Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under mars 2011

Av Annci Hultström - 25 mars 2011 06:22

Nä, jag är verkligen inte gravid. Men visste jag inte bättre hade jag blivit misstänksam i natt. Var nämligen tvungen att gå upp och kissa kl 3. Den enda gången jag behövt det var just när jag var gravid. Det var f.ö första tecknet åxå... det som fick mig att testa innan mensen ens var sen. Men som sagt, nu var det fastan som spelade mig ett spratt. Ska berätta mer om min första dag sen. Nu ska jag duscha. Hörs senare.

Av Annci Hultström - 24 mars 2011 15:25

Jag ringde VC. Tyckte att provsvaren borde ha kommit. Det hade de, men läkaren hade inte hunnit ringa ännu. Fick veta att jag inte bär på en enda bacill. Men W däremot, hon hade förärats med ytterligare en vända streptokocker. Så hon hann alltså vara "frisk" i hela 3 dagar.


Är detta något som kommit för att stanna tro? Jag var ju halsbarn, med allt vad det innebar. Typ 10 halsflussar om året, från att jag var 5 (som hon är nu) tills jag var 9. Då beslutade man att operera bort halsmandlarna.


Men jag kan ju säga att så länge tänker jag inte vänta på att hennes ska tas bort om detta fortsätter. Går ju inte att vara hemma varannan vecka för VAB. Då har jag snart inget jobb kvar... eller åtminstone får jag nog inte vara kvar där jag är nu.


Detta är den tredje vändan nu på kort tid. Hur många ska man gå igenom innan det blir aktuellt med operation tro?


Nej, nu ska vi åka ner och hämta ut penicillinet hon fick.

Av Annci Hultström - 24 mars 2011 12:44

Fick en fråga om varför jag fastar. Om det är för vätskan eller för resan.


Det är varken eller faktiskt. För vätskan tror jag inte kommer minska av det (fast det vore ju iofs skönt jag fick det som en bonus).


För resan är det absolut inte. Det lilla jag kommer gå ner av detta kommer jag gå upp igen i ett kick. Och åker gör jag ju inte förrän om knappt 2 månader. Så nä, så fåfäng är jag inte ;-)


Jag gör det helt enkelt för att jag läst mycket om det och förstått att det är bra för kroppen att göra ibland (2 ggr/år gärna). För det rensar kroppen från slaggprodukter och annat skit samt höjer immunförsvaret. Och det kan jag ju sannerligen behöva. Man ska komma ur det med förnyad kraft. Så en vårstädning på insidan helt enkelt.


Sedan är det en liten utmaning åxå. Se hur man klarar det. Iofs har jag druckit flytande i tre veckor en gång (innan open). Men då fick jag i mig mer kalorier, så detta blir nog aningen jobbigare. Fast det är ju bara 6 dagar. Så jag förväntar mig att det kommer att gå som på räls.


Var har jag då fått i mig än så länge idag? Jo: 


Frukost: En kopp utdrivande thé + 4 dl plommonjuice

Mellanmål: En kopp utdrivande thé

Lunch: 2 dl grönsaksjuice, 2 dl fruktjuice + En kopp utdrivande thé


Allt smakar helt ok. Idag. Får väl se hur jag känner på lördag ;-)


Nej, nu ska jag återgå till vabbandet.

Av Annci Hultström - 24 mars 2011 09:15

... blev 36,7 nu på morgonen. Kanske är det över alltså? Fast iofs hade H åxå så en gång när han var sjuk. Han var helt feberfri när han vaknade. Efter några timmar var den uppe på 38,5 igen. Så jag ropar inte hej ännu. Framför allt eftersom hennes hosta håller i sig. Och hon vaknade 00:30 i natt av att hon blödde näsblod. Ja, vi får se vad det blir av det.


Nu har jag nyss avslutat dagens första mål. En kopp utdrivande thé + 4 dl plommonjuice. Smakade helt ok. Och jag är så taggad.


Jag väger mig ju varje morgon för att hålla koll på när det är jag drar på mig vätska och går upp... det är intressant att se under den här tiden åxå. Tror jag kommer rasa några kilo. Men det är inget jag kommer tillgodoräkna mig som viktminskning under viktresan. För så fort jag börjar äta igen kommer jag ju gå upp. Men som sagt, kul att se ändå. Har redan tappat 1,5 kg. Typ. Så inofficiellt väger jag 72,7 och har således gått ner 50,4 kg nu. Men som sagt - det är inget som kommit för att stanna.


Idag tänkte jag städa lite... damma och plocka. Sen får H dammsuga i morgon. Lika bra att passa på när man ändå är hemma. För ärligt - jag orkar inte rita, spela spel, pyssla, se på barn-tv o.s.v en hel dag. Gör ni det när ni vabbar? Orkar allt det alltså? En hel dag? Eller passar ni på att göra annat åxå? Kanske ska vi kasta ihop några muffins åxå. Var ju ett tag sedan jag bjuckade på något på jobbet nu. Ja, vi får se vad dagen för med sig.


Nej, nu ska jag gå och dricka. Utöver det jag redan dricker i fastan, ska jag få i mig ett par liter vatten åxå. Så jag får kämpa på.


Önskar en bra dag. Hörs senare.

Av Annci Hultström - 23 mars 2011 20:27

...37,1 nu på kvällen. Och hon såg mycket piggare ut på ögonen när jag kom hem idag åxå. Går det månne åt rätt håll? H´s hosta har dock tilltagit igen och det känns ju sådär. Förhoppningsvis är det vääääldigt tillfälligt.


För att ha något att göra i morgon så svängde jag förbi Rusta på vägen hem och köpte ett par pysselböcker åt W. En klassisk "så-här-skriver-du-bokstaven-S"-bok. De flesta bokstäver sitter klockrent, men S och K är hatbokstäverna. Så de ska vi öva järnet på.


Ringde förresten till hennes blivande fröken idag. För jag behövde veta hur inskolningen fungerar och när den är. Detta för att kunna planera in min enormt långa sommarsemester - 2 hela dagar. Men tyvärr visste de inte så mycket redan nu. Hon gissade på v. 31, tisdag och onsdag. Så... ja, jag blev inte så mycket klokare.


Nu på kvällen åt jag mitt sista mål mat (potatis- och löksoppa) i nedtrappningen. I morgonbitti börjar allvaret. Det ska bli sååååå spännande det här. Men vet ni vad? För första gången i livet har jag drömt om godis. Natten till idag. Det var en mycket seg orange Haribo-godis som frestade mig i drömmen. Jag älskar sega godisar. Då menar jag inte gelé-segt... utan segt som i (gärna) gamla godisar. Tänk en haribo-napp som legat i en skål i ett par veckor. Eller en stenhård ferraribil. Mmmmmm... Me love!


Nä, nu ska vi se ett avsnitt av "Tusenbröder". Till det hade jag kunnat tänka mig ett kopp thé. Men nä...


Önskar er en god natt. Sov gott och dröm sött. Om godis. De var en hit ;-)

Av Annci Hultström - 23 mars 2011 14:45

   ... det kom en lärka nyss så det var våren som kom.

Nu är våren kommen,
nu är våren kommen,
alle lärkor börjar drilla då, just då.
Vårens eldar brinna,
vårens bäckar rinna,
vårens kvällar är så blå så blå så blå.


Ja, hörrni... är det inte alldeles underbart? Att vakna på morgonen och se på termometern att den faktiskt är på rätt sida om nollan... som i morse, +4 grader kl. 06:20. Till och med en vinterälskare som jag kan inte bli annat än glad. För nu känner även jag att det liksom räcker. Så med den informationen i bakhuvudet åkte vårskorna på:


Och en jacka som inte är fullt lika vintrig som skidjackan. Och som faktiskt satt riktigt bra nu åxå efter en vinter i garderoben. Strl. 40 är det på den. Drog f.ö på mig mina nya svarta tighta jeans i strl 44 häromdagen. Satt som gjutna.


För er låter det kanske inte som något speciellt. Men för mig, mina vänner, är det en jävligt stor grej. För att, i brallor, gå från 56 till 44 - det är bland det största som hänt mig. Sista jag kom i sånna "pyttekläder" var väl någon gång i högstadiet. Jag är så sjuuuuuuuuukt glad, stolt, ödmjuk och nöjd. Livet är så


 SURREAL - BUT NICE


Nu ska jag göra dagens sista syssla. Sen bär det av hem till den lilla sjuka fröken igen. Och hennes far såklart.


Vi hörs igen. Som alltid.

Av Annci Hultström - 23 mars 2011 06:32

... men den kommer vara långt ifrån lika festlig som förra onsdagen ;-). Kanske lika bra , var ju inte nådigt trött förra torsdagen. Nä, nu väntar duschen. Sen jobb. Ha en fin dag i vårsolen!

Av Annci Hultström - 22 mars 2011 20:25

... prinsessan sover. Kollade febern vid 14-tiden. Då var den 37,8 och jag tänkte att det kanske börjar vända. Men nä... vid 18:30 hade hon 39. Detta efter en dag i soffan. Hmmmm... Får se hur det ser ut i morgon.


Då ska jag f.ö jobba. H blir hemma. Sen blir jag hemma på torsdag igen. Gissar redan nu att det kommer behövas. Och sen jobbar jag fredag igen.


Nu sitter jag och ser på "Sofias änglar". H jobbar. När han är klar ska vi planera sommaren lite. Och Thailandsresan. Måste börja boka lite nu. Framförallt julen. Då kan det ju lätt bli fullbokat. Måste kanske ta och boka boende i Berlin åxå. Tiden rusar. Oj, oj! Nu blev det körigt.


Förresten, matdagen har gått bra. Har dock inte riktigt förstått om jag "får" äta en frukt eller gränsak mellan de s.k måltiderna. Men gör jag det så är det nog ingen fara skedd. Och det är ju bara i morgon åxå. Sen är hela matdagen helt given.


Sov gott säger jag. Redan nu.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards