Livets resa - på mitt sätt!

Direktlänk till inlägg 3 september 2010

15 dagar kvar.... (och ett lååångt gammalt minne)

Av Annci Hultström - 3 september 2010 09:15

...tills vi åker till Kroatien. Det ska bli sköööönt! Är så nyfiken på landet åxå. Hoppas det är så fint som alla säger. Och hoppas framförallt att det är fint väder.


Men innan det ska det hinnas med en del kul.


Främst: Festen i morgon. Ska bli sååå kul, ser fram emot det massor! Ska bli kul att träffa alla vi inte träffat på läääänge. Det är ju många som vi brukar fira midsommar med som kommer, men vi har ju inte varit med på två år. Förra året var vi ju i Norge och i år blev ju W sjuk. Sen ska det bli kul att dansa åxå. Det var länge sedan det med. Sist var på Johan & Lindas underbara bröllop i juni 2008 (ja, något tafatt försök har väl gjorts hemma med W... men det räknas inte). Det var f.ö då jag träffade alla människor sist åxå.


Appropå deras bröllop... Wow - det var så fint! En underbart solig och varm försommardag.


Linda hade ju frågat mig flera år innan (när de förlovat sig) om jag ville sjunga "För kärlekens skull" på bröllopet. Javisst sa jag. Då. Sedan när bröllopet närmade sig kom frågan upp igen och jag sa ja. Igen. Men ju närmare vi kom desto mer tvivlade jag. För jag är ju så vansinnigt bölig när det kommer till bröllop (andras, inte mitt eget konstigt nog) och att stå där med dyblöta kinder å gråtsnor rinnandes var väl inte direkt det jag önskade dom på deras största dag. Så jag tackade faktiskt nej.


Men tre dagar innan bröllopet fick jag dåligt samvete... det var ju hennes önskan. Så jag ringde upp deras solist och frågade om vi kunde göra det ihop. Hon ville inte göra något utan deras tillåtelse (vilket jag förstår, de betalade ju ändå henne), så brudgummen involverades. Han sa JAAAA! Så på bröllopsdagen mötte jag solisten i kyrkan och vi övade lite ihop. När bröllopet började satte jag mig rätt långt bak och när det närmade sig tog jag av mig skorna och smög jag upp på läktaren. Sen sjöng jag för allt jag var värd (ihop med henne, men hon höll sig lite bakom faktiskt).


Linda, som inte hade sina glasögon på sig fick fråga Johan om det verkligen var jag. När det var färdigsjunget (lät f.ö helt ok) kastade jag en slängpuss till Linda och sjönk sedan ner på en bänk därbakom och skakade som ett asplöv. Då kom tårarna. Första gången. Sen gick jag ner och satte mig igen och njöt av resten av vigseln. När vi sedan tog emot de utanför fick jag en låååång kram av Linda och hon viskade tack. Då kom tårarna. Igen. På oss båda. Det var en fin stund jag alltid kommer minnas.


När vi sedan inväntade dom utanför festlokalen fick vi alla en stor överraskning. Han som driver stället kom med en fin tårta i händerna... såg ut som han skulle bära in den i lokalen... snubblade på trappan så den åkte i marken. Kul grej!


Sen kom dom inglidandes i en mycket fin bil. Och ur kliver Johan i sin svensexaperuk (han var rockstjärna på Idol-uttagning, långt svart hår) och rosa solglasögon och Linda i sin fina möhippekrona med slöja. Helt underbart! De bjöd verkligen på sig själva!


Så här fortsatte det... den ena överraskningen efter den andra. Massor med fina tal som lockade till tårar (Johans brors tal... oj, oj). Sånger (jag hade skrivit en som jag sjöng och Johans mamma en). Men den största överraskningen av dom alla var väl ändå...


Innan jag berättar ska jag tillägga att de träffades första gången (och blev tillsammans samma kväll) på Allsång på Skansen år 2000. Så mycket under kvällen präglades av just Allsång på Skansen och Lasse Berghagen (som var programledare då, på den gamla goda tiden).


(nu fortsätter jag)


... en inspelad hälsning som toastmastern spelade upp. På en sekund var det ett jubel utan dess like i lokalen. L A S S E  B E R H A G E N´s röst fyllde rummet. Han sa nå´t i stil med: "Kära Johan & Linda. Jag har hört att det är er bröllopsdag idag och jag vill bara önska er ett lyckligt liv"... typ... Sen avslutade han med att läsa en av sina dikter. Va! Förstå hur coolt det var. Det var Lindas pappa som börjat fundera på det, men lyckades inte riktigt nå fram. Så han nämnde det för någon i Johans släkt och där visade det sig att en faster till honom kände Lasses fru. Det rodde saken i hamn. Vilket minne! Jag grät. Igen.


TACK söta ni för underbara minnen att se tillbaks på!


Här hade jag tänkt stoppa in ett par bilder från den dagen, men jag har inte fått tag i paret i fråga för att få ett ok. Men får jag det senare återkommer jag.


Nu ska jag göra ett par knop här... det enda knop som är att göra idag (är lugnt här). Men som alltid - vi hörs senare!

 
 
Ingen bild

LH

3 september 2010 15:45

ojoj, det var värst vilka ord, härligt att du också fortfarande tänker på den dagen/kvällen med glädje för det gör minsann vi oxå. Vilka underbara tal, förberedelser som alla gjort bara för oss.
Det är underbart! Jag skulle gärna göra om precis samma sak igen med samma underbara man! :) Det finns ingen bättre! Tänk att det har gått 10 år sedan den där pirriga kvällen och jag älskar honom lika mycket, om inte mera...
"Lev livet- det går inte i repris"!

Annci Hultström

3 september 2010 16:00

Mmm... den där kvällen jag... "Nej, jag har ju ingen tandborste med mig".. ha, ha... ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annci Hultström - 16 april 2019 20:51


... tisdag. 2 arbetsdagar kvar den här veckan, sen 4 dagar ledigt. Det ska bli skönt. Inte för att jobbet suger eller så. Nä, det är solen med tillhörande promenader som lockar mig :-)   I söndags gjorde vi verkligen ingenting av nytta. Slöade he...

Av Annci Hultström - 13 april 2019 20:57

... vecka passerat. Igen. Alltså, var tar tiden vägen?   Vad har då hänt? Ja, den har väl sätt ut ungefär som förra veckan.   Lördagen: Lite vet ni. Fortsättningen var grillande. Årets första. Och oj, så gott!   Söndag: Långpromenad, s...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 19:18

... lördag börjar rundas av. Vad har då hänt? Jag tänkte först att den varit förjävla slö, men när jag tänker efter så har det hänt en del trots allt. Frukosten åts inne, sen gjorde vi vår på baksidan. Dvs tog fram utemöbler, torkvinda, cyklar os...

Av Annci Hultström - 6 april 2019 09:27


... och sol. Ett gammalt vinterprat på radion. Snart frukost. En bra start på helgen. Eller iofs, den började ju redan igår med min egodag och planeringsmiddag hos vänner. Tacos blev det. För att ha 100% koll tog jag med egna ingredienser... kyck...

Av Annci Hultström - 5 april 2019 16:34

... inte helt som förutspått, men nästan. Efter frukosten drog jag på musik, dansade mig fram i en undanplockningssession, hängde en tvätt, läste lite, åt lunch och pw:ade ner till massagen. Det var gudomligt skönt. Somnade tillåmed en sekund...

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Skapa flashcards