Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under november 2010

Av Annci Hultström - 18 november 2010 14:30

Alltså, barn... vilka härliga varelser. Pratade nämligen med dagis. Då berättade fröken att hon intervjuat Wilma igår inför kommande utvecklingssamtal. Fröken hade frågat hur gammal hon är och W hade svarat 4, precis så som det är. Men fröken höll inte med och bad henne tänka efter lite till. Då sa hon 4 igen och fröken sa nä... då säger W: "Men ok, då är jag väl 3 då" - bara för att få tyst på henne. Ha, ha... Efter det kom de ju på att hon fyller i december och fröken bad om ursäkt.


Det jag pratade med dom om var stängningen över jul. Jag hade nämligen hört att de skulle hålla öppet några av juldagarna, men det beroende på hur många barn som tänkte komma (?!!?). Men den infon höll inte för mig... För att kunna ta beslut om ledig eller ej måste jag/vi veta om det är öppet eller ej. Är det stängt (sammanslagningsdagis) så vill vi lejja bort henne, så hon slipper gå på en förskola där hon inte känner nån. Men är det öppet får hon nog gå. Så nu hade de tagit beslut om att hålla öppet 3, 4, 5 & 7 januari (WOW- trodde jag aldrig). Så då får hon nog gå de där första dagarna (3-5). Den 7 är det stängt här, så jag är ledig. Veckan innan det (27-30 december) är det sammanslagning som gäller. Nå´n dag kan hon nog följa med mig. Men övrig tid bortlejjes hon till valfri person. Så först till kvarn.


Precis nu längtar jag hem. Blev trött. Akut. Kanske ska ta en kopp kaffe och mitt ägg. Blä... kaffe & ägg. Det lät inget vidare. Får kanske äta ägg först och dricka kaffe sen.


Vi hörs. Senare.

Av Annci Hultström - 18 november 2010 08:14

... så skönt jag har sovit inatt. Wilma kom in någon gång under natten, men det var inget jag märkte. Hon skötte sig själv. Tack för det prinsessan min!!


Ikväll ska vi spela spel är det tänkt. Hon önskade det igår, men jag höll på att kräkas över att inte kunna gå obehindrat på nedervåningen. Det var en salig blandning av Ullared-fynd, ren tvätt, disk, ouppackad Wilma-väska, skor... ja, rörigt helt enkelt. Så det blev städning istället. Idag måste jag gå till soprummet insåg jag åxå. Sa till Wilma: "Undrar om jag hittar dit och vet hur man gör?!" (det är alltid H som gör det, minns inte ens när jag var där sist). Hon tittade på mig, himlade med ögonen och sa med en suck: "Åh, jag får väl visa dig då" (hon är ofta med H och slänger). Jag skrattade gott. Men det behövde jag inte säga va?


I morgonbitti ska jag till labb, fastande, och ta prover inför nästa veckas 1-årskontroll. Blir spännande att se hur jag skött mig. Har ju missat mina tillskott i omgångar, men förhoppningsvis visar det sig inte. För i det stora går det bra.


Idag har jag en Ullared-kjol på mig. Ska se om jag kan ta en bild åt er sen. Lite svårt när man är ensam. Kanske kan W ta bilden?! Ja, det går nog. Återkommer ikväll med det då.


Nu ska jag sätta fart med ett å annat. Men vi hörs igen. Senare. Ha en toppendag tills dess.

Av Annci Hultström - 17 november 2010 19:46

God afton vänner!


Jag är trött. Slut. Men ändå på bättringsvägen känner jag. Ont i halsen, javisst. Men inte ont i lederna, nacken och huvudet längre. Så det går åt rätt håll. Helt klart. Men mer sömn behövs, så idag blir det en tidig kväll.


Först ska jag slöa på soffan en stund. Måste ta igen mig efter att ha diskat å plockat lite. Tänkte kolla på "24 timmar" på trean. Återkommer inget mer ikväll, så jag önskar redan nu en riktigt god natt. Sov gott & dröm sött!!

Av Annci Hultström - 17 november 2010 10:00

God morgon (middag) på er!


Sovit gott? Det har jag, möjligen lite för kort. Känner att kroppen behövde mer. Får ta igen det ikväll.


I morse vinkade vi av Henrik, som nu sitter på planet till Dublin. Idag har han "fritid" och ska, med sina kollegor, gå i U2´s fotspår. I morgon och på fredag är det något leverantörsjippo. De ska bli 80 pers från hela Europa. Det kan nog bli riktigt kul.


Påväg till jobbet lyssnade jag på Rix Morgonzoo. De berättade häpnandsväckande saker som får mig att undra vad som händer i världen. Har det funnits så mycket skit alltid, men att det tas upp till ytan oftare nu? Eller är världen så mycket hårdare nu? Det som fick mig att sucka och höjja ögonbrynen var detta:


En mamma hade sagt till sin 3-åriga dotter han hon gömt godis i hennes sko. När hon sedan fick hjälp av en fröken på dagis att ta på skon så tog det stopp. Flickan sa då vad mamman sagt och fröken plockade ut godiset. MEN - det var inte godis. Det var 17 påsar crack. Vad fan? Idiot. Tänk om tösen trott mamman och ätit lite. Jag blir stum. Hoppas hon sys in på lååång tid och att tösen hamnar hos någon som faktiskt bryr sig om henne.


Efter det intervjuade de den man som leder Afghanistans motsvarighet till Idol, Afghanistar (fyndigt va?). Han ledde något sådant program under talibantiden 2004, ihop med en kvinna. Det var helt oacceptabelt att leda ett program med en kvinna, så han flydde till Sverige och hon mördades av staten. Nu har han återvänt (med vaktbeskydd) för att leda programmet igen. Fatta... hur sjukt är inte det att hon mördades för en sådan sak? Han berättade åxå att det var förbjudet med musik. Och fågelsång. Idioter. Puckon. Bunta ihop och skicka upp till månen *gah*.


Ja, nog om det. Nu till dagens vikt: Vet inte blir svaret. Glömde även i morse. Så jag hoppar helt enkelt den här veckan och återkommer nästa vecka.


Nej, nu fick jag torka... hörs senare!

Av Annci Hultström - 16 november 2010 20:05

... dagar väntar för Wilma under resten av veckan. Eftersom H drar till Irland i morgon så blir det jag som både lämnar och hämtar. Så tiderna blir 07:00-17:10 och på fredag 06:45-17:10. Tycker synd om henne, men det går inte att göra något åt det. Det är som det är. Hon glädjs i alla fall över att få äta frukost på dagis. Det ääääälskar hon :-).


Hon var ju på gympa ikväll. Sofie & David tog henne med hem efter dagis, utfodrade och körde både dit & hem. Lyx för oss idag med andra ord. Nästa vecka är det jag som kör - och där med basta :-). De hade f.ö spelat basket, vilket hon tyckte var kul.


Och bilen då? Den gick igenom u.a Skönt! Däremot tyckte han att det var en konstig lukt i kupén, så han trodde att det läckte från en slang. Berättade det för H som genast trodde att det var jag som släppt en rökare precis innan jag klev ur bilen. Det kanske var så. Jag minns inte  . Får be verkstaden kolla på det vid nästa service, det var inte mer brådis än så.


Stannade och handlade på vägen. Packade upp allt och lagade sedan middag. Nu ligger jag i soffan och lökar. Har inga planer på att ta mig härifrån förrän det är dags att förflytta mig till sängen. Hoppas även idag på att jag ska kunna vila bort den annalkande förkylningen. Får se hur det går.


Nu ska vi se en film, jag och maken. Så jag önskar en god natt. Sov gott & dröm sött.

Av Annci Hultström - 16 november 2010 14:41

Mår kasst. Går inte att förneka längre. Ont överallt, fryser som f*n (sitter med ullponcho och ett litet element mellan fötterna, men fryser ändå). Tror dock inte att jag har feber. Får ju sällan det. Har tagit alvedon, som inte hjälper alls. Så just nu längtar jag hem till bingen. Badly.


Pratade med H för en stund sedan. Han sa: Vore ju jobbigt om du blir sjuk nu när jag åker bort? Eh, va? Åka bort... det hade jag HELT förträngt. Han drar ju till Irland i morgon med jobbet (kommer hem fredagnatt). Jag har vetat det läääänge, men som sagt - förträngt det. Så håll nu en tumme för att jag inte blir sjukare än så här. Blir jobbigt att ta hand om W själv då.


Nu, mellanmål. Blir en knäcke med philadelphia och skinka på. Det är så grymt gott. Sen när jag slutar ska jag besikta bilen (håll tummarna) och därefter handla lite mat (ekar i kylen).


Vi hörs ikväll, ha det bra tills dess.


Av Annci Hultström - 16 november 2010 09:06

... det går bra att beställa!


Ja, kanske är det så jag ska svara på jobbet. Eller nä... jag jobbar ju inte där. Lät mig luras av Wilmas kommentar när hon såg mig i morse, i de här kläderna:

  


"Men mamma, det där är ju sånna kläder de har på Mack Dollands (som hon säger), fast utan det där bandet".


Hmmm... kändes ju sådär. Men jag behöll de på. Trots det..


God morgon förresten! Sovit gott? Det har jag. Men inte hjälpte det mot förkylningen. Nädå... har ondare i halsen idag än igår. Lite bättre i lederna, tror jag. Tjockare i huvudet. Önskar det bröt ut NU, så det blir bra omgående. Orkar inte med det här mellanläget. Blä.


När jag kom till jobbet möttes jag av den här vyn:

  


Riktigt fint. Blå himmel, sol å kallt. Nu visar sig inte solen längre tyvärr. Ser mer ut som att det skulle kunna komma snö. Det visar sig.


Förresten - GRATTIS igen till dig, finaste Sofie, till nya jobbet. Jag är såååå glad för din skull. Det var du verkligen värd!! STOR kram!!!   


Nu ska jag fixa mig ett mellanmål. Men först måste jag kiiiiiissa.


Ha en bra tisdag så hörs vi senare igen.


p.s Glömde väga mig i morse faktiskt, så dagens vikt får ni i morgon istället. Eller ikväll.

Av Annci Hultström - 15 november 2010 21:44

Nu tänkte jag dra vår resa lite mer detaljerad. Orkar inte riktigt göra långa utläggningar från mobilen. Därför kommer det hät. Tar det dag för dag.


Fredag

Kl. 16:40 ringde telefonen, skjutsen stod utanför och jag älgade iväg. I bilen delade Henrik ut kartor, avdelningsförteckning och penna till alla. Gäller att vara förberedda   .


Väl ute på vägen och på plats i köerna jag insåg att jag glömt skriva ut shoppinglistan. Det var det sista jag skulle göra. Tänkte försöka vända i köerna när jag kom på att jag mailat mig hotmail om det. Så vi tutade iväg igen.


I Nyköping stannade vi på MAX för middag och fortsatte sedan söderut. kl. 23 svängde vi in vid stadshotellet i Varberg där vi skulle hämta nyckeln. Där skrev jag även ut shoppinglistan på lånad dator. I stugan blev vi alla förundrade över hur fint det var. Hade ju sett på bilderna att det skulle vara fint, men inte så fint. Vi delade upp oss i rummen och satte oss sedan ner för ett glas vin (eller två, kanske tre)   . Kl. 01:30 lade vi oss, med alarmen ställda till 05:30 (snark).


Lördag

Kl. 05:30 var det alltså tänkt att klockan skulle ringa. Men vad varken jag eller H tänkte på var att ställa rätt dag. Det är ju inte såååå ofta man går upp 05:30 på en lördag, så våra larm stod ställda till en fredag. Som tur var hade de andra godingarna tänkt på det, så de väckte oss 06:15. Vi flög upp, gjorde oss klara och åkte 06:45.


Vi var på plats inne i varuhuset vid 07:15, fulla av förväntan och shoppingkraft.

      


Först tog vi leksaksavdelningen och barnkläder (fick tips om att det är saker som går först). Där bestämde vi snart att gå parvis istället för att gå ihop alla fyra. Grymt svårt att hålla ihop. Så H & jag följdes åt. Vid 11-tiden hade paret Rudén gjort sitt och gick ut (placerade sig på Harry´s för lunch, annan shopping, TV-sport & öl tills vi var klara). Vid 13-tiden tryckte H & jag i oss en varsin macka på stående fot och shoppade sedan vidare. Dock skiljdes även vi åt, kändes mer tidsoptimerat att göra så. Sen träffades vi en timme senare och hade hunnit massor.


16:30 kände vi oss nöjda och gick mot en av de 62 kassorna. Där möttes vi av dagen första rejäla kö. 1,5 timme tog det innan det var vår tur. Då hade David & Sofie kommit till undsättning och formligen kastade ner våra grejor i påsarna med vi packade upp dom på bandet. Kvittot blev i längd av Wilma och slutsumman blev 7300. När allt var på plats i bilen strax efter kl. 18 åkte vi mot Varberg och vår underbara stuga igen. Där lastade killarna in allt medans vi andra två började med maten.


Efter att den var uppäten vände vi upp och ner på alla påsar och kände å klämde på allt. Värderade, omvärderade. Det blev en påse med några returer.


Sen satt vi och softade (läs: pratade, åt snacks å drack vin). Någon gång vid 22:30 klädde vi på oss och gick ner på stranden (100 meter bort). Vi behövde friskluft. Jag behöll pyjamasen på:

  

Såg absolut nada, men njöt ändå av ljudet. David å jag plockade snäckor, medans de andra stod och var rädda för att vi skulle sköljas med av vågorna. Hmmm... kycklingar ;-). När vi kom in igen stupade vi alla stupade i säng. Klockorna ställdes på 08:00 och SÖNDAG.


Söndag

När klockan ringde var jag faktiskt först uppe (Henrik sist, som alltid ;-)). Vi gjorde oss klara, åt frulle, städade ur stugan, packade bilen och åkte sedan till det gula varuhuset igen för en retur/köpa nytt-tur. Var där vid 10:20:

      


Klarade av återköpen (540:- tebax). Ingen kö in då heller. Tog ingen kundvagn, utan bara bär-korgar. Sofie och jag älgade till damavdelningen och makarna till herr. Sen möttes vi upp och paret Rudén avvek. De var klara. Inte vi. Älgade runt en stund till. Strax före kl. 12 var vi klara och gick till en TOM kassa. Betalade och fick då ett betydligt kortare kvitto. Slutsumma: 1200. Så totalshoppingsumma blev 8500:-. Oj,oj...


Sen möttes vi upp för lunch på Harrys och därefter styrde vi bilen mot Stockholm. Så här fullpackad var den:

    


Och så här glada var vi...

   


... till en början... sen sov vi i omgångar:

  


Efter en snabbfika i Mjölby åkte vi vidare. Var hemma vid 19:30. Då vände vi upp och ner på alla påsar igen och började sortera. Det blev en stor hög:

    


Plockade bort Wilmas presenter/julklappar, samlade kläder o.s.v Efter kunde vi bara konstatera att vi är såååå nöjda med ALLT. Precis ALLT. Helt ljuvlig känsla. Nu återstår bara att se vad det är för kvalitet på grejorna. Bra hoppas vi!


Vid 22:30 stupade jag i säng. Resten vet ni.


Sammanfattning - Ullared

Vilket ställe. Vi tänker absolut åka tebax. Båda två. Det blir till våren. Då kommer vi behöva fylla på med vårkläder. Men då tänker vi ha ett annat upplägg (om det är lika mycket folk då vill säga) och det är att efter leksaker/barnkläder ta inredning/kroppsvård. De två avdelningarna låg närmast kassorna och var i princip omöjliga att ta sig igenom på sluttampen, när folk börjat köa i kassorna.


Sen ska vi nog ta kundvagnar, men ställa de på kundvagnsparkeringen en trappa upp och bara ha bär-korgar med oss som vi då tömmer eftersom. För kundvagnen gjorde bara att man blev irriterad.


Vi kommer inte ha med oss W då heller. Verkligen inget ställe för barn.


Priserna var riktigt låga, thai-priser. På rea fanns byxor för 30kr, klänningar för 10kr. Men även de ordinarie priser var grymt låga. Linnen för 30kr, klänningar för 120-150kr, pikéttröjor för 50kr, stickade tröjor för 70kr o.s.v Billigt helt enkelt.


Ska se om jag orkar fota lite av shoppingen och lägga upp. Så ni får se menar jag.


Sammanfattning – Boendet

Vi bodde alltså i en stuga på Apelvikstrand,HÄR. Så fint. Långt över förväntan. Vi kommer absolut att åka tillbaks. Det var 8 bäddar. 1 dubbelsäng i eget rum, 1 bäddsoffa i v-rum, 2 enkelsängar + 2 juniorsängar (nedfällbara) i eget rum. Fint badrum. Toppenbra kök (med diskmaskin). Internet. Stor platt-tv på väggen. Fin uteplats med möbler + solsäng. Ja, allt man behöver för en toppenvistelse. Vi betalade 1700kr för hela helgen inkl. avbeställningsskydd. Bra tyckte vi, med tanke på vad man fick för det. Här kommer några bilder:

             


Nu, mina vänner, väntar sängen. Ska sova mina 8 timmar och se om jag lyckas jaga bort bacillerna.


God natt, sov gott och dröm sött!!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards