Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under oktober 2010

Av Annci Hultström - 22 oktober 2010 08:42

God morgon!


Sovit gott? Det har inte jag. Igen. Fattar inte vad det är, sover som ruuuuuumpa mest hela tiden. Det är mycket som rör sig i mitt huvud, så det är väl det som är anledningen. Inatt vaknade jag 03:37 och efter det blev det inte många minuters sömn. Så även denna fredag kommer jag somna ovaggad i soffan. Hoppas jag.


När det väl var dags att vakna (20 minuter efter att jag kollat på klockan sista gången), kände jag på en gång att det kommit snö. Detta utan att ens ha tittat ut. För rummet kändes ljusare på något sätt. Wilma blev naturligtvis jätteglad (säg den unge som inte blir det?!) och Henrik frågade om det var julafton. Wilma skrattade bara åt honom. När vi sedan kom till dagis träffade vi John´s pappa. Han frågade åxå Wilma om det var julafton. Hon suckade tungt. Undrar vad hon tror om dagens pappor?!  


Här är en halvkass bild, taget genom fönstret på jobbet, på snön här i Spånga:

  

Hemma var det mycket mer snö. Där var buskar, träd och gräsmatta helt täckta. Jättefint. Dock var det för mörkt då för att ta kort.


Här kommer en bild till. Det är W med världens längsta pommes. Hon ville gärna få det förevigat :

  

Den var verkligen så lång. Hon håller den mot hakan. Värsta Tjernobyl-potatisen.


Ikväll ska vi dra ut schäslongen på soffan, bunkra upp med popcorn å dricka och sedan se på film. Antingen "The Queen" eller "Benjamin Button". Det var de två som kom med posten från lovefilm. Tror det blir Benjamin faktiskt. Men innan det blir det middag. Fläskfilé med potatis å kantareller. Och sen ska det spelas kort åxå. Det beställde W som kvällssyssla. Så det låter ju onekligen som det kommer bli en skön kväll. Nystädat kommer det att vara åxå. Lovely!!


Nä, nu ska jag ta tag i saker här. Men - you know the drill - jag återkommer. Senare. Ha det bäst tills dess!

ANNONS
Av Annci Hultström - 21 oktober 2010 19:22

God kväll vänner!


Nu börjar dagen gå mot sitt slut och det lutar åt att slutet inte blir lika bra som början. Jag har jätteont i magen (uppsvälld), mår lite illa och är sjukt trött. Det började innan middagen, så det är inte dens fel. Hoppade därför träningen idag med. Hoppas det inte är magsjuka eller nåt bara. Det går visst på dagis. W har förvisso inte visat några tecken på det. Så jag hoppas.


När jag får ont i magen kan jag inte låta bli att tänka på tarmvred... så jag försöker alltid göra tvåan. Då vet jag att saker passerar i alla fall och att det inte är en knut någonstans.


Försöker hålla igång lite här ändå... plockar lite (städerskan kommer i morgon). Men just nu tar jag igen mig i soffan. Ser på Biggest loser. Sen kör jag på en timme igen, för att avsluta kvällen framför "Lyxfällan". Släpper magontet så blir det en repa med situps, armhävningar och plankan. Kanske även en repa på crossen. Om inte så blir det ett par pass i helgen. För att väga upp.


Nu ska ni få några eftertänksamma ord. Läste de (och fick en kopia) på dagis:


Kära mamma och pappa


Krama mig ofta så blir jag glad och trygg.
Låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar så är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting.
Lär mig se det vackra i världen runtomkring.
Tala om för mig att jag duger just så som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor,
och kom ihåg att man kan leka även sen man blivit stor!

Det är en Stina Norén som skrivit dikten. Fin va? Kändes som något bra att läsa lite då och då. Minnas att man är den vuxna...

 

Nu avviker jag... vi hörs i morgon igen.

 

Sov gott och dröm sött - det hoppas jag att jag får göra!!

ANNONS
Av Annci Hultström - 21 oktober 2010 10:01

Hej världen!


Inatt  har jag sovit som en prinsessa. 8 sköna timmar. Till en början på spiken, men den rök efter en timme. Alltid en timme. Konstigt. Är det så länge kroppen accepterar den?!


Vaknade innan klockan. Det var tur, för jag läste på Aftonbladet (i mobilen, sittandes på toa) att det varnades friskt för ishalka. Så jag rappade på och lämnade hemmet 20 minuter tidigare än vanligt. Men halt... nä, inte någonstans. Så jag var på jobbet 35 minuter innan jag började. T.o.m så att folk reagerade att jag var så tidig. Tog det lugnt. Åt frulle. Pysslade runt lite. Skön start.


Nu har jag, under en stund, roat mig med att surfa på Ullareds egen BLOGG och skrivit ner lite tankar kring vad vi måste (behöver/vill) köpa när vi åker dit. Har redan fått ihop 30 punkter och då är jag långt ifrån klar. Ska ju försöka köpa en del julklappar där åxå, så jag ska se till att driva in önskelistor pronto.


Ikväll blir det löpning på bandet. Sticker nog ner direkt när H kommer hem. För äter jag med dom och sedan går, då får jag håll. Det vet jag.


Måste berätta en sööööt sak åxå... en på jobbet hade varit barnvakt åt sitt sjuka barnbarn häromdagen. Mamman skulle iväg å pappan jobbade. Innan mamman gick sa hon till den sjuka 7-åriga sonen att hon skulle ta med hans gamla slitna skor och slänga. Det var hans favoriter, så han protesterade. Men hon sa att de verkligen måste slängas. Då bad han henne vänta och sprang iväg. När han kom tillbaks hade han en lapp i handen som han stoppade ner i skon. Där hade han hade ritat ett hjärta och skrivit "Hej då". Ta farväl av ett par skor. Så söt! Wilma "styckade" sina som farväl... klippte sönder dom. De är olika de små liven. Det är ett som är säkert.


Nu ska jag göra ett par knop här igen. Men ni vet - vi hörs igen! Ha en toppendag tills dess.

Av Annci Hultström - 20 oktober 2010 20:57

... hemma är så skönt. Jag älskar verkligen de stunder när H är borta och W somnat. Att få strula runt för mig själv. När jag känner att behovet pockar på brukar H säga åt mig att åka till landet själv. Men nä, det är hemma jag vill vara. Själv. Så jag funderar på att skicka iväg de över en natt snart, så jag får en kväll/natt/morgon hemma själv. Guuuud så skönt det skulle vara.


Det låter som jag dissar min familj helt (med tanke på förra helgens smärre kris), men jag kan lugn er med att det inte är nåt som händer mer än ett par gånger per år. Nu är en av de gångerna.


Det blev en vilodag i träningen idag. För H var ju som sagt borta och jag tog tag i stryktvätten. Varvat med plock i köket. Sen har jag kollat lite på TV åxå. Såg "Arga snickaren" och Berg flyttar in. Jag gillar verkligen "Berg flyttar in". Hon är störtskön.


Nu ska jag diska lite och sen krypa till kojs. Så jag önskar er en riktigt god natt med fina drömmar. Hörs i morgon!

Av Annci Hultström - 20 oktober 2010 10:00

God morgon på er!


Sovit gott? Det har jag. Somnade snabbt igår åxå, tack å lov. Jobbigt att ligga vaken.


Ja, nu till dagens huvudämne...


J A G   S K Ä M S !!!!!!!


Igår fyllde mitt kära fadderbarn 2 år och jag missade det. Var helt säker på att det var idag hon fyller. Men nä... jag kan inte mer än be om ursäkt. Lilla  Miranda, jag lovar att fira dig extra mycket när vi ses.


Här är hon, sötnosen, när hon visar hur stark hon är:

  

En stor kram / tant Annci


Nu till lite mer bagatellartade händelser.. kollade tillbaks på förra året. Den 19 oktober 2009 började min resa på allvar. Då började jag flyta. Så idag, för ett år sedan, var alltså min andra flytdag. Och det gick så bra. När jag tänker på det nu i efterhand så var det verkligen inga som helst problem. Det handlade om 3 veckor. Endast 3 veckor. Och skulle jag inte klara de tre veckorna utan att balla ur, hur skulle då resten av livet bli?! Jag var t.o.m på bröllop och satt där med mina drycker utan att ens tänka tanken att smaka något. Nä, att ge järnet de veckorna var en baggis. När jag var klar var jag såååå stolt. Det gav mig en grymt stabil grund att stå på inför det som komma skulle.


Läste under den tiden om folk som inte klarade de veckorna... de trillade dit och åt påsar med chips, magnumglassar, rostat bröd med marmelad o.s.v Kunde inte låta bli att tänka - är dessa människor redo för en op? Det handlar ju  i huvudsak om att ändra inställning.


Så mitt råd till dig som ska opas - fuska inte under flytet. Det ger dig den fulla medvetenheten om att detta har med resten av ditt liv att göra. De kilon du tappar under då kommer du aldrig se igen och ju mer du tappar desto mer underlättar du för kirurgen att göra en lyckad operation på dig. Så det finns bara positiva aspekter. Kämpa på!!!


Tänker idag på min granne... hon opas kring lunch idag. Spännande. Åh, jag minns hur det kändes... men det ska vi inte ta nu. Det tar vi på 1-årsdagen.


Vad ska min dag mer bestå i tro? Ja, det blir inte gymmet i alla fall. Möjligen träna hemma... köra plankan, armhävningar å situps. Behöver verkligen träna de delarna. Eller så blir det vila, för i morgon ska jag ner igen.


Jag skakar f.ö idag... inte av träningsvärk tror jag. Gissar på inhalatorn. Det stod att man kan reagera så. Men det gör inget, för jag märker redan nu att det funkar. Och det är bra.


Nej, nu har jag fått lite saker att göra så jag rundar av. Men ni vet ju - vi hörs igen! Ha en toppendag tills dess.

Av Annci Hultström - 19 oktober 2010 22:11

... att man kan börja skönja lite ork och muskler i den här kroppen. SKÖN känsla. Måste dock stärka magmusklerna. Mycket. Där är jag svag. Och sedan klarar jag inte "riktiga" armhävningar än... men det kommer sakteliga.


Bara att ha kommit så långt att jag tycker att det är kul och att jag redan nu längtar till nästa vecka. Det är stort för mig. Så beach 2011 - here I come   !!


Med det stycket, fyllt av självtro, behöver ni väl inte ens gissa att dagens pass gick bra va?? Det gjorde det. Verkligen. Fick möjligen lite ont i en handled, slog snett. Men det känns bra nu. Är skakig i armarna, så jag gissar på träningsvärk i morgon. Välkommen säger jag!


Innan passet, påväg hem från jobbet, stannade jag på Apoteket och tog ut mer av mina vitaminer/mineraler. Tog även ut en ny inhalator. Fick ju det utskrivet efter open, när jag fick en hosta som aldrig ville ge med sig. Nu känns det rätt lika, så jag tänkte att det kanske hjälper. Den gången kostade den nästa 700 kr (om jag minns rätt, över 600 var det i alla fall). Nu betalade jag 132 för allt. Inhalator och 4 olika vitaminer/mineraler. Det tackar jag högkostnadsskyddet för! Nu hoppas jag bara att det hjälper åxå.


Efter det hämtade jag de två små liven och skjutsade de till gympan. Idag var det innebandy på schemat. Lämnade de av och styrde bilen hem, åt å gick iväg till träningen.


Kom hem 21.10 Satte mig i soffan och åt ananas + drack en massa. Nu ska jag duscha å lägga mig.


Så jag önskar er alla en gooood natt, med fina drömmar!!

Av Annci Hultström - 19 oktober 2010 14:00

Fy f*n vilket väder det är. Jag skulle upp till tårtfixarbutiken på lunchen. Det är 5 minuter bort, men stormen och regnet fick det att kännas som 20. Fick hålla paraflaxet med två händer för att få ha det kvar i min ägo. När jag kom tebax till jobbet var jag iskall om benen. Som en riktig vinterdag. Då smakade lunchen ännu bättre.


Appropå lunchen så måste jag tipsa om det jag åt. Det var en pastagratäng jag gjorde igår, som var grymt god. Här kommer receptet:


300 gr (okokt) Pasta

500 gr Kassler

1 stor Lök

1 Zucchini

1,5 Paprika

150 gr Västerbottenost

200 gr Vitlökscantadou

 

Hacka grönsakerna och strimla kasslern. Fräs detta tills grönsakerna mjuknat. Koka pastan, häll av. Blanda hälften av västerbottenosten + cantadoun med den varma pastan så det smälter ner. Blanda ihop med grönsaker/kassler och häll därefter i ugnsfastform. Strö resten av västerbottenosten över och gratinera tills osten fått färg. Ät! Så gott!


Det enda jag kan tänka att ändra till nästa gång är nog ev. mer cantadou, för att få den mer krämig. Men hursom så var det grymt gott! Däremot dumpade jag grymt när jag åt det igår. Åt på tok för fort. Så det blev en halvtimmes sömn innan träningen. Men idag tänkte jag mig för och då gick det bra. Det blir samma till middag idag... trist kanske, men smidigast. För vi äter på olika tider idag. W hos John (innan sin gympa), jag sen (innan min träning) och H när W & John hämtats. Så rester blev enklast.


Jag har suttit och kollat på den här UTMANINGEN, tänkte att det kanske kan vara något att bita tag i. Men då måste jag modifiera den lite. Kommer aldrig kunna komma iväg till gymmet 5 dagar/vecka. Sen gör jag den mer för mig själv. Eller ja, det gör väl alla. Men den hade ju fasta datum (mitten sep till sista okt) och den biten får jag ju banga. Ja, jag ska fnula lite och se. Men jag meddelar er.


Nu ser det ut som att blåsten ökat i styrka. Flaggstången viker sig nästan här utanför. Blä! Sånna dagar borde det vara lag på att slippa gå ut. Nä, sitta framför en brasa på landet med en bok hade passat bättre.


Ska göra ett par knop här nu. Hörs senare. Ikväll.

Av Annci Hultström - 19 oktober 2010 08:04

God morgon vänner!


Har ni sovit gott? Det har jag... när jag väl somnade. Lade mig tidigt, på spikmattan. Trots att jag var nytränad och nydusckade, hittade liksom aldrig rätt läge, där jag kunde slappna av. Så bort med den. Nytt försök. Nä, vred å vände bara. Men tillslut, framåt midnatt somnade jag tillslut.


Vaknade sedan av klockan 06:10. Ja, det blev lite tidigare idag för jag skulle förbi en verkstad här vid jobbet och kolla vad de skulle ha för att tvätta bilen (insida/utsida), vaxa och byta däck. De ville se den för att avgöra. 1500 kr blev svaret. Ska fundera på det. Är det värt det tro?


Träningen igår då? Fuego - WOW säger jag bara. Så kul var det och jag som sällan svettas var blöt in till trosorna. Och han som höll i det... om honom droppade det, vilket energiknippe. Han levde verkligen för det där. Det kändes. Och syntes. Kan jag tänka mig att gå på igen. Nu var det ju bara ett gästpass, så även om vi skulle få den till Väsby så skulle det ju inte bli han (jobbar i Uppsala i vanliga fall). Och instuktören gör ju mer än halva grejen.


Jaha, dagens vikt då. Är lite mer positiv idag än jag var för en vecka sedan. Så här ser det ut:


Nuvarande vikt: 79,8 kg

Skillnad: -1,1 kg

Total viktnedgång från start: 43,3 kg


Så nu har jag "bara" 2,8 kg kvar till "övervikt" på BMI-stegen. Det hoppas jag, som sagt, klämma innan 1-årskontrollen. För att nå dit blir det stenhårt nu... ska lägga ner ännu mer själ i maten. Börja mäta (tror jag äter för lite) + att jag glömmer t.ex. ofta bort frukt för att jag inte är hungrig nog. Sen blir det ännu mer träning. Pass 3 gånger/vecka och utöver det minst ett löppass på bandet. Tänkte börja köra plankan å så hemma åxå. Måste få bättre magmuskler, så är det bara. Hjälper ni till att peppa mig, please?!


Ha nu en toppendag, tills vi hörs igen.


Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Livets resa - på mitt sätt! med Blogkeen
Följ Livets resa - på mitt sätt! med Bloglovin'

Följ mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se