Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under november 2010

Av Annci Hultström - 12 november 2010 17:57

På väg sedan 1,5 timme!! Enligt gps:en ska vi vara framme kl 23. Nu blir det snart matstopp på Max i Nyköping. Ha en bra fredag.

Av Annci Hultström - 12 november 2010 10:05

God morgon världen!


Idag häller regnet ner, men vad gör det - jag ska till Uuuuuuuullareeeeeeed!

Och sovit gott har jag gjort åxå. Men när jag vaknade hade jag så ont i mina händer. Kunde knappt böja fingrarna. Svullen som en julgris. Tog på mig ringen som satt som ett skruvstäd. Så upp på vågen. Den visade +1,5 sedan igårkväll. Ni anar inte vad less jag är på detta nu. Ska prata med läkaren om det på återbesöket. Kan inte han göra något ska jag boka en tid hos husläkaren. Måste få svar på det här nu. Blä! Skit! Usch! Aj! Har tagit en tablett och kissar nu som en kamel. 4 gånger på drygt 3 timmar. Måste gå snart igen. Tack och lov hjälper de i alla fall. Men så kan jag inte hålla på, äta tabletter i tid och otid.


Mätte mig på årsdagen förresten. Här kommer dom i en jämförelsetabell:


 Mått 19/10 - flytstartMått Årsdagen
Vad4839,5
Knä4940
Lår8462
Höft135105
Midja12390
Revben10786
Byst11993
Hals3932,5
Överarm4330,5
   

Här har jag skrivit in hur mycket varje mätplats tappat + totalen: 

   
Vad-8,5 
Knä-9 
Lår-22 
Höft-30 
Midja-33 
Revben-21 
Byst-26 
Hals-6,5 
Överarm-12,5 
 TOTALT: -168,5 

Heeeeeeeeeeeelt sjukt. Trodde inte låret tappat så mycket. Wow! Och halsen. Det är mycket i förhållande till ursprunget. Inte konstigt att mina halsband blitt för långa (eller kanske mer lagom). Lovely!


Provade f.ö mina gamla skidkläder igår. Måste ju veta status om det ska köpas nytt i helgen eller ej. Och de var åt skogen för stora. Byxorna funkade väl, men jackan var som ett hav. Nuvarande köpte jag för c:a 13 år sedan, så det var väl om inte annat på tiden att köpa nytt. Och nu har jag ju ytterligare ett skäl till att verkligen göra det. Hoppas bara att de har några bra nu. Ska åxå försöka hitta ett fleeceunderställ. Ett sånt second layer. Finns det för vuxna tro?


Nä, nu kallar damernas på mig. Näsan måste pudras. Men som vanligt - vi hörs igen! Ha en bra dag tills dess!


p.s En stor PUSS & KRAM till finaste, bästaste, goaste Totte idag. Kändes som du behövde det!

Av Annci Hultström - 11 november 2010 21:18

Allt är packat, köttgrytan puttrar på spisen, takboxen är på plats - vi är klara. Klara för en helg i Ullared. Bara en arbetsdag ska klaras av. När jag slutar blir jag hämtad, sen drar vi direkt. Håll en tumme för ett bra väglag. Orkar inte med att krypköra ända ner.


Nu ser vi på Lyxfällan, sen blir det bingen.


Så jag avslutar här och återkommer i morgon. Sov gott, dröm sött mina vänner!

Av Annci Hultström - 11 november 2010 16:17

Jag sitter med ryggen mot fönstren och tittar således inte ut så ofta. Nu gjorde jag det för första gången på någon timme och oj - vilket mörker. Ser ingenting av världen där ute. Kan ha att göra med att det sitter solfilm på fönstren åxå. De mörkar nog ner det lite extra. Men ändå... hur är det möjligt?! Nä, snön är välkommen. Den kalla oslaskiga snön då, tack. För den gör helt klart livet ljusare.


Nu bär det snart av hem. Först blir det Ica för postande av två brev, sen hem. Där ska det ätas middag och sen packas till Wilma. Därefter tar jag tag i vår/min packning och köttgrytaproduktion. Hoppas på att kunna avsluta kvällen en liten stund framför TV:n, vill se lyxfällan.


Vad ska du göra i helgen?


Önskar er en trevlig fortsättning på torsdagen. Hörs igen. Senare.

Av Annci Hultström - 11 november 2010 08:07

God morgon världen!


Sovit gott? Det har jag. Riktigt gott. Men jag längtar efter att sova tills jag vaknar av mig själv. Nästa gång det finns tillfälle för det är nästa helg. Så dit längtar jag redan.


Nu till det stora för dagen - GRATTIS Jenny till nytillskottet!!


Jenny är en f.d arbetskamrat och chef som inatt fick sitt tredje barn. En tjej   !! Väl behövligt i familjen eftersom de tidigare hade två söner och Jenny ska väl inte behöva vara ensam tjej. Eller hur?! Vi "pratade" igår och då förväntade hon sig att bebisen skulle komma för tidigt, precis som bröderna. Hon fick rätt, för beräknat datum var inte förrän den 16:e. Härligt. Bebisar gör mig glad.


Hittade, appropå ingenting, en gammal bild på Wilma. Den är från sommaren 2008. Kan man se sötare, men framförallt busigare, ut?

  


Har även några bilder från mitt fadderbarn Miranda´s 2-års kalas *söt*:

    


Åsså W i partystass:


Smörgåstårtan vi åt:

    



Moffa fyllde åxå år. Han fick en hel bunt med Biltemakataloger... och såklart något mer... ett presentkort från samma affär. Han blev såhär glad:

 


Tillsist en bild på W när de skulle ha maskeraddisco på dagis. En äkta prinsessa, vad annars??


Idag ska H skjutsa Wilma till farmor & farfar. Vi åker ju i morgon, så för att slippa "strula" med det då (vill liksom komma iväg asap) fick det bli såhär. Hon är glad åxå över att slippa dagis. Trivs inte riktigt märker man. Hos farmor ska hon få åka tåg. Det, om något, är ju roligare än det där crap-dagiset.


Själv ska jag göra Burgundisk köttgryta (+ packa). Den ska med på resan för att ätas på lördagkväll. Skönt att slippa lägga tid på matlagning efter en dags shopping. Åh, jag längtar verkligen. Full av förväntan. Hoppas vi hittar riktigt mycket bra saker. Har en diger lista av bocka av.


Nu ska jag sätta fart med en sak jag inte hann klart med igår. Men ni vet - vi hörs ju snart igen!

Av Annci Hultström - 10 november 2010 20:25

Nu, mina vänner, kommer bilder från helgen. Under varje bild skriver jag en kort kommentar.


Wilma sov ett par timmar på båten... den avgick ju inte förrän 21 och anlände 00:20, så det var behövligt.


Detta mötte oss i vår gäststuga... blommor och godis på nattduksbordet + en frukostkorg med godsaker i kylen (skumpa, ost, choklad, thé, hemgjord äppelmust, korvar) - det var ju vår bröllopsdag och det hade fångats upp :-)

   


Här är några vy-bilder från Visby-stad. Cykelställ av äldre modell, en urfin båt i fönstret på en bostad, den berömda Fiskargränd, Domkyrkan, en lekplats strax utanför muren och tillsist en av alla får-betong-suggor.


            


Dessa rackare tröttnade visst på kylan, just den dagen. De flög söderut.


 


Hittade dessa runor på ett hus. Och vi är hejjare på att läsa dom. Den här betyder - från vänster... elledning, man som kissar, information, el, uppifrån. Sätter man samman detta till en mening blir det: Viktig information: Kissa inte på elledningen. Då får du en stöt från ovan.   


Familjen på kvällskvisten:


Efter en heldag ute åt vi en UNDERBAR middag bestående av grön ärtpuré soppa med räkor, fläskfilégryta och White Lady tårta. Har tyvärr inte bild på maten, men väl på tårtan (som Totte fyllde och jag garnerade):

    


Här skär vi den tårtan (lyktan i bakgrunden fick de av oss i present):


Ljusbrickan som förgyllde bordet:


Massor med kattgos blev det, här med Trubbel:

 


Kortet dom fick till inflyttningspresenten vi gav dom:

     


Dagen efter var det dags för Gotland Grand National. Mängder med hojjar som körde i tre timmar i sträck. I lera:

          


Den här stackaren fick bensinstopp mitt i hästskon (som området kallades). Han  försökte först med en kaffekopp bensin. Gick inte. Fyllde på med en halv liter. Gick inte. Kan tänka mig att hojjen hann surna... stackarn.


På söndagen, efter frukost, var det dags för W att få rida. En mycket uppskattad timmeslång överraskning. Hästen hette Fanny, ett vitt (ovanligt) gotlands russ. Så snäll. Så söt. Så lugn. W fick trava åxå. Duktig tjej. Stolta föräldrar.


De hade en udda, men ack så söt, kanin åxå. När den satt still visste vi inte vad som var fram eller bak.


Fannys son. Retade hans överläpp. Då såg han sån ut. Men tilläggas bör att han lessnade på mig och högg. Fick ett blått märke på fingret. Jag förstår honom ;-):


Fina brevlådor längs vägen:


Ridvägen, runt en sjö:


Väl hemma på gården väntade en åktur i den här BMW´n


W plockar kottar från toppen, jag fotar hela gården:

  

Trädkramare:


En, av Totte, flätad pilhäck:

 


Ett skapligt urätet äpple:


Och ett inte urätet alls:

                       


På båten hem:


Ja, det var vår underbara och energigivande helg. Nu ska vi se klart på Beck-filmen. Hörs igen i morgon. Sov gott och dröm sött!!

Av Annci Hultström - 10 november 2010 14:45

Så, då var årskavalkaderna avklarade... nu till vardagen.


Vägardag idag. Så här såg det ut:


Nuvarande vikt: 78,7 kg

Skillnad: -0,7 kg

Total viktnedgång från start: 44,4 kg


W är hemma med H idag åxå. Hon klagade enormt över ett ont öra igårkväll. Men tillslut somnade hon. Dock vaknade hon igen efter en timme och grät för att det gjorde så ont. Så det blev dorren idag. En buktande röd trumhinna hittades. Men penicillin behövdes inte. Så näsdroppar & alvedon får bli räddningen. Lutar dock åt dagis i morgon igen.


Måste berätta en rolig sak som hände när vi var på Gotland. Jag skulle prova Tottes vinter-mamma-jacka. När jag stod där och fipplade med dragkedjan (fick inte upp den) så frågar hon mig hur det går. Jag svarade:


"Ja, nu har jag fått in den. Så nu ska jag bara få upp den åxå."


Hon började skratta. Själv var jag inte med på vad jag sagt... men så trillade 10-öringen ner. Då blev det megakul. Tyckte vi.


Nej, nu ska jag göra några knop här innan det är dags att avsluta för dagen. Vi hörs senare. Då ska ni få bilder. Det lovar jag!


Av Annci Hultström - 10 november 2010 14:38

Här kommer del 2 i berättelsen om mitt liv. Tänkte försöka få fram hur operationen har påverkat mig mer konkret/fysiskt.

 

MAT   

Jag kan äta i princip allt. Märker dock att jag kan äta mycket mindre om det är fetare mat. Kyckling, fisk å skaldjur - med ris el. potatis - går bäst. Pasta ger automatiskt mindre intag.

 

Äter jag ute hymlar jag inte med open, utan säger som det är och ber om en halv portion. Och inte en enda gång har jag stött på patrull. Priset blir dock inte det halva, men det gör inget... bara inte maten måste slängas. Äter vi på donken så tar jag antingen en kycklingwrap eller ett happy meal (nuggets + sallad eller några få pommes)(till W´s glädje = två leksaker). Att gå på t.ex Sibylla känner jag är svårare. Valen är inte lika många och det finns inget tillräckligt litet. Så sånna ställen är ingen favvis längre. Stark mat däremot, det är gott och funkar klockers. Så resan till Thailand var inga problem alls.

 

Köper jag en dagens lunch räcker den minst 2 dagar. Det är bra.

 

DUMPING

Har dumpat ibland, men inte så ofta som jag trodde jag skulle göra. Kräkts har jag inte gjort en enda gång, inte ens mått illa. Eller jo, en gång mådde jag illa... men då hade jag druckit en faslig massa vin och glömt att äta - så när jag väl åt blev det nog lite tokigt i kroppen. Somnade f.ö som en klubbad efter att illamåendet gått över.


Dumpar jag så börjar det som skakningar och hjärtklappning. Sedan blir jag sjuuuukt trött. Då finns ingen annan utväg än att sova. Ni förstår att jag passar mig från att dumpa va?


  

 

GODIS/SNACKS/KAFFEBRÖD   

Den största skillnaden när det gäller godis/snacks är att jag numera unnar mig något gott varje helg - INTE varje dag (som det kunde vara - då - förut).

 

Fredagar blir det oftast popcorn eller salta pinnar (ni vet - fredagsmys med familjen). Det går helt problemfritt. Chips & ostbågar går åxå bra, men jag undviker det p.g.a. fett/kalorier. Jag var ju en riktig ostbågoman förut, men det är inte alls lika gott numera.

 

Lördagar blir det oftast lördagsgodis. Men det handlar inte längre om några halvkilon, utan endast några bitar. Det går bra men jag tycker mig märka att jag alltid blir trött. Så det är väl en typ av dumping antar jag. Men jag mår inte dåligt eller så. Har ändrat "gilla-område" - äter helst hårda godisar som bumlingar eller mumrikar (mmmm....). 

 

Äter jag kaffebröd/efterrätt, väljer jag något litet. Eller möjligen 2 halvor. That´s it. Eller ja, är det är lååååång middag eller så, så kan jag kanske ta två småbitar.

 

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag lärt mig leva som man ska - unna sig lite då & då.

 

  

 

ALKOHOL, DRYCK   

Jag kan dricka en hel del vin (har fått i mig en flaska på en kväll) utan några som helst problem... har inte ens känt mig bakis. Däremot funkar inte öl. Tycker det är gott fortfarande, men kolsyra överlag funkar inte alls. Men en drink med lite fruksoda eller så funkar bra. Och mousserande (asti) går åxå bra. Öl är ju lite "tyngre" och med mer kolsyra, så det är väl därför. Ren sprit (läs: nubbe) har jag inte provat. Vill inte, törs inte, tycker inte om. Då är det dumt att offra kalorier på det oavsett.  

 

Jag drack ju väldigt mycket cola light förut, men nu har jag druckit max 2 x 33 cl sedan open. Går inget vidare det heller. Kranvatten tycker jag inte är gott längre, kan dricka det (i början gick det inte alls, fick halsbränna), men det blir nåt skumt i magen (psykiskt?). Flaskvatten går bra, men det vägrar jag betala pengar för. Så jag dricker mycket Fun Light-saft (Appear... mmmmm) och Ica´s fläderlight-saft. Men bara lätt utspädd så att det blir en aning smak. Det funkar kanon. Mjölk går jättebra. Fil/youghurt har jag aldrig gillat så mycket... men det går i nödfall. Juice funkar åxå bra, helst ananas.  


     

 

VIKTEN

Jag går skapligt konstant ner, men har även såklart stått still + gått upp någon vecka. Men det får man ju räkna med oavsett viktnedgångsmetod. Till dags dato har jag gått ner 44,5 kg.

 

KLÄDER

Oj, vad enkel den biten har blivit. Jag kan numera gå in i vilken affär som helst och handla. Jag drar 44-46 nertill och 40-42 upptill, mot 54-56/50-54 innan. Enda nackdelen - det blir dyrt  . Så jag tackar för att loppis/second hand/rea/Ullared finns.


Känner åxå att jag hittat mig själv rätt ok. Det är den lite... ja, ska man kalla den rockigare stilen?! Inte det "söta". Som här, detta jag bäst i:

    


TRÄNING

Att komma igång med träningen har varit det svåraste hindret att komma över. Den absolut största omställningen. Och det har ännu inte blivit en helt självklar del i livet. Men jag tror jag är på god väg i alla fall. För nu tränar jag 3-4 gånger varje vecka och gillar det. Det är danspass, boxningspass och löpning som hägrar. Har även testat yoga och core. Gillade inte det, men måste ge det en till chans känner jag.


OMGIVNINGEN

Ja, där är jag "speachless". Jag har fått så mycket stöd, support och pepping så det är inte klokt. Både irl och via bloggens kommentarer. Ni har burit mig! För det tackar jag innerligt! Den där festen kommer, det är ett löfte. Frågan är bara när/var...


Vid en sån här stor förändring är det lätt att tappa sig själv, men jag hoppas/tror inte att jag gjort det. Känner mig som samma person som innan - fast en uppgraderad version. En person som numera trivs med livet. 


Om det är skälet till att jag förlorat en vän på vägen vet jag inte. Men hursomhelst - trots att det är väldigt trist så är det ändå helt ärligt klart värt det.



Det var lite om mitt liv. Nu. Hoppas ni orkat läsa och funnit det intressant. Har ni några frågor är det bara att hojta till.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards