Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under december 2010

Av Annci Hultström - 21 december 2010 12:47

Nu har jag ätit god thai-lunch med kollegorna. Mycket trevligt och gott!


Tänkte snabbt kasta in ett par bilder på frisyren, klippte mig ju igår.


 Framifrån (tagit i en spegel, därav crap-kvalitet)


 Bakifrån


Jag blev toppennöjd. Önskar bara att håret kunde växa fort. Vill ha låååångt i fram. Som Rihanna.


Förresten, jag dricker Cola light. Det är värt att uppmärksamma kände jag. För jag var en äkta Colalightoman innan open. Sen den har jag har jag druckit max 3 burkar själv. Mest har det blitt en liten klunk då & då från H. Saknar det. Men som sagt, nu dricker jag. Det är gott, men vi får se vad magen säger. Brukar bli uppblåst, så det är därför jag undviker det.


Nej, nu - jobba vidare.

Av Annci Hultström - 21 december 2010 08:19

God morgon världen!


Jaha, så var det bara 3 dagar kvar till dagen J. JULAFTON! Ser fram emot den. Har en tanke om att vakna tidigt, tända en massa ljus, sätta på julmusik, fixa en riktigt julfrukost med glögg och gröt. Efter det ska vi ta en kort session i pulkabacken innan vi beger oss in till stan och firandet med H´s familj.


Men ärligt, med tanke på hur våra morgnar brukar se ut (läs: familjen-slöhög-som-drar-runt-i-pyjamas-för-länge) så kommer vi nog inte längre än till frukosten innan vi måste stressa oss iväg, smått irriterade. Jag kommer vara osminkad (görs i bilen) och H kommer vara slipslös (knyts på plats). De oddsen är stora. Jag återkommer med resultatet  .


Och nu, dagens vikt.


Nuvarande vikt: 77,2 kg

Skillnad: -1,5 kg

Total viktnedgång från start: -45,9 kg


Upp å ner, ner å upp... Hoppas det blir konstant ner så fort jag kommer igång med träningen på allvar igen. Hade faktiskt tänkt gå den här veckan, men det är - som för alla tror jag - en rätt upptagen vecka. Är inte jag borta så är H det (julklappsköp) och då kan jag ju ändå inte gå med tanke på W. Så jag haver hopp till nästa vecka eller åtminstone med ordentlig start när vårterminen börjar 10 januari. Då börjar den stora uppladdningen för aktion SPRINGA Vårruset 2011. Vilka hakar på förresten?


Idag ska det ätas avslutningslunch för ena avdelningen här. Thai-lunch är beställt. Och jag är medbjuden. Det tycker jag är snällt. De är så goa *gillar*. Tänkte piffa till lunchen lite extra (om ingen redan tänkt på det vill säga), så jag tog med en CD som vi köpte i Thailand. Ett pop-band som heter Hyper. Låter helt knäppt när man hör om det, thailändsk pop. Men faktum är att det är sååå bra. Eller så är det bara för att det är så många minnen för oss i den musiken. Det återstår att se, vad de andra tycker menar jag.


Nä, nu är frukosten avklarad så jag ska sätta fart med en massa göromål här. Önskar en fin dag!

Av Annci Hultström - 20 december 2010 22:06

God afton!!


Jag fuskar. Japp. Rejält åxå. Med vad? Jo, jag slår in julklappar idag. Det brukar jag ALLTID göra dagen före julafton, ihop med Bingolotto. Men i år var ett år redo för förändring. Kände nämligen att jag den dagen bara ville sitta och insupa julen med ett glas glögg, ett glas vin, lite gott, en julskinksmörgås och filmen "A Christmas carol". Så det fick bli såhär helt enkelt.


Bortsett från det har jag klippt mig idag. Blev grymt nöjd - MEN... jag måste få fixa det själv innan jag återkommer med bild.


Granen står fortfarande oklädd. Blev inte tid till det och W ville ju vara med. Så i morgon blir det av. Sen kommer en bild på underverket.


Nä, nu ropar bingen på mig. Sov gott alla och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 20 december 2010 09:15

God morgon!!


Jag skriver Åh! i rubriken. Idag känner jag så. Åh! av många anledningar.


Åh! vad trött jag är idag. Sovit som en klubbad. För klubbad för att det ska vara hälsosamt. Vaknade åxå före klockan. Vid 6 slog jag upp de blå. Studsade in i duschen, gjorde mig klar och drog iväg. Tog svängen inom grannen och skottade. Han hade inte kommit ut alls annars idag. Väl på jobbet, efter att frukosten intagits kom tröttheten ikapp mig.


Åh! vad jag mega-älskar det här vädret. Det gör mig inget alls att det ställer till problem. Så länge jag klarar mig från olyckor kan jag skotta å sopa i evighet. Allt det vackra väger upp så tusenfalt. Till å med när jag kröp fram på motorvägen (köer) så log jag tack vare alla stora fina flingor som vräkte ner. Så kung Bore, fortsätt gärna. Länge!


Åh! vilken bra film vi såg igår. "Allt för min syster". Jag grät floder och ville ta in W i vår säng. Fan vilken respekt jag har för alla föräldrar som överlevt sina barn. Det måste vara det absolut värsta som kan hända. Att se sitt barn tyna bort. Men det överlever av någon outgrundlig anledning. Det knyter sig och jag blir kräkbenägen bara av tanken.


Åh! vad glad jag blir för alla goda vänner & härlig släkt som tar sig tid, i juletidens stress, för att komma och gratta vår prinsessa. Skönt att se att hon får en riktigt födelsedag trots att hon fyller så nära jul. TACK alla fina!!!!!! Ingen nämnd, ingen glömd!!


Åh! vad trist det är att ni inte kommenterar så mycket. Kollade sista veckans inlägg... av 15 inlägg och c:a 30-40 läsare om dagen har jag fått 7 kommentarer av samma 3 personer. Vore så kul att höra ifrån er andra 37 ibland. Det peppar mig att skriva. Visst, som jag sagt förr, jag skriver för min egen skull. Som en dagbok. Men naturligtvis skriver jag även för er och det skulle som sagt vara kul med lite respons.


Nä, hörrni. Nu kör vi lite bilder.


Först några från prinsessans Lucia-tåg på dagis:

   Tittut - är det många som har kommit än?


           Finaste Lucian ever   


Och nu en hoper bilder från Prinsessans 5-årsdag:

  Frukost på sängen, med tårta.

 Dagens första paketskörd.

 Provdans med ballerinaskorna   

 Tidsoptimerar - pysslar å pratar med morfar & mormor

Tårta 1 (White lady klädd med vit/rosa marsipan)   Tårta 2 (banan/marsan + sylt klädd med rosa marsipan)


     Dukningen


  Ja, vad ska man säga??     

 Tårt-ljus-utblåsning

Körde piñata i år istället för fiskdamm     

Prinsessan själv

 Prinsessa med prins (hon börjar bli lång)


Och tillsist några bilder från vårt juliga hem.


Pepparkakshuset, med detaljer:


    Köksfönstret


Åsså lite jul-gott:

        


Idag ska jag ringa om klipptid. Börjar se ut som en skogshuggare i pallet. Det går ju inte för sig på jul å allt. Hoppas bara de har någon tid innan dopparedagen. Naglarna ska förhoppningsvis åxå få sig en omgång innan dess. Men det är inte prio 1.


Ska ner till naprapaten idag åxå. En uppföljning. Men det känns verkligen helt bra. Så det blir nog inte mycket att rätta till idag.


Nej, nu spar jag på resten av de ord jag har i lager och önskar en fin dag. Kör försiktigt om du ska ut på vägarna.

Av Annci Hultström - 19 december 2010 20:05

God kväll i vintervärlden!


UUUUNDERBAAART det är med den här ofantligt vackra vintern. Jag trivs som fisken!! Lätt, härligt pudrig snö. Mmmmm... För min del får det mer än gärna fortsätta snöa. I lång tid framöver. Så länge jag kan ta mig till jobbet vill säga.


Idag sov vi till kl. 9, åt lååång frukost med gröt, tända ljus och Peter Jöbacks julskiva i spelaren. Lovely! Efter det åkte vi till Ica Maxi för lite shopping. Sen bar det av hem för att klä julgranen. Men nä... det blev inte av. För jag började rensa skafferiet och sen ringde Totte. Vi pratade en timme (H & W badade). Efter det - middag och nu ska vi se på "Allt för min syster". Har laddat med näsduk.


I morgon utlovas ett långt inlägg, med massor av bilder.


Önskar en fortsatt fin kväll!!

Av Annci Hultström - 18 december 2010 07:31

Nä, det är det sannerligen inte för det är Wilmas födelsedag. HURRA, HURRA, HURRA!! Det är helt sjukt, 5 år har gått. Var tog tiden vägen? Minns det som igår. I detta nu syddes jag f.ö Under tiden var den lilla prinsessan och H i ett rum och tog igen sig. Nu ska vi snart gå upp å göra frukostbricka och sjunga för W. Älskade unge!

Av Annci Hultström - 17 december 2010 20:35

Tar en liten promenad längs Memory lane. För 5 år sedan såg jag ut såhär:

    

Höggravid är väl milt sagt. 138 kg kvinna med ENORM kagge. Behöver jag säga att det var en tung tid? Kunde inte ens nå fram till ratten på slutet.


Så blev det dags då för magen att ersättas av vår lilla prinsessa.Vaknade av att jag trodde jag skulle bajsa på mig. Så jag gick på toa och när jag var klar kom första värken. Det var kl. 3 på natten mellan 16 och 17 december. Satte mig i fåtöljen nere och kollade på bl.a. Dirty dancing. Henrik sov. Kl. 9 väckte jag honom. Då började det bli tråkigt att vara själv. Sen andades vi oss igenom de regelbundna värkarna hela dagen. Vid 15-tiden ringde vi förlossningen. Då hade det gått 12 timmar. De bad oss komma in. 15:30 skrevs jag in. Var då öppen 5 cm. Fick ett rum. Kämpade på. Kl. 19:30 tog de hål på hinnorna. En timme senare trodde jag att jag skulle dö. Så ont hade jag. Syns det?

  


Då hojtade jag om EDA, jag som absolut INTE skulle ha någon. Här ska jag just få den:

  


Och här har jag fått den:

  


Snacka om skillnad. Jag hamnade i himmelriket. Kunde t.o.m sova och läsa skvaller, samtidigt som värkarna fortsatte reglebundet:

 


Resten ligger i framtiden. I morgon. Så fortsättning följer.


Nu ska jag fylla tårtor och sen lägga mig.


Önskar en god natt. Sov gott & dröm sött! 

Av Annci Hultström - 17 december 2010 09:18

Hej världen!


Idag är det en vecka kvar till julafton. Härligt! Jag ska verkligen försöka fylla den veckan med mys och minimalt med stress. Det låter ju bra i alla fall. Får se hur verkligheten blir.


Igår var vi ju på grannflickans konståkningsuppvisning. Det var julavslutning med en show i Astrid Lindgren anda. Åh, som Wilma mös. Hon tyckte det var så bra. Jag tyckte åxå det var superkul att se henne och alla andra. Så duktiga. Och f.ö vilka goa grannar det är. När vi kom stod pappan och väntade på oss (fast vi inte ens bekräftat att vi skulle komma). Han tog W med sig och gick och köpte fika till henne. Lussebulle och juice. Vi fick INTE betala. Under tiden visade sonen oss till platserna som de paxat till oss. Så välordnat så. Tycker mycket om dom. Skulle tycka att det var väldigt trist om de flyttade. Risken finns, för de är rätt trångbodda. Bor lika stort (litet?) som vi, men är 5 i familjen. Så döttrarna (14 och 12) får dela rum. Kanske inte så kul när man är påväg mot tonåren. Ja, den dagen den sorgen.


Idag ska jag, påväg hem, stanna och köpa present till den lilla nyfödda pojken. Som det ser ut ska hennes päron dra dit i morgon och jag tänkte passa på att skicka med ett stoooort paket. W valde nämligen en blå elefant till honom. Och den är stor. För stor att skicka kände jag. Men de tar det gärna med sig sa dom när vi talades vid igår. Vi köpte åxå ett jul-kula-set som det står "My first christmas" på. Babyblå i former av gunghäst, nappflaska, napp, nallebjörn, lek-kloss mm. Så gulligt!! Det måste ju få komma fram före julafton såklart.


Idag känner jag ännu mindre av ryggen. Snacka om att det hjälpte. De vet, som sagt, vad det gör de där naprapaterna. Skönt, skönt! Men trots det sov jag sådär i natt... drömde massor. Att jag körde av vägen, att jag fick barn, att Totte fick barn (vilket hon iofs hade fått åxå), att mamma sprang hela Vallhallavägen (eh??). Hann med mycket i natt jag.


Har glasögon på mig idag. Har haft rykningar i höger ögonlock i två veckor nu. Skapligt irriterande. Igår sa Henrik att jag kanske ska testa med glasögonen ett tag igen. Så mitt uppe i värsta ryck-sessionen tog jag på mig dom. Och - BORTA. Var det så enkelt alltså?!


Nej, nu ska jag fixa lite här. Men ni vet ju att vi hörs senare.


Ha en bra dag!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards