Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under augusti 2010

Av Annci Hultström - 16 augusti 2010 06:31

God morgon! Hoppas ni sovit gott. Det har jag, men det känns inte som att jag sovit alls... är så trött idag. Känner mig hängig,men det är så typiskt när jag får mens. Då känns det ofta som jag Ska bli sjuk... fryser, ont i kroppen å huvudet osv. Är jag ensam om det eller finns det nån mer som känner så?Nej, nu ska jag göra mig klar för att åka till jobbet. Men vi hörs sen. Ha det så bra tills dess.

Av Annci Hultström - 15 augusti 2010 22:53

Dagen har gått i ett. Som jag skrev, så var tanken att vi skulle dra direkt efter frukost. Men lite rensning kom i vägen. Insåg att vi måste veta var W har i klädgömmorna innan loppis var aktuellt. Så vi rev ut allt ut hennes garderob och "framtidslådor" (ser ut som ett bombnedslag uppe nu, hann inte ta reda på allt idag). Hon fick prova en stoooooor mängd kläder. Jösses, ungen har växt hur mycket som helst. 5 cm över sommaren. Hon kunde inte några av de kläder hon kunde ha i våras, framförallt brallor. Helt sjukt. Men i framtidslådorna fanns en del, så inget krisar. Men loppis blev det ändå. 


Jag hittade en ny, lite mindre handväska (10kr), 2 skjortor (10 + 15 kr), en kjol (25kr), lite pysselsaker, ett armband m.m


Efter det susade vi till Rönningeby. Trodde de stängde kl. 16, men tyvärr mindes jag fel, så det blev en kortis där... 30 minuter bara. Men W hann rida (jag ledde hästen... springades, för fort skulle det gå), hälsa på getter, kolla kaniner å mata ännu fler getter. Då hände nåt hemskt f.ö En ung-get hade stuckit ut huvudet igenom stängslet. Vi matade den. Då kom en stor get och stångade den lilla, som i panik försökte komma loss med huvudet... den fastnade och kilades in. I munnen fick den stängslet från ena hållet och hornen fastnade åt andra hållet. Där satt den. Och den stora geten tryckte på. Så den skrek och höll på att kvävas såg det ut som. Jag fick så ont i hjärtat, så motade först på den stora geten, men när det inte hjälpte slog jag till den lite. Då shappade den och jag kunde hjälpa den lilla loss ur stängslet. Slutet gott allting gott!


Efter det blev det Täby C för en fika och jeansshopping till W (hittade inga på loppiset).


När vi kom hem åt vi lite rester från igår, sen klippte jag gräset, krattade och tränade styrka inne i 45 minuter. Efter det har jag med gott samvete suttit i soffan. En film blev det. Den hade nog varit skitbra - om man varit 15. "Linas kvällsbok" hette den.


Nu väntar sängen. Bilder får vänta. Är för trött.


Önskar er alla en god natt, dröm sött!


P.s Budda-Tina: Tack söta goa du! En stor kram, det får du!!

Av Annci Hultström - 15 augusti 2010 10:29

Frukosten just avslutad... nu bär det av mot Täby. Det blir loppisbesök och sedan en sväng till Rönninge by. Där lär vi väl få leda häst några gånger ;-).


Hörs senare. Med lite bilder!

Av Annci Hultström - 15 augusti 2010 00:25

Den här dagen har varit perfekt. 


P E R F E K T ! ! !


Först, som jag skrev - stall & bad. Sen har vi ätit goda kräftor och underbara pajer (västerbotten å kantarell). Suttit ute med tända ljus och en drink. Tagit en massa kort. Myst med W i soffan. Och nu har jag suttit en stund och lekt med bilder i PS. Kan verkligen inte så mycket om det. Men jag har i alla fall lyckats få ihop ett kollage:


Och en svartvit på mig:


Ni får en i färg åxå:


Kom på att jag glömde redovisa dagens... eller rättare sagt gårdagens (klockan har ju slagit spöke)... träning. Hade tänkt springa från badet, men det var helt enkelt för varmt. Så det bidde 30 minuter simning.


Nä, nu - mot sängen. Men först...


Lott@ - Tack, du hade varit mer än välkommen. Till å med mat & husrum hade du kunnat få :-). Du tar så fina bilder!

 

Budda - ja, lite av frisyren ser du på bilden ovan. Ska be maken fota bakhuvudet i morgon så får du en glimt av den med.

 

Nu - God natt, sov gott å dröm bara fina, söta drömmar!


Av Annci Hultström - 14 augusti 2010 18:56

Hej i väääärmen!


Idag drog jag och klippte mig när de öppnade kl. 10, sen bar det av hem igen. Där packade vi badväskan å drog mot Kairo. Men först svängde vi ju såklart inom ridskolan. Där kollade vi på voltige och sen fick Wilma prova både hästkörning och ridning. Som hon mös!


Sen blev det badet. Där var vi några timmar innan vi drog oss hemåt för att förbereda vår lilla kräftskiva.


Nu är bordet dukat och vi väntar bara på att pajerna ska bli klara i ugnen. Det luktar gudomligt. Hoppas det smakar så åxå.


Bilder hade jag kunnat erbjuda om vi bara varit så smarta att vi tagit med kameran i dag. Men nä, den glömde vi hemma. Tog några med mobilen, ska se om de blev nåt att ha. Återkommer om det.


Nu ringer ugnen... hörs senare. Tills dess önskar jag en underbar kväll! 

Av Annci Hultström - 13 augusti 2010 23:31

Leap year. Hade ingen aning om vad det betydde förrän vi såg en film ikväll som hette just det. Vet du? Inte? Då kan jag berätta: Skottår. Bortsett från den lärdom filmen gav, så var den söt... fina vyer... aningen förutsägbar. Helt ok att spilla 1,5 timme på.

   (bild från google)


I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Eller jo... jag har åkt mjölkbil. Nä, det var väl inte hela sanningen, men det kändes så. Bussarna jag åkte (japp, jag åkte faktiskt ändå) till Stinsen från jobbet passerade varenda liten tvärgata i Hjulsta, Husby, Akalla, Sollentuna. Kändes det som i alla fall. Men jag hade sällskap av en dam från jobbet. Så det gick ok ändå.


Väl i Stinsen åt vi (jag åt wokad scampi), sen kollade jag lite rea. Hittade ett par caprijeans + ett par baggy jeans. Båda tillsammans för 198:-. Lysande. För nederdelar behöver jag verkligen. Köpte f.ö strl 44 i baggybrallan å 46 i caprin (den var nästan åt leggingshållet = rätt tighta). Fatta - för 9 månader sedan köpte jag 54-56. Ja...eh... vad ska jag säga? S U R R E A L  B U T  N I C E!!!!! 


Köpte även ett armband som jag kollat på förr, men som jag då inte tyckte var värt 79kr. Men nu var det nersatt och kostade hela 5:-. Då framkallade det plötsligt ett habegär. Sen handlade vi lite inför i morgon. Vi ska ju ha kräftfest... jag, H & W. För att fira våra 10. Utöver kräftor blir det västerbottenpaj och kantarellpaj. Mmmm... vattnas i munnen bara av tanken.


Men innan det ska lagas, ska det sovas. Nu.


Önskar er alla en God natt och som vanligt - med vackra drömmar!!


ps.

Sandra: Bra idé, ska kolla med honom.

Lotta: Ja, vi gör det. AnLo Sieri AB   

Budda-Tina: Trevlig helg önskar jag snabbt i retur.

Av Annci Hultström - 13 augusti 2010 15:44

Nu är det bara 45 självande minuter kvar av den här dagen. Fredagen - arbetsveckans sista dag. Ser fram emot helgen. Ska bli skönt. Inga måsten, bara mys. Är rätt uppbokade i övrigt resten av sommaren, så det gör det extra skönt.


Håller på att ge upp att åka kommunalt härifrån. Herregud vilket strul det är. Snacka om världens ände. I alla fall när man ska tvärs över. Blä! Slutar nog med att jag ringer H som får hämta mig.


Jag har suttit och letat fotograf. Skulle så gärna vilja ta några bra bilder på mig själv och familjen. Har ingenting sånt. Eller jo, från när W var 5 månader, men jag vill ha nya. Åsså vill jag ha på mig själv åxå. Mitt nya jag. Känner ni någon? Det får inte vara för dyrt. Har även letat fototips. För någonstans tänker jag - hur svårt kan det vara att ta bilder själv? Men jag kommer hela tiden fram till att JO - det är svårt. Kanske skulle underlätta om jag läste kamerans manual ;-).


Förresten, måste kommentera vädret åxå. Shit vad varmt det är. Inne i alla fall. Ventilationen har inte funkat på hela dagen. Så sen nån timme så har jag haft ett av mina 5 fönster helt öppet. Har gett lite luftgenomströmning i alla fall. Och syre.


Nej, nu avviker jag för nu. Men... ja, ni vet... vi hörs sen.

Av Annci Hultström - 13 augusti 2010 10:51

Som telefonist får man en hel del dumma frågor, men häng med... det här borde väl ändå vara den dummaste av de alla:


Alltså - jag får in ett samtal, Ada söker Kalle, Kalle pratar i telefonen, Ada vill vänta. Emellanåt frågar jag om Ada vill vänta kvar. Det vill hon, men klämmer samtidigt in frågan "Hur länge kommer han att prata?".


"H U R  L Ä N G E  K O M M E R  H A N  A T T  P R A T A ? ? ?"


Fan, är jag sierska eller?? Hur i hela friden tror Ada att jag ska veta det? Hur tänker hon? Hade hon vetat det själv? Har du någon gång ställt den frågan? Hinta mig i sånt fall om meningen med den. För det är jag nyfiken på.


Trots att det ringer väldigt lite nu så händer detta minst en gång/dag. När jag jobbade på SEB och tog uppemot 900 samtal/dag fick man ju frågan ett otal gånger. Hmmm...


Nu till något helt annat. Ni vet serien Elvis, om den tecknade sköldpaddan, som är med i Metro. AJ LÖÖÖV IT! Här bjussar jag på två strippar hämtade från Metros hemsida:

    


Hoppas ni ser vad det står (klicka för större bilder). Underbar i alla fall.


Idag är jag utan syre här. Det står still, är fuktigt och äckligt. Har sagt till, borde ju vara ventilationen det är fel på. Försöker liksom andas, men det händer inget. Har förvisso öppnat fönstret, men det har inte gett så stor skillnad. Så på lunchen får jag väl gå ut och andas och sedan hoppas att det syret räcker resten av dagen.


Jag ska f.ö ut och åka kommunalt idag. Bilen är ju hos doktorn (service). Och eftersom det tar en halv evighet hit med kommunala medel, så skjutsade H förbi mig i morse påväg till sitt jobb. Men hem tänkte jag ge mig på att åka diverse bussar. Får se hur det går.


Nej, nu ska jag göra ett par knop här. Men vi hörs igen, senare.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards