Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under december 2010

Av Annci Hultström - 28 december 2010 20:53

3G till folket!! Tog en sväng in i Teliabutiken här i Kista och de kunde konstatera att jag hade fel simkort för telefonen (trots att jag frågat om det två gånger). Nu har jag det och OJ vilken skillnad.Nu börjar filmen snart. Hoppas den är bra, annars blir det omöjligt att hålla mig vaken (är trött). Önskar en bra kväll och en God natt!!

Av Annci Hultström - 28 december 2010 16:14

Har fått bekräftat från flera underbar kvinnor att jag inte är ensam om en man som verkligen inte kan leta! Känner mig genast lättare  .


Nu bär det snart av till Kista. Centrumet som ALLTID är för fullt med folk. Får se hur det är idag. När H kommer ska vi kika runt lite å sen gå på "Änglagård 3". Har höga förhoppningar om att den är bra. Hoppas jag inte blir besviken.


Önskar dig en fortsatt bra tisdag!

Av Annci Hultström - 28 december 2010 10:43

Det händer inte speciellt ofta att vi får påminnelser på räkningar, men häromdagen fick vi en. Hade helt enkelt råkat slänga orginalfakturan inser jag nu, för den finns verkligen ingenstans. Sen frågade jag H om han betalat den. Men nä... sen glömdes det bort (jul å allt), så kom jag på det i söndags och bad honom leta upp påminnelsen. Men han hittade den inte. Inte ens bland de övriga räkningar. Så igår ringde han företaget och fick uppgifterna och räkningen betalades.


I morse tog jag med mig alla räkningar för att betala dom (måste ju ha något att göra på jobbet nu när det är heeeelt dött här). Och vad fann jag i högen om inte påminnelsen.


Seriöst... vad är det med män och leta, saknar de helt den genen? Helt klart är i alla fall att min käre make gör det. Han kan gå in i rummet och säga: "Nä, den ligger inte där". Så går jag in, lyfter på två saker och ja... där var den.


När jag påpekar det så finns det 1000 skäl till varför han inte hittade. Men tyvärr, jag köper inte ett enda av dom.


Säg mig - är jag ensam om en icke-finnande make eller finns det fler därute?


Det var f.ö ingen rolig månad att betala räkningar på. Inte så att vi inte klarar oss... men trist ändå. Gillar när vi kan spara MYCKET - då vet man att nästa resa inte är långt bort.


Sitter och kollar på att få tag i en billigare bilförsäkring. Har hittat en... men vill egentligen inte byta. Kan man pruta/förhandla med sitt nuvarande bolag? Har du gjort det? Funkade det?

Av Annci Hultström - 28 december 2010 09:15

En ny dag. Tisdag. 28 december 2010. Med det har år 2010 endast 3 hela dagar kvar (+ dagens kvarvarande timmar).


Är det månne så att tid under förändring går snabbare än "vanlig" tid? För det här året har ju verkligen innefattat en hoper förändringar för mig och tiden har fullkomligen flugit fram i ofattbar hastighet. Kan knappt förstå det.


Ännu tydligare blir det när jag ser till de kroppsliga förändringarna... när jag går i klädesbutiken, som igår, så tittar jag inte ens åt BiB/XLNT/Generous längre. Klänningen jag köpte är i strl. 42. Jag är alltså en 42:a. På HM. 40 på många andra affärer. HM har aningen mindre storlekar märker jag. Helt sjukt. Från strl 54-56 till 42. På ett år.


Här är klänningen:

  

(lånad från HM.com)


Att tappa 46 kg har sina nackdelar åxå... har ju fått en del häng. Magen står för det största hänget. Men faktiskt inte det som stör mig mest. Nä, det är tuttarna. Där har jag inte mycket att bjuda på längre. De är verkligen urholkade. Så det är väl kanske därför den där klänningen satt bra. Med större tuttar hade det inte gått. Det är jag å alla plattbystade modeller som kan ha den. Typ.


H påstår att det inte gör något... och han menar på att mår jag dåligt över det när jag är klar så går det faktiskt att fixa till. Mmmm... så är det iofs. Tills dess får jag väl stoppa strumpor i BåHen (som W sa när hon var liten). Får nog börja spara pengar nu. Kanske jobba extra en helg i månaden. Ett fixa-till-tuttarna-jobb. Kan man skriva det in ansökningen?


Föll f.ö för en reklam och köpte igår den här:

  

(bild hittad på google.se)


Det är en koffein-concealer. Var grymt trött i morse och då passade det sig ju att prova den. Och tro det eller ej, men den funkade. Såg omgående piggare ut. Så jag kan rekommendera den. Om det nu inte är så att tro försätter berg?!


Idag ska vi göra Kista (giv mig kraft). Har aningen svårt för det centrumet. Gigantiskt. Asmycket folk. Rörigt. Men, vi ska ju på bio - så det får bli så ändå.


Nä, hörrni - nu ska jag skrapa fram 10 miljoner på ett par triss jag har här bredvid mig. Återkommer lite senare till er jag tänker bjuda med mig på en resa   .

Av Annci Hultström - 27 december 2010 21:42

Det blev Solna C efter jobbet, efter upphämtning av ett stycke make. Han kollade på skor och jag letade en grå kofta. Hittade ingen, men däremot en ascool klänning (bild kommer) som bara väntar på att få gå ut och dansa 70-talsdisco. Vem hakar på? Carina? Soffan? Tina? Linda? Nån?


Efter shoppingen käkade vi på en indier. Ja, alltså inte PÅ en indier... utan på ett indiskt hak. Åt en sizzlar med stark sås. Grymt gott!!


Sen åkte vi hem och här sitter vi nu och tittar på en film "Grown ups". Riktigt rolig så långt... kommer dock inte se klart. Är trött!!


Nej, nu ska jag återgå. Önskar en God Natt. Sov gott å dröm sött!!


Av Annci Hultström - 27 december 2010 13:30

Nu är lunchen avklarad (blev pad thai-rester). När jag klev ut från matrummet (som värms upp av en kupévärmare, utöver den minimala värmen som huset bjuder på) huttrade jag till och ilade snabbt till kaffeapparaten. Nu, efter en kaffe och med benen på ett element, börjar jag tina upp igen.


Snuvig är jag åxå. Glömde näsdropparna hem. Hade verkligen behövt det nu. låter "Välobben till" om mig idag. Jobbigt!


Nä, hörrni... nu kommer några bilder igen. Glömde ju dom. Det är några bilder från vår gran hemma.


Först med bara lamporna:

  


Åsså färdigpyntad:

  


Tillsist några detaljbilder:

            


Nu ropar damernas på mig. Hörs senare!


Av Annci Hultström - 27 december 2010 10:30

Först vill jag säga: GOD FORTSÄTTNING!!!


Har julen varit bra? Vår har varit jättebra. Men ack så förkyld. Hela familjen har åkt på värsta kronsnuvan. Inget mer än snor i stora mängder, men trots det så jobbigt. För mig började det redan i torsdags, men det bröt ut med full kraft på natten till julafton. Men med hjälp av mängder av näsdroppar genomlever vi även det.


Ja, nu tänkte jag berätta om helgen aningen mer än jag bjussat på innan (i mobilinläggen).


JULAFTON


Jag skrev HÄR om hur jag tänkte att julaftonen skulle bli. Men hur blev den då? Jo, vi vaknade vid 8-tiden. Gick upp, tände en massa ljus och satte på en julskiva. Sedan dukade jag fram en god frukost (dock utan glögg) och den åts med god aptit. Ja, sen var det då dags för pulkabacken... men nä! Där fanns inte tiden längre. In med alla i duschen (inte samtidigt, en åt gången) för jultvagningen. Det ströks kläder och fixades hår. I god tid stod vi klara för att åka ut till kyrkogården och tända ljus på min farmor & farfars grav innan vi styrde in mot stan. Så skulle jag bara packa ner den kalla ölen från kylen och ner i en påse. Och FAAAAAAAAAAAAAAN, jag tappade en ½-liters burk rätt på hörnet av en kapla-stav (som W byggt med i köket). Den  sprack och sprutade ut hela sitt innehåll på stolar, väggar, skåp, golv - och MIG. Så det var bara att försökt torka av klänningen så gott det gick (luktade möjligen lite ölgubbe), skrubba fötter och byta strumpbyxor. Graven var bara att glömma, ville komma i tid in till stan. Och det gjorde vi åxå tillslut.


Väl där bytte vi kläder på W. Så här fin blev hon (och jag?!):

      


Sen packade vi upp alla paket vi hade med oss. Det restulterade i ett hav under granen:

  


Efter lite glögg och bacon-dadlar (stoppa en mandel i en dadel, linda runt bacon och lägg i form i ugnen i 20 min, 175 grader - SJUKT gott) blev det dags för jullunch. Min kära svägerska (och svärmor?) hade dukat så fint:

  


Nubbe dracks åxå. Mycket god! Fick den av Torhild när hon var på besök. Det är en nubbe som av tradition görs av slattar från ALLA tidigare årgångar. Detta var den 23:e i ordningen. Så alltså slattar från 22 års nubbar var det:

  


Sen var det då dags för traditionen som får många att somna i soffan... men se det ska man:

  


Så fort det var slut kastade sig alla barnen in till granen och klapparna delades ut i en rasande fart. Lika snabbt öppnades dom - men inte av W. Hon satt där så fint, frågade vad det stod på paketen och öppnade med omsorg *kärlek*:

  


Hon fick en massa fint. Badhandduk med prinsessorna, pysselkit, kläder, Barbie-kläder, Ken-docka, hårglitterspray, CD-bok, pussel-boll m.m Men det man kunde ana var det bästa, var denna:


Ja, jag erkänner... jag gillade den åxå:


Min make fick en hemlig present av sin svåger, avslöjas på hans 35-års dag. Av mig & W fick han en liten yxa (för att splinta ved med till vår eldkorg), kallingar och tillsist... en resa till Berlin! Den 3 juni åker vi, bara han och jag. Han blev mycket överraskad och glad. Åh, vi längtar redan!!

 

(fotogenisk va?)     


Själv fick jag en muffinsform + julhandduk + grytlapp (av svärfar - vi vuxna lottar vem man ska köpa till). Av H & W fick jag silverörhängen (ringar), 2 böcker, en silverring som jag ska få designa själv (en x-arbetskamrat till H är silversmed) och den här korsetten:

  

(Parentes: Strl. 80C, jag var helt säker på att jag inte kunde ha den. Så igår letade jag en större, men det fanns inte. Så jag provade den i provrummet på Lindex och den satt som sydd för mig. Så den åkte med hem igen).


Resten av kvällen lekte barnen med sina klappar.

(tomten kom med ett PS3 till svägerska-familjen)

H var med på ett hörn åxå och byggde detta (han var stolt som en 7-åring):

  


När barnen däckat satt vi i soffan och mös. Det var skönt. Då och då reste jag mig för att ta lite kort. Här är ett urval:


Två kvar - hoppades att de skulle föröka sig... men nä... 

 


Det är en vacker stad vi bor i. Detta är taget från svägerskans vardagsrumsfönster som vätter ut mot Kaptensgatan med utsikt över Strandvägen och Nybroviken. Stod där en lång stund och bara tittade. Mmmm...


JULDAGEN


När vi vaknat till liv framåt 9-tiden och fått i oss frukost så begav vi oss hemåt. Skulle svänga förbi Gallerian tänkte vi (är ju så sällan i stan), men det var stängt. När vi stod där kom vaktparaden. Vi flög ur bilen och lyckades ta dessa bilder. Jag älskar parader, det är så mäktigt:

  


Väl hemma bytte vi om för en stund i pulkabacken. I termosarna låg det varmkorv klar att ätas. Men som alltid (känns det som i alla fall) när vi ska göra oss till, då krånglar W. Undrar varför det är så? Blir det för stor grej? Hursom... allt var fel. Kläderna, valet av backe, att jag åkte längre än henne o.s.v Så vi kastade i oss korven och gick hem.


Jag skulle precis ta tag i vårt öliga kök (torkade bara upp allt snabbt på julafton)när W fick för sig att vi skulle leka "Borgmästare & gatusopare". Minns ni den leken? Man kastar ut en kortlek och en får städa... I hennes fall var det inte en kortlek. 52 kort. Det hade varit rätt enkelt att städa upp. Nä, hon valde att vända upp å ner på detta:

  

Naturligtvis var det ett misstag. Hon tappade det och 10000 pärlor (ok, då... inte 10000 men väl 1400 stycken såg vi igår på leksaksaffären) å paljetter låg över hela hallgolvet. Så jag sorterade med hjälp av W i 1,5 timme.


Efter det tog jag tag i köket och H & W byggde pusselboll. När jag var klar blev det SOFFAN. Kollade först på en barnfilm, sen när W sov såg vi äntligen "A christmas carol" med Jim Carrey. En mycket bra film tyckte jag. Sen somnade jag ovaggad kring midnatt.


ANNANDAGEN


Vaknade kl. 09:50 . Åt brunch, packade lite å W och åkte sen ut på en liten shoppingtur. Hade lovat W att hon skulle få handla för sitt presentkort som hon fick i present av grannarna. 400 kronor (*raraste*, men hu... så de skämmer bort henne) på Toys r us. Hon ville ha en Pippi-klänning (blev ett spel och en pruttkudde åxå). Så så blev det. Här är resultatet:

  


Jag shoppade lite åxå... på Lindex, inte på Toys r us. En BH:

  


Efter det skjutsade vi W till svägerskan m. familj igen där hon ska sova ett par nätter (sen en natt hos farmor & farfar) och for vidare hem för filmtittning. Såg "Extraordinary measures". Bra film, klart sevärd:

  


Och nu är det alltså måndag. Jobbdag. En lugn sådan. När första samtalet kom efter 40 minuter råkade jag koppla bort den stackarn. Fick förklara mig när han ringde igen.


W är ju hos faster, så jag känner ingen stress hem idag. Ska nog ta mig en tur till Kapp Ahl och kolla rean. Vill ha en grå kofta.


Nä, nu ids jag inte skriva mer. Men nu har ni lite att bita i tills vi hörs igen.


Önskar en bra dag!


Av Annci Hultström - 24 december 2010 22:12

...har lagt sig över kaptensgatan. Ja, alltså barnen sover nu. Sitter med ett glas vin och lyssnar på Peter Jöbacks julskiva. Livet är helt ok!!! Återkommer i morgon med presentrapport. Ha en fortsatt bra kväll!!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards