Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under mars 2011

Av Annci Hultström - 9 mars 2011 09:04

God morgon! Hoppas ni mår bra i vårsolen.


Idag tänkte jag ta W med mig ut på en liiiiiten promenad. Måste få luft. Sol. Hon med. H däremot får snällt vila vidare. Inne. Han hade 38,8 igårkväll igen (trots en hel dag på soffan), så han har varit till läkaren igen nu. Där är vi stamkunder nu. VIP. De rullar ut röda mattan när vi kommer. NOT!! Men hursom... Där hotade han (nästintill) sig till prover. De ville inte ta några... de bara gissar. Men nu fick han en odling + ett blodprov + ny penicillin. Samma som mig. Som ska bita på allt. Provsvaren kommer om två dagar. Då visar det sig om även han har mykoplasma. Då är ju fråga om inte den minsta i familjen skulle behöva annan penicillin åxå. För då är ju även hon, med stor säkerhet, bärare av den jävla skitbacillen. Ja, det får vi ta ställning till när H´s provsvar kommit.


Ja, igår var det alltså en dag fylld med idel vila. Gjorde inte många knop alls. Någon av oss. Spelade spel. Vek lite tvätt. Sov. Kollade på film och TV. Fikade (semlorna var grymt goda). Idag blir det en reprisering av det. Ja, om man bortser från den liiiilla promenaden vi ska ta.


Så roligare än så här blir inte mina inlägg just nu. Men hav hopp. Det blir bättre.

Av Annci Hultström - 8 mars 2011 11:47

... då äter alla i familjen Hultström penicillin.


På min sjukdomshistoria var han säker på att jag fått mykoplasma. Och med tanke på att min körtlar i halsen (ej halsmandlar, de är bortopererade för 30 år sedan) var svullna och halsen röd så trodde han även på en släng av Wilmas streptokocker. Prover togs dock inte, ansågs onödigt eftersom allt enligt honom var så självklart. Istället skrev han ut en penicillin som biter på ALLT. Även mykoplasma. Sen fick jag även lämna lite blod för att kolla blodstatus och vita blodkroppar (eftersom jag varit så mycket sjuk/hängig). Var det något skulle han ringa, annars inte. Så nu hoppas vi att vi, en gång för alla, blir friska och håller oss friska. Samtidigt ber jag till en högre makt att W blir sjuk när hon bär på baciller så vi åtminstone har en chans att värja oss. Ok? Comprende?


H har fortfarande över +38. Jag sa åt honom att han får gå tebax i morgon om han fortfarande har feber då. För det känns nästan som att han fått fel penicillin. Har jag mykoplasma har kanske han det åxå och den han äter nu biter inte på det. Så vi får se vad det blir av följetongen.


Nu ska jag och W spela spel och efter lunch ska vi vila. Det har jag bestämt. För nu SKA vi bli friska och en del av vägen dit är vila. Och åter vila.


Önskar er en fortsatt bra dag. Hoppas semlorna smakar bra (har köpt 3 minisemlor som vi ska trycka i oss lite senare).

Av Annci Hultström - 8 mars 2011 09:08

...och det är att jag inte är ensam om att vara krasslig/ha en krasslig familj. Det är mer än fullt i väntrummet och det fortsätter komma föll. Har aldrig varit med om något liknande faktiskt. Så det känns som att jag blir här en stund.

Av Annci Hultström - 7 mars 2011 23:37

...sovdags, efter (ytterligare) en kväll i soffan. Har sett 'Dumma mej" (helt underbar film som varmt rekommenderas),"Halvåtta hos mig", "Familjen annorlunda", "Ett barn i minuten" och slutligen en "Kommisarie Vinter". Fyrkantiga ögon? Jag? Nej, inte alls.. I morgonbitti bär det av ner till doktorn. Blir spännande att höra vad han har att säga. God natt, sov gott å dröm sött!

Av Annci Hultström - 7 mars 2011 13:30

... idel sjuk familj för tillfället.


H vaknade med 38,4 i morse, så han gick till doktorn igen (lungorna lät bättre, men han blev sjukskriven veckan ut). Med sig tog han Wilma. Mest för att vi ville kolla om hon bar på något, trots att hon varken har ont någonstans eller har feber. Och jodå... hon hade streptokocker. Så nu gissar jag att även jag har något skit i systemet. Hoppas innerligt på det. Vill verkligen äta penicillin samtidigt som de andra två nu så blir vi kanske av med detta. För jävlar vad det här suger energi. Jag var så sjukt trött när jag vaknade i morse. Ville bara somna om trots att jag sovit i 9 timmar. Det är så trist när det enda jag vill är att vakna på morgonen och se fram emot dagen... promenera när solen skiner, träna, städa utan att känna mig som en gammal kärring som ligger för nedräkning. Blä. Vill må som i höstas. Så helt enkelt... Skit. Fan. Det är ungefär vad mitt ordförråd räcker till. Prutt. Åh, där kom ytterligare en ord. Finns kanske fler i gömmorna?!


Och skapligt irriterande är åxå att känna sig "sådär". Alltså mittemellan. Kan jag inte bara få bli sjuk på riktigt, rejält däckad och sen är det bra. Nä, gå och känna sig halvdan hela tiden. Småsnuvig, hostig, ont i halsen varannan dag, ont i lederna var tredje dag. Det förtjänar åxå Skit. Prutt. Fan.


Så finns det någon därute som har ett mirakelmedel - pliiiis delge mig det!!


Jaha, har jag något annat att berätta än det? Nä, faktiskt inte. För det är det som upptar livet just nu. Eller jo... jag har ju några bilder att visa.


Först en på mig i städartagen förra helgen:

  


Åsså en på mig igårkväll. Vid sängdags. Behöver jag säga att jag inte orkade fixa håret efter duschen och innan jag satte mig i soffan (ser f.ö rätt less ut)?

  


Åsså en bild på det jag lovad visa. Som jag köpte i lördags och som gjorde mig glad:

  

Det är en liiiiiten påse (i material likt IKEA-kassarna) för matlådan. Och texten ser ni: "Dagens lunch. Kan innehålla spår av rester". Är den inte helt underbar? 29kr på Lagerhaus. Tänk att något så litet kan göra mig så glad :-).


Nä, nu ska jag göra lite ordrar. Vill inte lämna det till  min ersättare i morgon. Ska nämligen vabba då. H har inte riktigt orken. Det förstår jag. Hon är hemma med honom idag, men i morgon blir det som sagt jag. Då ska jag åxå älga iväg till VC själv.


Så vi hörs senare helt enkelt. Ha det så bra tills dess!

Av Annci Hultström - 6 mars 2011 17:55

... ändå aktiv dag har vi haft idag. Eller rättare sagt jag. Efter frukosten satte jag igång att städa och när det var klart lökade vi på soffan allihopa. Kollade på Sunes sommar och Trazan & Banarne. Har även gjort fruktsallad och fylld köttfärslimpa (som gräddar as we speak). Det blir dagens middag. Och morgondagens med gissar jag.


Hur mår vi då? Tja... H har fortfarande feber, men det går åt rätt håll i alla fall. Bara 38,3 för en stund sedan. Men hemma några dagar till, det blir han. Själv tänkte jag bege mig till Löwet idag, men insåg sen att jag inte skulle få komma eftersom det inte är direkt akut (= feberfri) och jag kan nog behöva göra en odling. Så jag går till VC på tisdag istället. Känner mig inte hundra. Blir helt slut av att städa (skakig i ben och armar) och sedan är det ett tryck över ryggen (ungefär där BH-bandet sitter) och det hugger i bröstet ibland när jag hostar. Så jag är rädd att det vandrat neråt. Och det är ju trots allt 3 veckor sedan jag blev hostig nu. Så, en koll får det bli.


Fortsättningen på kvällen blir inte direkt aktiv. Först duschen, sen middag och sist soffan. Solsidan såklart, men förmodligen en film åxå. Åsså sängen. Längtar dit redan nu, men får nog allt hålla ut några timmar till.


Förresten, vad tyckte ni om Mello? Gick rätt vidare? Personligen gillade jag Vargas låt skarpt och den andra var trallvänlig. Så helt ok ändå.


Nä, nu måste jag kolla till limpan och duka. Men vi hörs igen i morgon. Sov gott och dröm sött - när det väl är dags!

Av Annci Hultström - 5 mars 2011 15:03

... men vi kan inte nyttja den fullt ut tyvärr. H är inget vidare pigg. W är pigg. Jag har "the mensvärk from hell" + något oidentifierat. Mår skumt. Vet inte om det är för just "the mensvärk from hell" eller om det är något mer. Kan iofs tänka mig att det är något mer, för jag var ute en sväng och hackade bort is vid grinden och började hosta jobbig hosta när jag ansträngde mig. Och jag har liksom en skum känsla i bröstet och ryggen. Nåväl, vi får se vad det blir av det.


Efter en lång lördagsfrukost (ägg, nybakt bröd, frukt) så åkte jag och W till Sollentuna C. Där köpte jag en... ja, det ska ni få se sen. Foto kommer. Sen fick hon köpa något för de pengar hon fick för att växla in 50-öringar. Efter det hämtade jag ut ett par flaskor vin som jag beställt, handlade lite mat och därefter svängde vi förbi Linda med en chokladask. Det kunde hon ha tyckte vi, nu när hon varit så sjuk. Hon blev glad :-). Sen for vi hem och åt lunch. Nu ska vi räkna pengar. Ja, gör inte alla det på lördagar? Resten av kvällen består i spel, middag och Mello.


Ha en fin lördag, vi hörs sen!

Av Annci Hultström - 4 mars 2011 22:00

... kan komma ut på två olika sätt... from the behind och munnen. Det sistnämnda har vi fått erfara i oanad mängd den här "häääärliga" fredagskvällen.


Alltså, jag trodde på allvar att vi redan hört Wilmas "prata-mycket-på-en-kväll"-rekord redan under den period hon lärde sig prata. Då glappade hon konstant. Men nä... ikväll slog hon definitivt det rekordet. Hade vi haft en representant från Guiness World of records här hade hon tveklöst haft en given plats i boken nu. För HERREGUD vad hon har pratat. Hon andades inte ens mellan klockan 20-21.30 Detta samtidigt som hon for runt som en elvisp i soffan. Så fredags-MYS är en stor överdrift i det Hultströmska residentet ikväll. Eller iofs... nu får vi kanske känna på det, för nu sover hon. Och det tog 20 sekunder. Typ. Så hon gick på övertid helt enkelt.


Nu är frågan är hur länge vi håller ut. H har 39,1 (med Ipren i kroppen) och är hängig som attans. Jag har tung å jobbig huvudvärk, ont i lederna och är allmänt off. Som sagt, en "häääärlig" fredagskväll.


Naturligtvis ser vi på "Let´s dance". Imponerades av Jessicas "Bollywood-dans". Skulle vara kul att se live någon gång. Bollywood dans alltså. Så färglatt och glatt  helt enkelt. Har sett ett par Bollywood-filmer och det är en glädje-bomb.


Nä, nu orkar jag inte mer er längre... ska äta ett kvällsmål (ett par skorpor tror jag) och sedan återgå till "Let´s dance" när det börjar igen. Men jag önskar er en God natt. Sov gott och dröm sött!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards