Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under augusti 2010

Av Annci Hultström - 25 augusti 2010 13:00

Jag skrev ju förut om Wilmas stjärntecken, Skytten och dess egenskaper. De stämmer ju väldigt väl.


Det är lite intressant tycker jag... funkar det verkligen?? Eller är det så att "tro försätter berg"? Kollade i alla fall på mina å Henrik åxå. Se resultat nedan.


Här är mina egenskaper. Känns åxå som de stämmer ruggigt väl, tycker jag själv i alla fall:


Den typiska Jungfrun har en tjänande läggning och tycker om ordnade rutiner. Jungfrun är noggrann och flitig och har sinne för detaljer. I relationer och samarbete är Jungfrun pålitlig och ansvarskännande. Stark integritet hör till bilden, det gör att Jungfrun kan upplevas som reserverad och försynt. Hjälpsamhet finns i stora mått.

Jungfrun är en plikttrogen arbetsmyra som får mycket uträttat i det tysta. Den som är präglad av detta strävsamma tecken har en tendens att ta på sig mer arbetsuppgifter än nödvändigt. En väl inbokad agenda och en fulltecknad vardag hör till bilden.

Jungfrun eftersträvar renhet, både till kropp och själ. Ett välstädat hem med bra förvaringsmöjligheter är viktigt för Jungfruns välbefinnande. God framförhållning är naturligt för denna praktiska karaktär. Inga detaljer lämnas åt slumpen. Pålitlighet och ansvarskänsla hör tecknet till. En Jungfru kan man lita på. En resurs i både arbetslivet och hemmet, som utför sina uppgifter med största noggrannhet.

Jungfrun är tålmodig och gör inte så stort väsen av sin person. En jordnära, sparsam och något försiktig läggning hör till bilden samt en strävan efter perfektion. Självkritik och analytisk förmåga är kännetecknande. Hjälpsamma Jungfrun är alltid beredd att ställa upp för andra och förväntar sig inga motprestationer, utan gör det av hjärtat!


Och Henriks stämmer åxå. Det fetmarkerade stämmer bäst, med övrigt till viss del:


Stenbocken har god organisations- och planeringsförmåga. Stenbocken är metodisk och målmedveten, ansvarskännande och plikttrogen. En klippa för arbetsgivaren. I relationer och samarbete är Stenbocken lojal, principfast och pålitlig. En god vän att luta sig mot. Stenbocken står alltid med båda fötterna på jorden och håller sina löften.

Planeten Saturnus styr över tecknet. Det gör Stenbocken prestationsinriktad och en smula allvarsam. Stenbocken lämnar inget åt slumpen utan går alltid metodiskt tillväga. Nödvändiga förändringar ska vara väl genomtänkta. Stenbocken föredrar planering och struktur, framför impulsivitet och alltför djärva chanstagningar. Stenbocken är känd för att vara bestämd och envis, i det närmaste orubblig i sina åsikter.

Den som är präglad av detta jordtecken är konsekvent i sitt agerande och sätter upp långsiktiga mål. Stenbocken värdesätter stabilitet och trygghet, och strävar långsamt framåt. Självständiga roller, förknippade med ansvar passar denna disciplinerade natur. Ambitiösa Stenbocken är inte den som ger upp i första taget. Uthållighet och tålamod finns i stora mått och en längtan efter att ”åstadkomma något” i tillvaron. En strävsam och effektiv arbetsmyra som skapar sig en god ekonomi och en trygg plattform.

Integriteten är stark och Stenbocken har ofta en behärskad, distanserad läggning. Ett stort kontrollbehov är utmärkande. Och skulle något, trots noggranna förberedelser, gå snett, har Stenbocken alltid en reservplan!

 

Info hämtad HÄR.

ANNONS
Av Annci Hultström - 25 augusti 2010 10:10

I måndags när jag & W åt middag så utspelades följande samtal (J=jag, W=Wilma):


W: Mamma, har moster alltid haft häst?


J: Nä, inte alltid. Det började med att hon fick börja sköta en häst, Pegge och sen fick hon honom av den farbrorn.


W: Var är han nu?


J: I himlen


W: Fick han en sjukdom?


J: Nä, han gjorde sig så illa att doktorn inte kunda laga honom.


W: Hur gjorde han sig illa?


J: Han skulle gå ut genom en dörr och fastnade med benet i en pigg, slet till och rev upp ett så här (visade 3 dm) stor sår ända in till skelettet.


W: Men, hästar är ju så stora. De ska inte kunna gå genom dörrar.


J: Det var en stor dörr i en lada. Men han gick samtidigt som en annan häst och då hände det.


W: Det var dumt. Men hur kom han till himlen då?


J: Det vet jag faktiskt inte (ville inte direkt tala om att han fick ett skott mellan ögonen).


W: Kan djurdoktorer trolla?


J: Det vet jag inte, jag tror inte det. Fast det kanske de kan...


W: Nä, jag tror inte det... För nu vet jag, det har min hjärna tänkt ut. Det kom ner någon från himlen, trollade med sig hästen upp till himlen och stängde sedan dörrarna bakom honom.


Naturligtvis höll jag med henne, såklart att det var så. Dessa små samtal räddar en hel dag och berikar mitt liv enormt. Så underbart att höra!!! Kloka unge!


Har googlat lite på en skytts egenskaper (hon är skytt). Detta fann jag:


Den typiska Skytten är aktiv och frihetsälskande. Skytten har stort behov av omväxling och social stimulans. I relationer och samarbete är Skytten ärlig, rak och välmenande. Med sin ivriga, spontana läggning kan Skytten ibland av ren obetänksamhet vara lite klumpig och trampa andra på tårna. Skytten är öppen och pratglad, generös och frimodig. Skytten trivs i naturen och på resande fot. Det brukar bli många spännande resor för den som är präglad av detta eldtecken.

Skytten är med sin optimism och välvilliga läggning duktig på att inspirera andra. Generositet och humor hör tecknet till. Strävan efter nya intryck och upplevelser kan göra Skytten en aning rastlös. Men Skytten bekymrar sig inte i onödan utan rusar glatt framåt mot nya äventyr. Här finns en stor kunskapstörst och nyfikenhet på livet som leder in Skytten på spännande stigar.

Ett intresse för livsåskådningsfrågor brukar komma med åren. Skytten är en sökare som vill prova sig fram i tillvaron. Frimodig och djärv, men samtidigt bestämd och viljestark till sin läggning. Lyckoplaneten Jupiter styr över tecknet. Det gör Skytten till en glad optimist med siktet inställt på framtiden. Den som är präglad av detta vetgiriga tecken slutar aldrig att längta efter nya spännande upplevelser. Skytten delar gärna med sig till andra av sina tankar och erfarenheter och är ofta en god pedagog.

 

OJ, OJ vad det stämmer på henne!!! Längtar efter att följa hennes liv!

ANNONS
Av Annci Hultström - 25 augusti 2010 08:14

Jag är inte direkt intressad av politik, Alls. Men jag tänkte jag skulle sätta mig in lite mer i det, så jag har läst lite de här hemmadagarna och nu gjorde jag VALKOMPASSEN (klicka och se vad det är) och fick faktiskt fram ett rätt otippat förslag på första plats. Men som andra kom det jag röstade på sist... så helt ute och cyklar är jag nog inte. Nu är bara problemet att kunna rösta. Vi drar ju till Kroatien dagen före, så vi måste poströsta... hur man nu gör det. Det löser sig nog.


F.ö är det bättre idag, febern är borta så i morgon blir det jobb igen som det ser ut nu. Skönt! Saknar det. Dom. Nu är det bara hoppas att inte W blir sjuk. Hon är kronsnuvig å luktar gammal disktrasa i munnen, men ingen feber i alla fall.


Förresten, på fredag kommer vår sanitetstekniker (städerska, hemhjälp, lokalvårdare) för första gången. Vi önskade fredagar, för tänk vad skönt att komma hem på fredagen till ett nystädat och godluktande hem. Lovely! Dock trodde hon inte det skulle lösa sig, men det gjorde det. I alla fall under kommande 6 månader. Sedan blir det kanske torsdagar. Vi får se. Skönt oavsett!


Nej, nu ska jag ta och begära ut lite pengar från försäkringskassan. Gamla VAB-dagar.


Hörs senare. Ha det toppen tills dess!

Av Annci Hultström - 24 augusti 2010 19:42

Jag känner mig fortfarande lite ynklig, så jag beslutade mig för att ta en dag till hemma. Vill känna mig helt ok innan jag återvänder... så jag inte blir sjuk igen. Så i morgon vet ni var ni har mig... på soffan.


Sitter just nu och tittar på... ja, gissa... Rätt: Biggest loser. Det är en kvinna där - Abby - som förlorade sin make, sin 5,5 år gamla dotter och sin 2,5 vecka gamla son i en bilolycka. Hon var inte med i bilen. Det fick henne att tänka om, att ta vara på livet som hon kände att hon fick ytterligare en chans till. Helt sjuk, att man överlever sånt och att man kan gå stärkt ur det. Hon har all min respekt och beundran!!


Appropå stärkt - Jag vill tacka alla som engagerar sig i mig, skriver kommentarer och peppar mig... både här och på FB (och i verkliga livet såklart). Det betyder mer än vad ni förstår. Och att få kommentarer om att JAG inspirerar, wow - vilken kick. TACK alla - ni vet vilka ni är!


Här kommer ett par bilder på hundar jag haft. Eller, alla var inte mina... men jag har bott med dom alla. Bilderna är fotade av fotografier, så kvaliteten är sådär.


Först, en gruppbild:

Bakre raden från vänster: Zinika (mammas hund), till höger: Yasmine (min, fick istället för moppe), den lilla längst fram: Bettina (syrrans, kallades Tina).

 

Och så en bild på bara min älskling Yasmine:


Alla tre var Papillon-hundar. Men med mer eller mindre handikapp som gjorde att de inte gick att avla på. Yasmine hade hängande öron, men inte tillräckligt för att klassas som phalené. Zinika var på tok för smal och liten för att ens kunna bära bebis. Tina hade ett underbett som inte var utav denna värld. En liten särskola för hundar var alltså vad vi bedrev ;-). Men trots det var de HÖGT älskade och de alla fanns med oss så länge ålder och sjukdomar tillät. Däremot fick mamma & pappa husera de när vi flyttade till höger å vänster, för att skilja de åt var inte aktuellt. Sötnosar!!


Nu ska jag glo på Fångarna på fortet och äta ett kvällsmål. Hörs vi inget mer ikväll så önskar jag redan nu en god natt, med idel vackra drömmar!

Av Annci Hultström - 24 augusti 2010 10:34

... skämskudden och klicka därefter HÄR.


Från och med nu kan du känna dig rätt nöjd med ALLA bilder som någonsin tagits på dig ;-).

Av Annci Hultström - 24 augusti 2010 08:16

...dag för dag... Japp, mår bättre idag. Halsen gör ont fortfarande, febern är nere på 37,8, snuvan är där. Så det kan hända att jag blir hemma en dag till. Ska känna efter ordentligt fram till kl. 13 (då är deadline för att meddela jobbet).


Dagens vikt tänkte jag meddela: 82,9.


Det betyder -0,5. Det går onekligen långsammare nu. Men det är i alla fall ner. Och vet ni vad det betyder? Jag har gått ner Ö V E R 40 kg nu. Närmare bestämt 40,2. S U R R E A L - but nice! Jag har åxå nått nästa mål på listan. Den sa: "Nya löparkläder" men det har jag ju "tvingats" köpa längs vägen, eftersom allt blitt för stort. Så jag får helt enkelt unna mig något annat. Tror det blir något att göra... typ... eh... hmmm... Får fundera inser jag. Några tips? Barnvakt och bio kanske? Nä, känns för pluttigt. Jag menar, -40 är väl värt mer än så?


Nä, nu ska jag äta frukost.


Hörs som vanligt, senare. Ha den bästa av tisdagar.


p.s Är less på dagis... igen... De har sålt sig till ett norskt företag, fick läsa det i lokaltidningen. Men säger de det till oss föräldrar direkt? Nope... d.s

Av Annci Hultström - 23 augusti 2010 19:05

... har börjat. Äntligen - Biggest loser är igång igen. Så nu vet ni vad jag kommer att göra kl. 19 varje kväll... hela hösten. Är jag bara frisk så kommer jag att stå på crossen samtidigt. Men inte idag. Idag är det soffan som gäller. Fattar inte vad det är med det programmet... det etsar sig in i mig. Just loooove it!


Middagen är äten. Det blev pasta med en sås av skinka, kantareller, lök, bacon och 4%-ig grädde. Gott! W & H är och handlar. Får se om de hittar någon blomma värdig en prinsessa :-).


Resten av kvällen kommer åxå bestå i soff-sittning. En film kanske? Såg förresten klart filmen jag somnade från igår. "A walk to remember". Fin film, oväntad tvist. Men ingen wow-film kanske. Fast har man 1,5 timme över kan man väl ändå spendera dom på filmen och känna att det var ok.


Här, några sköna bilder.


För att få rida, måste man jobba:


Och så belöningen. Visst är jag duktig mamma?

     


Innan det blev riktig häst, fick dessa stå till tjänst:

 


Härlig min, i kläder stickade av mormor:

  


Vi hörs igen. Senare. Som vanligt.

Av Annci Hultström - 23 augusti 2010 16:27

... är aningen mindre än jag gått ner. Men exakt det jag hade i feber efter lunch. Så nu har jag sovit igen i hopp om att det ger med sig. Blir hemma i morgon åxå. Fortsätter med Weifa-C, Alvedon och snyftfilmer ;-)


Nu ska jag snart hämta W på dagis. Sen blir det hem för att laga mat och när vi ätit ska hon åka med H och köpa en blomma till sitt rum. Hon hade nämnt det igår, att hon ville ha en. Och det är klart hon ska ha en blomma.


Skickar med en bild på en rundkindad sötnos, med en servett som hatt:

  


Hörs igen. Senare.

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Livets resa - på mitt sätt! med Blogkeen
Följ Livets resa - på mitt sätt! med Bloglovin'

Följ mig


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se