Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under mars 2011

Av Annci Hultström - 22 mars 2011 13:54

... behövs även i bloggen. Eller hur? Så en rosa ton fick det bli. Jag är ju en sån rosa tjej. Tycker ni inte?  


Nu ska jag ta tempen på den lilla, äta en banan och sen kolla på film.

Av Annci Hultström - 22 mars 2011 12:24

Ja, då har jag börjat nedtrappningen. Det innebar att jag skulle äta 2 dl fil med hälsomüsli till frukost. Till det en kopp thé... med utdrivande effekt. Mmmmums! Eller INTE!


Müslin gick att likna med torkat malt gräs med linfrön. Och det kan ni ju tänka er inte är det godaste.


Gräset är egentligen nässla, lucern, nypon, vetegroddar, lakritsrot och inulin. Théet innehåller maskros, kamomill, persiljerot, brännässla, fänkål och pepparmynta.


Det jag använder mig av är ett fastepaket, Vitaminfasta från Ledins. 

 

(klicka på bilden för att komma till deras hemsida med mer info)


Betalade 443 kronor för det på hälskosten i Stinsen. Tål att jämföras... för på Hälsokraft i Väsby C kostade den 100 kronor mer. På nätet finns den från 399 kronor.


Herregud, detta är så långt ifrån sånt jag tidigare ätit/druckit. Ska bli vääääldigt intressant att se hur det går och hur det påverkar mig och min kropp.


Jag är inte orolig för att jag får i mig så lite, det har jag gjort förr (innan open flöt jag ju i 3 veckor). Utan det är mer tankar som... kommer jag att göra i brallan, hur illa kommer jag att lukta, kommer det att hjälpa till med immunförsvaret, smakar plommonjuice prutt o.s.v


Som sagt - det är en spännande vecka jag har framför mig.


Just nu äter jag en potatis- och löksoppa. Den ska jag äta till middag åxå. Likaså i morgon. Efter det, från torsdag, kör jag sedan skarpt med endast drycker. I 6 dagar. Efter det trappar jag upp med lättare kost i ett par dagar och sen är jag på banan igen.


Detta, ihop med en "vit" månad, känns verkligen som en nystart. En vårstädning av det inre. Det känns bra. Nu. Fråga mig om 3 dagar.


W fick alvedon tidigare, men den tog inte ner febern alls. Känns ju sådär... blir intressant att se vad proverna visar.


Nu ska vi vila lite. Men vi hörs ju senare. Som vanligt.



Av Annci Hultström - 22 mars 2011 08:01

Det är så skönt att vakna när solen skiner. Det ger hopp om våren. En friskare sån. W hostar på och febern var 38 nu när hon vaknade. Hon är skapligt pigg, men ser faktiskt medtagen ut den här gången. Trötta, glansiga ögon med stora pupiller dygnet runt. Det suger verkligen ddet här. Blä! Nej, nu ska jag äta frukost. Fil med nån grön müsli. Mmmm...

Av Annci Hultström - 21 mars 2011 21:15

Jaha, så var den här dagen i princip slut. Den flög iväg. Kan ses som försvunnen. Hur gick det till? Kan väl iofs bero på att vi somnade och sov 2 timmar efter lunchen. När vi vaknade körde vi ett spelmaraton. Diverse Memory, Råttfällan, Fem myror-spel, Nyckelpigan, Ballongspelet, Rävspelet. Och sist men inte minst, Giggle Wiggle. Jättekul och faktiskt rätt svårt även för en vuxen. Spelade in det. Se här:


(sorry att den är på fel ledd... gick inte att vända)


Sen lagade vi mat. Fiskgratäng med räksås och potatismos. Gröna ärtor till det. Min sista "riktiga" måltid på en vecka, för i morgon börjar min nedtrappning inför fastan. Nedtrappningen innebär att jag bara ska äta fil, yoghurt, mat baserad på grönsaker (stuvad blomkål å sånt är ok). Så ska jag äta i 2 dagar och sen kör jag skarpt från torsdag. Blir spännande detta.


Nu sitter jag och tittar på "En unge i minuten". Älskar den typen av program. Drömmen om att bli barnmorska kvarstår. Men jag tvivlar på att jag någonsin kommer att ta tag i det. Får kanske sätta igång att föda barn själv ;-)


Appropå barn... W hade 37,4 tidigare idag... hoppet om att det går åt rätt håll tändes. Men så hade den gått upp till 38,5 igen nu på kvällen. Precis som H hade. Jag kan svära på att hon har bacillen hon med.


Nej, nu ska vi se ett avsnitt av "Tusenbröder". Vi hörs i morgon. Eller hur?

Av Annci Hultström - 21 mars 2011 11:05

... (eller ska man kanske kalla sig patient?) har jag varit idag. Gav mig inte förrän han remitterade odling på oss båda. Och det är gjort nu, så då är det bara att vänta. 2-3 dagar skulle det ta.


W är pigg, som alltid när hon har feber. Just nu ser hon på TV, men snart ska vi spela lite spel. Sen måste jag bara vila en stund. Har en sprängande huvudvärk.


Nä, nu orkar inte jag och mitt huvud skriva mer. Men vi hörs ju igen. Senare. Såklart. Ha det så bra tills dess.

Av Annci Hultström - 20 mars 2011 21:02

Efter frukosten och lite spel åkte vi till Höjers och lämnade paket till kalasbarnet. Ja, W missade tyvärr det kalas hon skulle gått på idag. Men hon fick sin fiskdammsgodispåse, vilket gladde henne massor :-).


Efter det handlade vi lite mat och åkte vidare hem. W spelade lite dataspel och vilade. Jag & H plockade lite här hemma.


Sen blev det middag och lite TV-titt. Roligare än så har inte dagen varit. Och mycket roligare än så blir den inte heller.


I morgon bitti blir det VC med W. Kommer jag lyckas få till ett prov månne?


Nä, nu - ett mellanmål och sedan ett avsnitt av "Tusenbröder". Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 20 mars 2011 08:34

Igår kväll hade W 38,2 i feber... men vi hoppades någonstans att det var springfeber från kalaset. Men nä... i morse vaknade hon med 38.


I fredags fick H svar på sina prover och det var mykoplasma han hade. Så i morgon ska jag ner till VC och KRÄVA ett prov även på henne. Eller åtminstone få en penicillin som hjälper mot det. Hon åt ju Kåvepenin sist och det hjälper ju inte.


BLÄ! SKIT!


Nu ska vi spela spel och fixa frukost. Önskar en finfin söndag!

Av Annci Hultström - 19 mars 2011 22:00

God afton alla!!


Det är lördagkväll. För 24 timmar sedan satt vi i SVT´s studio (japp, TV4 lånar studio av SVT) och kollade på Let´s dance. Live. Och jag utlovade ju bilder, här kommer dom.


Här sitter vi och väntar på att gå in. I bilen (gick för fort att köra in till stan):


Här har underbaraste Soffan & Davva kommit. Jag är dom evigt tacksamma för att vi fick haka på:

 


I entrén:


Alla dockor från mini-Mellon på Bolibompa:

 


Bilder på alla paren satt uppsatta. Tro mig, här är de som kommer att vinna:

 


Oändligt långa korridorer, fyllda med olika studios:

 


Entrén in till VIP-loungen (så långt kom vi tyvärr inte):

  


Vi, precis innan vi gick in i studion:


Studion:

 


Studiomannen som höll igång oss... och höll ordning på oss med för den delen:

 


Orkestern:


Vi alla, i studion (andra raden, precis vid trappan, som ni ser på bilden ovan):

   


Orkestern igen, med alla ur juryn uppe i trappan... på väg att gå in. Snart börjar det:


Och här kommer dom... Isabel, Ann och Tony (Dermot fick jag inte på bild):

   


Åsså programledarna, Jessica och David:

  


Dansarna samlade:


Och här är Frank in action:


Tina & Tobias in action:

 


I väntan på domen:


Carola´s tur:

 


Tony i en paus:


Kvällen snyggaste klänning:


Till sist en hoper kändis-spotting. Tagna efter programmet var slut.


Kicken. Han satt snett till höger om mig, på raden framför. Ställde så gärna upp på bild... är väl hans enda sätt att hålla sig vid liv i rampljuset   :


Tina & Tobias:

 


Jessica & Christian blev fotade av en tidning...

 


...men såg sen min kamera:


Och så KUNGEN. FRANK. Och Charlotte såklart. Fan vad bra dom var. Vinner inte han blir jag väldigt, väldigt besviken. Men det ska väl mycket till om det inte blir så. Eller hur? 

  


Och sista bilden... Carola och jag. Kul minne att ha. Hon var väldigt vänlig, mjuk och rar. Jag berättade för henne att när hon ställde upp med Främling så såg jag det ihop med min farfar. Han sa, så fort hon tagit första tonen, att den flickan skulle gå långt. Då sa hon: "Åh, sa farfar det?" och fortsatte sedan med att säga att hon uppskattade att höra det och sa sedan att vi alla går långt, på vårt eget sätt. Hela tiden höll hon min hand. Möjligen är sådan gester och det intresse hon visade ett spel för galleriet, något hon vet förväntas av henne. Men jag tyckte ändå att det var gulligt av henne.

       


Det var en helt magisk kväll. Så kul. Har ont i armarna idag efter allt klappande. Och det var så kul att få se Frank gå DIREKT till final åxå. För han är ju bara sååååå bra. Bäst!!!


Och att få se alla kameror och hur allt funkade. Två sånna här långa giraff-kameror fångade allt som kundes filmas på håll.


Allt annat filmades av en kille med kamera på axeln. Han sprang som en besatt emellanåt. Strongt.


Ett par lite mindre bra filmklipp får ni här åxå. En kortis med Carola in action:


 


Och Frank blir intervjuad av Aftonbladet om hur det känns (dum fråga det är):


 

Förresten - Visst var Jessicas första rumba vacker som en dröm? Jag fick faktiskt torka bort ett par tårar.... så fint och stämningsfyllt.


Så sammanfattat... WOW! Detta lever jag länge på. Och 2 HELT vansinnigt värdiga finalister blev det. Jag kommer att sitta mer än klistrade nästa fredag.


Ja, det var min fredag.


Lördagen har inte varit speciellt aktiv. Har haft en GRYM huvudvärk (nope, drack inte en droppe alkohol igår) . När vi vaknade åt vi frulle, sen hämtade vi W i Täby och åkte till Ica Maxi där vi handlade presenter till dagens och morgondagens kalas. Sen lämnade vi henne på kalaset och gick hem för att äta lunch. Sen tog jag en tablett och lade mig en stund. En lång stund. H väckte mig inte förrän 2 timmar senare. Då var W hemma igen sedan en dryg timme. Hon hoppade i plurret och jag fixade middag (kantarellostfyllda rullader med kantarellsås och klyftpotatis). Efter det har det varit idel soffa och TV. H har jobbat en stun, men är klar nu. Så nu väntar lite filmtajm... Cornelis ska vi se.


Nä, nu avviker jag. Önskar en fortsatt bra kväll. Och när det blir dags - SOV GOTT!       

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards