Livets resa - på mitt sätt!

Alla inlägg under juni 2010

Av Annci Hultström - 22 juni 2010 08:38

Hej på er!


Ber om ursäkt för att jag uteblev med kvällsinlägget igår... men jag var på piss-dåligt humör och hade därmed ingen skrivarmotivation. Hade haft en diskussion med min man. Han fastnade - som vanligt - framför datorn och det suger. Inte bara för att jag får sitta ensam (det kan vara skönt ibland), men att inga sysslor blir gjorda heller. För jag tänker inte städa å plocka om inte han gör det. Sån är jag. Efter att jag uttryckt mitt missnöje blev det fart. Då både vek han tvätt och skruvade fast de nya skyltarna på bilen. Allt medan jag satt kvar i soffan och surade. Sen somnade jag tidigt. Blä kände jag.


Idag kändes det bättre när jag vaknade (både med humöret och halsen), ända tills nyss. Då ringde Henrik och berättade att Wilmas absolut bästa fröken ska sluta. Anki heter hon och är helt underbar. Wilma (och vi vuxna) älskar henne!!!! Det är den andra fröken som säger upp sig nu. Den första var Annette. Åxå hon högt älskad av oss alla. Dessa två har inte ens jobbat i ett år. Undrar om förskolans ledning kommer fatta att de gör något fel snart. Det har varit GRYM personalomsättning sedan det blev privat och framförallt sedan ett år tillbaks. Jag ska skriva till dom. Inte för att det kommer att hjälpa, men jag måste få det ur mig. Skitföretag!! Kan på en gång skriva åxå att ska ni ha förskola till era barn - AKTA ER för "Ett tu tre förskolor AB". De bedriver, i mina ögon, ingen seriös verksamhet. När man tar upp saker som är fel, så är det aldrig deras fel enligt dom. Och de är noga med att säga att de inte finns till för att vi föräldrar ska ha någonstans att göra av våra barn när vi arbetar. Utan de är en pedagogisk verksamhet. Men när jag hämtar Wilma på eftermiddagarna (kvittar vilken tid - kl. 14, 15 el. 16) så gör de aldrig något. Barnen leker egna lekar, medans fröknarna står i en klunga och pratar. När jag tog upp detta fick jag till svar att de var medvetna om problemet, att de försökt komma på en rutin men att de helt enkelt inte får till det. Eh... jaha... hur svårt ska det vara att en fröken har på ansvar att leka något med barnen varje eftermiddag?? Då sa hon att det är svårt för att barnen går hem så olika tider. Men även det såg jag som en riktigt dålig undanflykt. Föreslog en titt på schemat och kolla vilka barn som är där längst och hitta på en sak med dom och en sak med övriga barn. Nä, skitdagis är vad det är. Vi har kollat på möjlighet att byta och plats finns. Men det känns ändå taskigt mot Wilma att få nya vänner nu och så bara gå ett år för att sedan få byta igen när hon börjar nollan. Vad hade ni gjort??


När jag ändå är dyster å less kan jag ju meddela veckans vikt... jag har gått upp 1,5 kg den senaste veckan. Toabesök? Jotack, men inget större direkt. Hmmm... fattar nada. Visst, jag åt lite godis (kring 10-15 bitar) på bion i onsdags... men inte FAN ska det spela någon roll. Jag har förvisso inte tränat mer än en dag... men med tanke på intaget av mat i övrigt så är det omöjligt för mig att gå upp så mycket numera. Känns det som. Nä, det är det där med magen. ALLT har samlats på lager någonstans i kroppen. BLÄ!


Nej, det blev inte "roligare" än så just nu... och p.g.a det skiter jag i att skriva mer just nu.


Vi hörs!



Av Annci Hultström - 21 juni 2010 14:16

Glömde ju berätta... I fredags skulle de ringa från Media Markt (blä) för att boka hämtning av trasig/leverans av ny. Men ingen ringde. Så vid lunch ringde jag. Då var det så mycket folk i butiken, så tjejen jag pratade med lovade att lämna ett meddelande och se till att någon ringde oss. Men... ingen ringde ändå.


Så vid 16:45 ringde Henrik igen. Svaret han fick då var att det inte går till så. De kan inte bara hämta den och lämna en ny. Nej, Bosch måste först få ett foto på skadan. Sedan komma till oss för besiktning. Det skulle ta ett par veckor. Då lackade min, annars så lugna make, till och skällde lite. Då vände de och sa att vi gärna kan komma in med maskinen och få den bytt hos dom. Men då fick han ta till ton igen... och förklarade att vi tagit hemkörning av en anledning - för att vi INTE kan hämta själv - pucko (det vet jag inte om han sa till dom... hoppas).


Efter ytterligare lite skällande gav de med sig och sa att de skulle komma i morgon tisdag. Men de skulle ringa samma eftermiddag (eller idag måndag) och boka exakt tid. Och idag ringde de faktiskt. Så i morgon mellan kl. 18-21 kommer de. Gissa om vi då tänker slita av emballaget medans de fortfarande är kvar?!


Det är lugnt här idag. Väldigt lugnt. Vet inte riktigt vad jag ska göra med tiden. Kommer det vara såhär hela sommaren nu måntro? Då får jag nog börja sticka eller nåt.


Nej... nu ska jag se om jag kan hitta något att göra... några papper att sortera eller så.

Av Annci Hultström - 21 juni 2010 09:14

... dålig film såg vi på igår... "Göta Kanal 3". Det var nästan så man tror att de gjort filmen för att göra parodi på sig själva. Det var så man ville tillbringa hela filmen bakom skämskudden... Fy f*n... vilket skit! Den var så dålig så det inte ens går att sätta betyg på den... mindre värd än en överkryssad bajskorv ;-)


Efter den otroliga upplevelsen blev det sängen. Sov skapligt gott faktiskt, men när jag vaknade var jag inget bättre i varken hostan eller halsen. Hmmmm...


Tjyv-ställde mig på vågen idag (är ju vägardag i morgon egentligen)... mest för att jag var intresserad av hur mycket en person kan gå upp av att inte gå på toaletten på 4 (kanske t.o.m 5) dagar. Och jag kan meddela att jag gått upp 2 kg sedan i tisdags. Japp, så är det... och som sagt... toalettbesök är önskat!! Har tagit lätt-laxerande, men inte ens det hjälper (brukar ALLTID ge utdelning). Börjar tro att det blir knut på innanmätet. Känner mig svullen som en spärrballong - men har inte ont. Märkligt! Har aldrig problem med just den biten... hmmm... Kanske får ta två tabeletter ikväll istället. Det kanske hjälper?!


Nej, nu ska jag dricka norskt mirakelmedel... Weifa C. Hoppas det hjälper mot hals & hosta.


Ha en bra dag, tills vi hörs igen.

Av Annci Hultström - 20 juni 2010 19:33

Jaha, då var det söndag. en dag som formligen flugit förbi. Vaknade vid 9 i morse av att någon (läs: Wilma) bankade som en besatt i en dörr. Denne någon (läs: Wilma) var redan vaken, hade tittat på tv och ville nu ha hjälp att torka röven. Det lättaste sättet tyckte personen var att banka i toadörren nere... medans vi sov uppe. Javisst, tillslut vaknade vi såklart. Men hur många mer hade vaknat under tiden i längan??!?!!!?!


Väl uppe intog vi frukosten i solen ute. Därefter gjorde vi oss klara och drog till Kista. Var ju där igår för att handla lite, men insåg att 2 blusar jag köpt faktiskt var för stora + ett par jeans var för små... dessa behövdes alltså bytas/returneras. Så in där en sväng och fixade det och sen vidare in på kalas. Nathan fyllde hela 6 år igår!


Efter fikat ville barnen ut och leka lite, så vi gick iväg till Nathans dagis. Där lekte barnen på lekplatsen en stund. Då passade vi andra på att frottera oss med Kronprinsessans vänner... Javisst... Herr Peder Dinkelspiel var där med sina två barn. Trodde han var bakis en dag som denna?! Pratade lite mer hans son på 3 år. Han berättade att han kunde stoppa farten på gungan själv... för hans pappa bara pratade i telefonen jämt. Ha, ha... så även nu... Kul!


Sen åkte vi hem och åt middag. Ingen av oss var så hungriga, så det blev kokt med bröd... tillagat hemma, men köpt på Ikea. Goda faktiskt.


Nu sover Wilma och vi andra två ska nog se en film. Jag mår fortfarande sådär... ont i halsen och hostar en del. Men det är bättre idag. Får se hur det känns i morgon. Hade tänkt träna på Friskis utegympa i morgon om jag mår bättre. Som sagt, får se hur det går.


Nej, nu ska jag avvika. Önskar redan nu en fortsatt bra söndagkväll, godnatt & sov gott!

Av Annci Hultström - 19 juni 2010 16:50

Oj, oj... många tårar blev det. Under hela vigseln. Men kulmen var väl ändå vid löftena. När kronprinsessans röst stockade sig och prinsens tårar trillade ner för kinderna... oj, oj!!


Sekunder efter det kom Wilma & Henrik hem (de hade handlat lite). Wilma utbrast: "Men mamma, håller du på att gråta?". Det gick ju inte direkt att prata bort, när man sitter där rödögd... och med plaskblöta kinder. Var bara att förklarar att jag inte är ledsen, utan att jag är glad. Och att det är för att det är så fint. Hon förstod :-).


Nu när jag ser kortegen är jag glad att jag valde att stanna hemma. Ser ut som att man skulle ha stått sen i morse för att så nåt i överhuvudtaget.


När de klivit på slupen ska vi nog ta och äta lite mat. Thai-rester från igår. Sen är det bara att bänka sig igen. Jag är verkligen en sucker för bröllop. Bara att erkänna!!

Av Annci Hultström - 19 juni 2010 15:18

Efter några timmars shopping och lunch i Kista så sitter sedan 45 minuter framför TV:n. Och här blir jag kvar. Förmodligen så länge att Henrik för säkerhetsskull  har köpt en lååååååång antennkabel idag. Detta för att koppla in vår lilla TV i sovrummet.


Hade ju planer på att åka in till stan och ta del av festligheterna. Men jag har sovit som en ruuuuuuuuuuumpa i natt och har fått jobbig hosta (gör ont i bröstet). Så TV:n får duga som alternativ.


Jag sitter även idag med tårar i ögonen. Oh My... så mäktigt, pampigt och vackert det är. Och värre lär det väl bli.


Nu kom Daniel över Borggården. Ja... härligt!


Nej, nu ska jag koncentrera mig. Hörs senare, när jag tar paus.

Av Annci Hultström - 18 juni 2010 20:44

... tåras. Oj, så vacker hon är Kronprinsessan. Och så oerhört lycklig och avslappnad hon/dom ser ut. Ja, som ni förstår sitter jag framför TV:n och tittar på direktsändningen från konserthuset. Och klänningen... hade gärna ägt den. Då skulle jag haft den på mig på mitt första nyår som normalviktig. Så vansinnigt vacker!!


Men där då... prins Albert... hmmm... vad ser den snygga tjejen i honom? Pengar månne? Tycker han ser så slimig ut. Men... han är kanske trevlig ;-)


Idag blev det thai-mat till middag. Sen tog jag ett bad och därefter kollade vi på "Andra sidan häcken". Nu sover Wilma. Henrik är upp och jag sitter bänkad här. Får väl se när Henrik kommer ner och tycker vi ska se på något annat. Då får jag försöka slita mig.


Oj, nu... Magnus Uggla. Coolt och så passande!!! Nu kommer tårarna igen... hmmm... lite känslig ikväll måntro?? ;-)


Halsen är lite bättre, snuvan med. Men jag har fått lite rethosta. Så det får nog bli en slurk cocillana innan sängdags. Då kommer jag sova löjligt gott.


Nej, nu ska jag titta vidare. Vi hörs igen i morgon. Lördagen den 19 juni. Bröllopsdagen med stort B. En dag som kommer gå till historien.


Sov gott och lova att bara drömma söta fina drömmar!!

Av Annci Hultström - 18 juni 2010 15:31

Kollade just in på fejjan (på mobilen, inte på datorn... det är ajabaja på jobbet). Där gick att läsa 2 stora vardagskontraster... En vän skrev att hennes drygt 1 år gamla tvillingar kissat på pottan idag. Det var hon mäkta glad och stolt över. En stund senare går att läsa att en annan vän sett Mette-Marit & Haakon från sitt jobbfönster. Det var hon glad över.


Ja, tänk vad man kan glädjas åt så olika saker en molnig fredag i mitten av juni. Underbart!!! Och jag glädjs med er båda!! För jag minns hur glad jag var när när W kissade på pottan för första gången... och när jag såg kungen och drottningen på Eriksgata i Väsby 1997.


Fotbollsmatchen det kollades på här är slut nu och klungan har skingrats. Den skingrades faktiskt innan matchen var slut och en av de som följde den ringde mig för en stund sedan och frågade vad det stod. Ha, ha... rolig. Så efter slutsignalen skickade jag honom ett sms. Han höll på Tyskland, som förlorade. Så det kom en ledsen gubbe i retur.


Det är sååå lugnt här, märks det? Hmmm... börjar jag spåra ur nu tro? Lika bra att befria er - igen.


Hörs sen!

Presentation


Livets resa - på mitt sätt!

Mot målet

LilySlim Weight loss tickers

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Arkiv

Ställ en fråga

9 besvarade frågor

Tidigare år

Länkar

Gästbok

Sök i bloggen

Maila mig gärna

annci.hultstrom@hotmail.com

Besöksstatistik

Följ mig


Ovido - Quiz & Flashcards