Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under november 2010

Av Annci Hultström - 26 november 2010 12:23

Eller nähä... var det inte julafton idag? Det känns så på nåt vis... vädret utanför är nämligen mitt julaftonsdrömväder. -7 grader och STOOOORA fluffiga flingor som sakta faller mot marken. Obeskrivligt fint! Hoppas innerligt att det stannar till jul nu. Enligt bättre vetande (Lage Larsson på SMHI) är chansen stor. Jag hoppas han har rätt.


Har sov vi till 8 idag. H hann gå utan att vi märkte det ens. Och jag vaknade med ett ryck och tyckte att jag hörde någon utanför. Insåg då att det nog kan vara så, för sotaren skulle komma idag. Så jag kastade mig upp och drog på mig kläder. 10 minuter senare kom han. Efter att ha rengjort i fläkten på gästtoan frågade han om min man möjligen hette Henrik Hultström. Då visade det sig att de gått i gymnasiet ihop. Liten värld.


När han gått åt vi frukost och sen tog vi en sväng till Väsbyhem (W är feberfri tack å lov). Skulle hämta en nyckel där. Så stannade vi till på Ica åxå å köpte risgrynsgröt, julblommor och mossa till adventsljusstaken. Grön vanlig mossa. Finast tycker jag. Sen tog vi svängen via förrådet och hämtade pulka, snow racer och tefat. Hoppas på lite åkning i helgen om W piggnat på sig ordentligt.


Nu ska jag kasta ihop några banankakamuffins - sen är jag klar med allt kalas/jul-bak. Skönt! Jag som ställt mig in på att köpa i år. Men nu fick vi det gjort ändå. För det går ju inte att kolla på film, spela spel, lägga pussel och rita hela tiden.


Nä, nu ska jag sätta fart. Ska som sagt baka och sen fixa lite småsaker innan vi ska duscha å åka å hämta bästa Torhild & Magnus på Arlanda kl. 18.


Önskar er en fortsatt bra dag och tänk på, om snön känns jobbig, att den gör världen mycket ljusare :-)

Av Annci Hultström - 25 november 2010 19:21

Sitter i soffan. Supernöjd. Ute är det -5 grader och mängder med snö. Inne är det en massa ljus tända. Adventsljusstakarna är på plats. Julmusiken är invigd. Allt är städat. Frysen fylld. Och jag känner ro. Ser fram emot helgen. Mycket.


Här är några bilder:

     

Innan gräddning              Farmors kakor              Kokostopp (bild lånad från                                                   
                       google)


 

Skulptören            Statyn  


Jag provade min gamla vinterjacka häromdagen. Behöver jag säga att den var aningen stor?! W fick plats i den hon med (bortse från en näsblödande dotter och en osminkad jag):

 


Nu ska jag duka fram lite fika åt W. Lovade henne några smakprov av dagens kakor.


Önskar en fortsatt bra kväll!!

Av Annci Hultström - 25 november 2010 13:42

Sådär, då var bakandet klart. Blev tre sorters småkakor idag. Bilder kommer senare. Skulle baka banankakamuffins åxå, men ingefäran var slut. Så det får bli imorgon. W har hjälpt till stundvis. Men mest har hon softat, märker att hon int är helt hundra.


När vi precis tagit ut en plåt kakor såg jag att farbrorn i rullstol kom in på gården (nu i sin sitta-på-moppe-rullstol (vad heter det egentligen?)). Vi öppnade och han överräckte en flaska vin. Som tack. Jag vägrade ta emot den, men han vidhöll. Han hade åkt ner till centrum, i det här vädret, för det. Söta, söta farbrorn (han har f.ö ett namn, Lars). En ekologisk Shiraz. Kunde det ha blitt bättre? Ska nog öppna den ikväll och ta ett glas.


Nej, nu ska jag å W vila en stund. Sen ville hon börja julpynta lite. Inte mig emot :-)

Av Annci Hultström - 25 november 2010 09:36

Hej vintervita världen!


Åh, vad jag älskar detta. Hoppas innerligt att det håller i sig nu. Och gör det inte det, så måste det bara komma igen till julafton. För förra julen, som var dränkt i snö, var den helt klart bästa på tid å evighet. Snön gör mycket! Se bara här:

   

Full galopp                       Kusinerna                        Tomtenissa


Ja, oslagbart var det. Som sagt.


Vi var inte till läkaren idag. Febern har sjunkit. Och tanken att gå dit för att kolla näsblödandet fanns ju, men vi tänkte att vi lika gärna kan ta det med BVC på 5-årskontrollen. Så istället gick jag ut å skottade. Här och hos grannarna. Det har kommit mycket sen igår kväll *love*. Sen har jag plockat in adventslådan, så det ska pyntas lite. Men först ska vi baka lite igen. Och spela spel.


Önskar en bra dag och kör lugnt om ni ska ut på vägarna!

Av Annci Hultström - 24 november 2010 22:00

... första skottning avklarad. Jag gillar det. Önskar jag hade en större gård, så det är mer att skotta. Visst, låter säkert helt vrickat i mångas öron. Men det är dagens sanning.


För att råda bot på det skottar jag åt ett par grannar åxå. En är handikappad och en är 86år. Tycker inte de ska behöva tänka på det.


Och, nä - det är inte nyhetens behag. Njöt varenda gång under den förra vintern. Och den var ju lång som vi alla minns. Lovely!!


Har varit iväg en sväng åxå. Tjejmiddagen som skulle vara i morgon blev idag istället. Eller, ja... det var tänkt så hela tiden. Men sammankallande hade skrivit onsdagen den 24:e i ett mail och 25:e i det slutgiltiga. Men hon menade 24:e. Virrig gammal hagga. Fast det gör inget. Tycker om henne ändå. Och det gjorde ju inget, jag kunde ju även idag. En trevlig stund hade vi. God mat och mycket prat. En plan om Ullared till våren växte till sig åxå.


När jag kom hem tog jag ett smakprov av bullarna, som blev klarar precis innan jag gick hemifrån. 64 saffransbullar fyllda med mandelmassa blev det. Slängde ihop lite chokladsnitt åxå. Så här såg resultatet ut:

     


I morgon blir det kanske lite mer bakat. Då finns ingen tid att passa alls. Men det beror på hur W mår. I kväll hade hon 37,8 (feber ändå på den lågtempade lilla fröknen)(heter det så, fröknen?). Ringde f.ö om en tid till doktorn, men hon rådde oss att gå till vårdcentralen i morgon istället. Så vi får masa oss dit i morgon helt enkelt. Om inte annat för att kolla näsblödandet. Hon har blödigt minst en gång om dagen nu, sedan i lördagskväll. Det känns ju inget vidare. Iofs kom det i samband med febern (det händer nästan alltid vid feber)... men ändå. Det kommer utan att hon petar. Plötsligt. Hon vaknar om natten av att det blöder. Hmmm... Någon som haft det så som vet varför? H blödde massor när han var liten, men han vet inte varför.


Nej, nu ska jag lägga mig. Blev dåligt med det inatt, så det är lika bra. Man vet aldrig hur natten fortgår med en sjukling i huset.


Önskar en god natt. Sov gott och dröm sött. Bara sött!

Av Annci Hultström - 24 november 2010 11:50

Hej alla!


Har ni en bra dag i snöstormen? Här är det bra, men fy - vilket väder. Var ut en sväng och det blåser genom märg och ben, så det räckte. Jag var ju till S:t Göran på återbesök/besiktning.


Allt såg bra ut. Alla värden var kanon. Viktnedgången var 37% mot normala 30% och både doktor, sköterska och dietist tyckte jag såg ut att må väldigt bra, glad å fräsch. Precis som jag känner mig :-). Dietisten tyckte dock att jag verkade äta lite små portioner (hade skrivit upp allt jag ätit under ett par dagar) och kunde med gott samvete öka på lite. Men samtidigt så är jag ju inte hungrig och värdena är bra, så... tja... känns lite overkill. Men bra att veta om det någon gång suger till i tarmen.


Jag nämnde åxå för henne att jag skriver en blogg. Hon frågade om hon fick lämna ut den till patienter. Och ja, varför inte. Det är väl bra om jag kan hjälpa någon i sitt beslut. Jag sa åxå att jag mer än gärna skulle ställa mig inför folk och berätta om min resa... om det skulle behövas. Det uppskattade hon och skrev ner det.


Efter det bar det av hem igen. Till ett nystädat hem. Känns så lyxigt. Och nu när ALLT är ställt i förrådet åxå så njuter jag än mer. Inga måste på ett bra tag. Eller jo... cyklarna måste bort dit åxå + ett par småsaker. Men sen är det sååå klart. Då kan vi bara njuta resten av vintern.


Nu ska jag vila mig en stund (sovit som en ruuuumpa inatt), sen blir det bullbak. Ha en bra dag och kör försiktigt hem - where ever you are!!

Av Annci Hultström - 23 november 2010 20:44

Heeeelt sjukt vad fort den här dagen har gått. Har inte hunnit nåt alls, annat än att vabba. Iofs var det det jag var hemma för, men nåt annat borde man väl hinna?!


H är och lämnar grejor i förrådet. Jag småplockar här hemma. När han kommer hem igen ska vi softa en stund och sen blir det bingen. Ingen av oss sov speciellt bra inatt, så vi är trötta. Och jag måste ju åka hemifrån vid 07:30 (senast, beroende på vädret) för att hinna till S:t Göran innan 08:30 då jag har läkartid. W får haka på. Kanske kastar in henne på akuten när jag ändå är där. Halsen är inte snygg å febern håller sig stadigt på 38,3.


Önskar er en fortsatt bra kväll. Sov gott & dröm sött. Vi hörs i morgon.

Av Annci Hultström - 23 november 2010 08:30

God morgon världen!!


Först, DAGENS VIKT:


Nuvarande vikt: 76,9 kg

Skillnad: -1,8 kg

Total viktnedgång från start: -46,2kg


BMI från start: 47,5 = Svår fetma

BMI nu: 29,7 = Överviktig

Förlorade BMI-enheter: 17,8


Ja, ni ser - Jag kan numera titulera mig (bara) överviktig. Det känns helt fantastiskt. Jag gjorde det!!! Före 1-årskontrollen åxå. Nu var den ju iofs inte på 1-årsdagen, men det skiter jag i och gläds ändå. Tänker fira det på söndag genom att köpa mig något fint på julmarknaden vi ska på.


Ja, det var det. Nu till övrig vardag. Vi väcktes vid 03:45 av att W blödde näsblod. Igen. Så upp å torka (inte så mycket den här gången tack å lov) och sen in med henne till oss. Men kunde jag somna? Nä... låg vaken till efter kl. 5. Så jag är lite idag. Kanske får ta en tupplur lite senare.


Nu ska jag göra frukost åt W och efter det ska vi göra kalasinbjudningar. Sen ska jag städa lite åxå.


Ha en bra dag tills vi hörs igen.



Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards