredagsmys ikväll. Det ska bakas en paj är det tänkt. Men det beror på om H har ork att göra det. Om inte så blir det thaimat från Tiger. Skulle tippa på det sistnämnda - vilket inte gör mig något alls.


Sen tar det sedvanliga schemat vid... film i soffan (naturligtvis med schäslongen utdragen), popcorn och därefter "Let´s dance". Det blir bra och alldeles tillräckligt var orken räcker till denna fredag.


Har nämligen sovit som en ruuumpa inatt. Mycket p.g.a att H hostat och slängt sig av och an i sängen. Men åxå för att jag drömt så sjukt mycket. Om en massa olika saker. Att jag åt lunch med min kompis tärna, som var höggravid. Att jag glömde åka till jobbet en morgon, istället åkte jag skärgårdsbåt... när jag kom på det ringde jag kunden och sa att jag kommer så fort som möjligt. Drömde åxå att jag hade kjol ihop med mina nya stövlar på mig idag - det var snyggt. Jag kan fortsätta, det var fler drömmar än så. Helt galet. Så man kan säga att jag hade fullt upp hela natten. När jag vaknade mådde jag illa av trötthet. Så redan nu längtar jag hem.


Nej, nu dagens fakturor. Sen lite annat fix. Så - ha en fin dag tills vi hörs igen!

Av Annci Hultström - 3 mars 2011 20:45

Har tre Boooooooored ämnen...


1. Förkylning som ger brist på träning

Hatar den här förkylningen. Det suger verkligen. Avvaktar till lördagmorgon. Är det då lika som nu så går jag och tränar. För jag har ju inte ont i halsen... bara rosslig och snuvig. Fan, jag har fortfarande 12 kg kvar... men bara 10 veckor. Börjar brådska.


2. Handla mat... med självscanning

Påväg hem stannade jag till och handlade för helgen. Tråkigt - men skönt att ha det gjort. Blev en del så det tog tid. Körde självscanning. Har gjort det några gånger nu och jag vete17 om det är så bra. För att få det att funka måste man nog gå bakvägen... alltså börja från slutet. För nu passerade jag grönsaksavdelningen före mejeri och att lägga 5 liter mjölk ovanpå vindruvorna blir ju inte så bra. Och grönsakerna ska vägas och scannas + att man måste tänka på hur man packar. Visst, det måste man ju göra ändå... men man slipper ju scanna å väga å ha sig.


3. Den här kvällen

Ja, det blir inte roligare än såhär. Ska äta ett mellanmål och det är ju inte så kul. Rrundar av här för att ni ska slippa läsa trista inlägg. Så...



...God natt och sov gott!!


Av Annci Hultström - 3 mars 2011 13:45

Vilket fiiint väder det är. Det riktigt spritter i kroppen av vårkänslor. Hoppas innerligt att det håller i sig till helgen.


Inatt sov jag skapligt... men inte helt bra. Vaknade några gånger. Undrar varför? Gör det några dagar i sträck. Då och då. Kan inte skylla på fullmåne nu. Mens kanske? Nåväl, anledningen kvittar. Jag är trött just nu i alla fall. Så jag ska nog snart ta mig en kopp kaffe. Till.


Munsåret är aningen bättre idag. Snuvan med. H´s feber har gått ner till 37,6. Och W har klarat sig än så länge. Så allt börjar helt enkelt rätta till sig. Kanske finns det hopp om att kunna träna i helgen. Törst knappt tro att jag någonsin kommer att träna igen. En riktig skithöst/vinter om man ser det ur sjukperspektivet. Blä.


Förresten... igår morse kom en man på jobbet och visade mig en bild på sin telefon. Det var en pyttebebis. Så söt! Han hade blivit morfar för första gången,  bara ett par timmar tidigare. Stoltheten lös om honom och när jag gratulerade med en kram blev han rörd och det kom en tår han fick torka bort. Så söt. Ja, både bebisen och han.


Minns när min pappa såg W första gången, då grät han åxå. Mamma grät kanske hon med, det minns jag inte... för när en vuxen man gråter etsar sig bilden fast och liksom tar över. I alla fall för mig.


Nä, nu ska jag återgå till mitt. Ha en fortsatt bra dag!

Av Annci Hultström - 2 mars 2011 20:26

Ja, alla ni sportintresserade - här har ni den. Dokumentären som ger dig sanningen om Skid-VM, klicka HÄR.


När jag kom hem idag var H och hämtade W. Så jag gick in, sopade igen spåren efter mig och gömde mig i garderoben. Gissa om H hoppade till när han öppnade. W var inte inne, men när hon kom började jag säga PIP för att hon skulle leta. Jag hade så svårt att hålla mig för skratt... för oj var hon spekulerade. Hon trodde det var en myra i ett hål bakom garderoben. Eller något under den. Eller... ja, hon hade massor med förslag. När H sen sa att han trodde det kom inifrån garderoben ville hon inte titta. Så hon ställde sig bakom honom när han öppnade och jösses så rädd hon blev. Lill-snorpan. Kände mig som en riktig häxa. Efter en hoper tårar var vi vänner igen.


Nä,  nu ska vi se en film. Eller iofs, inte en hel film för jag hör sängen ropa mitt namn. Redan nu. Så jag får väl gå till den om inte alltför länge. Så jag önskar redan nu en God natt. Sov gott och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 2 mars 2011 16:06

... att snuvan jag vaknade med kan vara den månatliga "jag-ska-få-mens"-snuvan? Kom på det nu när jag insåg vilket datum i månaden det är. Hoppas på det i alla fall. Känns bättre just nu, men det gör det ju alltid senare på dagen. Så det är bara att avvakta till i morgonbitti helt enkelt.


Vet ni vad jag just såg? Det ska vara Zumba-maraton (2 timmar långt pass med live-congas å grejor) på "mitt" Friskis den 21 maj. Det är dagen efter att jag kommit hem från träningsresan. Det vore såååå kul att vara med. Och då kommer jag ju vara varm i kroppen så att säga. Vad tror ni, fixar jag det?! Nå´n som ska med i sånt fall???


Nu är det snart hemgång. Det blir skönt, för nacken värker. Har suttit som en gam hela eftermiddagen, böjd över en hoper papper.


Hörs sen!

Av Annci Hultström - 2 mars 2011 09:45

... stämde. Vaknade i morse med kronförkylning, munsår på läppen och tre blåsor på insidan av läppen. Ett typiskt virus-tecken på mig. Men halsont hade jag inte. Alltid nåt.


Alltså, jag fattar inte vad som händer. Sååååååååå jäääääävla less! Kanske ska tänka tvärtom - istället för att hålla mig varm när jag fryser och för att undvika snuva, ska jag kanske förfrysa mig så bacillerna dör. Eller?!


Jag vaknade f.ö i natt, efter bara 3 timmars sömn, av att jag kom åt H´s täcke i sömnen. Det var dyngsurt och kallt. Så jag väckte honom och frågade vad som hänt, vad han spillt. Men se - det var svett. Han hade svettats täcket så blött och därefter vänt på det. Gah - så äckligt. Men tydligen var det bra, för han vaknade med +37 i morse mot de 39,4 han hade när han lade sig. Får se åt vilket håll det tänker gå idag.


Idag skickade vi iväg en Flamencodansös till dagis (bild kommer). De skulle nämligen ha discorad (som Wilma kallade det = disco-maskerad) på dagis. Hon var så glad. De har en del happenings den här veckan. Igår var de på Gunnes gård och provade kasta spjut, grillade korv, gjorde tipsrunda m.m Och i morgon är det teaterbesök. Superkul! Antar att det är för att det är färre barn (pga sportlovet). Synd bara att de inte kan mer sånt normalt. Men, men... bättre nu än aldrig. Det är hursomhelst väldigt  uppskattat. Hoppas de gör lite mer nu på sluttampen för, åtminstone, 5-åringarna.


Måste ju bara, som den svenska jag är, nämna vädret. Det är ju bara sååååååå ljuvligt att mötas av solen redan kl. 7 på morgonen. Älskar ju vintern, men inte mörkret som följer med den. Så det här ljuset är välgörande. Kanske är det det som saknas för att jag ska bli frisk?! Kanske får köpa en ljusterapilampa. Kan det vara nåt tro? Och börja gå ut en liten stund på lunchen varje dag. Mmmm... tål att funderas rejält på.


Nej, nu är det dags för mellanmål och sedan fakturajobb. Hörs igen. Senare. Ha det så bra tills dess!



Av Annci Hultström - 1 mars 2011 20:10

H är inte vidare pigg. +39,4 är kvällens temp. Så den har gått upp igen, trots en hel dag på soffan. Och, jag törs knappt skriva det här, men jag känner mig aaaaaaaaningen skum i halsen. Jag DÖR om jag blir sjuk igen. Men jag hoppas det bara beror på... tja... trötthet?!För jag är mer än lovligt trött. Ni vet - ruuuuuuuuumpsömn förra natten... det sätter sina spår. Så jag ska lägga mig snart. Länge. Men först ska vi se klart på filmen vi sett i några dagar nu. Och jag ska äta ett mellanmål. Men sen blir det bingen.


Så god natt alla. Sov gott och dröm sött!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards