Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under februari 2011

Av Annci Hultström - 24 februari 2011 11:30

Hej världen!


Hoppas ni har sovit gott och kommit dit ni ska utan att ha förfrusit er.


Visst, det är bara februari - den "riktiga" vintermånaden. Men det blir ju bara kallare och kallare. Var ska det sluta?? Kollade förresten tillbaks i bloggen. För exakt 3 månader sedan idag hade vi den snöstorm som gav oss den genuina vinter vi har. Så i 3 hela månader har den nu legat där. Snön. Och för tillfället faller det några fluffiga flingor från himlen. Så ja, som sagt... var ska det sluta?! Kommer vi kanske kunna skryta med tidernas längsta vinter tro?


Fortfarande gör det mig ingenting alls. Hellre såhär än slask och mörker. Mycket hellre. Obeskrivbart mycket hellre.


Och snuvar & hostar gör jag fortfarande. Men det är jag inte ensam om har jag förstått. Och det var vad läkaren sa till mig när jag var in för en vecka sedan åxå, att det är en gryyyyyyyyymt segdragen förkylning som går. Så uppemot tre veckor var inte alls konstigt. Kul. Eller inte. Dock lossnar det, så jag behöver inte använda näsdroppar i alla fall. Fast det borde jag kanske göra, för jag tycker mig ha kvar vätskan bakom trumhinnan. Hör lite sämre på det örat. Kanske tryckutjämnar jag lite för sällan? Googlade nu att man ska tryckutjämna 30 ggr/dag, ta näsdroppar och t.ex Rinexin - då brukar det försvinna på några veckor. Yea! Kul!


Och nu till rubriken - Påväg till slakt? Den känslan har jag idag. Ja, för jag känner mig (ser ut) mer som en julgris än en människa. Och då borde jag vara påväg till slakt, eftersom julen till å med passerat. Eller ska jag kanske leva väl och lägga p mig till nästa jul?


Ja, ja... vad jag vill säga är att jag är SÅÅÅÅ grymt svullen. Fick pressa på mig ringarna i morse och byxorna är trånga. BLÄ!!


Fick förresten svar på mina prover - alla värden de kollade var helt normal. Så att jag drar på mig vätska har med den kvinnliga cykeln att göra. Och vissa av oss drabbas mer än andra. Tough shit! Har iofs hjärt-belastningen kvar att testa (1 mars), men jag tror inte den kommer visa något annat än att jag är i dålig fysisk form   .


För att bli klok på detta ska jag fr.o.m tisdag (1 mars) väga mig varje morgon och skriva upp det. Jag ska även notera dagshumöret och magens status. Detta tänkte jag göra i minst ett par månader. För jag är så gott som säker på att det är ägglossningen som ställer till det. För det är då jag upplever att jag drar på mig kopiösa mängder vätska, blir grinig & down (märker jag... och säkert H & W åxå - men de törs väl inte säga något) + att magen inte jobbar på som den borde. Men som sagt, det ska kartläggas och sedan kommer jag med min amatördiagnos.


Om inte alltför länge är det lunch. Det blir thaimat. Rester från tisdagskvällens middag på Tiger. Ser fram emot det. Mycket. Så sjuuuuuukt gott. Den maten får mig att längta till Thailand ännu mer. Eller går det ens att längta mer än jag gör redan?! Ja, kanske...


Just jag, jag glömde ju berätta nåt "kul" som hände i måndags... Jag tappade ett mjölkpaket ut över köksbordet, en stol, golv & väggar. Åh, fy vad sånna fadäser suger energi. Svor gjorde jag åxå. Rejält. Då hördes en liten stämma från vardagsrummet: "Mamma, du sa svärord". Ja, det gjorde jag och det får jag när sånt händer. Så det så.


Nej, nu ger jag upp för den här gången. Men ni slipper mig inte. Hörs senare.

Av Annci Hultström - 23 februari 2011 22:06

Efter dagens middag ilade jag iväg till Stinsen. Där köpte jag presenten, bytte ut ett par trasig byxor, köpte ny toasits (den förra råkade jag, trots min flugvikt trampa sönder locket på i fredags när jag skulle kolla hela mig i spegeln), köpte saft, födelsedagskort... och lite annat. När jag kom hem sydde jag ihop W´s täckbyxor samt strök på ett märke på ett annat par där det gått hål på knät.


Så skönt när man tar tag i en massa to-do:s. Blir kvitt dom. Mmmm...


Nu väntar bara sängen. Hörde nyss att den viskade mitt namn. Var ju bara tvungen att titta in till er först, samtidigt som jag äter lite nötter (ett bra mellanmål). Men nu är jag klar och säger därför God natt! Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 23 februari 2011 16:00

Jag sitter här, med en lätt huvudvärk, och lyssnar på Titti & Benji på Rix FM. Fy f*n vad dåligt det är. Hon köpte verkligen ner sig när hon lämnade Morgon Zoo. Undrar om hon åxå känner så? Och i sånt fall - hur står hon ut med karln? Han är ju rent usel och jobbig att lyssna på. Han saknar helt radioröst och är långt ifrån duktig. Inser nu att det kanske är därför jag har huvudvärk?


Visst, jag skulle ju kunna byta kanal, men min radio är så svår att få in kanaler på och jag vill lyssna på Morgon Zoo i morgonbitti. Så jag biter ihop. Typ.


Jag har surfat runt lite idag och hittade den HÄR sidan. Sådana sidor gillas. Men sätter iofs samtidigt grillor i huvudet på mig. Vad ska jag köpa för rabatterna?? Behöver jag nåt - Egentligen? Svårt det där   .


Sedan open har jag ju svårt att dricka vatten. Tycker helt enkelt inte om det som törstsläckare längre. Kan ta nån klunk, men bälga i mig går inte. Då får jag ont i magen och jag tycker det smakar mycket märkligt. Buteljerat vatten går bra. Skumt, jag vet. Så istället dricker jag tunt utblandad lightsaft eller lättdryck.


Men igår tog saften slut på jobbet och jag glömde ta med mig en ny flaska i morse. Så nu sitter... eller snarare ligger... jag här helt uttorkad, med tungan hängandes ur munnen och rynkig som ett tvättbräde. Tänk er en kombination av dessa två, men bortse från små detaljer såsom att den ena är en hund och den andra är gammal:


 


Nä, hörrni... nu ska jag sammanfatta ett mail till en amerikans leverantör som har fått några saker om bakfoten.


Vi hörs senare. Ha en bästa av eftermiddagar!

Av Annci Hultström - 23 februari 2011 11:45

... grader var det i morse. Det skapade ett smärre krig hemma. W ville absolut inte ta på sig så mycket kläder som jag tyckte var nödvändigt. Tillslut gick hon med på det, men då - som grädde på moset - var hennes täckbrallor kvar på dagis och det andra paret hade spruckit i röven (har varit för slö helt enkelt och bortprioriterat lagningen av dom). Så jag lyckades rota fram ytterligare ett par. Men de var ju såklart för små, för hårda, för korta, för tighta... Ja, helt enkelt färdiga att slängas sa hon.


Men efter lite pressande satt hon tillslut fast i dom och vi gick ut. Där frös snoret snabbt i näsan. Märklig känsla det är.


En gång, som barn, upplevde jag -42 grader. Vi åkte upp till pappas hemtrakter utanför Skellefteå. Det var på ett sportlov, i mitten av februari. Vi kom upp mitt i natten och vi hade fått rapport om hur kallt det var. Så pappa gick ut, packade in sakerna och ropade sedan åt oss att kasta oss ur bilen och in i stugvärmen. Hela den sportlovsveckan var det i princip så kallt. Så det var mycket inne-sysslor för oss. Av förklarliga skäl.


Så är det onsdag. Lill-lördag. Dock ska den inte "firas" som en lördag. Efter att jag hämtat W blir det matlagning i vanlig ordning. Sen ska jag kasta mig iväg till Stinsen en snabbis. Måste köpa en present till en liten donna som fyller 3 år.


Förresten, var det av intresse att se/läsa om min mat? Kände själv att det var lite menlöst... det är ju ingen matblogg. Visst, för andra opade eller folk som ska opas kan det ju vara intressant, men jag tror att merparten av er läsare inte är i de banorna.


Vi såg ju filmen "Australia" iförrgår och igår (2,40 lång så den fick delas upp). Jag hade inte så stora förväntningar. Hade hört att den var lite sådär. Men både jag & H tyckte den var riktigt bra. Inte den bästa film jag sett, men absolut helt klart sevärd.


Nej, nu ska jag ta och runda av för lunch. Det blir matlådemat idag med. Iofs som alltid. Det är ju liksom min grej. Har en portion kvar av blomkålsgratängen, så den blir det.


Vi hörs senare igen. Ha en bra dag tills dess!

Av Annci Hultström - 22 februari 2011 21:15

Ja, då var dagen över. I princip. Bara ett kvällsmål och lite film kvar. Men först tänkte jag visa er min matdag i bilder.


Frukost, kl. 8:

  

Grov macka med ost & gurka. Efter det ett liiiiitet päron. Till det en kopp thé. GOTT!!


Mellis nr. 1, kl. 10:

  

Knäckis med philadelphiaost, ett ägg + en kopp thé. GOTT!!


Lunch, kl. 12:

  

Kassler- och blomkålsgratäng med kokt potatis. GOTT!!


Mellis nr. 2, kl. 15:

  

Ett ägg + en banan. GOTT!!


Middagen har jag ingen bild på. Men det var en tredjedels portion "Chicken red curry" med ris. På Tiger. Löjligt GOTT!! Och sällskapet var mer än bra... Marre!! Tack fina du. Det gör vi snart om.


Nu vankas kvällsmål. 1½ dl lätt vaniljglass med en ½ banan.


Nä, hörrni. Nu ska vi se vidare på filmen "Australia". Och sen, som sagt, sängen. Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 22 februari 2011 16:13

Fick besök av chefen här på eftermiddagen. Vi satt och pratade en lång stund. Mycket trevligt! Jag måste säga det än en gång - att Adecco är det bästa bemanningsföretag jag varit anställd av. De bryr sig verkligen om sina anställda. Hör av sig. Kommer och hälsar på. Uppmuntrar. Ja, jag är imponerad helt enkelt.


Nu kom hon för att överlämna en gåva. En gåva som tack för ett bra 2010 (Adecco Stockholm hade bäst lönsamhet). Det var en sån här:

(bild från google)  


En Stelton Under cover kaffepress. Jättefin. Och jag var bara tvungen att googla den... vet ju att Steltons prylar inte är direkt gratis. Och att då få den från företaget (och det är ju inte bara jag anställd om vi säger så) kändes ju ovanligt lyxigt. Ja, hursom... det billigaste jag hittat den för är 600 kronor. 600. För en kaffepress. Ska använda den med försiktighet.


Nej, nu är det dags att gå hem. 8 minuter kvar (kl. är 16:22 precis nu). Hörs senare!

Av Annci Hultström - 22 februari 2011 13:30

Ja, ha... så var det tisdag. Snart är det fredag. Det känns verkligen så. Det bara rinner iväg. Men mig gör det inget... det betyder bara att det närmar sig en massa roliga saker.


Jag har funderat mycket på bloggens vara eller inte vara. Känner att jag inte haft så mycket att dela med mig av vilket resulterat i ganska menlösa inlägg. Så jag tänkte försöka fylla ut den bättre. Men vad vill ni läsa om?


Min tanke är att jag skulle skriva mer matdagbok (bilder på vad jag äter m.m.), peta in mer bilder (iofs kanske med halvkass kvalitet från mobilen - men ändå), skriva träningsdagbok (när jag väl kommer igång). Skulle det vara intressant?


En schysst deal tycker jag är att ni som läser om mitt liv tipsar om vad ni vill jag ska skriva om. Eller hur?! Så kom igen, ös in tips och hjälp mig hålla bloggen vid liv.


Vill ni ha matdagbok så har jag förevigat all min mat hittills idag. Återkommer med det så fort dagen är slut. Typ.


Ikväll ska jag äta middag på lokal. Med fina Marre. Fina BRUNA Marre. Hon är ju nyss hemkommen från Thailand och för att ge henne känslan åter, trots det kalla klimat vi har här, så blir det thaimat på Tiger. Ska bli så gott. Men framförallt väldigt TREVLIGT!


Jag skrev BARN i rubriken... det är för att jag drömde om barn i natt. Det var en i min närhet som fick en pojke. Helt plötsligt. Utan att veta om det själv. Spännande. Undrar vem det är. Ja, om jag drömmer sant vill säga?!


Nu ska jag uppdatera lite i systemen här. Men ni vet - vi hörs igen.


p.s Så här kände jag mig precis innan lunch... vet inte om det är blodsockerfall som gör sånt med mig?! Och JA, jag är en avkomma ut Tungfolket.

  

Av Annci Hultström - 21 februari 2011 20:27

Ja, idag blev det husmanskost i Hultströmska residentet. Nämligen Kassler- och blomkålsgratäng med kokt potatis. Rackarns vad gott det var:

  


Hittade den här bilden i kameran åxå. Den är från igår... Wilma bakade en sockerkaka helt själv. Jag läste vad hon skulle hälla i, men resten gjorde hon själv. Så duktig. Och gott blev det. Smeten med tydligen:

  


Nu ska vi se på "Australia". Efter det - sängen! Så redan nu önskar jag God natt. Sov gott och dröm sött!!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards