Livets resa - på mitt sätt!

Direktlänk till inlägg 27 december 2010

Borgmästare & gatusopare (+ en hel del annat, inkl. många bilder)

Av Annci Hultström - 27 december 2010 10:30

Först vill jag säga: GOD FORTSÄTTNING!!!


Har julen varit bra? Vår har varit jättebra. Men ack så förkyld. Hela familjen har åkt på värsta kronsnuvan. Inget mer än snor i stora mängder, men trots det så jobbigt. För mig började det redan i torsdags, men det bröt ut med full kraft på natten till julafton. Men med hjälp av mängder av näsdroppar genomlever vi även det.


Ja, nu tänkte jag berätta om helgen aningen mer än jag bjussat på innan (i mobilinläggen).


JULAFTON


Jag skrev HÄR om hur jag tänkte att julaftonen skulle bli. Men hur blev den då? Jo, vi vaknade vid 8-tiden. Gick upp, tände en massa ljus och satte på en julskiva. Sedan dukade jag fram en god frukost (dock utan glögg) och den åts med god aptit. Ja, sen var det då dags för pulkabacken... men nä! Där fanns inte tiden längre. In med alla i duschen (inte samtidigt, en åt gången) för jultvagningen. Det ströks kläder och fixades hår. I god tid stod vi klara för att åka ut till kyrkogården och tända ljus på min farmor & farfars grav innan vi styrde in mot stan. Så skulle jag bara packa ner den kalla ölen från kylen och ner i en påse. Och FAAAAAAAAAAAAAAN, jag tappade en ½-liters burk rätt på hörnet av en kapla-stav (som W byggt med i köket). Den  sprack och sprutade ut hela sitt innehåll på stolar, väggar, skåp, golv - och MIG. Så det var bara att försökt torka av klänningen så gott det gick (luktade möjligen lite ölgubbe), skrubba fötter och byta strumpbyxor. Graven var bara att glömma, ville komma i tid in till stan. Och det gjorde vi åxå tillslut.


Väl där bytte vi kläder på W. Så här fin blev hon (och jag?!):

      


Sen packade vi upp alla paket vi hade med oss. Det restulterade i ett hav under granen:

  


Efter lite glögg och bacon-dadlar (stoppa en mandel i en dadel, linda runt bacon och lägg i form i ugnen i 20 min, 175 grader - SJUKT gott) blev det dags för jullunch. Min kära svägerska (och svärmor?) hade dukat så fint:

  


Nubbe dracks åxå. Mycket god! Fick den av Torhild när hon var på besök. Det är en nubbe som av tradition görs av slattar från ALLA tidigare årgångar. Detta var den 23:e i ordningen. Så alltså slattar från 22 års nubbar var det:

  


Sen var det då dags för traditionen som får många att somna i soffan... men se det ska man:

  


Så fort det var slut kastade sig alla barnen in till granen och klapparna delades ut i en rasande fart. Lika snabbt öppnades dom - men inte av W. Hon satt där så fint, frågade vad det stod på paketen och öppnade med omsorg *kärlek*:

  


Hon fick en massa fint. Badhandduk med prinsessorna, pysselkit, kläder, Barbie-kläder, Ken-docka, hårglitterspray, CD-bok, pussel-boll m.m Men det man kunde ana var det bästa, var denna:


Ja, jag erkänner... jag gillade den åxå:


Min make fick en hemlig present av sin svåger, avslöjas på hans 35-års dag. Av mig & W fick han en liten yxa (för att splinta ved med till vår eldkorg), kallingar och tillsist... en resa till Berlin! Den 3 juni åker vi, bara han och jag. Han blev mycket överraskad och glad. Åh, vi längtar redan!!

 

(fotogenisk va?)     


Själv fick jag en muffinsform + julhandduk + grytlapp (av svärfar - vi vuxna lottar vem man ska köpa till). Av H & W fick jag silverörhängen (ringar), 2 böcker, en silverring som jag ska få designa själv (en x-arbetskamrat till H är silversmed) och den här korsetten:

  

(Parentes: Strl. 80C, jag var helt säker på att jag inte kunde ha den. Så igår letade jag en större, men det fanns inte. Så jag provade den i provrummet på Lindex och den satt som sydd för mig. Så den åkte med hem igen).


Resten av kvällen lekte barnen med sina klappar.

(tomten kom med ett PS3 till svägerska-familjen)

H var med på ett hörn åxå och byggde detta (han var stolt som en 7-åring):

  


När barnen däckat satt vi i soffan och mös. Det var skönt. Då och då reste jag mig för att ta lite kort. Här är ett urval:


Två kvar - hoppades att de skulle föröka sig... men nä... 

 


Det är en vacker stad vi bor i. Detta är taget från svägerskans vardagsrumsfönster som vätter ut mot Kaptensgatan med utsikt över Strandvägen och Nybroviken. Stod där en lång stund och bara tittade. Mmmm...


JULDAGEN


När vi vaknat till liv framåt 9-tiden och fått i oss frukost så begav vi oss hemåt. Skulle svänga förbi Gallerian tänkte vi (är ju så sällan i stan), men det var stängt. När vi stod där kom vaktparaden. Vi flög ur bilen och lyckades ta dessa bilder. Jag älskar parader, det är så mäktigt:

  


Väl hemma bytte vi om för en stund i pulkabacken. I termosarna låg det varmkorv klar att ätas. Men som alltid (känns det som i alla fall) när vi ska göra oss till, då krånglar W. Undrar varför det är så? Blir det för stor grej? Hursom... allt var fel. Kläderna, valet av backe, att jag åkte längre än henne o.s.v Så vi kastade i oss korven och gick hem.


Jag skulle precis ta tag i vårt öliga kök (torkade bara upp allt snabbt på julafton)när W fick för sig att vi skulle leka "Borgmästare & gatusopare". Minns ni den leken? Man kastar ut en kortlek och en får städa... I hennes fall var det inte en kortlek. 52 kort. Det hade varit rätt enkelt att städa upp. Nä, hon valde att vända upp å ner på detta:

  

Naturligtvis var det ett misstag. Hon tappade det och 10000 pärlor (ok, då... inte 10000 men väl 1400 stycken såg vi igår på leksaksaffären) å paljetter låg över hela hallgolvet. Så jag sorterade med hjälp av W i 1,5 timme.


Efter det tog jag tag i köket och H & W byggde pusselboll. När jag var klar blev det SOFFAN. Kollade först på en barnfilm, sen när W sov såg vi äntligen "A christmas carol" med Jim Carrey. En mycket bra film tyckte jag. Sen somnade jag ovaggad kring midnatt.


ANNANDAGEN


Vaknade kl. 09:50 . Åt brunch, packade lite å W och åkte sen ut på en liten shoppingtur. Hade lovat W att hon skulle få handla för sitt presentkort som hon fick i present av grannarna. 400 kronor (*raraste*, men hu... så de skämmer bort henne) på Toys r us. Hon ville ha en Pippi-klänning (blev ett spel och en pruttkudde åxå). Så så blev det. Här är resultatet:

  


Jag shoppade lite åxå... på Lindex, inte på Toys r us. En BH:

  


Efter det skjutsade vi W till svägerskan m. familj igen där hon ska sova ett par nätter (sen en natt hos farmor & farfar) och for vidare hem för filmtittning. Såg "Extraordinary measures". Bra film, klart sevärd:

  


Och nu är det alltså måndag. Jobbdag. En lugn sådan. När första samtalet kom efter 40 minuter råkade jag koppla bort den stackarn. Fick förklara mig när han ringde igen.


W är ju hos faster, så jag känner ingen stress hem idag. Ska nog ta mig en tur till Kapp Ahl och kolla rean. Vill ha en grå kofta.


Nä, nu ids jag inte skriva mer. Men nu har ni lite att bita i tills vi hörs igen.


Önskar en bra dag!


 
 
Carina

Carina

27 december 2010 15:00

Åh vilka skönheter ni är du och dotter.Vad smal du har blivit,blir grymt imponerad av dig.Snygg korsett,nu får du väl inte vara ifred för din man ;-)
Som vanligt lägger du ut underbara vackra bilder.
Hoppas du får ett gott slut på detta år.Jag tittar snart in igen och önskar dig ett gott nytt år.
Bamse kramar till dig underbara vackra kvinna

http://carinasviktminskning.bloggplatsen.se

Annci Hultström

27 december 2010 15:24

Tack snälla du!! Blir nästan lite generad ;-)

Har inte invigt korsetten än, men den dagen... ;-)

Må bäst!

Stor kram!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annci Hultström - 16 april 2019 20:51


... tisdag. 2 arbetsdagar kvar den här veckan, sen 4 dagar ledigt. Det ska bli skönt. Inte för att jobbet suger eller så. Nä, det är solen med tillhörande promenader som lockar mig :-)   I söndags gjorde vi verkligen ingenting av nytta. Slöade he...

Av Annci Hultström - 13 april 2019 20:57

... vecka passerat. Igen. Alltså, var tar tiden vägen?   Vad har då hänt? Ja, den har väl sätt ut ungefär som förra veckan.   Lördagen: Lite vet ni. Fortsättningen var grillande. Årets första. Och oj, så gott!   Söndag: Långpromenad, s...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 19:18

... lördag börjar rundas av. Vad har då hänt? Jag tänkte först att den varit förjävla slö, men när jag tänker efter så har det hänt en del trots allt. Frukosten åts inne, sen gjorde vi vår på baksidan. Dvs tog fram utemöbler, torkvinda, cyklar os...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 09:27


... och sol. Ett gammalt vinterprat på radion. Snart frukost. En bra start på helgen. Eller iofs, den började ju redan igår med min egodag och planeringsmiddag hos vänner. Tacos blev det. För att ha 100% koll tog jag med egna ingredienser... kyck...

Av Annci Hultström - 5 april 2019 16:34

... inte helt som förutspått, men nästan. Efter frukosten drog jag på musik, dansade mig fram i en undanplockningssession, hängde en tvätt, läste lite, åt lunch och pw:ade ner till massagen. Det var gudomligt skönt. Somnade tillåmed en sekund...

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards