Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under juni 2010

Av Annci Hultström - 16 juni 2010 08:04

God morgon vänner!


Har ni sovit gott? Det har jag... eller ja, fram till kl. 4 i alla fall. Efter det vaknade jag rätt ofta för Wilma hostade som en tok och Henrik snarkade om möjligt ännu värre. Kl. 6 gav jag upp och gick upp.


Tänkte först sticka ut och springa, men så kom jag på att jag måste packa returen till Ellos (har helt glömt det). Så jag gjorde det istället. Springa ska jag göra i morgon istället. Fast då blir det nog på kvällen. För i morgonbitti kommer jag vilja sova så länge det bara går. Ska nämligen på bio ikväll, med goa Sandra. Vi ska se "Sex in the city 2" och den börjar inte förrän 20:45. Med sina 2,5 timmes speltid slutar den alltså inte förrän 23:15 och jag är nog inte i säng förrän tidigast 23:45. Phu... zzzzz... men trevligt ska det blir!


Jag bakade ju igår och det var av ett speciellt skäl. Kände nämligen att jag ville bjuda på fika på jobbet för att jag blivit så väl mottagen här. Men nu har jag drabbats av ångest. Kan det missuppfattas som fjäsk? Vad tror ni - hur hade ni uppfattat det? Tilläggas bör att jag sitter inhyrd (på en tillsvidare-tjänst) hos kund och är alltså inte anställd av företaget i fråga. Jag frågade min chef, hon tyckte det var en bra idé. Hmmmm... help me!


Dagens vikt då? Jo, den blev 86,4. D.v.s -0,7. Känns bra att det går stadigt neråt... i snitt är det nu -1,2kg/vecka sedan start. Fortsätter jag så så har jag nått mitt (ursprungsmål) mål på 65kg till årsdagen av operationen. Men så kul ska vi väl inte ha det... går ju långsammare på slutet (som för alla andra), så jag räknar med årsskiftet. Tänk vad nice att fira in nyåret som normalviktig!!!! Det var många år sedan...


Nej, nu - over & out! Ha en toppenonsdag förmiddag - kikar in vid lunch igen och ser om ni tyckt till om fika eller inte fika.

Av Annci Hultström - 15 juni 2010 19:54

... och jag bölar... Biggest loser-vinnaren blev Helen, med en viktminskning på 54,5 %. Helt sjukt! Jag är så imponerad. Och taggad. När jag är klar har jag gjort detsamma... gått ner ungefär halva min ursprungsvikt. Ja, jävlar. Vilken grej!


Jag satte ju som mål att gå ner till 65. Men sen ville jag gå ner jämt antal kilo. Så då blev målet 63 (tappat jämna 60). Men nu känner jag att det skulle vara kul att gå ner mer än hälften av vad jag vägt. Så kanske får det bli 61 som slutmål. Ja, det visar sig när jag närmar mig den vikten. Jag kanske inte ens kan eller vill. Det tar vi då.


Idag har jag och Wilma spelat spel, bakat och lagat mat. Sen hann vi inte så mycket mer.


Gjorde f.ö en ny pastarätt. Det var med paprika, zucchini, räkor, sesamfrön, cremé fraiche och lime. Riktigt gott och fräscht. Men nästa gång blir det lite mindre lime.


Nu ska vi se några avsnitt av "How I met your mother". Sen blir det sängen. Är trött faktiskt. Sov sådär inatt... det var ju nån liten en som hostade massor.


Men vi hörs i morgon igen. Då återkommer jag med dagens vikt åxå.


Ha en fortsatt bra kväll. Och, kom ihåg... sov gott och dröm sött!

Av Annci Hultström - 15 juni 2010 09:12

Ja, i natt verkar det som att Wilma blev sämre. Hon har hostat konstant och klagade på ont i örat. Så när jag vaknade i morse hittade jag henne och Henrik i varsin ände på soffan. Toksovandes.


Och inte vaknade de när jag fönade håret ens.


Sen ringde min mobil en stund efter att jag kommit till jobbet. Då var det Väsbyhem som surade för att jag inte lagt nyckeln i tuben (hade gjort en felanmälan de skulle titta på). Men jag sa att det var folk hemma... men ingen öppnade sas det. Så jag ringde... 5 gånger. Inget svar. Så jag tänkte om de gått till Vårdcentralen. Då ringde jag H´s mobil... nekat samtal. Ringde hem igen. Svar. Snacka om att sova hårt.


Pratade med H nyss. Hon hade inte sagt något om örat idag. Och feber hade han inte hunnit kolla. Får se vad det blir av det.


Jag klev upp tidigare i morse och snörade på mig löparskorna. Därefter bar det av på löparschemats första tur. Den var kort, 16 minuter. 3 min rask gång, 5 min jogg, 3 min rask gång, 4 min jogg, 1 min rask gång. Jag klarade det. De första 5 joggingminuterna hade jag kunnat öka på kände jag. Men de 4 sista var segare. Men tänk den dagen jag springer 30 minuter. Det kommer kännas helt sjukt. Då är det första gången i mitt - då - 38 åriga liv som jag gjort det. Kommer att fira, det förstår ni va??


Idag är det ju vägardag. Men jag glömde helt bort det, så jag återkommer i morgon om veckans resultat. Men jag tror någonstans runt -0,5.


Idag när jag kom till jobbet hade de äntligen tagit bort det gamla bordet som stod och skräpade här i repan. Jösses så fint det blev. Jag är såååå nöjd. Nu ska bara en gammal bokhylla bort, en ny in samt de gamla tråkiga växterna ska bytas mot nya, fina, fuskisar (skönt att slippa sköta). Sen är det HELt klart här.


Nej, nu ska jag avsluta. Men vi hörs igen ikväll.


Ha en bra tisdag tills dess!

Av Annci Hultström - 14 juni 2010 13:39

... igen. Glömde ju berätta förut att när jag kom ut till bilen i morse var båda registreringsskyltarna (inklusive ramarna de sitter i) stulna. Så det var bara att ringa polisen igen... kan det där numret nu. Fick då veta att det är ett lagbrott om man kör utan skyltar, så jag ombads åka direkt till en polisstation för att få ersättningsskyltar. Men de öppnade inte förrän kl. 9, så jag svängde förbi på hemvägen. Så nu har jag dom och nya är beställda. Jobbigt bara nu att hålla koll på vägtullar och annat. Och hoppas inte skyltarna är med om något rån eller så. Hmmm... trött jag blir på alla klåfingriga idioter. Natten till igår var det ju en granne som blitt kvitt själva spegelglaset på sina backspeglar. Suck!


Nu är jag i alla fall hemma. Utfodring av mig och Wilma är gjord. Nu ska vi bara mysa idag. Kanske gå ut en sväng. Hon har ju trots allt ingen feber.


Förresten: TACK snälla rara alla för pepping! Det kommer att behövas :-).


Marre, jag gillar ditt mål. Då har vi båda något att kämpa för. Du för att kuta som om det brann i röven på dig och jag för att ta mig runt. Likvärdigt?! ;-)


Sara, ja - vi ses kanske. Den här gången är det ju max 3500 personer att leta bland.


Totte, nog springer du mer än 100 meter. Det är jag säker på. Om inte annat får du börja skicka ut H i bara mässingen. Då ränner du väl mer än gärna efter? ;-)


Nej, nu ska jag roa Wilma.


Vi hörs senare!

Av Annci Hultström - 14 juni 2010 12:15

... ska det löptränas. Marre frågade mig igår om vi inte skulle anmäla oss till I-Formloppet den 11 augusti. Hade funderat på det redan, så det blev så. De har 5 km- och 10 km rundor att välja på. Och vårat val blev 5 km. Men då ska jag baske mig SPRINGA hela. Så från och med nu ska jag ut och springa lite varje dag enligt ett träningsprogram som jag hittat på tidningens I-Form´s hemsida. Det är inga långa turer på en gång och bara 3 ggr/vecka (men jag ska springa lite oftare, det behöver jag). Sen är det ett uppbyggande schema... blir längre och längre eftersom de kommande 8 veckorna. Med det hoppas jag kunna klara av det. Just nu känns det helt främmande. Men tänk om jag skulle klara det?! Då har jag nått mitt största mål redan i år. Peppa mig!!!!


Wilma blev sjuk... ja, eller sjuk å sjuk. I morse när hon vaknade var ögonen helt igenklibbade. Ingen feber, bara det och så kronsnuvig. Så Henrik tog förmiddagen, så drar jag hem och löser av efter lunch. Han var ner med henne till VC och ögondroppar uttdelades. Så hon blir hemma i morgon med. Men sedan hoppas vi det är överstökat. Men det var länge sedan nu. Hon har inte varit hemma sedan i februari... 4 månader sedan. Det är rekord faktiskt.


Nej, nu ska jag ta och dra mig hemåt. Avlösning. Men vi hörs igen senare.



Av Annci Hultström - 13 juni 2010 19:34

Vilken lång helg det har varit. Känns som om vi har semester, har hunnit massor. Så skönt!


Idag var vi alltså till Gröna Stugan. Jag åt en underbar Cesarsallad. I SOLEN. Ja, vi prickade in den. Efter maten bestämde vi oss för att fika på Ikea  Skulle ju köpa en stol till Wilma åxå som vi glömde igår. Men fy f*n vad folk. HELA Stockholm var där. Så vi köpte med oss bakelser (och stol) och åkte hem och fikade. Sjukt goda... 5:- styck inkl. kaffe. Löjligt billigt.


Efter fikat åkte både svärföräldrar och mina päron hem. Då gick vi till stora tvättstugan och stoppade in några maskiner. Sen spelade vi lite Wii (för då hade regnet kommit). Det är kul. Riktigt kul! Märker dock att när jag kommer hem på kvällarna orkar jag inte göra  Så det blir väl inte lika nyttjat som jag trodde. Sen vill man ju inte sitta inne när det är fint väder heller. Då vill man vara ute och stå på huvudet ;-). Det blir kanske annorlunda framåt hösten/vintern.


Nu ska vi se en film... eller kanske några avsnitt av "How I met your mother". Sen blir det sängen, tidigt. Är ju trots allt måndag i morgon. Hel jobbvecka igen, om inte Wilma blir sjuk. Hennes ögon var dock bättre idag. Hoppas det inte blir något mer av det. Vill inte vabba... men blir hon sjuk den här veckan så måste jag nog det. För Henrik jobbar på ett mycket viktigt anbud, som ska vara klart på fredag. Ja, det visar sig helt enkelt.


Ha nu en fortsatt bra söndagkväll och sov gott när det väl är dags!

Av Annci Hultström - 12 juni 2010 22:17

Idag har vi fixat en massa här hemma. I morse efter frukost drog jag & H till Ikea. Vi hade ju fått godkänt att reklamera vår bäddmadrass. Det skulle ge oss 30% rabatt på nästa bäddmadrass. Men väl där insåg vi att jag missuppfattade. Det som gällde var att de drog av 30% på vad vi en gång betalade och vi fick alltså tebax 70% av det priset = nästan 1800kr. KANON! Det gjorde att nästa bäddmadrass inte kostade oss en krona. Kunde det bli bättre??


När den var köpt bar det av hem för att äta lunch (blev donken idag). Sen satte vi igång med förflyttning av tvättmaskinen upp till övervåningen. Det var fan så tungt, men nu är allt klart. Ett tomt hål i köket väntar den nya fina STORA diskmaskinen. Åh, så skönt det kommer bli. Och så fint och tomt köket kommer se ut utan bänkdiskmaskinen.


Till middag åt vi helstekt oxfilé med smörsvängs färskpotatis, smörsvängda sockerärtor, bejja och kantarellsås. Till det rött vin.


Nu har vi svullat godis i soffan. Först framför slutet av "Det regnar köttbullar" (var inget vidare bra tyckte någon av oss) och nu till någon halvkass komedi på 3:an.


Snart blir det sängen. Är trött. Och i morgon blir det lunch på Gröna stugan i Sumpan med mor & far + svärföräldrarna. Trevligt! Hoppas bara att Wilma håller sig frisk. Hon har fått ögoninflammation. Får det vad det blir av det.


Nej, nu avviker jag. Men vi hörs igen i morgon. Sov gott & dröm sött!


Av Annci Hultström - 12 juni 2010 08:55

God morgon världen!


Natten varit bra? Det har min... men jag önskar att jag kunde sova lite längre än till 07:30 någon gång. Framförallt när Wilma vaknade och gick ner till mamma å pappa. Men, men... I´m doomed.


Det blev en massa Wii-spelande igår. Mamma å pappa gillade det så mycket att de kanske köper ett eget :-)


Nu ska vi åka till IKEA och köpa ny bäddmadrass. Efter det hem igen. Och fixa lunch. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på.


Hörs sen. Ha en toppenlördag!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards